BMW i

INNOVÁCIÓK, AMELYEKBEN BÍZHAT.

Biztonság a BMW i8-ban.

A BMW i8-hoz egy olyan biztonsági koncepciót alkottak meg, amely tökéletesen illik a járműhöz. A nagyszilárdságú karbon utascella nemcsak az utasokat védi meg, hanem a Drive modul két szekciója között elhelyezett nagyfeszültségű akkumulátort is óvja a külső behatásoktól. A BMW ConnectedDrive innovatív vezetőt segítő rendszereinek köszönhetően a vezető mindig tisztában lehet a körülötte zajló történésekkel, és megfelelően reagálhat minden előforduló helyzetre. Amennyiben bármilyen probléma adódna, számos, egymással összekapcsolt szolgáltatás biztosítja azt, hogy mindig mobilis maradjon.

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK

Amennyiben el van látva az opcionális Driving Assistant felszereltséggel, a BMW i8-ban számos kameraalapú, a vezetőt támogató rendszer áll rendelkezésre.
Amennyiben a rendszer az autó útjában személyt vagy tárgyat érzékel, a fékezés funkcióval ellátott ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés nagyjából 10 és 60 km/órás sebesség között lelassítja a járművet. Az ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés mindemellett nagyobb sebességnél véd a ráfutásos ütközéstől is. Amennyiben az ütközés elkerülhetetlennek bizonyul, a fékezés funkció jóvoltából csökken a becsapódási sebesség.
Az objektum-felismerés funkcióval rendelkező Surround View és a Side View kamerarendszerei maximális kényelmet biztosítanak, emellett egyszerűbbé teszik a parkolást is. Az egyéb funkciók, például a távolságifényszóró-asszisztens és a sebességhatár-kijelzés még tovább fokozzák az utazás biztonságát és kényelmét.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Az opcionális, teljes színspektrumú BMW Head-Up Display a vezetéssel kapcsolatos információkat közvetlenül az Ön látóterébe vetíti, lehetővé téve ezzel, hogy teljes egészében a vezetésre összpontosíthasson.
A jármű felszereltségétől függően a megjelenített információk között ott lehetnek például az előzési tilalomra figyelmeztető funkcióval ellátott sebességhatár-kijelzés információi is. Mindemellett lehetőség van arra, hogy a kijelzőre lehívhassa különböző infotainment tartalmakat, például a rádióállomásokkal kapcsolatos információkat, a zeneszámok címeit, valamint telefonkönyv bejegyzéseit és a híváslistákat.
A szélvédőre vetített szimbólumok színesben, briliáns felbontásban jelennek meg, így a közlekedési szimbólumok realisztikusak. A kijelzés tartalmát, amely ergonómiai szempontból kedvező helyen látható a szélvédőn, Ön igénye szerint állíthatja össze.
A vetítés intenzitása automatikusan alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz; külön nappali és éjszaki kijelzés áll rendelkezésre.

LÍTIUM-ION NAGYFESZÜLTSÉGŰ AKKUMULÁTOR.

LÍTIUM-ION NAGYFESZÜLTSÉGŰ AKKUMULÁTOR.

A nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor a Drive modul két szekcióját köti össze, így ideális védelmet kap a külső behatásokkal szemben. Egy speciális fűtő és légkondicionáló rendszer gondoskodik arról, hogy a hőmérséklet-ingadozás a lehető legkisebb legyen, ami számottevő mértékben növeli az akkumulátor élettartamát.

ASSISTANCE SERVICES.

A BMW i Assistance Services számos olyan funkciót bocsát az Ön rendelkezésére, amelyet kifejezetten a BMW i modellek számára fejlesztettek ki, és amelyeknek segítségével stressz-mentes és élvezetes lehet minden, a BMW i8-cal megtett út – már azelőtt, mielőtt ténylegesen elindulna. A BMW i ConnectedDrive Services nemcsak azzal nyújt segítséget Önnek, hogy okostelefonjának segítségével figyeli az akkumulátor töltöttségi szintjét és a töltési folyamatot, hanem azzal is, hogy a BMW i ConnectedDrive Services navigációs funkciók állandóan nyomon követnek egy sor olyan külső tényezőt – például az aktuális útvonalon kialakult dugókat –, amelyek folyamatos figyelmet igényelnek, és amelyeket számításba kell venni.
Az átfogó BMW TeleServices csomag jóvoltából Ön azonnal értesítést kap, amint szükségessé válik a szervizlátogatás. Azért, hogy ne kelljen a várható költségeken törnie a fejét, válasszon a többféle karbantartási és javítási csomag közül. A mobilitási asszisztencia pedig gondoskodik arról, hogy Ön mobil maradhasson akkor is, ha autója éppen karbantartás alatt áll, javítják, vagy netán meghibásodik.

 • Töltésasszisztens

  A BMW i ConnectedDrive a BMW i Remote alkalmazáson, illetve magában a BMW i8-ban jelzi ki az akkumulátor pillanatnyi töltöttségi szintjét és a fennmaradó töltési időt egészen az akkumulátor teljes töltöttségének eléréséig. A töltés megkezdésének időpontja mellett a légkondicionáló berendezés aktiválásának ideje is meghatározható, így a BMW i8 optimális hőmérsékletű utastérrel várja Önt. Amennyiben töltés közben bármilyen probléma merül fel, a vezető a BMW i alkalmazáson keresztül automatikusan SMS-t vagy e-mail kap az akkumulátor kritikus töltöttségi szintjéről.

 • BMW TeleServices

  A BMW TeleServices egy olyan átfogó ügyfél-támogatási csomag, amelynek segítségével BMW i8 közvetlenül kommunikál a vezetővel vagy a BMW i Partnerrel. A rendszer regisztrál minden elvégzendő szervizelési vagy karbantartási munkát, és a megfelelő adatokat közvetlenül továbbítja a megfelelő helyre. A vezető automatikusan értesítést kap, amikor esedékessé válik a szervizlátogatás, így személyesen azonnal felveheti a kapcsolatot BMW i Partnerével, és manuálisan továbbíthatja számára az adatokat. Az esetlegesen felmerülő kérdések tehát így gyorsabban tisztázhatók telefonon vagy a BMW i Partner telephelyén lebonyolított személyes találkozás során.

 • Mobility Assistance

  A Mobility Assistance szolgáltatásnak köszönhetően Ön akkor is mozgásban maradhat, ha járműve éppen karbantartás alatt áll vagy javítják azt. A BMW i8 megvásárlásával Ön jogosulttá válik a BMW i Mobile Care átfogó mobilitási csomag igénybevételére, amennyiben a jármű esetleg meghibásodik. Amennyiben előre nem látható problémák merülnének fel a járművel vagy a töltési infrastruktúrával kapcsolatosan, a szolgáltatás keretében szakértő tanácsokat kap telefonon, illetve, ha arra szükség van, rövid időn belül a helyszínen is.

BMW i Service Inclusive.

A BMW i Service Inclusive átfogó karbantartási és javítási csomaggal bőviti ki a BMW i Assistance Services szolgáltatások körét. Egyszeri díjfizetés ellenében Ön számos BMW i szervizszolgáltatást – amelyek magukban foglalják az eredeti BMW i alkatrészeket is – vehet igénybe a világ bármely résztvevő BMW i Partnerénél. Mindez tökéletesen tervezhetővé és átláthatóvá teszi a költségeket, és a szerződés teljes időtartamára védelmet nyújt az Ön számára a költségek növekedése vagy a váratlan kiadások ellen. A BMW i Service Inclusive csomagok mindegyike a jármű forgalomba helyezésének napjától érvényes. Az érvényesség az szerződésben foglalt időtartam végéig, illetve futásteljesítmény eléréséig tart.
Magától értetődő módon Önnek bármikor lehetősége van a futásteljesítmény növelésére vagy az időtartam meghosszabbítására, illetve a szerződésben foglalt szolgáltatások körének kibővítésére. Amennyiben Ön eladja járművét, a BMW i Service Inclusive csomag igénybevételi jogosultsága továbbszáll az új tulajdonosra. Az Ön BMW i Partnere természetesen készséggel nyújt Önnek további tájékoztatást a különböző csomagokban foglalt szolgáltatásokról.

 • BMW i Service Inclusive package

  A szervizkönyv szerinti elvégzendő járműátvizsgálások végrehajtásával, a mikroszűrő, valamint a fékfolyadék cseréjével a BMW i Service Inclusive magában foglal minden alapvető fontosságú szervizelési és karbantartási műveletet.

 • BMW i Service Inclusive Plus package

  A BMW i Service Inclusive Plus csomag végtelen vezetési élményt garantál. A csomag a BMW i Service Inclusive csomag tartalmán felül magában foglalja a fékbetétek és -tárcsák javítását-cseréjét, valamint az ablaktörlő lapátok évenkénti cseréjét is.