A SZÉLBŐL ORKÁNT CSINÁL.

Az M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

A BMW M GmbH mérnökei mestermű színvonalú motorokat alkotnak. A kimagaslóan hatékony, kettős turbófeltöltésű, 8 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor tökéletes választás a határok feszegetéséhez. A gázpedál enyhe érintése is elég ahhoz, hogy megérezhessük az erő ízét, amely spontán módon szabadul fel és rendkívül egyenletesen árad. Ezt az élményt még tovább fokozza a 8 hengeres motor ámulatba ejtő hangja, amikor a tető nyitva van.

M TWINPOWER TURBO 8 HENGERES BENZINMOTOR.

Lenyűgöző teljesítmény: az M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor az M sorozatú motorok zászlóshajója. Hatalmas, 560 lóerős (412 kW) teljesítménye és 680 Nm-es nyomatéka mindig ugrásra kész az innovatív TwinScroll turbófeltöltő koncepciónak köszönhetően, és teljesítménye 600 lóerőre növelhető az opcionális Competition (verseny) csomaggal.
 

Mindez a nagy motorfordulatszámoknak, a turbófeltöltésnek, valamint az olyan technológiai csemegéknek köszönhető, mint a Valvetronic és a nagy precizitású befecskendezés. A kb. 1500-as percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre álló maximális nyomaték lenyűgöző, lényegében vízszintes teljesítménygörbét rajzol – és mosolyt varázsol a vezető arcára. A 8 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor megmutatja, hogy a teljesítmény és a hatékonyság többé nem egymást kizáró tényezők, hála az olyan intelligens BMW EfficientDynamics technológiáknak, mint a fékenergia-visszanyerés. A bizonyíték a teljesítményhez képest szerény, 10,3 l/100 km-es átlagfogyasztás.

 • M TwinPower Turbo
  Hengerek/szelepek száma
  8/4
  Lökettérfogat (cm³)
  4395
  Löket/furat (mm)
  88,3/89,0
  Max. teljesítmény (kW (LE) / 1/perc)
  412 (560)/6000-7000
  Max. nyomaték (Nm / 1/perc)
  680/1500-5750
  Sűrítési arány (:1)
  10,0