BMW M235i xDrive Gran Coupé, Zafírfekete metálfényezés, F44, rézsútos oldalnézet

BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ

BMW M
BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ

Az első BMW M235i xDrive Gran Coupé nem arra született, hogy beálljon a sorba, hanem arra, hogy diktálja a tempót. Tudjon meg mindent kivételes dinamizmusáról, az erős M TwinPower Turbo 4 hengeres benzinmotorról, valamint a provokatív dizájnról – amelynek meghatározó, exkluzív M jegyei kívül ugyanúgy megtalálhatók, mint a vezetőorientált műszerfalon.

Bővebben

DIZÁJN.

A BMW M235i xDrive Gran Coupé külső és belső elemei.

Belül sportos, kívül atletikus: a BMW M235i xDrive Gran Coupé minden egyes részletével büszkén hirdeti kompromisszumokat nem ismerő dinamizmusát. A különleges kifejező erő nem kis részben az M Aerodinamikai csomagnak, valamint az exkluzív Cerium szürke kiemeléseknek köszönhető. A sportkupé izmos formája és kontúrjai által meghatározott összképet az olyan egyedi részletek teszik teljessé, mint a hálómintás BMW vesék, az aszimmetrikus kipufogóvégek vagy éppen az M hátsó légterelő. A belső térben az M sportülésekhez és az M pedálokhoz hasonló elemek teremtik meg a maximális teljesítmény légkörét.
BMW M235i xDrive Gran Coupé, Zafírfekete metálfényezés, F44, rézsútos hátulnézet
Hálómintás BMW vesék, BMW M235i xDrive Gran Coupé, Zafírfekete metálfényezés, F44, közelről

Hálómintás BMW vesék.

A teljes egészében Cerium szürkére fényezett, hálómintás BMW vesék betétjeit részletgazdag dizájnnal rendelkező rácsozat alkotja. Az autóversenyzés világát idéző rácsstruktúra mélységi hatással, valamint ranggal ruházza fel az orr-részt, emellett a még a részletekben is a magas minőségre, valamint a dinamizmusra való törekvést fejezi ki.
M-specifikus kipufogórendszer, BMW M235i xDrive Gran Coupé, Zafírfekete metálfényezés, F44, hátulnézet

M-specifikus kipufogórendszer

Minimális ellennyomásával az M-specifikus kipufogórendszer – amelyhez a bal és a jobb oldalon is tartozik kipufogóvég – hozzájárul ahhoz, hogy a motor előállíthassa letaglózó erejét. A kipufogórendszer által kibocsájtott, a beépített kipufogószelep-mechanizmus jóvoltából szabályozható hangzás kihangsúlyozza a jármű sportosságát. Az aszimmetrikus formájú, Cerium szürke kipufogóvégek vizuális csemegék.
M Aerodinamikai csomag, BMW M235i xDrive Gran Coupé, Zafírfekete metálfényezés, F44, elölnézet

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag, amely az M-specifikus első kötényt, hátsó lökhárítót és oldalszoknyákat foglalja magában, a dinamikus vezetés iránti vágyat fejezi ki, kihangsúlyozva ezzel a jármű atletikus karakterét. A jármű kiviteli színére fényezett borításokat Dark Shadow színű betétek teszik még látványosabbá. A BMW M235i modell esetében a betétek magasfényű fekete kivitelűek.
M hátsó légterelő, BMW M235i xDrive Gran Coupé, Zafírfekete metálfényezés, F44, hátulnézet

M hátsó légterelő.

Az M hátsó légterelő kiemeli a jármű atletikus sziluettjét és jelentősen csökkenti a nemkívánatos felhajtóerőt. Azzal, hogy leszorító erőt termel a hátsó tengely számára, a légterelő fokozza a menetstabilitást.
M sportülések, BMW M235i xDrive Gran Coupé, F44, belső tér

M sportülések.

Az integrált fejtámlával és mélyen lévő ülőlappal ellátott, magasított oldalpárnájú M sportülések még tökéletesebben támasztják meg a vezető és az első utas testét, ami különösen gyors fordulókban érezhető. Mindemellett Ön az ülést ideális módon igazíthatja a saját testalkatához az integrált háttámlaszélesség-állítás segítségével.
M bőrkormány, BMW M235i xDrive Gran Coupé, F44, műszerfal

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M-logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős kialakítású. A fekete varrású, fekete színű Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támaszokkal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási élményt biztosít.
Velúr lábszőnyegek, BMW M235i xDrive Gran Coupé, F44, belső tér

Velúr lábszőnyegek.

Az első és a hátsó lábtér tökéletesen méretre szabott velúr lábszőnyegei szennyeződés- és vízlepergető felülettel rendelkeznek. A szőnyegek színben illenek a padló szövetburkolatához, amelyet egyúttal meg is óvnak. A velúr lábszőnyegek megkönnyítik az utastér tisztítását, emellett hozzájárulnak a kitűnő minőségérzet megteremtéséhez is.
’Illuminated Brooklyn’ belső díszítőelemek, BMW M235i xDrive Gran Coupé, F44, belső tér

’Illuminated Brooklyn’ belső díszítőelemek.

A műszerfalon és az ajtóborításokon látható ’Triangle’ kiemeléssel ellátott ’Iluminated Brooklyn’ belső díszítőelemek magas minőségérzettel társuló progresszív atmoszférát kölcsönöznek a belső térnek. A diszkrét háttérvilágítású díszítőelemek derengő mintázata vonzó, egyszersmind kellemes hangulatot teremt a járműben.
M biztonsági övek, BMW M235i xDrive Gran Coupé, F44, belső tér

M biztonsági övek.

Az övfeszítővel és överő-határolóval ellátott M biztonsági övek – amelyek kifinomult, a klasszikus M-színekben pompázó varrással ellátottak – a belső tér kitűnő minőségét és sportos atmoszféráját hangsúlyozzák ki.
M Performance csomag, BMW M235i xDrive Gran Coupé, Zafírfekete metálfényezés, F44, rézsútos oldalnézet

M PERFORMANCE CSOMAG.

Az M Performance csomag még tovább növeli a járműben lakozó sportos potenciált, egyszersmind gondoskodik a maximális erejű gyorsításról. A csomaggal együtt járó tömegcsökkenés jól érzékelhetően fokozza a dinamizmust. A jellegzetes, egyedi, fekete dizájnelemek, valamint a 18" méretű, kovácsolt M keréktárcsák kívülről is jól láthatóvá teszik az M Performance csomagot.

BMW M235i xDrive.

M TwinPower Turbo 4 hengeres benzinmotor, BMW M235i xDrive Gran Coupé, F44

BMW M235i xDrive.

A BMW M235i xDrive Gran Coupé 306 lóerős M TwinPower Turbo benzinmotorja.

Egy vezetési élményt előállító erőművész: a BMW M235i M TwinPower Turbo 4 hengeres benzinmotorja különösen nagy teljesítményű az új dugattyúknak, a nagyobb turbófeltöltőnek, a beszívott levegő optimalizált becsatornázásának, a nagy teljesítményű hűtőrendszernek, valamint a szelepvezérelt M kipufogórendszernek köszönhetően.

DINAMIZMUS.

A BMW M235i xDrive Gran Coupé motorja, hajtáslánca és futóműtechnológiái.

Az abszolút élvonal: M Sport kormányművével, 8 fokozatú Steptronic sebességváltójával és M Sport futóművével a BMW M235i xDrive Gran Coupé a szegmensében magabiztosan uralja a gyorsítósávot A Performance Controlnak, valamint a BMW xDrive intelligens összkerék-meghajtáshoz hasonló elemeknek köszönhetően a dinamizmus és az oldalirányú gyorsulás bármilyen sebességtartományban intenzív élményt okoz. Mindezzel, valamint a hozzá elérhető erős és kimagaslóan hatékony BMW TwinPower Turbo 4 hengeres benzinmotorral a jármű messze kiemelkedik a tömegből és mindenütt egyedülálló magabiztossággal ajándékozza meg a vezetőjét.
M Sport kormánymű, BMW M235i xDrive Gran Coupé, F44, műszerfal

M Sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott M Sport kormánymű közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, valamint gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A felszereltség jóvoltából az Ön járműve még pontosabban lesz irányítható, emellett annak menettulajdonságai még dinamikusabbá válnak, különösen kanyargós utakon.
8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó, BMW M235i xDrive Gran Coupé, F44

Steptronic Sport sebességváltó

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a váltófülekkel, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
Intelligens xDrive összkerék-meghajtás, BMW M235i Gran Coupé, F44, far

xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális tapadás, dinamizmus és biztonság érdekében. Az elektronikusan vezérelt hajtóerő-elosztás az agilitást is fokozza például azzal, hogy kanyarban ellensúlyozza a túl- vagy az alulkormányozottságot.
M Sport futómű, BMW M235i xDrive Gran Coupé, F44, műszerfal

M Sport futómű.

Az M Sport futómű nagyjából tíz milliméterrel ülteti le az autót. A futómű rövidebb rugóutakkal és feszesebb hangolású lengéscsillapítókkal, valamint keményebb stabilizátorokkal rendelkezik. Mindez együtt azt eredményezi, hogy a futómű még több visszajelzést ad az útról, kifejezetten sportos vezetési stílust lehetővé téve.
BMW M235i xDrive Gran Coupé Adaptív futóművel

Adaptív futómű.

Az Adaptív futómű segítségével a csillapítás karakterisztikája a vezetési helyzethez igazítható, aminek köszönhetően az egyedülálló menetkényelem és menetdinamikai tulajdonságok a lehető legmagasabb szintű biztonsággal párosulnak. A Driving Experience kapcsolóval Ön választhat az alapbeállításnak számító COMFORT mód, illetve a SPORT mód között.
M Sport fék, BMW M235i xDrive Gran Coupé, Zafírfekete metálfényezés, F44

M Sport fék.

Az M Sport fékrendszert – amely többdugattyús, sötétkékre fényezett és „M” felirattal ellátott féknyergekkel rendelkezik – kivételesen nagy teljesítmény jellemzi. A jármű kimagaslóan nagy dinamikai potenciáljához igazodva az M Sport fékrendszer kivételesen sportos vezetési stílust tesz lehetővé és briliáns teljesítményt nyújt nedves útfelületen.
BMW M235i xDrive Gran Coupé Performance Controllal, Zafírfekete metálfényezés, F44, rézsútos elölnézet

Performance Control.

A Performance Control az ívbelsőn haladó, meghajtott kerekek célzott fékezésével befolyásolja a menettulajdonságokat. Ily módon nagyobb hajtási nyomaték jut az ívkülsőn futó kerekekre. Mindennek hatására a perdületi erőhatások vektorai a kanyar belseje felé mutatnak, ami növeli az agilitást és javítja az iránytartást.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

BMW M235i xDrive Gran Coupé:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): x,x–x,x
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): xxx–xxx

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

FOGYASZTÁS ÉS CO₂-KIBOCSÁTÁS.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.