TÖBB MINT FENOMENÁLIS.

Az új BMW M5 M xDrive-val.

EGY RAGADOZÓ. AMELY A GYŰJTŐKRE IS RÁVETI MAGÁT.

A BMW INDIVIDUAL ÁLTAL IHLETETT BMW M5 FIRST EDITION.

TÖBB MINT FENOMENÁLIS.

Az új BMW M5 M xDrive-val.

EGY RAGADOZÓ. AMELY A GYŰJTŐKRE IS RÁVETI MAGÁT.

A BMW INDIVIDUAL ÁLTAL IHLETETT BMW M5 FIRST EDITION.

Izgalmasan elegáns formájú. Erősebb, mint valaha. A BMW M5 új generációja a páratlan mérnöki teljesítmény és az autózásban megjelenő innovatív intelligencia megtestesítője. E jármű a fizikai törvények határain egyensúlyozó dinamizmus mind ez idáig elképzelhetetlen dimenzióit nyitja meg. Színültig van a legmodernebb technológiákkal, amelyek biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a mindennapokat. Az új, 600 lóerős (441 kW) BMW M5 innovatív, M xDrive nevű összkerékmeghajtási rendszere egy nagy teljesítményű, hihetetlenül erős, pengeélesen precíz és agilis sportlimuzin magabiztos pilótájává avatja a vezetőt – a színtiszta M-es vezetési élmény pedig eleddig nem ismert magasságokba emelkedik.

 

BMW M5 M xDrive-val:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 10,5
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 241

 

A fogyasztás, amelynek meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt, a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változik. Az illusztrációban szereplő modellel kiegészítő felszereltségekkel ellátottak.

TÖBB MINT FENOMENÁLIS.

TELJESÍTMÉNY 5. HATVÁNYON.

  • 01 Teljesítmény 600 LE (441 kW)
  • 02 Max. nyomaték 750 Nm
  • 03 0-ról 100 km/órára 3,4 s alatt
  • 04 Legnagyobb sebesség 305 km/óra (M vezetői csomaggal)
  • 05 Egyedülálló dinamizmus az M xDrive-nak köszönhetően

BUSINESS OSZTÁLYÚ UTASBÓL ELSŐ OSZTÁLYÚ VADÁSZPILÓTA.

Az M xDrive-val ellátott új BMW M5 dizájnja.

„Az új, M xDrive-val ellátott BMW M5 úgy viselkedik, mint egy hátsókerék-meghajtású autó – csak jobban tapad.”
Frank van Meel, BMW M GmbH, az igazgatótanács elnöke.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓAN URALT HELYZETEK.

Az új BMW M5 letaglózó teljesítménye hogyan változtatható át közvetlenül és precízen maximális dinamizmussá? Innovatív technológiákkal, amelyekhez az autóversenyzés nyújtott inspirációt.

Nagy precizitású sebességváltások.

A 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó, amelyet extrém módon rövid kapcsolási idők jellemeznek, különböző váltási lehetőségeket kínál fel: a választék a kimondottan sportostól és dinamikustól egészen a kényelmesig és üzemanyag-hatékonyig terjed. A váltások manuálisan, a sebesség-előválasztó kar vagy kormányon lévő sebességváltó gombok segítségével is végrehajthatók.

Maximális erejű lassulás.

Az M karbon-kerámia fékek még közvetlenebbé teszik a fékezést. További előnyeik közé tartoznak a korróziómentesség, a fokozott hőtűrő-képesség, a hagyományos féktárcsákénál lényegesen kisebb mértékű kopás, valamint az, hogy hozzájárulnak a jármű össztömegének csökkentéséhez, ami jótékonyan hat az autó fürgeségére, dinamizmusára és gyorsulási tulajdonságaira. Ez a különleges műszaki szerkezet kívülről is azonnal felismerhető a matt Arany metál fényezésű, M logóval ellátott féknyergekről.
A speciális anyagösszetétel miatt bizonyos vezetési helyzetekben és használati körülmények között a fékek üzemi zajokat bocsáthatnak ki. A jelenség különösen nedves, csúszós felületeken fordul elő, közvetlenül azelőtt, hogy a jármű álló helyzetét elérné. Az útfelületet borító nedvesség, illetve a síkosságmentesítő anyagok (pl. só) jelenléte miatt a fékhatás hasonlóvá válhat egy hagyományos fékrendszeréhez. Ez a jelenség átmeneti ideig éreztetheti a hatását a fékerő csökkenésében, ugyanakkor szükség esetén ellensúlyozható a pedál nagyobb erejű lenyomásával.

Tökéletes kézben tarthatóság.

Az M Servotronic a kormányrásegítés mértékét a pillanatnyi sebességnek megfelelően szabályozza, és közvetlen és pontos visszajelzéseket biztosít még nagy sebességnél is. Mindemellett a rendszer közvetlen és precíz kormányzási érzetet biztosít bármilyen sebesség mellett. A speciálisan az M modellekhez hangolt rendszer három különböző beállítást kínál fel, amelyek gombnyomással választhatók ki.

Optimális erőelosztás.

Az Aktív M differenciálmű optimalizálja az erőátvitelt és a menetstabilitást dinamikus sávváltások és kanyarokból való kigyorsítások alkalmával, valamint egyenetlen útfelületen való és nagy sebességű kanyarodáskor. A tapadás optimalizálását egy elektronikusan vezérelt berendezés végzi, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.

TÖMEGCSÖKKENTETT. HANGZÁS-OPTIMALIZÁLT.

TÖMEGCSÖKKENTETT. HANGZÁS-OPTIMALIZÁLT.

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamikus hangzást bocsájt ki magából, amelynek tónusa a beépített szelepmechanizmus segítségével változtatható. A SPORT és a SPORT+ programokban – amelyek a menetdinamikai rendszer üzemmódválasztó kapcsolóival választhatók ki – intenzívebbé válik a motorhang, a kényelem fokozására hivatott programokban ugyanakkor a diszkrétebb hangzást preferálja a rendszer. Mindemellett rendelkezésre áll az új hangszabályozó gomb is, amelynek segítségével csökkenthető a zajszint.

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK ÉS VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

A BMW M5 új mércét állít a fedélzeti hálózati kapcsolatok és a vezetőt segítő rendszerek terén – legyen szó a találkozók megszervezéséről, az e-mailek kezeléséről vagy az egyéni rekordok rögzítéséről a versenypályán. Az innovatív vezérlési koncepció, a multifunkciós műszerfali kijelző és a Head-Up kijelző kimagaslóan intuitív kezelhetőségével, digitális szolgáltatásaival és teljesen új, M-specifikus grafikájával nyűgöz le. Önnek lehetősége van arra, hogy a másodperc törtrésze alatt rögzítsen minden fontos információt a váltási, a navigációs és a sebességkijelzőtől a kiválasztott összkerékmeghajtási módon át egészen a személyes beállításokat megjelenítő kijelzőig.

A BMW INDIVIDUAL ÁLTAL IHLETETT BMW M5 FIRST EDITION.

A BMW INDIVIDUAL ÁLTAL IHLETETT BMW M5 FIRST EDITION.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • A fogyasztási és a CO2-kibocsátási értékek a keréktárcsa- és gumiabroncsméret függvényében változnak. A fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, a Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern (Németország) postacímén keresztül megrendelhető, illetve a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html weboldalról letölthető brosúrából kaphat.