BMW M4 Coupé, részletek és felszereltség

BMW M4 COUPÉ

BMW M
BMW M4 COUPÉ

A BMW M4 Coupé mindent megtestesít, ami olyannyira különlegessé teszi a BMW M modelleket: a nagy teljesítményű autók előállításában szerzett több mint négy évtizedes tapasztalatok eredményeként született meg a hajtáslánc, a futómű, a sebességváltó és a kormánymű közötti tökéletes összjáték. Ugyancsak a felhalmozott tudásnak köszönhető azon felszereltségi tételek figyelemre méltó kínálata is, amelyek a dizájn, a dinamizmus és a műszaki innovációk útján optimális vezetési élménnyel ajándékoznak meg.

Bővebben

BMW M4 COUPÉ – A NAGY TELJESÍTMÉNY ESZKÖZTÁRA.

Az autóversenyzés világa által inspiráltan: a hajtáslánc- és futóműtechnológiák áttekintése

A nagy teljesítményű autók fejlesztésének négy évtizedes története során a cél mindig az volt, hogy tökéletes összjáték jöjjön létre az erőforrás, a futómű, a sebességváltó és a kormánymű között – az eredmény fokmérőjét pedig mindenkor a vezető benyomásai jelentették. A BMW M4 Coupéban minden olyan érték testet ölt, amely meghatározza a BMW M világát. Minden egyes részlet az egyedülálló teljesítmény és a precizitás szolgálatában áll. Ez az autó egy, a vérbeli pilótáknak összeállított műremek, amelyet igen nehéz felülmúlni.
BMW M4 Coupé, BMW M TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor és M Versenycsomag

BMW M TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor és M Versenycsomag.

Az M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotort kimagaslóan egyenletes teljesítményfelépítés, valamint sportos hangzással kísért, selymesen sima járás jellemzi. A Dupla-VANOS-szal, Valvetronic szelepvezérléssel, Nagy precizitású befecskendezéssel és Twin Scroll turbófeltöltővel ellátott, nagy teljesítményű M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor az opcionális M Versenycsomag jóvoltából 450 lóerőt (331 kW) állít elő. Az M Sport kipufogórendszer jellegzetes hangzással festi alá a motor produkcióját. A speciális hangolású Adaptív M futómű optimális kapcsolatot biztosít az útfelülettel, egyszersmind gondoskodik a még jobb trakcióról és a még agilisabb viselkedésről.
BMW M4 Coupé, Adaptív M futómű

Adaptív M futómű.

Az elektronikus vezérlésű lengéscsillapítókat alkalmazó Adaptív M futómű automatikusan gondoskodik arról, hogy a jármű tökéletesen alkalmazkodjon a haladási körülményekhez. A futómű beállításai rugalmasan változtathatók a kiemelkedő kényelem vagy éppen a sportos dinamizmus megteremtése érdekében a Driving Experience kapcsoló COMFORT, SPORT és SPORT+ módjain keresztül.
BMW M4 Coupé, 7 fokozatú M duplakuplungos sebességváltó

7 fokozatú M duplakuplungos sebességváltó.

Sebességváltások erővesztés, a kuplungpedál használata és lelassulás nélkül: 7 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M duplakuplungos sebességváltóval mindez lehetséges. A kapcsolások automatikusan mennek végbe, illetve azok manuálisan, a kormánykeréken lévő kapcsolókarok vagy a sebesség-előválasztó kar segítségével hajthatók végre. A Launch Control maximális erejű állórajtot tesz lehetővé.
BMW M4 Coupé, M 6 fokozatú manuális sebességváltó

M 6 fokozatú manuális sebességváltó.

Az BMW M4 Coupé M 6 fokozatú manuális sebességváltója – amely a hagyományos modellekben található szerkezetnél 12 kilogrammal könnyebb és kompaktabb felépítésű is annál – az intelligens könnyűépítés mintapéldája. A váltó belsejében található szinkrongyűrűk új, karbonszálas súrlódó betétje gondoskodik a korábbiaknál is kényelmesebb váltásokról, a száraz karteres kenési rendszer pedig még hatékonyabb olajozást biztosít.
BMW M4 Coupé, M Vezetői csomag

M Vezetői csomag.

Az M Vezetői csomag megvásárlása esetén a legnagyobb sebesség 280 km/órára nő. Az M Vezetői csomag az új jármű megrendelésekor igényelhető, de az később is hozzáadható a kiegészítő felszereltségekhez. A csomag telepítése után a végsebességen kívül a jármű egyéb műszaki adatai nem változnak. A voucher feljogosít egy egynapos, a BMW Driving Experience által lebonyolított BMW M versenypályás vezetői kurzuson való részvételre is.

BMW M4 COUPÉ – DIZÁJNELEMEK.

A külső és belső M-specifikus dizájnelemek.

A BMW M4 Coupé már az első pillantásra megigéz. Az alapfelszereltség részét képező első és hátsó LED-lámpák dinamikusan emelik ki a karosszéria áramvonalasságát. A nagyméretű légbeömlő nyílások, valamint az opcionális M Versenycsomag részét képező 20 colos könnyűfém keréktárcsák kihangsúlyozzák a jármű atlétikus karakterét. Az olyan sportos kiegészítők, mint a köralakú órák és kijelzők exkluzív hatást kölcsönöznek a műszerfalnak. Ennek az autónak minden eleme az erőről és dinamizmusról mesél.
BMW M4 Coupé, Dizájn
BMW M4 Coupé, az M Versenycsomag jellegzetes külső elemei

Az M Versenycsomag jellegzetes külső elemei.

Az M Versenycsomag kívülről elsőre a részét képező exkluzív, kovácsolt, fényesre esztergált, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 20” méretű csillagküllős 666 M könnyűfém keréktárcsákkal gyakorol mély benyomást. A jármű atletikus karakterét még inkább felerősíti a „BMW Individual magasfényű Shadow Line kibővített tartalommal” felszereltség, amelynek elemei – köztük a magasfényű fekete vesék, oldalkopoltyúk és típusfelirat, illetve a fekete krómmal borított kipufogók – az orrtól a farrészig mindenütt jelen vannak.
BMW M4 Coupé, exkluzív karbontető

Exkluzív karbontető.

A BMW intelligens könnyűépítés szerves részét képező, karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült karbontető alkalmazásával csökken a jármű tömege, egyúttal lejjebb kerül a súlypont. Mindennek eredménye különösen a kanyarvételkor, gyorsításkor és fékezéskor megtapasztalható, még tovább fokozott agilitásban és dinamizmusban mutatkozik meg.
BMW M4 Coupé, LED-es hátsó lámpák

LED-es hátsó lámpák.

A korszerű LED-es hátsó lámpák maximális hatékonyság és hosszú élettartam mellett gondoskodnak a jármű optimális láthatóságáról. A nagy világító felületű villogók és a gyors reagálású, LED-es féklámpák fokozzák a biztonságot. A hátsó lámpák jellegzetes L-alakja egyúttal a jármű karakterének meghatározó eleme úgy éjjel, mint nappal.
BMW M4 Coupé, tompított fényszórók

Tompított fényszórók.

A LED-es Adaptív fényszórók jóvoltából a vezető mélyen belelát a kanyarokba, amint elkezdi elfordítani a kormánykereket. Ily módon tehát a kanyarfények optimális módon világítják meg az autó közvetlen környezetét, amivel fokozzák az aktív biztonságot.
BMW M4 Coupé, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

A BMW Selective Beam funkció automatikusan a fény- és forgalmi viszonyokhoz igazítja távolsági fényszórók működését. A rendszer érzékeli az elöl haladó, illetve a szemből érkező forgalmat és a többi közlekedő elvakítását megakadályozandó, finoman módosítja a távolsági fényszórók fénykévéjének alakját.
BMW M4 Coupé, vezetőorientált műszerfal

Vezetőorientált műszerfal.

Igazi versenyautós cockpit, amelynek minden elemét ergonómiailag optimalizált és vezetőorientált kialakítás jellemzi. A középpontban az elegáns, Nappa bőrrel borított M bőrkormány áll. A rajta található M Drive gombok az egyéni járműbeállítások előhívására szolgálnak, míg az opcionális M duplakuplungos sebességváltóhoz tartozó, sportos stílusú kapcsolókarokkal a másodperc törtrésze alatt hajthatók végre a váltások. A látványos M-specifikus dizájnnal rendelkező műszeregység pedig tökéletesen átláthatóan tájékoztat a vezetéssel kapcsolatos összes fontos adatról.
BMW M4 Coupé, M ülések

M ülések.

Az integrált fejtámlával, valamint a vállmagasságban megvilágított M logóval ellátott, kagylósított M ülések, amelyek tökéletes oldaltartást biztosítanak, szabályosan felkeltik a vágyat az egyéni rekorddöntésre. Az üléseknél alkalmazott, szisztematikus könnyépítési koncepció hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez. A sportos stílusú vezetés megtámogatása érdekében a középkonzol vezetőoldali részén térdtámaszt helyeztek el.
BMW M4 Coupé, belső tér, kárpit

Minőségi belső tér.

A valód exkluzivitás a második pillantásra sem halványul. Tökéletesen példázzák ezt a fekete króm kiemeléssel ellátott „Carbon Fibre” belső díszítőelemek, amelyek különleges megmunkálású felületükkel csak úgy sugározzák magukból a maximális dinamizmust. Az utastér sportos és egyedi atmoszférájáról gondoskodik a kitűnő minőségű, Sakhir narancs/fekete Merino teljes bőrkárpit is.
BMW M4 Coupé, M4 ajtóküszöb-borítások

M4 ajtóküszöb-borítások.

Az exkluzív, alumíniumból készült, „M4” típusfelirattal ellátott, exkluzív alumínium ajtóküszöb-borítások már azelőtt megragadják az Ön figyelmét, hogy helyet foglalna a BMW M4 Coupé ergonomikus M ülésében.
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, különleges kiadás
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 02
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 03
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 04
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 05
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 06
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 07
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 08
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 09
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 10
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 11
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition image 12

BMW M4 EDITION ///M HERITAGE.

A BMW M4 Coupé kihozza a maximumot ikonikus karakteréből: a BMW M4 Coupé Edition ///M Heritage különleges kiadást a legapróbb részletéig a versenyautós gének határozzák meg. A három exkluzív külső fényezés – a Laguna Seca kék, a Velvet kék metál és az Imola vörös metál II –, amellyel a 750 példányban készülő Edition ///M Heritage limitált kiadás elérhető, a legendás M csíkokra utal, amelyek a karbontető, meghatározó, látványos elemei. A 20” méretű, Orbit szürke csillagküllős 666M könnyűfém keréktárcsák sajátos módon reflektálnak Merino bőr belső dizájn három merész színsémájára: az M sportülések kétszínű, Silverstone/fekete kárpitjának kék kontrasztvarrása nagyszerűen illik a Laguna Seca külső fényezéshez, míg az ibolya és narancs kontrasztvarrások az alternatívaként választható Velvet kék fényezéshez passzolnak. Ugyanilyen sportos és exkluzív a vörös és sárga kontrasztvarrással ellátott, kétszínű, vörös/fekete kárpit is, amely az Imola vörös II fényezéssel megrendelt járművek számára van fenntartva. A 2019 novemberétől gyártásba kerülő BMW M4 Coupé Edition ///M Heritage kiadás szigorúan korlátozott példányszámú mivoltát jelzik az M csíkok által inspirált struktúrájú karbonszálas belső díszítőelemeken látható exkluzív feliratok, az ajtóküszöb-borításokon lévő típusmegjelölés, valamint a színben harmonizáló varrások a fejtámlákon.

BMW M4 COUPÉ.

Hálózati megoldások.

A BMW M4 Coupé vezetőjét úgy az úton, mint a versenypályán olyan innovatív technológiák egész sora támogatja, amelyek minden eddiginél nagyobb kényelmet és biztonságot nyújtanak – egyszersmind új mércét állítanak. Ön a másodperc törtrésze alatt tekintheti át a vezetéssel kapcsolatos információkat, valamint a legmagasabb szintű hálózati kommunikáció, információszolgáltatás és szórakozás előnyeit élvezheti. A vezetési élmény soha nem volt még ennyire úttörő jellegű.
BMW M4 Coupé, BMW Head-Up kijelző M-specifikus funkciókkal

BMW Head-Up kijelző M-specifikus funkciókkal.

A teljes színspektrumú, M-specifikus funkciókkal ellátott BMW Head-Up kijelző közvetlenül a vezető látóterébe vetíti az utazással kapcsolatos információkat. A vezető egyetlen gombnyomással a sportosabb, M-specifikus kijelzésre válthat, melyen belül a sebesség digitális kijelzése mellett megjelenik az aktuális sebességfokozat, illetve egy dinamikus fordulatszám-görbe is az optimális váltási pontokat jelző fényekkel együtt.
BMW M4 Coupé, BMW M Laptimer app

BMW M Laptimer app.

Tapasztalja meg a tizedmásodpercekben és m/s2-ben kifejezett vezetési élményt: az egyebek mellett automatikus köridő-kiszámítás funkcióval ellátott BMW M Laptimer appnál elképzelni sem lehet megfelelőbb eszközt a versenypályás adatok kielemzésére. Az adatokat közvetlenül a BMW-jének érzékelőitől kapó applikáció az Ön vezetési stílusának kiértékeléséhez használja fel a beérkező értékeket. Az így elkészített analízis segítségével fokozhatja precizitását és növelheti ügyességét, amelynek eredményeként jobb köridőket érhet el. Lehetősége van a versenypályán kívül megtett útjai – például az autóversenyzés iránt érdeklődő társainak körében megtett autós kiruccanásai – rögzítésére is.
BMW M4 Coupé, Apple CarPlay®-előkészítés

Apple CarPlay®-előkészítés.

Miért is nélkülözné iPhone-jának funkcióit az autójában, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az Apple CarPlay®-előkészítés jóvoltából Ön a jármű kezelőszerveivel érheti el a telefonfunkciókat, valamint az olyan alkalmazásokat, mint az iMessage, a WhatsApp, a TuneIn, a Spotify és az Apple Music. Ön a hangvezérlés kormánykeréken lévő gombját is használhatja a Sirinek, az Apple hangasszisztensének eléréséhez.
BMW M4 Coupé, Vezeték nélküli mobiltelefontöltés

Vezeték nélküli mobiltelefontöltés.

A „Vezeték nélküli mobiltelefontöltés” felszereltség egy vezeték nélküli töltődokkolót, valamint kiegészítő USB-portokat foglal magában. A tetőantennával való összeköttetés javítja vételi minőséget. Bluetooth-kapcsolaton keresztül egy időben két mobiltelefon és egy audiolejátszó csatlakoztatható a jármű fedélzeti rendszeréhez. A felszereltség további eleme: Bluetooth Office.
BMW M4 Coupé műszaki adatok

BMW M4 COUPÉ MŰSZAKI ADATOK.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 


Bővebben