BMW i

360° ELECTRIC – KÉNYELMES E-MOBILITÁS BÁRHOL, BÁRMIKOR.

A BMW i8 töltése.

A különböző asszisztencia-szolgáltatások és a rugalmas mobilitást elősegítő lehetőségek mellett rendelkezésre áll a 360° ELECTRIC elnevezésű, átfogó szolgáltatáscsomag is, amely innovatív töltési módokat biztosít. A BMW i8 nagyon kényelmesen, otthon is feltölthető a BMW i Wallbox vagy a töltőkábel segítségével – igény szerint a BMW Green Energy megoldásaival akár fenntartható módon termelt elektromos áram is használható e célra. Az utak mentén egyre növekvő számú nyilvános töltőállomásokhoz való hozzáférést a ChargeNow kártya teszi egyszerűvé és kényelmessé. A BMW i8 könnyen megtalálja a legközelebbi töltőállomást az olyan innovációk segítségével, mint amilyen például a hálózatba kapcsolt BMW i ConnectedDrive navigációs szolgáltatások funkció.

ALL-ROUND ELECTRIC.

 

 

360° ELECTRIC.

Fedezze fel a film segítségével, hogy mi mindent kínál a 360° ELECTRIC szolgáltatás.

OTTHONI FELTÖLTÉS.

BMW i8-asát otthonában nagyon egyszerűen, a BMW i Wallbox vagy a BMW i Wallbox Pro készülék segítségével töltheti fel. Az említett töltőállomások – amelyek a ház vagy a garázs falára szerelhetők fel – amellett, hogy illeszkednek a BMW i8 dizájnjához, sokkal gyorsabban töltik fel a BMW i8-at, mint ahogyan az az autóhoz mellékelt töltőkábellel lehetséges lenne – a Wallbox Pro készülékkel például kevesebb mint két óra alatt 80%-os töltöttségi szint* érhető el.

 

A BMW i által rendelkezésre bocsájtott telepítési szolgáltatás készséggel méri fel a helyszínen azt, hogy a BMW i Wallbox vagy a BMW i Wallbox Pro felszerelhető-e az Ön házának a falára, illetve azt, hogy a készülék csatlakoztatható-e a rendelkezésre álló elektromos hálózathoz. A BMW i telepítést végző partnerének képzett villamossági szakemberei mindemellett gondoskodnak a készülék házhozszállításáról, felszereléséről, valamint külön kérésre annak üzembehelyezéséről is. A online gyorsteszt segítéségével – amelyet az alábbi linken talál – előzetesen is meggyőződhet arról, hogy lehetséges-e a BMW i Wallbox telepítése az Ön otthonában. Mivel pedig a BMW i támogatja a teljes fenntarthatóságot az e-mobilitás terén, Ön zöldenergia-szolgáltatási szerződést köthet a BMW i bizonyos partnereivel, de akár saját maga is előállíthatja a töltéshez szükséges energiát az ugyancsak a BMW i közreműködésével beszerezhető napelemes autóbeálló segítségével.

 

* A helyi elektromos infrastruktúrától függően.

 • BMW i Wallbox

  A BMW i Wallbox és a BMW i Wallbox Pro olyan otthoni töltőállomások, amelyeknek segítségével Ön biztonságosan, gyorsan és egyszerűen töltheti fel BMW i8-asát.

  A BMW i Wallbox készülékek gondoskodnak arról, hogy a töltési folyamat egyszerű és megbízható legyen. Amint Ön a járművet csatlakoztatta a töltőkábellel a BMW i Wallboxhoz, a töltési folyamat automatikusan elindul. A BMW i Wallbox Pro kiegészítő elemként egy színes érintőképernyővel van ellátva az intuitív kezelhetőség érdekében.

  A BMW i8 mindkét BMW i Wallbox készülékkel kevesebb mint két óra* alatt tölthető fel.

  A töltőállomások lehetővé teszik az Ön számára azt, hogy a töltést zöld energia segítségével termelt, illetve otthon, napenergia segítségével előállított elektromos árammal végezze – így a művelet még gyorsabb és még fenntarthatóbb lesz.

  *A helyi elektromos infrastruktúrától függően

 • BMW i Wallbox Installation Service

  A BMW i vonzó, teljes körű szolgáltatást nyújt a Wallbox üzemebe helyezéséhez. Az Online Quick-Check funkció segítségével például rövid idő alatt meggyőződhet arról, hogy az Ön otthonában van-e lehetőség a BMW i Wallbox felszerelésére. Amennyiben szükséges, hivatalos BMW i Márkakereskedője Önnel közösen végzi el a gyorstesztet. A Wallbox beépíthetőségi teszt – amelyet Ön közvetlenül hivatalos BMW i Márkakereskedőjétől rendelhet meg – egyértelműen megállapítja, hogy a BMW i Wallbox ráköthető-e az otthoni elektromos hálózatra, valamint, hogy az biztonságosan használható-e. Az utolsó lépés a Wallbox felszerelése a Wallbox Installation Service által, amelyet Ön hivatalos BMW i Márkakereskedőjétől rendelhet meg.

 • Green Energy

  A zöldenergia-szolgáltatási szerződés lehetőséget biztosít Önnek arra, hogy megújuló erőforrásokból származó elektromos energiát vásároljon BMW i8-asának töltéséhez – így tehát nemcsak az autózás, hanem a feltöltés is teljesen emisszió-mentes lehet. A BMW Green Energy termékportfóliójának segítségével Ön könnyen és kényelmesen, egyetlen forrásból juthat hozzá az előnyös lehetőségekhez: bármikor átkapcsolhat a fenntartható módon, szél- vagy vízi energiával, illetve a My Green Energy megoldásokkal (pl. napelemekkel), otthon termelt elektromos energia használatára. Igény szerint BMW i Partnere megszervezi Önnek a prémium napelemes autóbeálló beszerzését is, amelynek segítségével saját maga állíthatja elő az elektromos áramot.

BMW i WALLBOX.

Gyors. Biztonságos. Hatékony.

DIZÁJN.

Az új BMW i Wallbox friss formatervével és kitűnő minőségű anyagaival győz meg.

A mindennapos használat során az otthoni töltőállomás kivételes praktikumot képes felmutatni. A készülék kompakt méreteivel, célszerű kialakításával és hosszú kábeljével még egyszerűbbé teszi a működtetést és a töltési folyamatot.

TÖLTÉSI FOLYAMAT.

Csak be kell tudni a töltőkábelt – és a töltési folyamat automatikusan elindul.

A töltési teljesítmény egy fázissal 7,4 kW, három fázissal pedig 11 kW is lehet. Mindez azt jelenti, hogy Ön kevesebb mint két óra alatt 80%-osra töltheti fel BMW i8-asát. A töltési folyamat ily módon tehát gyorsabb és kényelmesebb, mint az autóhoz automatikusan járó töltőkábellel.

A töltés ideje alatt az Ön autójának utastere előfűthető vagy -hűthető. Az ehhez szükséges energiát nem a jármű akkumulátora biztosítja, tehát a hatótávolság nem csökken.

TELEPÍTÉS.

Használja ki a BMW i telepítési szolgálat nyújtotta előnyöket.

A biztonságos, személyre szabott szolgáltatás magát a töltőállomást, az előzetes ellenőrzést, valamint az Ön otthonában elvégzett, szakszerű telepítést foglalja magában.

Az előzetes ellenőrzés alkalmával a képzett szakemberek megvizsgálják, hogy hová lehet csatlakoztatni a BMW i Wallboxot. A telepítés végeztével Ön részletes utasításokat kap arról, hogy miként kell használni a BMW i Wallboxot. A biztonságos működést a 24 hónapos jótállás szavatolja.

Az online teszt segítségével Ön saját maga is meggyőződhet arról, hogy az ingatlanában fennálló körülmények alkalmasak-e a BMW i Wallbox telepítéséhez.

BMW i WALLBOX PRO.

Okos. Fenntartható. Multifunkciós.

DIZÁJN.

Gyorsabb töltés és intelligens kapcsolat a Smart Home, valamint az energiamenedzsment-rendszerekkel – a BMW i Wallbox Pro a csúcsminőségű dizájnt maximális praktikummal ötvözi.

A BMW i Wallbox Pro készülék egy 7 colos érintőképernyő segítségével működtethető, amelyen Ön nyomon követheti a töltési folyamatot, és amely kitűnően áttekinthetővé teszi az energiafelhasználásra vonatkozó információkat. A PIN-kód védi a wallboxot a jogosulatlan hozzáféréstől. A magasan lévő kábelkimenetnek köszönhetően a töltés ugyanolyan egyszerű, mint a tankolás. A BMW i Wallbox Pro töltőkábelének ideális hosszúsága megakadályozza a kábel nemkívánatos érintkezését a talajjal, egyúttal a minimálisra csökken annak a veszélye is, hogy Ön megbotlik abban. A pillanatnyi töltési státuszról a látványos, LED száloptikás világító csíkok tájékoztatnak.

HASZNÁLAT.

A BMW i Wallbox Pro központi kezelőszerve a beépített, 7 colos érintőképernyő, amelyen Ön elvégezheti egyéni beállításait. A készülék kültéren, bármilyen időjárási körülmények között, akár kesztyűben is használható. Amint Ön a wallbox közelébe ér, a közelségérzékelő automatikusan működésbe lép és aktiválja a kijelzőt.

A monitoron láthatók a pillanatnyi energiafogyasztásra, valamint az előző töltési ciklusokra vonatkozó adatok.

Amennyiben Ön integrálja BMW i Wallbox Pro készülékét az otthoni hálózatba, a BMW i Wallbox Remote applikáció segítségével az összes távirányítható funkciót vezérelheti okostelefonja vagy tabletje segítségével.

TÖLTÉSI FOLYAMAT.

Egyszerűen csak csatlakoztassa a töltőkábelt – és a töltési folyamat máris automatikusan elinul az Ön személyes preferenciáinak megfelelően.

7,4 kW-os töltési teljesítményével a BMW i Wallbox Pro készülékkel nagyon gyorsan tölthetők fel az elektromos és a plug-in hibrid járművek. A BMW i8 nagyfeszültségű akkumulátora például kevesebb mint két óra alatt 80%-osra tölthető fel.

Ön saját maga döntheti el, hogy milyen fajta elektromos energiával kívánja tölteni a járművét. Az intelligens energiamérővel ellátott BMW i Wallbox Pro intelligens töltési funkciói lehetővé teszik az Ön számára az otthon előállított elektromos energia felhasználását is – ily módon például az otthoni napenergia-termelő rendszer az emissziómentes mobilitás privát energiaforrásává válhat. Amennyiben nem áll rendelkezésre otthon előállított áram, a BMW i Wallbox az elektromos hálózatból vételez energiát.

SAJÁT ELŐÁLLÍTÁSÚ ELEKTROMOS ÁRAM.

A BMW i Wallbox Pro opcionális energiamérője lehetővé teszi az Ön számára azt, hogy járművének töltési folyamatába bekapcsolja a saját napenergia-előállító rendszert. A BMW i Wallbox Pro így a rendelkezésre álló napenergia mennyiségének függvényében optimalizálja a töltési folyamatot, gondoskodva ezzel a maximálisan emissziómentes elektromobilitásról.

A BMW i jóvoltából Ön együttműködési megállapodást köthet prémium napenergia-szolgáltatókkal, amelynek értelmében módja nyílik felhasználni az otthon előállított elektromos áramot. Partnereink személyre szabott napenergia-termelő megoldásokkal látják el Önt a ház vagy a garázs tetejére telepített napkollektorok, valamint teljes, napelemes autóbeállók formájában. Partnerünk, a Solarwatt GmbH által nyújtott napenergia-termelő megoldásokkal kapcsolatos információkat itt találja meg.

FELHASZNÁLÓI ADMINISZTRÁCIÓ.

A BMW i Wallbox Pro személyi adminisztráció segítségével Ön folyamatosan nyomon követheti elektromosnergia-felhasználását.

Amennyiben Ön üzleti célra használja a járművét, egy integrált funkció segítségével külön regisztrálhatja az üzleti célú utakra vételezett elektromos energiát. Mindez ideális a költségelszámoláshoz.

Az egyes felhasználói fiókokhoz tartozó elektromosenergia-felhasználás részletei adatai akár e-mailben is továbbíthatók közvetlenül a BMW i Wallbox Pro készülékről.

TÖLTÉSMENEDZSMENT.

Az integrált töltésmenedzsmentnek köszönhetően a BMW i Wallbox Pro képes megállapítani azt, hogy az adott pillanatban az Ön háztartása mennyi elektromos energiát használ fel, és automatikusan ehhez igazítja a töltési teljesítményt.

Mindez az Ön elektromos háztartási készülékeinek fogyasztását figyelembe vevő, maximális töltési hatékonyságot biztosít.

Az érintőképernyőről könnyen leolvasható, hogy a töltés milyen mennyiségű elektromos energiát von el az otthoni elektromos hálózattól.

INTELLIGENS OTTHONI RENDSZER.

Bizonyos Smart Home funkciókat Ön közvetlenül a BMW i Wallbox Pro készülékről vezérelhet. A BMW i Wallbox Pro készülék még arra is képes, hogy indulás előtt ellássa Önt az aktuális időjárásjelentéssel.

TELEPÍTÉS.

Használja ki a BMW i telepítési szolgálat nyújtotta előnyöket.

A biztonságos, személyre szabott szolgáltatás magát a töltőállomást, az előzetes ellenőrzést, valamint az Ön otthonában elvégzett, szakszerű telepítést foglalja magában.

Az előzetes ellenőrzés alkalmával a képzett szakemberek megvizsgálják, hogy hová lehet csatlakoztatni a BMW i Wallbox Pro készüléket. A telepítés végeztével Ön részletes utasításokat kap arról, hogy miként kell használni a BMW i Wallbox Prót. A biztonságos működést a 24 hónapos jótállás szavatolja.

Az online teszt segítségével Ön saját maga is meggyőződhet arról, hogy az ingatlanában fennálló körülmények alkalmasak-e a BMW i Wallbox Pro telepítéséhez.

MENET KÖZBENI TÖLTÉS.

Nem-elektromos hajtási módokban haladva a nagyfeszültségű akkumulátort közvetlenül tölti a benzinmotor, ami lehetővé teszi a boost funkciót. A legtöbb energiát a rendszer SPORT módban táplálja az akkumulátorba, az előrehaladási és fékezési fázisokban pedig maximális mértékűre nő az energia-visszanyerés. A COMFORT és az ECO PRO módban mindebből következően kevesebb energia áramlik a nagyfeszültségű akkumulátorba. Amennyiben Ön HYBRID módban halad BMW i8-asával, a nagyfeszültségű akkumulátort kizárólag a fékenergia-visszanyerés tölti.

EGYÉNI VEZETÉSI SZOKÁSOK.

A BMW i8 tényleges fogyasztása teljes mértékben a használat jellegétől függ. Az elektromos meghajtási egységek miatt az egyéni vezetési szokások jobban befolyásolják a benzinfelhasználás mértékét, mint ahogyan az a hagyományos járművek esetében lenni szokott. Teljesen feltöltött akkumulátorral kihasználható a maximálisan 37 km-es, tisztán elektromos meghajtással megtehető távolság. Az eDrive gomb megnyomását követően tisztán elektromos meghajtással akár 120 km/órával is haladhat a jármű. COMFORT és ECO PRO módokban, az intelligens működési stratégia részeként a belső égésű motor automatikusan beindul, ami az akkumulátor töltését is szolgálja. SPORT módban folyamatosan jár a benzinmotor. A vezetési stílus, valamint az útvonal hossza mellett az említettek jelentős hatást gyakorolnak a BMW i8 fogyasztására – minél többször tölti fel a nagyfeszültségű akkumulátort a Wallbox segítségével, annál többet autózhat tisztán elektromos meghajtással, csökkentve ezzel az átlagfogyasztást.

 • Városi vezetés

  Városi vezetés során a BMW i8 teljes mértékben kihasználja a plug-in hibrid meghajtás előnyeit. A rövidebb távolságok tisztán elektromos hajtással tehetők meg. HYBRID módban a kombinált fogyasztás akár 2,1 l/100 km-re is lecsökken, a CO2-kibocsátás pedig 49 g/km-re szorulhat vissza. A BMW i8 képében tehát a nagyváros valódi „háromliteres” autója üdvözölhető.

 • Mindennapos vezetés

  Amennyiben Ön napi, maximálisan 60–80 kilométeres ingázásra használja BMW i8-asát, az üzemanyag-fogyasztás nagyjából 5 l/100 km körül alakul. Ez tehát azt jelenti, Ön minden nap részesülhet a telivér sportautó nyújtotta vezetési élményekből, ugyanakkor profitálhat a kompakt autókéhoz mérhető fogyasztásból.

 • Hosszú távú vezetés

  A BMW i8 a hosszú utak alkalmával a hatékonyságnak egy új dimenzióját tárja fel. Bár a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintje befolyással van rá, a benzinfogyasztás még a szünidei utazások alkalmával is 8 l/100 km alatt marad.

 • Sportos vezetés

  Amennyiben Ön SPORT módban a BMW i8 teljes erejét mozgósítja, a benzinmotor részt vesz az akkumulátor töltésében, biztosítva ezzel, hogy a teljes rendszerteljesítmény rendelkezésre álljon. Az átlagfogyasztás ilyenkor 12 liter is lehet 100 kilométeren – bár ez az üzemanyag-mennyiség mindig jó harmadával kevesebb annál, amit egy hasonló teljesítményű sportautó igényel.

TOVÁBBI AJÁNLATOK.

A BMW i a 360° ELECTRIC formájában kifejlesztett egy olyan fenntartható szolgáltatási koncepciót, amely teljes körű, megbízható gondoskodást nyújt Önnek a BMW i8 megvásárlása előtt és után – és amely minden körülmények között biztosítja az Ön mobilitását.

 • Assistance Services

  A BMW i Assistance számos, kifejezetten a BMW i modellek számára kifejlesztett szolgáltatást nyújt Önnek, amelyek biztosítják, hogy BMW i8-asával stressz-mentesen és élvezetesen utazhasson, és amely szolgáltatások előnyeit már elindulás előtt élvezheti.

 • BMW Add-on Mobility

  A BMW i minden helyzetben biztosítja az Ön számára a megfelelő mobilitást. A BMW Add-on Mobility szolgáltatás jóvoltából Ön rugalmas hozzáférést kap többféle BMW-hez, meghatározott számú napra. Mindennek előnyeit például akkor használhatja ki, ha hosszú utazást tervez (például BMW X3-mal indulhat sítúrára). További információ a szolgáltatás elérhetőségével kapcsolatban BMW i Partnerénél kapható.