SZÍVDOBBANÁS+

BMW M

A BMW M4 Cabrio dinamizmusa.

SZÍVDOBBANÁS+

A BMW M4 Cabrio dinamizmusa.

SZÍVDOBBANÁS+A BMW M4 Cabrio dinamizmusa.

A BMW M4 Cabrio vezetése lélegzetelállítóan intenzív érzést kelt, amely a határtalan vezetési élmény forrása. E nagy teljesítményű atléta esetében minden a dinamizmust és az agilis menettulajdonságokat szolgálja. A számos, az autóversenyzés világából származó technológiának köszönhetően pedig a szoborszépségű sportoló a lehető legprecízebb módon viszi át az útra a motor erejét – mindez még inkább így van akkor, ha az autó el van látva az opcionális M versenycsomaggal, amelyhez nagyobb motorteljesítmény tartozik, és amelynek része a speciális hangolású adaptív M futómű is.

A BMW M4 Cabrio fogyasztási és kibocsátási értékei:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált) (manuális/ M duplakuplungos váltómű ’Drivelogic’-kal): 10,2–10,5 / 9,9-10,2
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált) (manuális/ M duplakuplungos váltómű ’Drivelogic’-kal): 233-239 / 226–232

A zárójelben szereplő adatok a Drivelogic funkcióval ellátott hétfokozatú M duplakuplungos sebességváltóval felszerelt járműre vonatkoznak.

Bővebben
BMW M

HATÁR A NAPSÜTÖTTE ÉGBOLT.

A BMW M4 Cabrio a napsugarakkal kergetőző sofőrök számára hamisítatlanul adrenalingőzös pillanatokat tartogat. Mindez a 431 lóerőt előállító M motornak köszönhető, amely erejét nagyon hatékonyan adagolja. Igazi élsportoló, amely egy egész sor, félreismerhetetlenül versenysportos ihletésű technológiával rendelkezik, úgy mint az Aktív M differenciálzár és az M Servotronic – pengeéles menetkarakterisztikát, műszaki tökélyt és a végletekig kitolt határokon való vezetés élményét biztosítva. Így gondoskodik a szívdobogtatásról.

M VERSENYCSOMAG.

Színtiszta versenyszellem: az M versenycsomag segítségével Ön még több dinamizmust és agilitást vihet a BMW M4 Cabrio mindennapjaiba – a megnövelt motorteljesítménynek, a speciálisan hangolt, Adaptív M felfüggesztésnek, a szintén különleges beállításokkal ellátott dinamikus stabilitás kontrollnak (DSC), az Aktív M differenciálműnek, valamint az elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 20 colos könnyűfém keréktárcsáknak köszönhetően.

A csomag részeként a 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor teljesítménye 450 lóerőre (331 kW) nő, továbbá az autó egy, a hangzást még markánsabbá tevő M Sport kipufogórendszerrel egészül ki, ami garantálja a vezetés lúdbőröztető élményét. A csomag könnyített szerkezetű, állítható szélességű és függőlegesen perforált háttámlákkal ellátott M sportüléseket tartalmaz. Az első biztonsági öveket kifinomult M csíkok díszítik. A speciálisan hangolt Adaptív M futómű optimális útkapcsolatot, stabilabb tapadást és agilisabb manőverezést tesz lehetővé.

A lenyűgöző külső elemek közül kiemelkednek a préskovácsolt, külső felületükön fényesre polírozott, 20 colos, csillagküllős 666 M könnyűfém keréktárcsák, amelyekre elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokat szerelnek. Az autó sportos karakterét a kibővített tartalmú BMW Individual magasfényű Shadow Line fokozza tovább, amely az első hűtőrácstól a kopoltyúkon át a fényes Fekete modellmegjelölésig terjed, hogy aztán erőteljes záróakkorddal a fekete króm kipufogókban teljesedjen ki.

 • Az M versenycsomag által nyújtott dinamikai jellemzők

  A 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor teljesítményét 450 lóerőre (331 kW) növelték. Az M Sport kipufogórendszer még az alapkivitelű kipufogórendszer által biztosítottnál is erőteljesebb és karakteresebb hangzást kölcsönöz a motornak. A versenypályán és a mindennapokban pedig a speciális hangolású Adaptív M futómű gondoskodik arról, hogy a kormánykerékkel kiadott minden egyes utasítás maximális pontossággal hajtódjon végre.

 • Az M versenycsomag külső jellemzői

  A lenyűgöző külső elemek közül kiemelkednek a préskovácsolt, külső felületükön fényesre polírozott, 20 colos, csillagküllős 666 M könnyűfém keréktárcsák, amelyekre elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokat szerelnek. Az autó sportos karakterét a kibővített tartalmú BMW Individual magasfényű Shadow Line fokozza tovább, amely az első hűtőrácstól a kopoltyúkon át a fényes Fekete modellmegjelölésig terjed, hogy aztán erőteljes záróakkorddal a fekete króm kipufogókban teljesedjen ki.

A BMW M4 CABRIO-HOZ ELÉRHETŐ VÁLTÓFAJTÁK.

Pulzusszámának 0-ról 180-ra való felpörgetéséhez választhat a BMW M4 Cabrio-hoz elérhető 6 sebességes M manuális váltó és a 7 fokozatú duplakuplungos M sebességváltó közül. Mindkettő a vezetés maximális élményét biztosítja.

 • 6 sebességes M manuális váltó

  A hagyományos modellekhez viszonyított 12 kilogrammos tömegcsökkentésnek és kompaktabb méretének köszönhetően a BMW M4 Cabrio 6 sebességes M manuális sebességváltója méltón képviseli az intelligens könnyűépítési koncepciót. A váltóművön belül a szinkrongyűrűk új karbonszálas súrlódóbetétei kényelmesebb kapcsolást tesznek lehetővé, és a szárazkarteres kenés hatékonyabb olajellátást eredményez.

 • 7 fokozatú duplakuplungos M sebességváltó

  Megszakításmentes, kuplungolás és gázelvétel nélküli sebességváltás: a Drivelogic funkcióval ellátott 7 fokozatú, duplakuplungos sebességváltóval mindez lehetséges. A fokozatok kapcsolása automatikusan vagy manuálisan történik a kormányon elhelyezett váltófülek, illetve a sebességváltó kar segítségével. A Launch Control garantálja az állóhelyzetből történő lehető legsebesebb gyorsulást.

AKTÍV M DIFFERENCIÁLZÁR.

AKTÍV M DIFFERENCIÁLZÁR.

Az Aktív M differenciálzár optimalizálja az erőátvitelt és a menetstabilitást dinamikus sávváltások és kanyarokból való kigyorsítások alkalmával, valamint egyenetlen útfelületen való és nagy sebességű kanyarodáskor. A tapadás optimalizálását egy elektronikusan vezérelt berendezés végzi, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.

ADAPTÍV M FUTÓMŰ.

ADAPTÍV M FUTÓMŰ.

Az Adaptív M futómű elektronikus vezérlésű lengéscsillapítóival automatikusan alkalmazkodik a vezetési helyzethez és az útviszonyokhoz. A vezető egy gombnyomásra megváltoztathatja a futómű karakterisztikáját a kényelmestől az extrém sportosig – a Driving Experience kapcsoló COMFORT, SPORT és SPORT+ módjai alapján.

AUTÓVERSENY EGÉSZ ÉVBEN.

Az autóversenyzés világából származó innovatív technológiák átültetése a szériagyártású sportautókba a BMW M GmbH egyik fő erősségei közé tartozik. Ennek is köszönhető, hogy a BMW M4 Cabrio tökéletes egyensúlyt képvisel az adrenalingőzös teljesítmény és a hétköznapi kihasználhatóság között.

 • Launch Control

  A Launch Control funkció maximális erejű gyorsítást tesz lehetővé álló helyzetből indulva. A rendszer ideális fordulatszámon tartja a motort, a duplakuplungos M sebességváltó pedig folyamatosan állítja a váltási pontokat, így felkapcsoláskor már rendelkezésre áll a következő, optimális sebességfokozat.

 • M vezetői csomag

  Az M vezetői csomaggal az autó végsebessége 280 km/órára nő. Az M vezetői csomag megrendelhető az autó vásárlásakor, de akár egy későbbi, tetszőleges időpontban is. A rendszer installálása a jármű többi műszaki specifikációira nincs hatással. A BMW Driving Experience csomag részeként a vezető egy BMW M intenzív vezetői tréningre szóló ajándékutalványban is részesül.

 • M Drive

  Az M Drive-nak köszönhetően a DSC mód és a Head-Up kijelzőn megjelelenő tartalmak egyénileg konfigurálhatók, így a vezető szabadon állíthat össze személyes vezetési profilokat – a kényelmes suhanástól a versenypályákon használatos, sportosan közvetlen járműbeállításokig –, a motorkarakterisztika, valamint a felfüggesztés, a kormányzás és a váltó paramétereinek egyéni megválasztásával. A beállítások aktiválásához egyszerűen csak meg kell nyomni az M bőrkormányon található két M Drive gomb egyikét.

 • M Servotronic

  Az M Servotronic a kormányrásegítés mértékét a pillanatnyi sebességnek megfelelően szabályozza, és közvetlen és pontos visszajelzéseket biztosít még nagy sebességnél is. Az M Servotronic mindemellett kimagasló kényelmet nyújt azzal, hogy a minimálisra csökkenti a kormányzás fizikai erőszükségletét parkolás, manőverezés, valamint szűk helyeken vagy szűk, kanyargós utakon való haladás közben.

 • M dynamic mód

  A BMW dynamic mode a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) alfunkciójaként bizonyos mértékű kerékcsúszást enged, érezhetően növelve ezzel a vezetési dinamikát. Míg a DSC az alul- és túlkormányozottság ellen dolgozik, az M dynamic mode az autó hossz- és oldalirányú dinamikai tényezőinek maximális kihasználását teszi lehetővé. Ugyanakkor a DSC továbbra is támogatja az autó mozgását.

ÉLÉNK FÉKRENDSZEREK.

A BMW M4 Cabrio csúcsrajáratott dinamizmusának fontos eleme: a fékrendszer. Pontosságukkal és hatékonyságukkal az M kompozit fékek és az opcionális M karbon-kerámia fékek a dinamizmus és a teljesítmény legmagasabb szintjét képviselik.

 • M kompozit fékek

  A különféle anyagok felhasználásának köszönhetően az M kompozit fékek nemcsak egyedülállóan kiváló lassítási képességükkel tűnnek ki, hanem rendkívüli stabilitásukkal és hosszú élettartamukkal is. Mindemellett pedig hozzájárulnak a jármű tömegének csökkentéséhez, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra, valamint a gyorsulásra. A nagy teljesítményű, M-specifikus fékrendszer jelenlétéről a metálkék, „M” felirattal ellátott féknyergek tanúskodnak. A fékek speciális kialakításuk miatt alkalmanként – hosszan tartó, alacsony intenzitású fékezésnél vagy extrém nagy fékterhelésnél – zajt bocsájthatnak ki, amely azonban rövid idő után megszűnik. Az üzemi zaj úgy kerülhető el, hogy a vezető szakaszosan adagolja a fékerőt, miközben néhányszor erőteljesebben a fékre lép. Nedves féktárcsák esetén a zaj elkerülése érdekében érdemes fékezéssel szárítani a féktárcsákat. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.

 • M karbon-kerámia fékek

  Az opcionális, korróziómentes, fokozott hőtűrő képességű, a kopásra a hagyományos fékeknél sokkal kevésbé hajlamos M Carbon kerámia fékekkel közvetlenebbül aknázható ki a fékerő. A fékek mindemellett hozzájárulnak a jármű tömegének csökkentéséhez is, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. A különleges technikai felszereltség jelenlétéről a matt arany fényezésű, „M” felirattal ellátott féknyergek árulkodnak. A speciális anyagjellemzők miatt felerősödhet az üzemi zaj pl. tartós, alacsony fékterhelésnél vagy vizes úton történő fékezésnél, közvetlenül a jármű teljes megállása előtt. A kialakításból fakadó zaj csapadékos időben a féktárcsákat szárító fékezéssel, máskor pedig úgy kerülhető el, hogy a vezető hosszabb ideig tartó, kisebb intenzitású fékezést követően erősebben a fékpedálra lép. A nedvesség és az útszóró só hasonlóan befolyásolja a fékhatást, mint a hagyományos fékrendszerek esetében. A fékerő csökkenése a fékpedál erősebb lenyomásával kompenzálható. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.

Üzemanyag-fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.