BMW Z4 Roadster (G29), egy mozgásban lévő autó
Fogyasztás, kombinált7,8-8,0 l/100 km
Motor és ÜzemanyagtípusBenzin

BMW Z4

Fogyasztás, kombinált7,8-8,0 l/100 km
Motor és ÜzemanyagtípusBenzin

Legkésőbb akkor, amikor a tető kinyílik, minden gát átszakad a BMW Z4 által árasztott vezetési élmény előtt. Egy roadster, amely nem is lehetne jobb, hiszen nyitott, sportos és kompromisszumokat nem ismerő. A kirobbanóan dinamikus, progresszív dizájnnal rendelkező autónak egyetlen célja van: megteremteni a szabadságot az aszfalt és a határtalan égbolt között.

Bővebben

A BMW Z4 ROADSTER DIZÁJNJA.

A BMW Z4 Roadster dizájnja kívül-belül lezser sportosságot és egyediséget sugároz magából. A dinamikus megjelenés eszköztárának leghatásosabb elemeit a hálómintás betéttel ellátott BMW vesék, az elegáns tető, valamint az M Shadowline részletek jelentik. A következetesen végigvitt dizájnkoncepciót a belső tér teszi teljessé olyan felszereltségeivel, mint az M Sport ülések vagy éppen a Hangulatvilágítás.

Bővebben

A BMW Z4 ROADSTER KÜLSŐ ÉS BELSŐ DIZÁJNJA.

BMW Z4 Roadster (G29), egy mozgó autó rézsútos hátulnézetből
BMW Z4 Roadster (G29), hálómintás betéttel ellátott BMW vesék

Hálómintás BMW vesék.

A BMW vesék hálómintás rácsozata – amelynek kivitele motorverziótól függően változik – jelentősen hozzájárul a dinamizmust sugárzó összkép megteremtéséhez. A bázismodell veséibe magasfényű fekete rácsozat kerül, a Sport Line változathoz és az M Sport csomaghoz pedig matt alumínium rácsbetét jár. A vesék kerete minden esetben krómozott. A csúcsmodell szerepét betöltő M40i variáns BMW veséi teljes egészében Cerium szürkére fényezettek.
Egy BMW Z4 Roadster Air Breather nyílása és első kereke

Air Breather.

Az első kötényen lévő Air Curtain nyílásokkal együttműködve az elülső kerékjárati ívek mögött elhelyezett Air Breatherek jelentősen mérséklik a kerekeknél jelentkező turbulencia erősségét azzal, hogy célzottan vezetik el a légáramlatokat. Mindez hozzájárul a jármű légellenállásának csökkentéséhez. Mindemellett pedig az Air Breatherek a jármű atletikus karakterét kiemelő díszítőelemekként is szolgálnak.
BMW Z4 Roadster (G29), egy zárt tetejű autó sziluettje

Vászontető.

A fekete vászontető harmonikusan simul bele a jármű dinamikus vonalaiba. A vászontető gombnyomásra, elektromosan, körülbelül tíz másodperc alatt nyílik ki és záródik be – 50 km/órás sebességig akár menet közben is. A rendkívül jó minőségű vászontető egyik egyedülálló tulajdonsága a kimagaslóan jó hangszigetelő képesség.
BMW Z4 Roadster (G29), M magasfényű Shadowline kivitelű tükörburkolat

M magasfényű Shadowline.

Az M magasfényű Shadowline kibővített tartalommal felszereltség az alábbi fekete kivitelű külső elemeket tartalmazza: a BMW vesék keretei és hálós dizájnnal rendelkező betétjei magasfényű fekete kivitelben, kipufogók fekete króm bevonattal.
BMW Z4 Roadster (G29), trapéz alakú kipufogók

Trapéz alakú kipufogók.

A hátul, a jobb és a bal oldalon látható trapéz alakú, magasfényű króm borítású kipufogók még sportosabbá teszik a jármű megjelenését.
BMW Z4 Roadster (G29), M Sport ülések

M Sport ülések a vezető és az első utas számára.

Az integrált fejtámlával és süllyesztett ülőlappal ellátott, magasított oldalpárnájú M Sport ülések még tökéletesebben támasztják meg a vezető és az első utas testét, ami különösen gyors fordulókban érezhető. Mindemellett a vezető-, valamint – felszereltségtől függően – az első utasülés az egyéni testalkathoz igazítható az állítható háttámlaszélesség segítségével.
BMW Z4 Roadster (G29), a műszerfal a hangulatvilágítással

Hangulatvilágítás.

A Hangulatvilágítás felszereltség pihentető, otthonos atmoszférát teremt a belső térben. A vezető tizenegyféle előre meghatározott, hatféle árnyalatban változtatható színű, a műszerfalra, az ajtóborításokra és a középkonzolra kiterjedő, kontúr- és hangulatvilágítást biztosító fénydizájn közül választhat.
A BMW Z4 Roadster (G29) vezetőhelyén található hangsugárzók

Harman/kardon HiFi hangsugárzó rendszer.

Az egyedülálló hangzásminőséget biztosító harman/kardon HiFi hangsugárzó rendszer egy 408 W teljesítményű digitális erősítővel, hét csatornával és tizenkét hangszóróval rendelkezik. A rendszer által kibocsájtott, kifinomult hangzás tökéletesen betölti az utasteret. A járműspecifikus, sebességfüggő hangzáskiegyenlítés precízen nyomja el a háttérből érkező menetzajokat.
Egy BMW Z4 Roadster (G29) oldalnézetből, nyitott tetővel

BONTAKOZZON KI.

A BMW Z4 Roadster vászontetője.

BONTAKOZZON KI.

A BMW Z4 Roadster vászontetője.

A BMW Z4 ROADSTER MENETDINAMIKAI TULAJDONSÁGAI.

A sportosság és az agilitás példaképe. A BMW Z4 Roadster sportos eredete maradéktalanul érvényre jut az aszfalton. A legmodernebb technológiáknak, valamint az innovatív hajtáslánc- és futóműkomponenseknek köszönhetően pedig az autó lenyűgöző teljesítményadatokkal büszkélkedhet – valamint olyan menettulajdonságokkal, amelyekhez aligha van fogható.

BMW Z4 Roadster (G29), a far felülnézetből

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a tapadást és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás közben. A rendszer a tapadást egy elektronikus vezérlésű berendezés segítségével szabályozza, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
BMW Z4 Roadster (G29), az M Sport fék közelről

M Sport fék.

A M Sport fék felszereltséghez M logóval ellátott, elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amely komponensek egyedülálló lassítási képességekkel ruházzák fel a járművet.
BMW Z4 Roadster (G29), Adaptív M futómű

Adaptív M futómű.

A 10 milliméteres ültetéssel ellátott Adaptív M futómű karakterisztikája elektronikusan szabályozható az útviszonyoknak és a vezetés körülményeinek megfelelően. A vezető az általa az adott pillanatban megvalósítani kívánt stílusnak megfelelően, a Driving Experience kapcsoló segítségével is változtathatja a felfüggesztés karakterisztikáját – amely a kényelmestől a figyelemre méltóan agilis menettulajdonságokat biztosító extrém sportosig terjedhet.
Egy hegyvidéki tájon haladó BMW Z4 Roadster (G29)

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott Változó áttételű sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát.
BMW Z4 Roadster (G29), Steptronic Sport sebességváltó: a középkonzol közelről

Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú, Launch Control funkcióval ellátott Steptronic Sport sebességváltót sportos kapcsolások jellemzik mind automatikus, mind pedig manuális módban, mely utóbbiban a váltások a sebesség-előválasztó karral vagy a kormányon lévő kapcsolókarokkal kezdeményezhetők. A váltó ugyanúgy támogatja a kényelmes suhanást, mint a dinamikus vezetési stílust. SPORT vagy SPORT+ módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
BMW TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor

M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

Tekintélyt parancsoló erő, selymesen sima járás és vérpezsdítő hang jellemzik a M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotort, amely a BMW EfficientDynamics erőforrások új generációjába tartozik. A dupla-VANOS-szal, Valvetronic-kal, Nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ellátott motor rendkívül erős és hatékony.

A BMW Z4 ROADSTER VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREI.

A BMW Z4 Roadster számos intelligens vezetőt segítő rendszerrel nyújt támogatást a volán mögött ülő személynek. A Parkolóasszisztenstől az intelligens, hangvezérléssel irányítható személyi asszisztensig sokféle intelligens technológia fokozza út közben a kényelmet és a biztonságot. Mindemellett e technológiák – az adott szituációtól függően – lehetővé teszik a részben autonóm vezetést is.

Egy BMW Z4 Roadster (G29) belső tere a szélvédőn keresztül

Driving Assistant.

A Driving Assistant biztonsági csomag a kameraalapú, fékező funkcióval ellátott Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzést, az előzési tilalomra való figyelmeztetés és sebességhatár-kijelzés funkcióval ellátott Sebességhatár-asszisztenst, valamint a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszert foglalja magában. A radaralapú felszereltség a fentiek mellett tartalmazza még a Hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető jelzést, a Sávváltásra figyelmeztető rendszert és a Ráfutásos ütközés veszélyére figyelmeztető jelzést is.
A BMW Z4 Roadster (G29) Parkolóasszisztensének felülete a központi kijelzőn

Parkolóasszisztens.

A Parkolóasszisztens automatikusan állítja be az autót az útpályával párhuzamos vagy az arra merőleges parkolóhelyekre, illetve ki is manőverezi a járművet a párhuzamos parkolóhelyekről. A parkolási művelet a megfelelő gomb megnyomásával vagy a hátrameneti fokozat kapcsolásával indítható el. Mivel a rendszer átveszi Öntől a kormányzás, a gázadás és a fékezés feladatát, csak a parkolási folyamat lezajlását kell figyelnie.
A BMW Z4 Roadster (G29) kormánya, Head-Up kijelzője és központi kijelzője

BMW Head-Up kijelző.

A teljes színspektrumú BMW Head-Up kijelző az utazással kapcsolatos fontos információkat közvetlenül a vezető látómezőjébe vetíti, aki ily módon kizárólag a vezetésre összpontosíthat. Az olyan információk, mint a pillanatnyi sebesség, a navigációs iránymutatás, az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel ellátott Sebességhatár-kijelzés figyelmeztetései, valamint a telefonhívás-lista és a szórakoztató rendszerek lejátszási listái szintén megjelennek a kijelzőn.
A BMW Z4 Roadster (G29) központi kijelzője a BMW Intelligent Personal Assistant felületével

BMW Intelligent Personal Assistant.

Hát nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével. Működtesse a jármű számos funkcióját természetes szófordulatokkal kiadott parancsokkal. Az asszisztens mindemellett elmagyarázza Önnek, hogy mi micsoda a járművében, aminek köszönhetően még jobban megismerheti a BMW-jét. (A funkció magyar nyelven nem elérhető.)
A BMW Z4 Roadster (G29) kormánya a gombokkal

Aktív sebességtartó automatika Stop&Go funkcióval.

A Stop&Go funkcióval ellátott Aktív sebességtartó automatika – amely a 30 és 160 km/óra közötti sebességtartományban önműködően tartja az előzetesen meghatározott követési távolságot az elöl haladó járműtől – araszoló forgalomban állóra fékezi, majd újra mozgásba hozza az autót. A Sebességhatár-asszisztens lehetővé teszi a sebességhatár beemelését a sebességtartó automatikába. A fékező funkcióval ellátott Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés az álló járművekre, a gyalogosokra és a kerékpárosokra reagál.
7-es verziószámú BMW operációs rendszer, BMW Z4 Roadster (G29)

7-es verziószámú BMW operációs rendszer.

Az innovatív, 7-es verziószámú BMW operációs rendszer még egyszerűbbé és intuitívabbá teszi a jármű funkcióinak kezelését egyebek mellett a beszédhanggal kiadott utasítások, valamint az érintőképernyővel és az iDrive-val történő vezérlés révén. A cél érdekében a kontroller funkciói kibővültek. Az „Alkalmazások” menü például már közvetlenül választható ki vele.

A BMW Z4 ROADSTER MODELLVÁLTOZATAI.

Advantage modell

Az Advantage modell felszereltsége számos olyan belső és külső elemet tartalmaz, amely jelentősen növeli a kényelmet és a biztonságot.
 • Automatikus klímaberendezés
 • Automatikusan elsötétedő belső visszapillantó tükör
 • Tárolócsomag
 • Parkolást segítő rendszer (PDC)
A BMW Z4 Roadster (G29) Advantage modellváltozatának sziluettje

Sport Line modell

A látványos magasfényű fekete, illetve selyemfényű alumínium külső és belső részletek kiemelik az autó sportos karakterét. A kényelmet az olyan felszereltségek fokozzák, mint a vezető és az első utas fekete Vernasca bőrkárpittal borított M Sport ülései, valamint a 2 zónás automatikus klímaberendezés.
 • BMW vesék selyemfényű alumínium kivitelű, hálómintás rácsbetéttel és magasfényű króm kerettel
 • 18'' könnyűfém keréktárcsák, V-küllős 770, kétszínű, Orbit szürke, eltérő méretű gumiabroncsokkal elöl és hátul; más típusú keréktárcsák is elérhetők
 • M Sport ülések a vezető és az első utas számára díszvarrással ellátott Vernasca bőrkárpittal; más típusú kárpitok is elérhetők
 • Alumínium ajtóküszöb-borítások „BMW” felirattal
A BMW Z4 Roadster (G29) Sport Line modellváltozatának sziluettje

M Sport modell

Az M Sport modellváltozat felszereltsége még sportosabb jelleggel ruházza fel a járművet. Amellett, hogy fokozottan erőt sugárzó megjelenésű kívül-belül, az M Sport modell vezetési élményből is többet nyújt. Az M Sport futómű és az M Aerodinamikai csomag például számottevő mértékben optimalizálja a menetdinamikai tulajdonságokat.
 • BMW vesék selyemfényű alumínium kivitelű, hálómintás betéttel
 • 18'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 798 M, kétszínű, Ferric szürke, eltérő méretű gumiabroncsokkal elöl és hátul; más típusú keréktárcsák is elérhetők
 • M küszöbbelépő-burkolatok, exkluzív M lábszőnyegek, M pedálok és M lábtámasz
 • Fekete, kék kontrasztvarrássú Vernasca bőr/Alcantara kombinációjú kárpittal borított M Sport ülések a vezető és az első utas oldalán; más típusú kárpitok is elérhetők
A BMW Z4 Roadster (G29) M Sport modellváltozatának sziluettje
 • Advantage modell
 • Sport Line modell
 • M Sport modell

A BMW Z4 ROADSTER MŰSZAKI ADATAI.

BMW Z4 Roadster sDrive20i.

Fogyasztás (kombinált l/100km)
7.2-7.1 [7.2-7.1]
CO₂ kibocsátás (kombinált g/km)
165-161 [164-161]
Gyorsulás (0-100 km/h)
6,8
Legnagyobb sebesség
241
Price from
$ 15,043,000
BMW Z4 M40i Roadster, G29, egy nyitott vászontetős, rézsútos hátulnézetből látható autó egy nővel az előtérben

BMW SZOLGÁLTATÁSOK.

SZERVIZ- ÉS ASSZISZTENCIA SZOLGÁLTATÁSOK A BMW Z4 ROADSTERHEZ.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens. Maximálisan gondtalan utazás az elektromos járművekkel: e csomag 100%-os átláthatósággal és egyszerű tervezhetőséggel ajándékozza meg Önt. 4 vagy 6 éves – lízingelt jármű esetében 3 éves – szerződéses időtartamot választhat. A szolgáltatáscsomag tartalma:

 • Járműátvizsgálás
 • Mikroszűrő-szerviz
 • Fékfolyadék-szerviz
Ismerkedjen meg alaposabban is a BMW Service Inclusive ajánlatokkal
BMW Teleszerviz

BMW Teleszerviz.

A BMW ConnectedDrive innovatív Teleszerviz szolgáltatásának segítségével BMW-je leveszi a válláról az ügyes-bajos dolgokat: amennyiben esedékessé válik az autó karbantartása, netán valami rendellenesen működik, az autó továbbítja az összes releváns adatot Ön által kiválasztott BMW márkaszerviznek. Ezt követően a szerviz időpontegyeztetés céljából kapcsolatba lép Önnel. Ily módon tehát nem kell mindent észben tartania, hanem nyugodtan rábízhatja magát a gyors és gördülékeny szolgáltatásra. Az egyetlen feltétel: Önnek regisztrálnia kell járművét a BMW ConnectedDrive portálon, valamint ki kell választania egy BMW márkaszervizt. Fedezze hát fel, hogy a BMW Teleszerviz miként teszi még kényelmesebbé az életét.
További információk a BMW Teleszervizről
BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment

BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment.

Az ingyenes BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment szolgáltatás a nap 24 órájában, az év 365 napján áll minden BMW-tulajdonos rendelkezésére. Elég egyetlen hívás és szakembereink azonnal segítséget nyújtanak Önnek telefonon, illetve – ha szükséges – a helyszínen.
Ismerkedjen meg alaposabban a BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment szolgáltatással
Egy BMW alkalmazott tanácsod ad egy ügyfélnek

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA LENNE SZÜKSÉGE?

Amennyiben kérdése merülne fel, további információra lenne szüksége vagy érdeklődik a BMW Z4 Roadster járművekhez kínált különleges ajánlatok iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi hivatalos BMW márkakereskedővel. A BMW hozzáértő csapata készséggel ad Önnek személyre szabott tanácsokat telefonon vagy közvetlenül a helyszínen.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp