FELFALJA A KANYAROKAT.

BMW M

A BMW M2 Coupé dinamizmusa és hatékonysága.

FELFALJA A KANYAROKAT.

A BMW M2 Coupé dinamizmusa és hatékonysága.

Ez az autó a spontán sprintekre és kanyarvadászatra termett. Extrém vezetési élményt nyújt, amit Ön garantáltan nem felejt majd el egyhamar. Egyedülálló agilitásával, csúcsszintű dinamizmusával és lúdbőröztető hangjával a BMW M2 Coupé egy igazi M modell. Opcionálisan elérhető az extra gyors kapcsolásokat biztosító, 7 fokozatú M duplakuplungos sebességváltó is. Az M kompozit fékeket a legnagyobb igénybevételre tervezték. Alapfelszereltségként jár az aktív M differenciálmű, amely gondoskodik a maximális stabilitásról és az erő tökéletes útra viteléről. Röviden: a BMW M2 Coupé győzelemre született, akárhol is forduljon meg.

FELFALJA A KANYAROKAT.A BMW M2 Coupé dinamizmusa és hatékonysága.

Ez az autó a spontán sprintekre és kanyarvadászatra termett. Extrém vezetési élményt nyújt, amit Ön garantáltan nem felejt majd el egyhamar. Egyedülálló agilitásával, csúcsszintű dinamizmusával és lúdbőröztető hangjával a BMW M2 Coupé egy igazi M modell. Opcionálisan elérhető az extra gyors kapcsolásokat biztosító, 7 fokozatú M duplakuplungos sebességváltó is. Az M kompozit fékeket a legnagyobb igénybevételre tervezték. Alapfelszereltségként jár az aktív M differenciálmű, amely gondoskodik a maximális stabilitásról és az erő tökéletes útra viteléről. Röviden: a BMW M2 Coupé győzelemre született, akárhol is forduljon meg.

SEBESSÉGVÁLTÓ-OPCIÓK.

6 fokozatú M sebességváltó.

A 6 fokozatú M manuális sebességváltó, amelyet könnyűnek és helytakarékosnak terveztek, az intelligens könnyűépítés mintapéldájának tekinthető. A sebességváltó szinkrongyűrűit újdonságként karbonszálas dörzsbetétekkel látták el, ami még kényelmesebbé teszi a váltásokat, a szárazteknős kenés pedig az eddigieknél is hatékonyabbá teszi a szerkezet olajellátását.

7 fokozatú M DCT sebességváltó Drivelogic-kal.

Sebességváltás erőveszteség, kuplunghasználat és megtorpanás nélkül: ezt teszi lehetővé a 7 fokozatú, Drivelogic-kal ellátott M duplakuplungos sebességváltó. A kapcsolások automatikusan, illetve manuálisan, a kormánykeréken lévő váltófülekkel vagy a sebesség-előválasztó karral kiadott utasításokra mennek végbe. A Launch Control funkció maximális erejű állórajtot tesz lehetővé.

M KIPUFOGÓRENDSZER.

M KIPUFOGÓRENDSZER.

Az alacsony kipufogó-ellennyomásnak köszönhetően a két, dupla kipufogóvéggel ellátott M kipufogórendszer optimalizálja az M motor hangzását, és fokozza annak környezetkímélő jellegét. Az elektronikus vezérlésű kipufogó-csappantyúk még nagyobb tökélyre emelik a jellegzetes, sportos hangot.

 

AKTÍV M DIFFERENCIÁLMŰ.

Az aktív M differenciálmű fokozatmentesen osztja el a hajtási nyomatékot a két hátsó kerék között, hogy ezzel optimalizálja az erőátvitelt és a menetstabilitást dinamikus sávváltások és kanyarokból való kigyorsítások alkalmával, valamint egyenetlen – például havas, apró kavicsos és jeges – útfelületen való nagy sebességű kanyarodáskor. A rendszer mindemellett gondoskodik a precíz menettulajdonságokról extrém mértékű oldalirányú gyorsulás esetén. A differenciálzár folyamatos, finom mértékű szabályozása harmonikussá teszi a jármű teljesítmény-leadását, emellett jobban kézben tarthatóvá teszi azt a kiélezett vezetési szituációkban.

A tapadás optimalizálását egy elektronikusan vezérelt berendezés végzi, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget. Az eredetileg az autóversenyzéshez kifejlesztett rendszer egy elektronikus vezérlőegységen keresztül összeköttetésben van a dinamikus stabilitás kontrollal (DSC). A rendszer tökéletesen kihasználja a 0 és 100 százalék közötti zárásban rejlő lehetőségeket, és ezzel semlegesíti még a legkisebb mértékű nyomatékkülönbséget is a hátsó kerekek között – anélkül, hogy fellépne az alulkormányozottsági hajlam. Az aktív M differenciálmű optimális tapadást, nagyszerű iránytartást és tökéletes menettulajdonságokat biztosít, és a motor hajtóerejét lényegében maradéktalanul képes a gyorsulás szolgálatába állítani.

VERSENYAUTÓS KARAKTERISZTIKA.

Ellenállhatatlan dinamizmus, rabul ejtő agilitás és precíz irányíthatóság: három olyan tulajdonság, amelyek már az első pillanattól meghatározzák az M modellek jellegét. A BMW M2 Coupé által nyújtott vezetési élmény alapja az a kimagaslóan fejlett technológia, amelyet a legszélsőségesebb körülmények között teszteltek, és amely mindig gondoskodik a maximális tapadásról – így az autó folyamatosan készen áll a tökéletesen kivitelezett sprintekre. A legfontosabb komponenseket az autóversenyzésre jellemző viszonyokra optimalizálták, a tesztek során pedig meggyőződtek arról, hogy azok maradéktalanul szolgálják-e a maximális teljesítményt. A lenyűgöző járműkoncepciót az M Dynamic móddal ellátott DSC, az M-specifikus Servotronic funkcióval ellátott elektromos szervokormány, valamint a könnyűépítésű első és hátsó futómű teszik teljessé.

 • Pályaalkalmasság

  A versenypályán előforduló hossz- és oldalirányú gyorsulások igen komoly feladat elé állítják a kenési rendszert. Az autóversenyzés terén felhalmozott tapasztalataiknak köszönhetően a BMW M GmbH mérnökei képesek voltak megoldani a biztonságos olajellátást – úgy a hétköznapokban, mint odakinn a pályán.

 • M Dynamic mód

  Az M dynamic mód a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) alfunkciójaként bizonyos mértékű kerékcsúszást enged, érezhetően növelve ezzel a vezetési dinamikát. Míg a DSC az alul- és túlkormányozottság ellen dolgozik, az M dynamic mód az autó hossz- és oldalirányú dinamikai tényezőinek maximális kihasználását teszi lehetővé. Ugyanakkor a DSC továbbra is támogatja az autó mozgását.

 • M Servotronic

  Az M Servotronic a kormányrásegítés mértékét a pillanatnyi sebességnek megfelelően szabályozza, és közvetlen, pontos visszajelzéseket biztosít még nagy sebességnél is. Az M Servotronic mindemellett kimagasló kényelmet nyújt azzal, hogy a minimálisra csökkenti a kormányzás fizikai erőszükségletét, és a maximumra növeli az agilitást parkolás, manőverezés, valamint szűk vagy kanyargós utakon való haladás közben.

M KOMPOZIT FÉKEK.

M KOMPOZIT FÉKEK.

A többféle ellenálló anyag alkalmazásának köszönhetően az M kompozit fékeket a pengeélesen adagolható fékhatás mellett kimagasló hő- és kopásállóság és hosszú élettartam jellemzi. Ezen felül a tömegük is kisebb hagyományos társaikénál, ami jótékonyan hat az autó fürgeségére, dinamizmusára és gyorsulási tulajdonságaira. A Kék metálfényezésű, M-logóval díszített féknyergek a tárcsafékek sportos megjelenését és az autó M-specifikus csúcsteljesítményét egyaránt hangsúlyozzák.

INTELLIGENS KÖNNYŰÉPÍTÉS.

Könnyűépítésű első futómű.

A rugózatlan tömeg csökkentésén keresztül a könnyűépítésű első futómű fokozza a dinamizmust, javítja a tapadást és kényelmesebbé teszi a rugózást. Mindemellett pedig optimalizálja a súlyelosztást is, ami semlegesebbé a jármű viselkedését, egyszersmind bonyolult helyzetekben precízebb irányíthatóságot biztosít.

Könnyűépítésű hátsó futómű.

A könnyűépítésű hátsó futómű csökkenti a jármű tömegét, fokozza az agilitást, a dimamizmust és a gyorsulást, egyszersmind csökkenti a rugózatlan tömeget, valamint optimalizálja a tapadást és a rugózási kényelmet.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLÓGIÁK.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLÓGIÁK.

Hozzon ki még többet minden egyes csepp üzemanyagból a BMW EfficientDynamics segítségével: fokozott teljesítmény, nagyobb hatékonyság és még magasabb szintű vezetési élmény. A fogyasztást mérséklő, egyszersmind a vezetési élményt fokozó technikai innovációknak köszönhetően a tiszta dinamizmus minden egyes BMW-hez jár.

 • A BMW M2 Coupé fogyasztása és CO₂-kibocsátása:

  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,5–7,9

  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 199–185

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt „Az új személygépjárművek fogyasztási és CO₂-kibocsátási irányelvei” című, a márkakereskedőknél ingyenesen beszerezhető, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.