RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.

BMW ConnectedDrive vezetőt segítő rendszerek a BMW M6 Cabrióban.

Számos innovatív technológia sokféle módon nyújt Önnek támogatást, garantálva a csúcsszintű kényelmet és biztonságot. Mindennek köszönhetően Ön valóban csak a legfontosabbra összpontosíthat – a gondtalan vezetési élményre.

BMW NIGHT VISION.

A gyalogos-felismerés funkcióval ellátott BMW Night Vision a fényszórók hatósugarán kívülre tolja ki a vezető látómezejét, lehetővé téve azt, hogy a gyalogosok és a nagyobb testű állatok éjszaka jóval nagyobb távolságból legyenek észlelhetők.
A BMW vesék egyikébe épített infravörös kamera a jármű előtti területet pásztázza, a kép pedig a központi kijelzőn jelenik meg. Mindez lehetővé teszi a vezető számára, hogy nagyjából 300 méteres távolságból észlelje a gyalogosokat és az állatokat.
A jármű sebességét és a kormányzási szöget figyelembe véve a rendszer értékeli, hogy az azonosított objektum ténylegesen veszélyt jelent-e. Amennyiben akut veszélyhelyzet áll fenn, villogó, piros színű (állatot vagy emberi alakot ábrázoló) ikon tűnik fel a videóképen, valamint az opcionális BMW Head-Up Display-n. Akusztikus jelzés is felhangzik, a fékek pedig készenléti állapotba helyezkednek.
A rendszer automatikusan aktiválódik, amint a jármű elindul, és figyelmeztető jelzést bocsát ki, ha veszélyhelyzetet érzékel, viszont a kijelző nincs bekapcsolva. A gyalogos-felismeréssel ellátott BMW Night Vision a BMW ConnectedDrive innovációja.

BMW HEAD-UP KIJELZŐ M SPECIFIKUS KIJELZÉSSEL.

A színes, M-specifikus kijelzéssel ellátott BMW Head-Up kijelző közvetlenül a vezető látóterébe vetíti a fontos információkat, így az kizárólag a vezetésre összpontosíthat. A kijelzőn egyebek mellett a sebesség, a navigációs útmutatások, az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel ellátott sebességhatár-kijelzés információi, a telefonfunkciók, a lejátszási listák, illetve a különböző vezetőt segítő rendszerek figyelmeztetései jelennek meg. A vezető egyetlen gombnyomással válthat át a sportosabb, M-specifikus kijelzésre. A digitális sebesség-kijelzés mellett látható az aktuálisan kiválasztott sebességfokozat, illetve egy színes fordulatszámmérő, amelyen fények jelzik a sebességváltásra legalkalmasabb pillanatot.

A szélvédőre kivetített ikonok rendkívül nagy felbontásban, színesben jelennek meg. A vetített kép a jármű előtt 2,3 méterrel látszik lebegni. Mindennek, illetve az optimális pozíciónak köszönhetően az információk gyorsan, a figyelem minimális szintű elvonása mellett olvashatók le.

A vetítés erőssége automatikusan alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz. Mindemellett rendelkezésre áll egy nappali és egy éjszakai beállítás is. A vetítés magassága állítható. A vezető maga választhatja meg, hogy a pillanatnyi sebesség, illetve a vezetőt segítő rendszerek figyelmeztetései mellett mely információkat tartalmazza a kijelző.

SURROUND VIEW.

A Surround View a kamera-alapú Top View és Side View funkciókat, valamint a tolatókamerát egyesíti magában. A külső tükörben elhelyezett kamerák, illetve a tolatókamera együttesen 270°-os látószögű képet adnak az autó körülötti területről.
A Top View az autó melletti területet mutatja, megkönnyítendő ezzel a manőverezést. A Side View a rosszul belátható helyeken, például autókihajtókban és útkereszteződésekben könnyíti meg a tájékozódást. Az autó elején, a bal és a jobb oldalon lévő egy-egy digitális kamera a jármű előtti forgalmat pásztázza. Mindez lehetővé teszi a keresztező forgalom idejében való észlelését, aminek köszönhetően a vezető megfelelően reagálhat. A Side View funkció automatikusan kikapcsol, amint a jármű eléri a 15 km/órás sebességet. A vezető ezt követően maga kapcsolhatja be a tolatókamerát, a Top View vagy a Side View funkciót.
A kamerarendszerek aktiválódnak, amikor a vezető hátramenetbe kapcsol vagy megnyomja a PDC, illetve a Side View gombját. A kamerák képe a központi kijelzőn jelenik meg.

BMW SELECTIVE BEAM.

A BMW Selective Beam funkciónak köszönhetően az éjszakai vezetés még kényelmesebbé és biztonságosabbá válhat. A rendszer anélkül biztosítja az út kitűnő megvilágítását, hogy elvakítaná a többi közlekedőt. A rendszer felismeri a többi közlekedőt, és kitakarja azokat a távolsági fényszóró fénykévéjéből. A fényszórók 400 méteres hatótávolsága lehetővé teszi a veszélyek korai felismerését, és hozzájárul a jobb iránytartáshoz is.

PROFESSIONAL NAVIGÁCIÓS RENDSZER.

A Professional navigációs rendszer letisztult dizájnnal és kimagasló szolgáltatás-kínálattal rendelkezik. Az egyszerűen használható navigációs rendszer tökéletesen illeszkedik az iDrive kontroller és a központi kijelző működési koncepciójához. A rendszer magában foglalja továbbá az USB-csatlakozós kihangosítót, a beszédvezérlést és a BMW Professional típusú, DVD-meghajtóval ellátott rádiót, valamint tartalmaz egy 20 GB-os, az audiofájlok számára fenntartott merevlemezt is, melyben egy zenei adatbázis szintén helyet kapott. Mindemellett az online összeállított alternatív útvonalak is megjeleníthetők. A rendszer keresési gyakoriság alapján a POI menüben szimbólumokból álló listába rendezi a legnépszerűbb érdekes helyeket (POI-k), úgyis mint üzemanyag töltőállomások, szállodák és egyéb helyek. A beépített 10,2 colos, nagyfelbontású, színes, osztott-képernyő funkciós (egy fő- és egy mellékképernyő) kijelző könnyen olvasható és áttekinthető.

A rendszer intuitív módon, az iDrive Touch kontrollerrel vezérelhető, amelynek érintés-érzékeny felületén a vezető saját kézírásával is megadhatja az úticél címét. Alternatívaként a rendszer a közvetlen menüelérést biztosító gombokkal, a nyolc, praktikus „kedvencek” gombbal vagy beszédvezérléssel is működtethető. A műholdas fotókat háttérképként használó háromdimenziós – bizonyos objektumokat fotórealisztikusan mutató – megjelenítésnek köszönhetően a navigálás maga is izgalmas vizuális élménnyé válik.

INTELLIGENS BESZÉDVEZÉRLÉSI ASSZISZTENS.

A fedélzeten kívüli beszédfelismerő funkcióval ellátott intelligens beszédvezérlési asszisztens a legmagasabb szintű hangvezérlési támogatást nyújtja. Az egyszerű hangparancsokkal szemben a rendszer már a természetes beszédhangot is felismeri. A beszédvezérlési asszisztens már nemcsak az egyéni és a szituációs variációk széles tárházát képes kezelni, de meg tudja különböztetni az egyes lingvisztikai sajátosságokat, a dialektusokat és a zsargont is. Ennek köszönhetően minden eddiginél szélesebb körű segítséget nyújt a szöveges üzenet- és e-mail-diktálás során. A funkciók rendkívül nagy száma a Connected Drive szerveralapú, fedélzeten kívüli hangfelismerő szolgáltatásának köszönhető, amely az intelligens beszédvezérlési asszisztens működésének alapjául szolgál. Ez a felhő-alapú funkció lehetővé teszi, hogy az egyszerűbb internetes kereséseket hétköznapi nyelven, gyorsan és könnyedén el lehessen végezni, így is segítve a navigációs rendszer működését. A funkció jóvoltából egyszerű, természetes nyelven kereshetünk rá például a közeli éttermekre. A felhő-alapú szolgáltatásra való átállásnak köszönhetően sokkal gyakoribbak a frissítések, így garantált, hogy a jövő innovációi a megjelenésük után a lehető leggyorsabban elérhetővé válnak, legyen szó akár új szoftverről vagy a számítógépes lingvisztika fejlesztéséről.