Modellek és felszereltség, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál

BMW M2

BMW M
BMW M2

BMW M2 CS, BMW M2 Competition és BMW M240i Coupé – felszereltség, részletek és innovatív technológiák.

Fedezze fel a BMW 2 Coupé M modelleket: Ismerkedjen meg a kimagaslóan fejlett hajtáslánc- és futóműkomponensekkel, az erős motorokkal és a sportos dizájnelemekkel. Nyerjen továbbá betekintést az innovatív, digitális BMW szolgáltatások és vezetőt segítő rendszerek világába.

Bővebben

A BMW 2 COUPÉ M MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA.

Tények dióhéjban: hajtáslánc, futómű és teljesítmény.

BMW M2 COMPETITION: A TELJESÍTMÉNY ÖSSZETEVŐI.

Az autóversenyzés világa által inspirált hajtáslánc- és futóműtechnológiák áttekintése.

A BMW M2 Competition számos, az autóversenyzés világa által inspirált hajtáslánc- és futóműkomponenssel rendelkezik – a még nagyobb teljesítmény, agilitás és precizitás érdekében.
Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, részlet

Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor.

A nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotort kimagaslóan kulturált teljesítményleadás és jellegzetesen M-es hangzás jellemzi. A két mono-scroll turbófeltöltővel, Nagy precizitású közvetlen befecskendezéssel, fokozatmentes szelepvezérléssel és folyamatos vezérműtengely-állítással ellátott motor 410 LE (302 kW)* teljesítményt állít elő, fogyasztása pedig x,x liter 100 kilométerenként (DCT sebességváltóval).
M Sport fék, BMW M2 Competition, F87, Hockenheim ezüst metál, részlet

M Sport fék.

A nagyméretű, kompozit anyagból készült féktárcsákkal ellátott, elöl hat-, hátul négydugattyús fix féknyergekkel rendelkező, nagy teljesítményű M Sport fékrendszer kevésbé hajlamos a fáradásra, emellett annak hőtűrő képessége is megnövelt. Az exkluzív, szürke metálfényezésű féknyergeken M logó látható.
M Sport kipufogórendszer, BMW M2 Competition, F87, Hockenheim ezüst metál, részlet

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamizmust kifejező hangot bocsájt ki, amelynek tónusa a beépített kipufogószelep-mechanizmus segítségével módosítható.
M-specifikus futómű Aktív M differenciálművel, BMW M2 Competition, F87, Hockenheim ezüst metál, részlet

M-specifikus futómű Aktív M differenciálművel

Az M-specifikus futómű kidomborítja a jármű kimagasló dinamikai potenciálját. Az Aktív M Sport differenciálzár optimalizálja a trakciót nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával.
7 fokozatú M duplakuplungos sebességváltó, BMW M2 Competition, F87, Hockenheim ezüst metál, részlet

7 fokozatú M duplakuplungos sebességváltó.

Sebességváltások erővesztés, a kuplungpedál használata és lelassulás nélkül: 7 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M duplakuplungos sebességváltó. A kapcsolások automatikusan mennek végbe, illetve azok manuálisan, a kormánykeréken lévő kapcsolókarok vagy a sebesség-előválasztó kar segítségével kezdeményezhetők. A Launch Control maximális erejű állórajtot biztosít. Alternatívaként 6 fokozatú M sebességváltó is elérhető.

BMW M2 COMPETITION: DIZÁJN.

M-specifikus dizájnelemek kívül és belül.

A BMW M2 Competition dizájnja erőteljes módon fejezi ki a legmagasabb szintű teljesítményt. Az egymáshoz harmonikusan illő M dizájnelemek nyomatékosítják a jármű sportos karakterét – az összképre pedig a lenyűgöző, 19” méretű könnyűfém keréktárcsák teszik fel a koronát. Ugyanez a dinamikus karakter jellemzi a belső teret is, amelynek látványát az exkluzív, M-specifikus részletek teszik még izgalmasabbá.
Dizájn, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, rézsútos elölnézet
M-specifikus első kötény, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, elölnézet

M-specifikus első kötény.

Az első kötényén lévő, megnövelt méretű légbeömlők azonnal megragadják a tekintetet. Az orr-rész látványát az utóbbiak, valamint az M vesék uralják, kiemelve az autó erőteljes és atletikus karakterét. A központi légbeömlőn kialakított három keskeny kiegészítő nyílás optimalizálja az átáramló levegő irányát és mennyiségét, egyszersmind tovább tökéletesíti az aerodinamikai tulajdonságokat.
M oldalkopoltyúk, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, részlet

M oldalkopoltyúk.

A jellegzetes, „M2” típusfelirattal ellátott M oldalkopoltyúk – amelyek hangsúlyos, háromdimenziós sportosságot visznek az összképbe – kiemelik a járműben lakozó, lenyűgöző potenciált, egyszersmind ízelítőt adnak abból a rendkívüli élményből, amelyben a vezetőnek része lesz. Az oldalkopoltyúk remekül példázzák a műszaki tökélynek és a lélegzetelállító dizájnnak azt a dinamizmust sugárzó elegyét, amely már az első pillanattól kezdve az M modellek egyik legfőbb ismertetőjegyének számít.
M külső tükrök, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, részlet

M külső tükrök.

Az aerodinamikailag optimalizált formájú M külső tükrök a sportos és dinamikus M dizájn fontos elemei. A dupla száras tükrök kiemelik az autó magas szintű esztétikumát, emellett kifejezik a jármű legapróbb részletét is jellemző mérnöki precizitást. A kiegészítő LED-es irányjelzők tökéletesen kitöltik hosszúkás, keskeny barázdájukat.
Kipufogóvégek, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, részlet

Fekete króm borítású kipufogóvégek.

Hátul, a bal és a jobb oldalon található dupla, kerek kipufogóvégek vizuálisan emelik ki a jármű teljesítményét.
M2 Competition embléma, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, részlet

M2 Competition embléma.

A hátul látható „M2 Competition” felirat egyértelműen utal a járműben lakozó rendkívüli menetdinamikai potenciálra.
Y-küllős 788 M könnyűfém keréktárcsák, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, részlet

Y-küllős 788 M könnyűfém keréktárcsák.

Az exkluzív, opcionálisan akár sötét felülettel is elérhető, 19” méretű Y-küllős 788 M könnyűfém keréktárcsák magát a színtiszta sportosságot viszik be az izmosan domborodó kerékjárati ívek alá.
M bőrkormány, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, belső tér

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal, M logóval, krómdíszítésekkel és beépített vezetőoldali légzsákkal ellátott M bőrkormány duplaküllős kialakítású. A színes kontrasztvarrású fekete bőrrel borított kormány – amelyen kontúros hüvelykujj-támaszokat képeztek ki – fenségesen simul a kézbe. A vezető menet közben akár az M Drive gombokkal is előhívhatja a kívánt beállításokat.
M sportülések, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, belső tér

M sportülések.

Az opcionális, kagylószerű kialakítású, integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M sportülések kitűnő oldaltartást biztosítanak a vezető és az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A világító M2 logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.
M-specifikus műszeregység, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, belső tér

M-specifikus műszeregység.

Az M-specifikus dizájnnal rendelkező műszeregység két klasszikus, kör alakú, a sebességről és a fordulatszámról tájékoztató, vörös színű mutatóval ellátott órát, valamint két további analóg kijelzőt tartalmaz, amelyek közül az egyik az üzemanyagszintet, a másik a pillanatnyi fogyasztást jelzi. A műszeregység közepén lévő kijelzőről a vezető a fedélzeti számítógép információit olvashatja le.
„M2 Competition” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítások, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, belső tér

„M2 Competition” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítások

Az „M2 Competition” felirattal ellátott, krómozott M ajtóküszöb-borítások a jármű sportos ambícióit hangsúlyozzák ki, egyúttal felkészítik a vezetőt a rá váró élményre.
M biztonsági övek, BMW M2 Competition, F87, 2018, Hockenheim ezüst metál, belső tér

M biztonsági övek.

Az övfeszítővel és överő-határolóval ellátott M biztonsági övek kifinomult, a klasszikus M színekben pompázó, szőtt díszítéssel ellátottak. Az övek nagyszerűen illenek az opcionális, ergonomikus M sportülések színsémájához, egyszersmind optikailag sokat tesznek hozzá az általános M-specifikus koncepcióhoz.
Dizájn, BMW M2 CS, F87, Misano kék metál, elölnézet
Első légterelő él, BMW M2 CS, Misano kék metál, részlet
19” M könnyűfém keréktárcsák, V-küllős 763 M, matt arany, BMW M2 CS, F87, Misano kék metál, részlet
Hátsó diffúzor, BMW M2 CS, F87, Misano kék metál, részlet
Hátsó légterelő, BMW M2 CS, F87, Misano kék metál, részlet
Sportülések, MW M2 CS, F87, Misano kék metál, részlet
Belső tér, BMW M2 CS, F87, Misano kék metál, részlet
Műszerfal, BMW M2 CS, F87, Misano kék metál, részlet
Belső díszítőelem, BMW M2 CS, F87, Misano kék metál, részlet
Ajtóküszöb-borítás, BMW M2 CS, F87, Misano kék metál, részlet

BMW M2 CS: FŐBB JELLEMZŐK

A BMW M2 CS egy vérbeli M modell, amely rendkívüli teljesítményt és hamisítatlanul versenyautós vezetési élményt nyújt. Az autó meghajtásáról egy acélos, 450 lóerős (330 kW), soros 6 hengeres TwinPower Turbo benzinmotor gondoskodik. Az olyan kifinomult, egymással tökéletesen összehangolt komponensek, mint a speciális hangolású Adaptív M futómű, az opcionális M Karbon kerámia fékek vagy a Michelin 19'’ Cup gumiabroncsok kimagasló agilitást és sportos menetdinamikai tulajdonságokat szavatolnak – így közúton és a versenypályán is garantált az adrenalinnal telített vezetési élmény. A modell manuális és M duplakuplungos sebességváltóval egyaránt elérhető. Az exkluzív, karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült külső elemek – amelyek jelentős szerepet töltenek be a tömeg és az aerodinamikai tulajdonságok optimalizálásában – a legmagasabb szintű sportosság üzenetét hordozzák. A tető és a hátsó diffúzor mellett az M-specifikus karbon komponensek közé tartoznak még a hátsó légterelő, az első légterelő él, valamint a külsőtükör-borítások is. A jármű kiviteli színére fényezett, központi légbeömlő nyílással ellátott M Karbon első kötény szintén hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez, emellett kihangsúlyozza a BMW M2 CS exkluzivitását, valamint erőt sugárzó, sportos dizájnját. Az erőteljesség következetesen folytatódik a belső térben is, amelyet olyan sportos, M-es részletek gazdagítanak, mint az optimalizált tömegű, könnyűépítésű sportülések, az Alcantara borítású belső díszítőelemek vagy éppen az opcionális M Alcantara kormány.

BMW M240i COUPÉ.

A BMW M240i Coupé dizájnja és dinamizmusa.

A BMW M240i Coupé sportos karakterét a magasan fejlett hajtáslánc- és futóműkomponensek, valamint a látványos, M-specifikus külső és belső dizájnelemek határozzák meg – az ütőképes teljesítmény és a még ütőképesebb megjelenés jegyében.
Dinamizmus, BMW M240i Coupé, F22, 2017, Sunset narancs metál, oldalnézet
M TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor, BMW M240i Coupé, F22, 2017, Sunset narancs metál

M TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor.

Hat henger, 3,0 literes hengerűrtartalom. Rendkívüli agilitás és kiemelkedő mindennapi használhatóság. Mindez egyetlen hajtásláncban egyesül, amely egyértelműen felfedi kivételesen sportos génjeit. Az M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor spontán gázreakcióival, valamint már alacsony fordulatszámokon jelentkező nagy nyomatékával győz meg. A motor erényei az 500 Nm nyomatékban, valamint a gyorsulásban csúcsosodnak ki, amelytől egyszerűen eláll majd a lélegzete. A BMW M240i Coupé karakteres hangzása akusztikusan festi alá az erőforrás kivételes képességeit.
M Sport futómű, BMW M240i Coupé, F22, 2017, Sunset narancs metál, részlet

M Sport futómű.

Az M Sport futómű, amelyet sportos beállítások jellemeznek, a hátsókerék-meghajtású járművek esetében nagyjából 10 milliméteres ültetést kap. A futómű rövidebb rugóutakkal és feszesebb hangolású lengéscsillapítókkal, valamint keményebb stabilizátorokkal rendelkezik. Mindezek együttesen még közvetlenebb viselkedésűvé teszik az autót, ami különlegesen dinamikus vezetési élményt biztosít.
Változó áttételű sport kormánymű, BMW M240i Coupé, F22, 2017, Sunset narancs metál, részlet

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott Változó áttételű sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát.
BMW xDrive, BMW M240i Coupé, F22, 2017, rézsútos hátulnézet

BMW xDrive*.

Az intelligens BMW xDrive* összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között – a minden körülmények között optimális trakció és a fokozott biztonság érdekében. Az elektronikusan vezérelt hajtóerő-elosztás mindemellett az agilitást is fokozza azzal, hogy kanyarban ellensúlyozza a túl- vagy az alulkormányozottságot. * A BMW xDrive opcionálisan rendelhető.
Steptronic Sport sebességváltó, BMW M240i Coupé, F22, 2017, belső tér

Steptronic Sport sebességváltó

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó rendkívül gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Az automata, illetve a manuális váltó – amikor a vezető a sebesség-előválasztó karral vagy a kapcsolókarokkal ad utasítást a váltásra – szerepét egyaránt magára ölteni képes szerkezet tökéletesen kiszolgálja úgy a kényelmes suhanást, mint a rendkívül dinamikus vezetési stílust. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
M Aerodinamikai csomag, BMW M240i Coupé, F22, 2017, részlet, elölnézet

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag kihangsúlyozza a jármű sportosságát, miközben módosítja a légáramlást is. A csomag a megnövelt méretű légbeömlő nyílásokkal ellátott első kötényt, a speciális oldalszoknyákat, valamint a diffúzorbetéttel rendelkező hátsó lökhárítót foglalja magában. A kipufogóvégek krómozott kivitelűek.
M-specifikus dizájnelemek, BMW M240i Coupé, F22, 2017, részlet, belső tér

M-specifikus dizájnelemek a belső térben.

A BMW M240i Coupé exkluzív, M-specifikus dizájnelemei a sportos atmoszférát kivételesen választékos stílussal fűszerezik. Az ultramodern műszeregységen – amelyen digitális típusfelirat látható – optimálisan tekinthetők át a vezetéssel kapcsolatos információk.
Sportülések, BMW M240i Coupé, F22, 2017, belső tér

Sportülések.

Foglaljon helyet és vegyen repülőrajtot: amellett, hogy a belső tér többi eleméhez hasonlóan a legnagyobb teljesítményre való törekvést fejezik ki, az ergonomikusan formázott, M-specifikus varrással ellátott sportülések maximális kényelmet nyújtanak. A komfortszintet a kárpitozott M térdtámasz emeli még magasabbra azzal, hogy optimalizálja a vezető lábtartását – mindez különösen a hosszú utakon áldásos.
„M240i” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítások, BMW M240i Coupé, F22, 2017, Sunset narancs metál, részlet

„M240i” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítások.

Felülmúlhatatlan első benyomás: amikor beszáll, a sokat sejtető, típusfelirattal ellátott ajtóküszöb-borítások szemernyi kétséget sem hagynak Önben afelől, hogy melyik ligába tartozó járművel indul útnak.

BMW 2 COUPÉ M MODELLEK: INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK.

Vezetőt segítő rendszerek és hálózati megoldások.

A BMW 2 Coupé M modellek nem csak kivételes teljesítményükkel szereznek jó pontokat. Dicséretet érdemelnek azért is, mert intelligens vezetőt segítő rendszerek, hálózati megoldások, valamint digitális szolgáltatások egész sorát kínálják.
Driving Assistant, BMW 2 Coupé M modellek, F87, 2018, belső tér, részlet

Driving Assistant.

A Driving Assistant a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, valamint az Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzést foglalja magában. 10 és 60 km/óra között az Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés és a fékező funkcióval ellátott gyalogosfelismerés figyelmeztetnek, ha fennáll a más járművekkel való ütközés, illetve a gázolás veszélye, vészhelyzetben pedig a jármű önműködően lefékezi magát. A nagyjából 70 km/órás sebességtől működőképes Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormánykerék enyhe rezegtetésével hívja fel a vezető figyelmét azt akaratlan sávváltásra.
Concierge Service, BMW 2 Coupé M modellek, F87, 2018, belső tér, részlet

Concierge Service.

A Concierge Service szolgáltatás egyetlen gombnyomással teremt kapcsolatot a vezető és a BMW Ügyfélszolgálat között. Az ügyfélszolgálat munkatársa megkeresi a vezető kívánalmainak megfelelő éttermet, a legközelebbi bankjegykiadó automatát vagy az ügyeletes gyógyszertárat, majd a címet közvetlenül az autó BMW navigációs rendszerébe továbbítja.
Valós idejű közlekedési információk, BMW 2 Coupé M modellek, F87, 2018, belső tér, részlet

Valós idejű közlekedési információk.

A Valós idejű közlekedési információk (RTTI) begyűjti az autópályákkal, a fő- és mellékutakkal, valamint a legfontosabb városi utcákkal kapcsolatos aktuális forgalmi információkat. Az RTTI szinte azonnal tájékoztat a várható menetidő meghosszabbodásáról és a veszélyekről. A figyelmeztetéssel párhuzamosan a rendszer felajánlja a legelőnyösebb alternatív útvonalakat. A szolgáltatás részét képezi az On-Street Parking Information funkció* is, amely hatékonyabbá teszi a parkolóhely-keresést. (*Magyarországon egyelőre nem elérhető.)
Apple CarPlay®-előkészítés, BMW 2 Coupé M modellek, F87, 2018, belső tér, részlet

Apple CarPlay®-előkészítés.

Az Apple CarPlay®-előkészítés támogatja bizonyos iPhone® funkciók járműben való kényelmes, vezeték nélküli használatát. Mindez lehetővé teszi okostelefonos tartalmak megjelenítését, valamint olyan funkcióknak a járműi kezelői felületén keresztüli vagy hangvezérléssel történő használatát, mint a zene, az iMessage/szöveges üzenetek, a telefon, a Siri és a navigáció. Az Apple CarPlay®-előkészítés a fentieken túl támogatja bizonyos harmadik féltől származó applikációk említett módon való megjelenítését és használatát is.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

BMW M240i Coupé:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): x,x
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): xxx


BMW M2 Competition:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): x,x [x,x]
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): xxx [xxx]


BMW M2 CS(2):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): x,x–x,x [x,x–x,x]
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): xxx-xxx [xxx-xxx]

A (2) felső indexszel jelölt járművek esetében feltüntetett értékek hivatalosan egyelőre nem megerősített, előzetes adatok.


Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra.

A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.


Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra.

    A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.