BMW i

360° ELECTRIC – KÉNYELMES E-MOBILITÁS BÁRHOL, BÁRMIKOR.

A BMW i8 töltése.

A különböző asszisztencia-szolgáltatások és a rugalmas mobilitást elősegítő lehetőségek mellett rendelkezésre áll a 360° ELECTRIC elnevezésű, átfogó szolgáltatáscsomag is, amely innovatív töltési módokat biztosít. A BMW i8 nagyon kényelmesen, otthon is feltölthető a BMW i Wallbox vagy a töltőkábel segítségével – igény szerint a BMW Green Energy megoldásaival akár fenntartható módon termelt elektromos áram is használható e célra. Az utak mentén egyre növekvő számú nyilvános töltőállomásokhoz való hozzáférést a ChargeNow kártya teszi egyszerűvé és kényelmessé. A BMW i8 könnyen megtalálja a legközelebbi töltőállomást az olyan innovációk segítségével, mint amilyen például a hálózatba kapcsolt BMW i ConnectedDrive navigációs szolgáltatások funkció.

ALL-ROUND ELECTRIC.

 

 

360° ELECTRIC.

Fedezze fel a film segítségével, hogy mi mindent kínál a 360° ELECTRIC szolgáltatás.

OTTHONI FELTÖLTÉS.

BMW i8-asát otthonában nagyon egyszerűen, a BMW i Wallbox készülékek valamelyikével töltheti fel. Az említett töltőállomások – amelyek a ház vagy a garázs falára szerelhetők fel – amellett, hogy illeszkednek a BMW i8 dizájnjához, sokkal gyorsabban töltik fel a BMW i8-at, mint ahogyan az az autóhoz mellékelt töltőkábellel lehetséges lenne – egy BMW i Wallbox készülékkel például két óra alatt 80%-os töltöttségi szint* érhető el.


A BMW i által rendelkezésre bocsájtott telepítési szolgáltatás készséggel méri fel a helyszínen azt, hogy a BMW i Wallbox felszerelhető-e az Ön házának a falára, illetve azt, hogy a készülék csatlakoztatható-e a rendelkezésre álló elektromos hálózathoz. A BMW i telepítést végző partnerének képzett villamossági szakemberei mindemellett gondoskodnak a készülék házhozszállításáról, felszereléséről, valamint külön kérésre annak üzembehelyezéséről is. Mivel pedig a BMW i támogatja a teljes fenntarthatóságot az e-mobilitás terén, Ön zöldenergia-szolgáltatási szerződést köthet a BMW i bizonyos partnereivel, de akár saját maga is előállíthatja a töltéshez szükséges energiát az ugyancsak a BMW i közreműködésével beszerezhető napelemes autóbeálló segítségével.


* A helyi elektromos infrastruktúrától függően.

 • BMW i Wallbox

  A BMW i Wallbox, a BMW i Wallbox Plus és a BMW i Wallbox Connect készülékek olyan otthoni töltőállomások, amelyeknek segítségével Ön biztonságosan, gyorsan és egyszerűen töltheti fel BMW i8-asát.


  A BMW i Wallbox készülékek jóvoltából a töltési művelet minden nehézség nélkül, megbízhatóan végezhető el. Amint a töltőkábellel csatlakoztatta a járművet a BMW i Wallboxhoz, a töltési folyamat automatikusan elkezdődik. A BMW i8 akkumulátora kevesebb mint két óra* alatt 80%-os szintre töltődik fel.


  A BMW i Wallbox Connect készülék mindemellett biztosítja az Ön számára annak lehetőségét, hogy a saját háztartásában megtermelt napenergiát bevonja a töltésbe – a gyors töltés és a még magasabb fokú fenntarthatóság érdekében.


  * A helyi elektromos infrastruktúra paramétereinek függvényében.

 • BMW Digital Charging Service

  A BMW Digital Charging Service (DCS) segítségével Ön a BMW i Wallboxszal még testre szabottabb módon és hatékonyabban töltheti fel BMW i8-asát. Az előre beprogramozott elektromosáram-tarifát figyelembe véve a DCS meghatározza azokat a periódusokat, amikor a legköltséghatékonyabban tölthető az Ön járműve, és a kapott eredmény alapján, önműködően vezérli a töltési folyamatot. Mindezen felül a DCS mindig gondoskodik arról, hogy a jármű teljesen fel legyen töltve az Ön által meghatározott indulási időpontra. A ConnectedDrive szolgáltatásokba ágyazott DCS funkció rendkívül egyszerűen vezérelhető az Ön mobil eszközével, illetve a jól ismert kezelőfelületeken (iDrive, CDP, BMW Connected applikáció) keresztül.

 • Green Energy

  A zöldenergia-szolgáltatási szerződés lehetőséget biztosít Önnek arra, hogy megújuló erőforrásokból származó elektromos energiát vásároljon BMW i8-asának töltéséhez – így tehát nemcsak az autózás, hanem a feltöltés is teljesen emisszió-mentes lehet. A BMW Green Energy termékportfóliójának segítségével Ön könnyen és kényelmesen, egyetlen forrásból juthat hozzá az előnyös lehetőségekhez: bármikor átkapcsolhat a fenntartható módon, szél- vagy vízi energiával, illetve a My Green Energy megoldásokkal (pl. napelemekkel), otthon termelt elektromos energia használatára. Igény szerint BMW i Partnere megszervezi Önnek a prémium napelemes autóbeálló beszerzését is, amelynek segítségével saját maga állíthatja elő az elektromos áramot.

MENET KÖZBENI TÖLTÉS.

Nem-elektromos hajtási módokban haladva a nagyfeszültségű akkumulátort közvetlenül tölti a benzinmotor, ami lehetővé teszi a boost funkciót. A legtöbb energiát a rendszer SPORT módban táplálja az akkumulátorba, az előrehaladási és fékezési fázisokban pedig maximális mértékűre nő az energia-visszanyerés. A COMFORT és az ECO PRO módban mindebből következően kevesebb energia áramlik a nagyfeszültségű akkumulátorba. Amennyiben Ön HYBRID módban halad BMW i8-asával, a nagyfeszültségű akkumulátort kizárólag a fékenergia-visszanyerés tölti.

EGYÉNI VEZETÉSI SZOKÁSOK.

A BMW i8 tényleges fogyasztása teljes mértékben a használat jellegétől függ. Az elektromos meghajtási egységek miatt az egyéni vezetési szokások jobban befolyásolják a benzinfelhasználás mértékét, mint ahogyan az a hagyományos járművek esetében lenni szokott. Teljesen feltöltött akkumulátorral kihasználható a maximálisan 37 km-es, tisztán elektromos meghajtással megtehető távolság. Az eDrive gomb megnyomását követően tisztán elektromos meghajtással akár 120 km/órával is haladhat a jármű. COMFORT és ECO PRO módokban, az intelligens működési stratégia részeként a belső égésű motor automatikusan beindul, ami az akkumulátor töltését is szolgálja. SPORT módban folyamatosan jár a benzinmotor. A vezetési stílus, valamint az útvonal hossza mellett az említettek jelentős hatást gyakorolnak a BMW i8 fogyasztására – minél többször tölti fel a nagyfeszültségű akkumulátort a Wallbox segítségével, annál többet autózhat tisztán elektromos meghajtással, csökkentve ezzel az átlagfogyasztást.

 • Városi vezetés

  Városi vezetés során a BMW i8 teljes mértékben kihasználja a plug-in hibrid meghajtás előnyeit. A rövidebb távolságok tisztán elektromos hajtással tehetők meg. HYBRID módban a kombinált fogyasztás akár 2,1 l/100 km-re is lecsökken, a CO2-kibocsátás pedig 49 g/km-re szorulhat vissza. A BMW i8 képében tehát a nagyváros valódi „háromliteres” autója üdvözölhető.

 • Mindennapos vezetés

  Amennyiben Ön napi, maximálisan 60–80 kilométeres ingázásra használja BMW i8-asát, az üzemanyag-fogyasztás nagyjából 5 l/100 km körül alakul. Ez tehát azt jelenti, Ön minden nap részesülhet a telivér sportautó nyújtotta vezetési élményekből, ugyanakkor profitálhat a kompakt autókéhoz mérhető fogyasztásból.

 • Hosszú távú vezetés

  A BMW i8 a hosszú utak alkalmával a hatékonyságnak egy új dimenzióját tárja fel. Bár a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintje befolyással van rá, a benzinfogyasztás még a szünidei utazások alkalmával is 8 l/100 km alatt marad.

 • Sportos vezetés

  Amennyiben Ön SPORT módban a BMW i8 teljes erejét mozgósítja, a benzinmotor részt vesz az akkumulátor töltésében, biztosítva ezzel, hogy a teljes rendszerteljesítmény rendelkezésre álljon. Az átlagfogyasztás ilyenkor 12 liter is lehet 100 kilométeren – bár ez az üzemanyag-mennyiség mindig jó harmadával kevesebb annál, amit egy hasonló teljesítményű sportautó igényel.

TOVÁBBI AJÁNLATOK.

A BMW i a 360° ELECTRIC formájában kifejlesztett egy olyan fenntartható szolgáltatási koncepciót, amely teljes körű, megbízható gondoskodást nyújt Önnek a BMW i8 megvásárlása előtt és után – és amely minden körülmények között biztosítja az Ön mobilitását.

 • Assistance Services

  A BMW i Assistance számos, kifejezetten a BMW i modellek számára kifejlesztett szolgáltatást nyújt Önnek, amelyek biztosítják, hogy BMW i8-asával stressz-mentesen és élvezetesen utazhasson, és amely szolgáltatások előnyeit már elindulás előtt élvezheti.

 • BMW Add-on Mobility

  A BMW i minden helyzetben biztosítja az Ön számára a megfelelő mobilitást. A BMW Add-on Mobility szolgáltatás jóvoltából Ön rugalmas hozzáférést kap többféle BMW-hez, meghatározott számú napra. Mindennek előnyeit például akkor használhatja ki, ha hosszú utazást tervez (például BMW X3-mal indulhat sítúrára). További információ a szolgáltatás elérhetőségével kapcsolatban BMW i Partnerénél kapható.