BMW M340i xDrive Touring (G21), egy mozgó autó oldalnézetből
Motor és ÜzemanyagtípusBenzinDízel

BMW 3 TOURING M MODELLEK

BMW M340i xDrive Touring (G21), egy mozgó autó oldalnézetből
Motor és ÜzemanyagtípusBenzinDízel
BMW 3 TOURING M MODELLEK

A BMW M340i xDrive és M340d xDrive Touring az autóversenyzés izgalmát csempészik be az Ön hétköznapjaiba. A modelleket mozgató izmos, 6 hengeres, akár 374 lóerőt (275 kW) előállító BMW M TwinPower Turbo motorokat, valamint az M futóműkomponenseket arra tervezték, hogy maximális dinamizmussal ruházzák fel a járműveket. Valamint arra, hogy a vezetőben már a motor beindítása utáni másodpercekben felébredjen az autóversenyzés iránti szenvedély. Mindehhez jön még az ámulatba ejtően nagy, 1,510 m³-es űrtartalmú raktér, valamint a számos innovatív tárolási megoldás, amelyeknek révén a két jármű bizonyítja, hogy ugyanúgy helytáll a belső sávban, mint a hosszú utazásokon.

Bővebben

A BMW 3 TOURING M MODELLEK FŐBB JELLEMZŐI.

Minden várakozást felülmúló vezetési élmény.

Az autóversenyzés iránti szerelem által ihletetten: eredeti BMW M futómű-komponenseikkel a BMW M340i xDrive és M340d xDrive a legizgalmasabb élményt szavatolják. A dinamizmussal szemben támasztott legmagasabb igények kielégítésére kifejlesztett elemek az őket jellemző lenyűgöző tulajdonságokkal, valamint az általuk biztosított, tökélyre csiszolt menetdinamikai jellemzőkkel keltik szárnyra a képzeletet. A Változó áttételű sport kormányművel társított Adaptív M futómű, valamint a differenciálzárat folyamatosan kontrolláló M Sport differenciálmű fokozott agilitással, optimális tapadással és a jármű lehető legjobb kézben tarthatóságával gondoskodik a sportossággal átitatott vezetési élményről.
BMW M340i xDrive Touring (G21), dinamizmus
BMW M340i xDrive Touring (G21), 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó

8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kormányra helyezett kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a lehető legnagyobb teljesítményt szolgálja.
BMW M340i xDrive Touring (G21), M Sport fék

M Sport fék.

A M Sport fék felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett, M logóval ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
BMW M340i xDrive Touring (G21), Adaptív M futómű

Adaptív M futómű.

A 10 milliméteres ültetéssel ellátott Adaptív M futómű karakterisztikája elektronikusan szabályozható az út- és a vezetési viszonyoknak megfelelően. A vezető az általa az adott pillanatban megvalósítani kívánt stílusnak megfelelően, a Driving Experience kapcsoló segítségével is változtathatja a felfüggesztés karakterisztikáját – amely a kényelmestől a figyelemre méltóan agilis menettulajdonságokat biztosító extrém sportosig terjedhet.
BMW M340i xDrive Touring (G21), M Sport differenciálmű

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a tapadást és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás közben. A rendszer a tapadást egy elektronikus vezérlésű berendezés segítségével szabályozza, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
BMW M340i xDrive Touring, BMW Lézervilágítás

BMW Lézervilágítás.

A lézeres távolságifényszóró-módban az adaptív BMW Lézervilágítás akár 530 méternyi útszakaszt is képes bevilágítani – a hatótávolsága tehát közel kétszerese a hagyományos fényszórókéinak. Az út jobb éjszakai megvilágítása jelentős mértékben fokozza a biztonságot. Az első fényszórókban elhelyezett kék színű elemek és „BMW Laser” feliratok ráirányítják a figyelmet a jármű által képviselt technológiai színvonalra és sportosságra.
BMW M340i xDrive Touring (G21), 19'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 792 M, kétszínű

19'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 792 M, kétszínű.

19'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 792 M, kétszínű, Cerium szürke, polírozott, elöl 8J x 19, 225/40 R19, hátul 8,5J x 19, 255/35 R19 méretű defekttűrő gumiabroncsokkal.
BMW M340i xDrive Touring (G21), M magasfényű Shadowline

M magasfényű Shadowline.

Az M magasfényű Shadowline felszereltség számos magasfényű fekete elemet foglal magában. Ez utóbbiak közé tartoznak az ablakmélyedések és -keretek, az ablakvezető sínek, a B-oszlopok, valamint a külső tükrök keretei, háromszögei és élei.
BMW M340i xDrive Touring (G21), exkluzív kipufogóborítások

Ekluzív kipufogóborítások.

Kizárólag az M340i xDrive és M340d xDrive Touringhoz: lekerekített trapéz formájú, Cerium szürke kipufogóborítások a bal és a jobb oldalon. Ily módon tehát már maguk a kipufogók – amelyek kiemelik az M340i xDrive és M340d xDrive Touring sportosságát – is vizuális kinyilatkoztatásnak tekinthetők.
BMW M340i xDrive Touring (G21), M Sport ülések és M biztonsági övek

Sportülések és M biztonsági övek.

A vezető és az első utas sportüléseinek – amelyek optimálisan tartják a testet – számos paramétere állítható. Az övfeszítővel és överő-határolóval ellátott M biztonsági övek kifinomult, a klasszikus M színeket felsorakoztató, szőtt díszítéssel ellátottak.
BMW M340i xDrive Touring (G21), M-specifikus műszeregység

M-specifikus műszeregység.

Az olyan menetadatokon túl, mint a sebesség és a fordulatszám, az M-specifikus műszeregység a kivételesen sportos vezetési stílus megvalósítását elősegítő kiegészítő információkat is megjelenít.
BMW M340i xDrive Touring (G21), M bőrkormány

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős kialakítású. A fekete varrású, fekete Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támaszokkal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási élményt biztosít.

EGY ATLÉTA RUHATÁRA.

Már azelőtt izgalomba hozza Önt, hogy beszállna: a BMW M340i xDrive és M340d xDrive Touring modern, dinamizmust sugárzó dizájnjának minden egyes részletében az erő és az esztétikum találkozik egymással. A modellek sportos génállományának jelenlétére az olyan exkluzív, progresszív Cerium szürkére fényezett elemek irányítják rá a figyelmet, mint a jellegzetes BMW vesék kerete és függőleges rácselemei. A belső tér sem kevésbé látványos: az ergonomikus sportülések, az exkluzív M bőrkormány, valamint a legfinomabb anyagok egy valódi sportautó lúdbőröztető izgalmakat sugalló enteriőrjét teremtik meg – és a várt ígéret maradéktalanul teljesül is.

Bővebben

A BMW 3 TOURING M MODELLEK TECHNOLÓGIÁI.

Intuíció és előrelátás.

A BMW M340i xDrive és M340d xDrive Touring mindent megtesznek azért, hogy biztonságosan juttassák el Önt úti céljához – úgy, hogy a vezetés egyúttal sportos élményt jelentsen. Mindennek jegyében a Driving Assistant Professional és a Parkolóasszisztens intelligens funkciói például már lehetővé teszik a félautonóm vezetést is. A Stop&Go funkcióval ellátott Aktív sebességtartó automatikán – amely magában foglalja a fékező funkcióval ellátott, a járművek mellett a gyalogosokat és a kerékpárosokat is felismerni képes, fékező funkcióval rendelkező Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzést – túl rendelkezésre áll az Önt egészen 210 km/órás sebességig támogatni képes Kormányzási és sávasszisztens is. Az autonóm vezetés felé vezető út jelentős mérföldkövei a Parkolóasszisztens és a Tolatási asszisztens, amelyek önállóan végre tudják hajtani a be- és a kiparkolást, illetve a tolatási manővert. Mindez a minden körülmények között optimális kényelmet és a maximális biztonságot szolgálja. E cél magvalósításának érdekében az innovatív BMW Intelligent Personal Assistant állandóan jelenlévő útitársként funkcionál. Az asszisztens megjegyzi a döntéseit és a beállításait, így napról-napra jobban megismeri Önt. Amennyiben úgy kívánja, az asszisztens vezérli a navigációs, a szórakoztató és az irodai funkciókat, valamint természetesen mindig ismeri majd az Ön kedvenc olasz étterméhez vezető, leggyorsabban megtehető utat is. Igazi, rátermett asszisztensként a rendszer megválaszolja a járművel kapcsolatos kérdéseit, így Ön jobban megismerheti BMW M340i xDrive vagy M340d xDrive Touringját, illetve annak sokféle innovatív felszereltségét és funkcióját.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring (G21), Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség a kibővített funkciókkal ellátott Kormányzási és sávasszisztenst, a Vészfékasszisztenst, valamint az oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval kiegészített Sávtartó asszisztenst foglalja magában.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring (G21), Parkolóasszisztens Plus

Parkolóasszisztens Plus.

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A felszereltség egyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolást segítő rendszert, a segédvonalakat alkalmazó Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring (G21), BMW Drive Recorder

BMW Drive Recorder.

A BMW Drive Recorder segítségével Ön videóra veheti a jármű környezetében zajló történéseket, majd visszajátszhatja a felvételt a központi kijelzőn, illetve az USB-csatlakozáson keresztül bármely más eszközén. A videofelvételekkel együtt az olyan fontos járműinformációk, mint a sebesség és a GPS-pozíció is rögzítésre kerülnek. A BMW Drive Recordernek két alfunkciója van – az egyik az Event Recorder, a másik a Crash Recorder.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring (G21), BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség egy kitűnő minőségű kijelzőhálózat, amely egy nagy felbontású, 10,25" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring (G21), Távoli szoftverfrissítés

Távoli szoftverfrissítés.

A fedélzeten mindig a legfrissebb szoftver fusson. A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően BMW-je mindig naprakész marad. Önnek csak annyi a teendője, hogy letölti a frissítéseket a My BMW appon vagy a járműbe beépített SIM-kártyán keresztül, majd telepíti azokat. BMW-jének bizonyos funkciói is ugyanilyen módon aktiválhatók.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring (G21), Tárolócsomag

Tárolócsomag.

A Tárolócsomag többek között a műszerfal vezetőoldali részén lévő, kibillenthető tárolórekeszt, az első ülések háttámláin elhelyezett tárolóhálókat, valamint a középkonzol hátsó részén található két, töltési funkcióval rendelkező USB-csatlakozót foglalja magában. A felszereltség részeként a csomagtér jobb oldalára egy, a kisebb tárgyak elhelyezésére szolgáló tárolóháló, valamint egy rögzítőheveder kerül.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring (G21), külön nyitható hátsó szélvédő

Külön nyitható hátsó ablak.

A hátsó, külön nyitható ablak különösen praktikus, hiszen neki köszönhetően a kisebb tárgyak a teljes csomagtértető felnyitása nélkül tehetők be a csomagtartóba, illetve vehetők ki onnan.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring (G21), lehajtható hátsó üléstámlák

Lehajtható hátsó üléstámlák.

A Lehajtható hátsó üléstámlák felszereltség, amely a 40:20:40 arányban dönthető hátsó üléstámlát foglalja magában, a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítja. Például két utas úgy foglalhat kényelmesen helyet hátul, hogy egyidejűleg hosszú tárgyak, például sí- és snowboardtáskák is a fedélzetre vehetők. A középső kartámaszban elhelyezett két darab pohártartó rendkívül praktikus.

A BMW 3 TOURING M MODELLEK MŰSZAKI ADATAI.

BMW M340d xDrive Touring

Teljesítmény, kW (LE) / 1/perc:

250 (340)/4400

Gyorsulás, 0–100 km/óra, s:

4,8

Fogyasztás, l/100 km (kombinált):

6,1–6,7

CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált):

160 - 177

BMW M340d xDrive (G21), műszaki adatok

BMW SZOLGÁLTATÁSOK.

SZERVIZ- ÉS ASSZISZTENCIA SZOLGÁLTATÁSOK A BMW M340i/M340d xDRIVE TOURINGHOZ.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Maximálisan gondtalan utazás az elektromos járművekkel: e csomag 100%-os átláthatósággal és egyszerű tervezhetőséggel ajándékozza meg Önt. 4 vagy 6 éves – lízingelt jármű esetében 3 éves – szerződéses időtartamot választhat. A szolgáltatáscsomag tartalma:
  • Járműátvizsgálás
  • Mikroszűrő-szerviz
  • Fékfolyadék-szerviz
További információk a BMW Service Inclusive csomagokról
BMW Teleszerviz

BMW Teleszerviz.

A BMW ConnectedDrive innovatív Teleszerviz szolgáltatásának segítségével BMW-je leveszi a válláról az ügyes-bajos dolgokat: amennyiben esedékessé válik az autó karbantartása, netán valami rendellenesen működik, az autó továbbítja az összes releváns adatot Ön által kiválasztott BMW márkaszerviznek. Ezt követően a szerviz időpontegyeztetés céljából kapcsolatba lép Önnel. Ily módon tehát nem kell mindent észben tartania, hanem nyugodtan rábízhatja magát a gyors és gördülékeny szolgáltatásra. Az egyetlen feltétel: Önnek regisztrálnia kell járművét a BMW ConnectedDrive portálon, valamint ki kell választania egy BMW márkaszervizt. Fedezze hát fel, hogy a BMW Teleszerviz miként teszi még kényelmesebbé az életét.
További információk a BMW Teleszervizről
BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment

BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment.

Az ingyenes BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment szolgáltatás a nap 24 órájában, az év 365 napján áll minden BMW-tulajdonos rendelkezésére. Elég egyetlen hívás és szakembereink azonnal segítséget nyújtanak Önnek telefonon, illetve – ha szükséges – a helyszínen.
További információk a BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment szolgáltatásról
Egy BMW Service munkatárs egy ügyfélnek nyújt segítséget

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA LENNE SZÜKSÉGE?

Amennyiben kérdése merülne fel, további információra lenne szüksége vagy érdeklődik a BMW M340i/M340d xDrive Touring modelleket érintő ajánlatok iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi hivatalos BMW márkakereskedővel. A BMW hozzáértő csapata készséggel ad Önnek személyre szabott tanácsokat telefonon vagy a személyes találkozó során.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS. 

Az üzemanyag-felhasználási, CO2-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Kérjük, hogy a WLTP mérési eljárással kapcsolatos további információkért keresse fel a www.bmw.de/wltp weboldalt.

 

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.