SPORTOSSÁG MESTERI ELŐADÁSBAN.

BMW M

BMW M6 Gran Coupé dizájnja.

SPORTOSSÁG MESTERI ELŐADÁSBAN.

BMW M6 Gran Coupé dizájnja.

Extravagancia minden vonalban. A BMW M6 Gran Coupé a mesteri kivitelezést és az autóversenyzés világából származó elemekkel gazdagított high-techet fogja össze egyetlen lélegzetelállító egésszé. Ez a kombináció feltűnően megjelenik a külső jegyekben is: az erőteljes kontúrral rendelkező, nyúlánk test még az autó álló helyzetében is a különleges vezetési élmény ígéretét hordozza. A jármű kivételes karakterét látványos részletek hangsúlyozzák ki kívül, valamint a belső térben – utóbbi kivételesen magas színvonalú lehet mind vizuálisan, mind pedig a tapintási érzet tekintetében a BMW Individual Kollekciók opcionálisan rendelhető, rendkívül finom anyagainak köszönhetően.

SPORTOSSÁG MESTERI ELŐADÁSBAN.BMW M6 Gran Coupé dizájnja.

Extravagancia minden vonalban. A BMW M6 Gran Coupé a mesteri kivitelezést és az autóversenyzés világából származó elemekkel gazdagított high-techet fogja össze egyetlen lélegzetelállító egésszé. Ez a kombináció feltűnően megjelenik a külső jegyekben is: az erőteljes kontúrral rendelkező, nyúlánk test még az autó álló helyzetében is a különleges vezetési élmény ígéretét hordozza. A jármű kivételes karakterét látványos részletek hangsúlyozzák ki kívül, valamint a belső térben – utóbbi kivételesen magas színvonalú lehet mind vizuálisan, mind pedig a tapintási érzet tekintetében a BMW Individual Kollekciók opcionálisan rendelhető, rendkívül finom anyagainak köszönhetően.

KÜLSŐ DIZÁJN.

A BMW M6 Gran Coupé különleges karaktere minden szögből látszik. Az első légbeömlők például már első látásra nyilvánvalóvá teszik az autó sportos ambícióit. Az elegáns, négyajtós modell többi részletéhez hasonlóan ezúttal is funkció áll az első helyen – nevezetesen az, hogy megfelelő mennyiségű friss levegő jusson a dupla hosszanti elemekkel ellátott M vesék mögött munkálkodó, erőteljes motorhoz. A jellegzetes karaktervonal közvetlenül az M kopoltyú mögül indul, hogy azután az erősen kidomborított kerékjárati íveken áthaladva az izmos farba fusson bele, amely méltó keretet biztosít a karakteres M dupla kipufogók számára. A tetőhöz hasonlóan a diffúzor is könnyű karbonból készül. A Pure Metal Silver fényezés még látványosabbá teszi a BMW M6 Gran Coupé megjelenését. A BMW Individual ezen különleges eleme azzal ejti rabul a szemlélő tekintetét, hogy neki köszönhetően úgy tűnik, mintha a karosszéria folyékony fémből lenne.

HATÁSOS, INTENZÍV ÉS KÖZVETLEN.

A BMW M6 Gran Coupé dizájnját bemutató film.

HATÁSOS, INTENZÍV ÉS KÖZVETLEN.

A BMW M6 Gran Coupé dizájnját bemutató film.

BELSŐ DIZÁJN.

Amint kinyitja a négy ajtó valamelyikét, azonnal lenyűgözi Önt az M logóval ellátott ajtóküszöb. Amint pedig elfoglalja a helyét az öt, tökéletesen formázott ülőhely egyikében, rögtön rabul ejti az utaskabin exkluzív atmoszférája. Minden egyes részleten jól látszik a gondos kidolgozás. Opcionálisan rendelhető extraként az utasokat a BMW Individual Kollekció legfinomabb anyagai vehetik körül: az opcionális, Platina színű BMW Individual Merino teljes bőrkárpit bársonyosan puha tapintásával és az exkluzív anyagokra jellemző, semmi máshoz nem hasonlítható illatával kényezteti az érzékeket. A luxus iránti törekvés a teljes belső térre jellemző – jól láthatóan jelen van például a BMW Individual zongoralakk Fekete belső díszítőelemekben, valamint az Antracit színű Alcantara tetőkárpitban is.

Azonban van egy ülés, amely mindig a legnépszerűbb a BMW M6 Gran Coupéban: a vezetőé. A tökéletes ergonómiájú, hagyományosan a pilótát középpontba helyező vezetőhely mind hosszabb utazásokhoz, mind pedig gyors pályakörökhöz ideális. Azért pedig, hogy a vezető mindig mindent szem előtt tarthasson, az opcionális, teljes színspektrumú Head-Up Display az összes fontos információt közvetlenül a szélvédőre vetíti.

KARBON TETŐ.

A BMW intelligens könnyűépítési filozófiájának részeként a tető karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készül a tömeg csökkentése, valamint a jármű súlypontjának alacsonyabbra helyezése érdekében. Terhelésváltáskor mérséklődik a kerekeket érő erőhatás, ami kanyarvételkor fokozott agilitást és dinamizmust eredményez, emellett gumik optimálisan vesznek részt a gyorsításokban és a fékezésekben.
A karbon tető markáns formája kiemeli az M dizájnra jellemző, dinamikus vonalakat. A látható CFRP karbonszál-struktúra felfedi a tetőhéj – amelyet a szélvédőhöz hasonlóan különleges ragasztási technológiával rögzítenek a karosszériához – komplex, többrétegű szerkezetét.

M KÜLSŐ TÜKRÖK.

Az aerodinamikailag optimalizált M külső tükrök már hosszú évtizedek óta az M modellek sportos és dinamikus dizájnjának szimbólumai. A karosszériához dupla szárral csatlakozó tükörházak kiemelik az autó esztétikumát, utalnak a mérnöki precizitásra, többletvonással gazdagítják a karaktert, emellett az oldalnézet kimagaslóan dinamikus és aerodinamikus elemeit képezik.

KEREKEK.

Kifejezett erő: a kizárólag a BMW M6 Gran Coupéhoz elérhető 20 colos, 343 M könnyűfém keréktárcsák izgalmasan egészítik ki a sportautó karakterét. A polírozott és az Orbit szürke felületek közötti kontraszt igazi látványossággá teszi az elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt keréktárcsákat. Amennyiben a tulajdonos még több sportosságra vágyik, opcionális extraként megrendelheti a 20 colos, duplaküllős 433 M könnyűfém keréktárcsákat is. A fekete színű, bikolor kivitelű kerekek még nagyobb karizmával ruházzák fel az aszfalton a BMW M6 Gran Coupét.

BMW INDIVIDUAL.

Exkluzív újraértelmezés, továbbgondolt személyiség – BMW M6 Gran Coupé BMW Individual belső térrel. A dizájnerek által különösen ajánlott kombináció így néz ki: bársonyosan puha, látványos Platina színű BMW Individual Merino teljes bőrkárpit, Alcantara tetőkárpit és időtlen szépséget árasztó zongoralakk Fekete belső díszítőelemek. Az eredmény: egy hívogatóan könnyed atmoszféra, amely érzésre kitágítja a teret, valamint – talán említeni sem kell – tükrözi a külső fényezés kivételes mivoltát.

De ez még nem minden: a Platinán kívül még négy további színben érhetők el a BMW Individual Merino teljes bőrkárpitok, amelyek mindegyikének megvan a maga különleges karaktere. Az egyik legjobb példa a Cohiba barna. A szín a mindenki által ismert, kézzel készített szivarokra emlékeztet, és azokhoz hasonlóan igéző illata van. Az összkép a BMW Individual nemesfa belső díszítőelemekkel tehető teljessé.

A személyiség kifejezőereje

  • BMW Individual külső megjelenés

    Teljesítmény, elegancia, meggyőző erő. Néhány szó is elegendő a BMW Individual Pure Metal Silver fényezésű BMW M6 Gran Coupé jellemzéséhez. A különleges fényezés egyedi jellegzetessége, hogy olyan hatást kelt, mintha folyékony lenne a fém. Ezzel kihangsúlyozza az autó esztétikumát és sportosságát, egyúttal pedig színtiszta luxust sugároz. A Pure Metal ezüst mellett tizenegy további BMW Individual fényezés közül lehet választani. Ott van például a Tanzanit kék, amely élénk, sötét színével, valamint az intenzív fényben rajta megjelenő türkiz árnyalattal a kínálat kiemelkedően karizmatikus tagja. De említhetnénk a selymesen matt felületű Frozen szürke metált is, amely az erőteljességet finom eleganciával ötvözi.
    A BMW Individual fényezések választéka tehát igen sokszínű, benne minden megtalálható a kimondottan sportostól a hamisítatlanul exkluzívig.

  • BMW Individual belső

    Exkluzív újraértelmezés, továbbgondolt személyiség – BMW M6 Gran Coupé BMW Individual belső térrel. A dizájnerek által különösen ajánlott kombináció így néz ki: bársonyosan puha, látványos, Platina színű Merino teljes bőrkárpit, Alcantara tetőkárpit és időtlen szépséget árasztó zongoralakk Fekete belső díszbetétek. Az eredmény: egy hívogatóan könnyed atmoszféra, amely érzésre kitágítja a teret, valamint – talán említeni sem kell – tükrözi a külső fényezés kivételes mivoltát. De ez még nem minden: a Platinán kívül még négy további színben érhetők el a BMW Individual Merino bőrkárpitok, amelyek mindegyikének megvan a maga különleges karaktere. Az egyik legjobb példa a Cohiba barna. A szín a mindenki által ismert, kézzel készített szivarokra emlékeztet, és azokhoz hasonlóan igéző illata van. Az összkép a BMW Individual nemesfa belső díszbetétekkel tehető teljessé.