Egy szürke M5 Competition és egy kék BMW M5 száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

TÖBB MINT FENOMENÁLIS.

Egy szürke M5 Competition és egy kék BMW M5 száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

Az új BMW M5 M xDrive-val.

Egy szürke BMW M5 Competition száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

TÜZESEBB, MINT VALAHA.

Egy szürke BMW M5 Competition száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

Az új BMW M5 Competition.

TÖBB MINT FENOMENÁLIS.

Az új BMW M5 M xDrive-val.

TÜZESEBB, MINT VALAHA.

Az új BMW M5 Competition.

Izgalmasan elegáns formájú. Erősebb, mint valaha. A BMW M5 új generációja a páratlan mérnöki teljesítmény és az autózásban megjelenő innovatív intelligencia megtestesítője. E jármű a fizikai törvények határain egyensúlyozó dinamizmus mind ez idáig elképzelhetetlen dimenzióit nyitja meg. Színültig van a legmodernebb technológiákkal, amelyek biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a mindennapokat. Az új, 625 lóerős* (460 kW)* BMW M5 innovatív, M xDrive nevű összkerékmeghajtási rendszere egy nagy teljesítményű, hihetetlenül erős, pengeélesen precíz és agilis sportlimuzin magabiztos pilótájává avatja a vezetőt – a színtiszta M-es vezetési élmény pedig eleddig nem ismert magasságokba emelkedik.

BMW M5 M xDrive-val(3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 10,8
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 246

BMW M5 Competition(3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 10,8
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 246

* Az értékek a BMW M5 Competitionre vonatkoznak.

Read more

TÖBB MINT FENOMENÁLIS.

TELJESÍTMÉNY 5. HATVÁNYON.

 • 01 Teljesítmény 625 LE* (460 kW)
 • 02 Max. nyomaték 750 Nm
 • 03 0-ról 100 km/órára 3,3 s alatt*
 • 04 Legnagyobb sebesség 305 km/óra (M vezetői csomaggal)
 • 05 Egyedülálló dinamizmus az M xDrive-nak köszönhetően

* Az értékek a BMW M5 Competitionre vonatkoznak.

Read more

ZAKÓBA BÚJTATOTT CSÚCSTELJESÍTMÉNY.

Az új, M xDrive-val ellátott BMW M5 dizájnja.

Egy szürke BMW M5 Competition hátsó oldalnézetből, sötét háttér előtt

M dizájn.

A BMW M5 mindössze néhány vonallal megrajzolt, letisztult, M-specifikus dizájnja következetes dinamizmust sugároz – minden látószögből. A BMW Individual magasfényű Shadow Line exkluzív módon emeli ki az autó atletikus karakterét. Az oldalszoknyákon lévő, laminált „M5 Competition” felirat opcionálisan rendelhető.

Read more
A szürke BMW M5 Competition M külső tükre

M külső tükör.

Az M-specifikus, kettős száras dizájnnal rendelkező, LED-es irányjelzőkkel ellátott külső tükrök, amelyek a sportos és dinamikus M-dizájn szerves részét képezik, a legapróbb részletekből is visszaköszönő mérnöki precizitást fejezik ki.

Read more
A BMW M5 Competition M veséi elölnézetből

M vesék.

A látványos, M5 logós, magasfényű Feketére fényezett, dupla függőleges rácselemekkel ellátott M vese félreérthetetlen módon adja a külvilág tudtára, hogy a sportos orr-rész mögött lévő erőteljes motor micsoda lélegzetelállító teljesítményre képes.

Read more
A szürke BMW M5 Competition M motorháztetője felülnézetből

M motorháztető.

Két jellegzetes él adja meg az új BMW M5 könnyű alumíniumból készült motorháztetejének karakterét. A CFRP tetőn tovább folytatódnak az M-specifikus vonalak, hogy aztán következetesen fussanak a far irányába.

Read more
A szürke BMW M5 Competition M karbon tetője felülnézetből

M karbontető.

Az intelligens könnyűépítési koncepció jegyében a karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tető és az alumínium motorházfedél hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez és ezzel a dinamizmus fokozásához.

Read more
A szürke BMW M5 Competition M kopoltyúi

M kopoltyúk.

A jellegzetesen M-es, magasfényű Feketére fényezett, „M5” típusmegjelöléssel ellátott oldalsó szellőzőnyílások – amelyek hangsúlyosan háromdimenziós kialakításúak – ráirányítják a figyelmet a műszaki tökélynek és a lélegzetelállító dizájnnak arra a dinamikus ötvözetére, amely már a kezdetektől az M modellek legalapvetőbb jellemzője.

Read more
A 20“ méretű 789 M könnyűfém keréktárcsa a BMW M5 Competition modellen

20” méretű 789 M könnyűfém keréktárcsák, kovácsolt.

Az exkluzív, kovácsolt, kétszínű kivitelű, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 20” méretű, dinamikus Y-küllős dizájnnal rendelkező 798 M könnyűfém keréktárcsák kiemelik a BMW M5 Competition atletikus karakterét.

Read more
A BMW M5 Competition M dupla kipufogói utcanézetből

M dupla kipufogók.

A tipikusan M-es dupla kipufogók, a középen lévő diffúzor és a magasfényű fekete hátsó kötény félreérthetetlenül juttatják a külvilág tudtára a BMW M5 Competition sportos ambícióit.

Read more

BUSINESS OSZTÁLYÚ UTASBÓL ELSŐ OSZTÁLYÚ VADÁSZPILÓTA.

Az M xDrive-val ellátott új BMW M5 dizájnja.

„Az új, M xDrive-val ellátott BMW M5 úgy viselkedik, mint egy hátsókerék-meghajtású autó – csak jobban tapad.”
Frank van Meel, BMW M GmbH, az igazgatótanács elnöke.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓAN URALT HELYZETEK.

Az új BMW M5 letaglózó teljesítménye hogyan változtatható át közvetlenül és precízen maximális dinamizmussá? Innovatív technológiákkal, amelyekhez az autóversenyzés nyújtott inspirációt.

Read more

Nagy precizitású sebességváltások.

A 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó, amelyet extrém módon rövid kapcsolási idők jellemeznek, különböző váltási lehetőségeket kínál fel: a választék a kimondottan sportostól és dinamikustól egészen a kényelmesig és üzemanyag-hatékonyig terjed. A váltások manuálisan, a sebesség-előválasztó kar vagy kormányon lévő sebességváltó gombok segítségével is végrehajthatók.
Read more

Maximális erejű lassulás.

Az M karbon-kerámia fékek még közvetlenebbé teszik a fékezést. További előnyeik közé tartoznak a korróziómentesség, a fokozott hőtűrő-képesség, a hagyományos féktárcsákénál lényegesen kisebb mértékű kopás, valamint az, hogy hozzájárulnak a jármű össztömegének csökkentéséhez, ami jótékonyan hat az autó fürgeségére, dinamizmusára és gyorsulási tulajdonságaira. Ez a különleges műszaki szerkezet kívülről is azonnal felismerhető a matt Arany metál fényezésű, M logóval ellátott féknyergekről.
A speciális anyagösszetétel miatt bizonyos vezetési helyzetekben és használati körülmények között a fékek üzemi zajokat bocsáthatnak ki. A jelenség különösen nedves, csúszós felületeken fordul elő, közvetlenül azelőtt, hogy a jármű álló helyzetét elérné. Az útfelületet borító nedvesség, illetve a síkosságmentesítő anyagok (pl. só) jelenléte miatt a fékhatás hasonlóvá válhat egy hagyományos fékrendszeréhez. Ez a jelenség átmeneti ideig éreztetheti a hatását a fékerő csökkenésében, ugyanakkor szükség esetén ellensúlyozható a pedál nagyobb erejű lenyomásával.
Read more

Tökéletes kézben tarthatóság.

Az M Servotronic a kormányrásegítés mértékét a pillanatnyi sebességnek megfelelően szabályozza, és közvetlen és pontos visszajelzéseket biztosít még nagy sebességnél is. Mindemellett a rendszer közvetlen és precíz kormányzási érzetet biztosít bármilyen sebesség mellett. A speciálisan az M modellekhez hangolt rendszer három különböző beállítást kínál fel, amelyek gombnyomással választhatók ki.
Read more

Optimális erőelosztás.

Az Aktív M differenciálmű optimalizálja az erőátvitelt és a menetstabilitást dinamikus sávváltások és kanyarokból való kigyorsítások alkalmával, valamint egyenetlen útfelületen való és nagy sebességű kanyarodáskor. A tapadás optimalizálását egy elektronikusan vezérelt berendezés végzi, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
Read more

* Az értékek a BMW M5 Competitionre vonatkoznak.

Read more

Tömegcsökkentett. Hangzás-optimalizált.

A BMW M5 Competition M dupla kipufogói utcanézetből

Tömegcsökkentett. Hangzás-optimalizált.

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamikus hangzást bocsájt ki magából, amelynek tónusa a beépített szelepmechanizmus segítségével változtatható. A SPORT és a SPORT+ programokban – amelyek a menetdinamikai rendszer üzemmódválasztó kapcsolóival választhatók ki – intenzívebbé válik a motorhang, a kényelem fokozására hivatott programokban ugyanakkor a diszkrétebb hangzást preferálja a rendszer. Mindemellett rendelkezésre áll az új hangszabályozó gomb is, amelynek segítségével csökkenthető a zajszint.

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK ÉS VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

A BMW M5 új mércét állít a fedélzeti hálózati kapcsolatok és a vezetőt segítő rendszerek terén – legyen szó a találkozók megszervezéséről, az e-mailek kezeléséről vagy az egyéni rekordok rögzítéséről a versenypályán. Az innovatív vezérlési koncepció, a multifunkciós műszerfali kijelző és a Head-Up kijelző kimagaslóan intuitív kezelhetőségével, digitális szolgáltatásaival és teljesen új, M-specifikus grafikájával nyűgöz le. Önnek lehetősége van arra, hogy a másodperc törtrésze alatt rögzítsen minden fontos információt a váltási, a navigációs és a sebességkijelzőtől a kiválasztott összkerékmeghajtási módon át egészen a személyes beállításokat megjelenítő kijelzőig.

Egy szürke BMW M5 Competition száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

BMW M5 COMPETITION.

BMW M5 COMPETITION.

Üzemanyagfogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az itt szereplő fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a német piacra szállított, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. Az értékek a feltüntetett tartományon belül az adott modellhez elérhető opcionális felszereltségek, valamint keréktárcsa- és gumiabroncs-méretek függvényében változhatnak.

  A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

  A CO2-kibocsátási adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást az NEDC ciklus alapján határozták meg.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.