LÁTHATATLAN MÁSODPILÓTÁK.

BMW ConnectedDrive vezetőt segítő rendszerek a BMW M2 Coupéban.

Egy M modell volánja mögött a vezetőnek egyetlen dolga van: élvezni a színtiszta vezetési élményt. Minden más feladatot rábízhat másokra. Például az olyan intelligens rendszerekre, mint a Driving Assistant és a sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, amelyek azonosítják a leselkedő veszélyeket. A Professional navigációs rendszer pedig biztos kézzel vezeti Önt körbe akkor is, amikor éppen nem a versenypályán van.Végül pedig ott a tolatókamera, amely még könnyebbé teszi a parkolást és a manőverezést.

PROFESSIONAL NAVIGÁCIÓS RENDSZER.

A többek között USB-csatlakozót, 8,8” méretű, színes LCD kijelzőt, valamint DVD-lejtászóval ellátott BMW Professional rádiót magában foglaló Professional navigációs rendszer háromdimenziós térképmegjelenítéssel és 20 GB-os memóriával rendelkezik. A rendszer intuitív módon, az iDrive Touch kontrollerrel vagy az érintőképernyő segítségével vezérelhető. A térképadatbázis frissítése* három éven át ingyenesen érhető el.

 • iDrive Touch kontroller

  Az iDrive Touch kontroller (amely a Professional navigációs rendszer felszereltség része) segítségével intuitívan és kényelmesen vezérelhető az iDrive rendszer. A kontrollerbe épített érintésérzékeny felület jóvoltából a felhasználó egyszerűen, kézírással adhatja meg az úti célt. A bevitt karakterek a központi kijelzőn jelennek meg.

 • Térképfrissítések

  A térképfrissítéseket az autó tulajdonosa a jármű vásárlásától számított három évig ingyenesen kérheti a hivatalos BMW Márkakereskedőktől. A BMW ConnectedDrive szolgáltatás keretén belül, bizonyos európai országokban a rendszer az autó megvásárlásától számított három évig, évente négy alkalommal automatikusan frissíti az adatbázist.

DRIVING ASSISTANT.

A Driving Assistant felhívja a vezető figyelmét az akaratlan sávváltásra vagy a potenciális ütközésveszélyre, és vészhelyzetben automatikusan működésbe hozza fékeket.

Sávelhagyásra figyelmeztető jelzés.

A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés figyeli az útfelfestési jeleket, és kb. 70 km/órás sebesség felett, a kormánykerék rezegtetésével figyelmezteti a vezetőt az akaratlan sávváltásra. A rendszer nem ad jelzést, ha a sávváltás szándékos – tehát például akkor, amikor az irányjelző be van kapcsolva.

Ütközésveszély-jelzés.

Az enyhe városi fékezés funkcióval ellátott túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzés a járműveket, a gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés pedig a gyalogosokat észleli. Amennyiben az elöl haladó jármű hirtelen fékez, a BMW azonnal reagál a helyzetre, ha aktiválva van a túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzés. A rendszer több lépcsőben figyelmeztet. Először egy figyelmeztető szimbólum jelenik meg, amely villogni kezd, és közben akusztikus jelzés is hallható, végül pedig finoman működésbe lépnek a fékek is (kb. 60 km/órás sebességig).

Gázolásveszély-jelzés.

A gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés, amely 10 és 60 km/órás sebesség között működik, egylépcsős figyelmeztetést ad ki akut veszély esetén. A rendszer figyelmeztet a gázolásveszélyre, egyúttal pedig felkészíti a fékeket a gyorsabb reagálás érdekében. Vészhelyzetben a rendszer aktiválja a fékeket. A funkció sötétben és ködben korlátozottan működőképes.

TOLATÓKAMERA.

TOLATÓKAMERA.

A tolatókamera 15 km/óránál lassúbb tolatásnál – például parkoláskor – gondoskodik a vezető jobb tájékozódásáról. Az autó mögötti terület képe a központi kijelzőn jelenik meg. Manőverezéskor a távolság felmérésében segédvonalak és elforduló ívek segítik a vezetőt, az akadályokat pedig színek jelölik.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

A vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens még kényelmesebbé teszi az Ön számára az éjszakai vezetést. A rendszer anélkül biztosít tökéletes megvilágítást, hogy elvakítaná a többi vezetőt. Az érzékelők felismerik a közlekedőket, és kitakarják azokat a reflektor fénynyalábjában.

 

 • A BMW M2 Coupé fogyasztása és CO₂-kibocsátása:

  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,5–7,9

  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 199–185

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt „Az új személygépjárművek fogyasztási és CO₂-kibocsátási irányelvei” című, a márkakereskedőknél ingyenesen beszerezhető, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.