TELJESÍTMÉNY+

BMW M

A BMW M3 Limousine dinamizmusa.

TELJESÍTMÉNY+

A BMW M3 Limousine dinamizmusa.

TELJESÍTMÉNY+A BMW M3 Limousine dinamizmusa.

Meggyőző a versenypályán. Lenyűgöző az úton. Különösen, ha el van látva az opcionális M versenycsomaggal. A jármű sportos karakterét a 450 lóerős motor, valamint az autóversenyzés világa által inspirált innovációk egész sora erősíti. A különleges hangolású adaptív M futómű, az Aktív M differenciálzár, az M Servotronic és a hétfokozatú M duplakuplungos sebességváltó újradefiniálják a határokat – egyúttal extrém sportolót faragnak a BMW M3 Limousine vezetőjéből.

 

 
A BMW M3 Limousine fogyasztási és kibocsátási értékei:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 9,1 (8,3)
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 209 (194)


A zárójelben szereplő adatok a Drivelogic funkcióval ellátott hétfokozatú M duplakuplungos sebességváltóval felszerelt járműre vonatkoznak.


Az üzemanyagfogyasztási, valamint a CO2-kibocsátási adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. A fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt. Az illusztrációban szereplő modellek olyan felszereltségeket és tartozékokat tartalmazhatnak, amelyek nem részei az alapfelszereltségnek.

A VÉGLETEKIG KITOLT HATÁROK VILÁGA KÖSZÖNTI ÖNT.

A BMW M3 Limousine a versenypályán kívül is valódi élsportolóként tündököl. Minden körülmény között precíz, agilis menettulajdonságokat biztosít, főként a kiélezettebb vezetési helyzetekben. A nagy teljesítményű M motor a fentiek szolgálatában helyezi erejét az útra manuális 6 sebességes M váltója vagy fokozatmentes 7 sebességes duplakuplungos M váltója segítségével.

 

 

M VERSENYCSOMAG.

A megnövelt motorteljesítménynek és a speciálisan hangolt Adaptív M felfüggesztésnek köszönhetően az M versenycsomag érezhetően több dinamizmust nyújt. Az M sportkipufogók Krómmal borított fekete csonkjai szenvedélyesen közvetítik a motor öblös hangját. A csomag tartalmazza az M könnyűépítésű sportüléseket és az elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 20 colos könnyűfém keréktárcsákat.

 • Az M versenycsomag által nyújtott dinamikai jellemzők

  A csomag részeként a 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor teljesítménye 450 lóerőre (331 kW) nő, továbbá az autó egy, a hangzást még markánsabbá tevő M Sport kipufogórendszerrel egészül ki, ami garantálja a vezetés lúdbőröztető élményét. A csomag könnyített szerkezetű, állítható szélességű és függőlegesen perforált háttámlákkal ellátott M sportüléseket tartalmaz. Az első biztonsági öveket kifinomult M csíkok díszítik. A speciálisan hangolt Adaptív M futómű optimális útkapcsolatot, stabilabb tapadást és agilisabb manőverezést tesz lehetővé.

 • Az M versenycsomag külső jellemzői

  A lenyűgöző külső elemek közül kiemelkednek a préskovácsolt, külső felületükön fényesre polírozott, 20 colos, csillagküllős 666 M könnyűfém keréktárcsák, amelyekre elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokat szerelnek. Az autó sportos karakterét a kibővített tartalmú BMW Individual magasfényű Shadow Line fokozza tovább, amely az első hűtőrácstól a kopoltyúkon át a fényes Fekete modellmegjelölésig terjed, hogy aztán erőteljes záróakkorddal a fekete króm kipufogókban teljesedjen ki.

A BMW M3 LIMOUSINE-HOZ ELÉRHETŐ VÁLTÓFAJTÁK.

Pulzusszámának 0-ról 180-ra való felpörgetéséhez választhat a BMW M3 Limousine-hoz elérhető 6 sebességes M manuális váltó és a 7 fokozatú duplakuplungos M sebességváltó közül. Mindkettő a vezetés maximális élményét biztosítja.

 • 6 sebességes M manuális váltó

  A hagyományos modellekhez viszonyított 12 kilogrammos tömegcsökkentésnek és kompaktabb méretének köszönhetően a BMW M3 Limousine 6 sebességes M manuális sebességváltója méltón képviseli az intelligens könnyűépítési koncepciót. A váltóművön belül a szinkrongyűrűk új karbonszálas súrlódóbetétei kényelmesebb kapcsolást tesznek lehetővé, és a szárazkarteres kenés hatékonyabb olajellátást eredményez.

 • 7 fokozatú duplakuplungos M sebességváltó

  Megszakításmentes, kuplungolás és gázelvétel nélküli sebességváltás: a Drivelogic funkcióval ellátott 7 fokozatú, duplakuplungos sebességváltóval mindez lehetséges. A fokozatok kapcsolása automatikusan vagy manuálisan történik a kormányon elhelyezett váltófülek, illetve a sebességváltó kar segítségével. A Launch Control garantálja az állóhelyzetből történő lehető legsebesebb gyorsulást.

AKTÍV M DIFFERENCIÁLZÁR.

AKTÍV M DIFFERENCIÁLZÁR.

Az Aktív M differenciálzár optimalizálja az erőátvitelt és a menetstabilitást dinamikus sávváltások és kanyarokból való kigyorsítások alkalmával, valamint egyenetlen útfelületen való és nagy sebességű kanyarodáskor. A tapadás optimalizálását egy elektronikusan vezérelt berendezés végzi, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.

ADAPTÍV M FUTÓMŰ.

ADAPTÍV M FUTÓMŰ.

Az Adaptív M futómű elektronikus vezérlésű lengéscsillapítóival automatikusan alkalmazkodik a vezetési helyzethez és az útviszonyokhoz. A vezető egy gombnyomásra megváltoztathatja a futómű karakterisztikáját a kényelmestől az extrém sportosig – a Driving Experience kapcsoló COMFORT, SPORT és SPORT+ módjai alapján.

AUTÓVERSENY EGÉSZ ÉVBEN.

Az M Servotronic a kormányrásegítés mértékét a pillanatnyi sebességnek megfelelően szabályozza, és közvetlen és pontos visszajelzéseket biztosít még nagy sebességnél is. Az M Servotronic mindemellett kimagasló kényelmet nyújt azzal, hogy a minimálisra csökkenti a kormányzás fizikai erőszükségletét parkolás, manőverezés, valamint szűk vagy szűk, kanyargós utakon való haladás közben.

 • Launch Control

  A Launch Control funkció maximális erejű gyorsítást tesz lehetővé álló helyzetből indulva. A rendszer ideális fordulatszámon tartja a motort, a duplakuplungos M sebességváltó pedig folyamatosan állítja a váltási pontokat, így felkapcsoláskor már rendelkezésre áll a következő, optimális sebességfokozat.

 • M vezetői csomag

  Az M vezetői csomaggal az autó végsebessége 280 km/órára nő. Az M vezetői csomag megrendelhető az autó vásárlásakor, de akár egy későbbi, tetszőleges időpontban is. A rendszer installálása a jármű többi műszaki specifikációira nincs hatással. A BMW Driving Experience csomag részeként a vezető egy BMW M intenzív vezetői tréningre szóló ajándékutalványban is részesül.

 • M Drive

  Az M Drive-nak köszönhetően a DSC mód és a Head-Up kijelzőn megjelelenő tartalmak egyénileg konfigurálhatók, így a vezető szabadon állíthat össze személyes vezetési profilokat – a kényelmes suhanástól a versenypályákon használatos, sportosan közvetlen járműbeállításokig –, a motorkarakterisztika, valamint a felfüggesztés, a kormányzás és a váltó paramétereinek egyéni megválasztásával. A beállítások aktiválásához egyszerűen csak meg kell nyomni az M bőrkormányon található két M Drive gomb egyikét.

 • M Servotronic

  Az M Servotronic a kormányrásegítés mértékét a pillanatnyi sebességnek megfelelően szabályozza, és közvetlen és pontos visszajelzéseket biztosít még nagy sebességnél is. Az M Servotronic mindemellett kimagasló kényelmet nyújt azzal, hogy a minimálisra csökkenti a kormányzás fizikai erőszükségletét parkolás, manőverezés, valamint szűk vagy szűk, kanyargós utakon való haladás közben.

 • M dynamic mód

  A BMW dynamic mode a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) alfunkciójaként bizonyos mértékű kerékcsúszást enged, érezhetően növelve ezzel a vezetési dinamikát. Míg a DSC az alul- és túlkormányozottság ellen dolgozik, az M dynamic mode az autó hossz- és oldalirányú dinamikai tényezőinek maximális kihasználását teszi lehetővé. Ugyanakkor a DSC továbbra is támogatja az autó mozgását.

ÉLÉNK FÉKRENDSZEREK.

A BMW M3 Limousine csúcsrajáratott dinamizmusának fontos eleme: a fékrendszer. Pontosságukkal és hatékonyságukkal az M kompozit fékek és az opcionális M karbon-kerámia fékek a dinamizmus és a teljesítmény legmagasabb szintjét képviselik.

 • M kompozit fékek

  A többféle ellenálló anyag alkalmazásának köszönhetően az M kompozit fékeket a pengeélesen adagolható fékhatás mellett kimagasló hő- és kopásállóság és hosszú élettartam jellemzi. Ezen felül a tömegük is kisebb hagyományos társaikénál, ami jótékonyan hat az autó fürgeségére, dinamizmusára és gyorsulási tulajdonságaira. A Kék metálfényezésű, M logóval díszített féknyergek a tárcsafékek sportos megjelenését és az autó M-specifikus csúcsteljesítményét egyaránt hangsúlyozzák.

 • M karbon-kerámia fékek

  Az M karbon-kerámia fékek még közvetlenebbé teszik a fékezést. További előnyeik közé tartoznak a korróziómentesség, a fokozott hőtűrő-képesség, a hagyományos féktárcsákénál lényegesen kisebb mértékű kopás, valamint az, hogy hozzájárulnak a jármű össztömegének csökkentéséhez, ami jótékonyan hat az autó fürgeségére, dinamizmusára és gyorsulási tulajdonságaira. Ez a különleges műszaki szerkezet kívülről is azonnal felismerhető az Arany metál fényezésű, M logóval ellátott féknyergekről.


  A speciális anyagösszetétel miatt bizonyos vezetési helyzetekben és használati körülmények között a fékek üzemi zajokat bocsáthatnak ki. A jelenség különösen nedves, csúszós felületeken fordul elő, közvetlenül azelőtt, hogy a jármű álló helyzetét elérné. Az útfelületet borító nedvesség, illetve a síkosságmentesítő anyagok (pl. só) jelenléte miatt a fékhatás hasonlóvá válhat egy hagyományos fékrendszeréhez. Ez a jelenség átmeneti ideig éreztetheti a hatását a fékerő csökkenésében, ugyanakkor szükség esetén ellensúlyozható a pedál nagyobb erejű lenyomásával.

Üzemanyag-fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A zárójelben szereplő adatok a Drivelogic funkcióval ellátott hétfokozatú M duplakuplungos sebességváltóval felszerelt járműre vonatkoznak.

  Az üzemanyagfogyasztási, valamint a CO₂-kibocsátási adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. A fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt, az a kerék- és a gumiabroncsmérettől függ. Az illusztrációban szereplő modellek olyan felszereltségeket és tartozékokat tartalmazhatnak, amelyek nem részei az alapfelszereltségnek.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO₂ Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.


  A feltüntetett adatok nem egy bizonyos járműre vonatkoznak, és azok nem képezik konkrét ajánlat tárgyát; az itt szereplő értékek kizárólag a különböző járműtípusok összehasonlításának célját szolgálják. A gyártás és az üzemanyag-előállítás, valamint -ellátás során keletkező CO₂-kibocsátást az 1994/94/EU direktíva értelmében nem vették figyelembe a CO₂-kibocsátási adatok meghatározásánál.