Egy szürke M5 Competition és egy kék BMW M5 száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

TÖBB MINT FENOMENÁLIS.

Egy szürke M5 Competition és egy kék BMW M5 száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

Az új BMW M5 M xDrive-val.

Egy szürke BMW M5 Competition száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

TÜZESEBB, MINT VALAHA.

Egy szürke BMW M5 Competition száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

Az új BMW M5 Competition.

TÖBB MINT FENOMENÁLIS.

Az új BMW M5 M xDrive-val.

TÜZESEBB, MINT VALAHA.

Az új BMW M5 Competition.

Izgalmasan elegáns formájú. Erősebb, mint valaha. A BMW M5 új generációja a páratlan mérnöki teljesítmény és az autózásban megjelenő innovatív intelligencia megtestesítője. E jármű a fizikai törvények határain egyensúlyozó dinamizmus mind ez idáig elképzelhetetlen dimenzióit nyitja meg. Színültig van a legmodernebb technológiákkal, amelyek biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a mindennapokat. Az új, 625 lóerős* (460 kW)* BMW M5 innovatív, M xDrive nevű összkerékmeghajtási rendszere egy nagy teljesítményű, hihetetlenül erős, pengeélesen precíz és agilis sportlimuzin magabiztos pilótájává avatja a vezetőt – a színtiszta M-es vezetési élmény pedig eleddig nem ismert magasságokba emelkedik.

BMW M5 M xDrive-val(3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 10,8
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 246

BMW M5 Competition(3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 10,8
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 246

* Az értékek a BMW M5 Competitionre vonatkoznak.

Read more

TÖBB MINT FENOMENÁLIS.

TELJESÍTMÉNY 5. HATVÁNYON.

 • 01 Teljesítmény 625 LE* (460 kW)
 • 02 Max. nyomaték 750 Nm
 • 03 0-ról 100 km/órára 3,3 s alatt*
 • 04 Legnagyobb sebesség 305 km/óra (M vezetői csomaggal)
 • 05 Egyedülálló dinamizmus az M xDrive-nak köszönhetően

* Az értékek a BMW M5 Competitionre vonatkoznak.

Read more

ZAKÓBA BÚJTATOTT CSÚCSTELJESÍTMÉNY.

Az új, M xDrive-val ellátott BMW M5 dizájnja.

Egy szürke BMW M5 Competition hátsó oldalnézetből, sötét háttér előtt

M dizájn.

A BMW M5 mindössze néhány vonallal megrajzolt, letisztult, M-specifikus dizájnja következetes dinamizmust sugároz – minden látószögből. A BMW Individual magasfényű Shadow Line exkluzív módon emeli ki az autó atletikus karakterét. Az oldalszoknyákon lévő, laminált „M5 Competition” felirat opcionálisan rendelhető.

A szürke BMW M5 Competition M külső tükre

M külső tükör.

Az M-specifikus, kettős száras dizájnnal rendelkező, LED-es irányjelzőkkel ellátott külső tükrök, amelyek a sportos és dinamikus M-dizájn szerves részét képezik, a legapróbb részletekből is visszaköszönő mérnöki precizitást fejezik ki.

A BMW M5 Competition M veséi elölnézetből

M vesék.

A látványos, M5 logós, magasfényű Feketére fényezett, dupla függőleges rácselemekkel ellátott M vese félreérthetetlen módon adja a külvilág tudtára, hogy a sportos orr-rész mögött lévő erőteljes motor micsoda lélegzetelállító teljesítményre képes.

A szürke BMW M5 Competition M motorháztetője felülnézetből

M motorháztető.

Két jellegzetes él adja meg az új BMW M5 könnyű alumíniumból készült motorháztetejének karakterét. A CFRP tetőn tovább folytatódnak az M-specifikus vonalak, hogy aztán következetesen fussanak a far irányába.

A szürke BMW M5 Competition M karbon tetője felülnézetből

M karbontető.

Az intelligens könnyűépítési koncepció jegyében a karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tető és az alumínium motorházfedél hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez és ezzel a dinamizmus fokozásához.

A szürke BMW M5 Competition M kopoltyúi

M kopoltyúk.

A jellegzetesen M-es, magasfényű Feketére fényezett, „M5” típusmegjelöléssel ellátott oldalsó szellőzőnyílások – amelyek hangsúlyosan háromdimenziós kialakításúak – ráirányítják a figyelmet a műszaki tökélynek és a lélegzetelállító dizájnnak arra a dinamikus ötvözetére, amely már a kezdetektől az M modellek legalapvetőbb jellemzője.

A 20“ méretű 789 M könnyűfém keréktárcsa a BMW M5 Competition modellen

20” méretű 789 M könnyűfém keréktárcsák, kovácsolt.

Az exkluzív, kovácsolt, kétszínű kivitelű, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 20” méretű, dinamikus Y-küllős dizájnnal rendelkező 798 M könnyűfém keréktárcsák kiemelik a BMW M5 Competition atletikus karakterét.

A BMW M5 Competition M dupla kipufogói utcanézetből

M dupla kipufogók.

A tipikusan M-es dupla kipufogók, a középen lévő diffúzor és a magasfényű fekete hátsó kötény félreérthetetlenül juttatják a külvilág tudtára a BMW M5 Competition sportos ambícióit.

BUSINESS OSZTÁLYÚ UTASBÓL ELSŐ OSZTÁLYÚ VADÁSZPILÓTA.

Az M xDrive-val ellátott új BMW M5 dizájnja.

„Az új, M xDrive-val ellátott BMW M5 úgy viselkedik, mint egy hátsókerék-meghajtású autó – csak jobban tapad.”
Frank van Meel, BMW M GmbH, az igazgatótanács elnöke.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓAN URALT HELYZETEK.

Az új BMW M5 letaglózó teljesítménye hogyan változtatható át közvetlenül és precízen maximális dinamizmussá? Innovatív technológiákkal, amelyekhez az autóversenyzés nyújtott inspirációt.

Nagy precizitású sebességváltások.

A 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó, amelyet extrém módon rövid kapcsolási idők jellemeznek, különböző váltási lehetőségeket kínál fel: a választék a kimondottan sportostól és dinamikustól egészen a kényelmesig és üzemanyag-hatékonyig terjed. A váltások manuálisan, a sebesség-előválasztó kar vagy kormányon lévő sebességváltó gombok segítségével is végrehajthatók.

Maximális erejű lassulás.

Az M karbon-kerámia fékek még közvetlenebbé teszik a fékezést. További előnyeik közé tartoznak a korróziómentesség, a fokozott hőtűrő-képesség, a hagyományos féktárcsákénál lényegesen kisebb mértékű kopás, valamint az, hogy hozzájárulnak a jármű össztömegének csökkentéséhez, ami jótékonyan hat az autó fürgeségére, dinamizmusára és gyorsulási tulajdonságaira. Ez a különleges műszaki szerkezet kívülről is azonnal felismerhető a matt Arany metál fényezésű, M logóval ellátott féknyergekről.
A speciális anyagösszetétel miatt bizonyos vezetési helyzetekben és használati körülmények között a fékek üzemi zajokat bocsáthatnak ki. A jelenség különösen nedves, csúszós felületeken fordul elő, közvetlenül azelőtt, hogy a jármű álló helyzetét elérné. Az útfelületet borító nedvesség, illetve a síkosságmentesítő anyagok (pl. só) jelenléte miatt a fékhatás hasonlóvá válhat egy hagyományos fékrendszeréhez. Ez a jelenség átmeneti ideig éreztetheti a hatását a fékerő csökkenésében, ugyanakkor szükség esetén ellensúlyozható a pedál nagyobb erejű lenyomásával.

Tökéletes kézben tarthatóság.

Az M Servotronic a kormányrásegítés mértékét a pillanatnyi sebességnek megfelelően szabályozza, és közvetlen és pontos visszajelzéseket biztosít még nagy sebességnél is. Mindemellett a rendszer közvetlen és precíz kormányzási érzetet biztosít bármilyen sebesség mellett. A speciálisan az M modellekhez hangolt rendszer három különböző beállítást kínál fel, amelyek gombnyomással választhatók ki.

Optimális erőelosztás.

Az Aktív M differenciálmű optimalizálja az erőátvitelt és a menetstabilitást dinamikus sávváltások és kanyarokból való kigyorsítások alkalmával, valamint egyenetlen útfelületen való és nagy sebességű kanyarodáskor. A tapadás optimalizálását egy elektronikusan vezérelt berendezés végzi, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.

* Az értékek a BMW M5 Competitionre vonatkoznak.

Read more

Tömegcsökkentett. Hangzás-optimalizált.

A BMW M5 Competition M dupla kipufogói utcanézetből

Tömegcsökkentett. Hangzás-optimalizált.

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamikus hangzást bocsájt ki magából, amelynek tónusa a beépített szelepmechanizmus segítségével változtatható. A SPORT és a SPORT+ programokban – amelyek a menetdinamikai rendszer üzemmódválasztó kapcsolóival választhatók ki – intenzívebbé válik a motorhang, a kényelem fokozására hivatott programokban ugyanakkor a diszkrétebb hangzást preferálja a rendszer. Mindemellett rendelkezésre áll az új hangszabályozó gomb is, amelynek segítségével csökkenthető a zajszint.

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK ÉS VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

A BMW M5 új mércét állít a fedélzeti hálózati kapcsolatok és a vezetőt segítő rendszerek terén – legyen szó a találkozók megszervezéséről, az e-mailek kezeléséről vagy az egyéni rekordok rögzítéséről a versenypályán. Az innovatív vezérlési koncepció, a multifunkciós műszerfali kijelző és a Head-Up kijelző kimagaslóan intuitív kezelhetőségével, digitális szolgáltatásaival és teljesen új, M-specifikus grafikájával nyűgöz le. Önnek lehetősége van arra, hogy a másodperc törtrésze alatt rögzítsen minden fontos információt a váltási, a navigációs és a sebességkijelzőtől a kiválasztott összkerékmeghajtási módon át egészen a személyes beállításokat megjelenítő kijelzőig.

Egy szürke BMW M5 Competition száguld az autópályán, sivatagos tájjal a háttérben

BMW M5 COMPETITION.

BMW M5 COMPETITION.

Üzemanyagfogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az itt szereplő fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a német piacra szállított, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. Az értékek a feltüntetett tartományon belül az adott modellhez elérhető opcionális felszereltségek, valamint keréktárcsa- és gumiabroncs-méretek függvényében változhatnak.

  A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

  A CO2-kibocsátási adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást az NEDC ciklus alapján határozták meg.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.