Modell

BMW i8

Gyorsulás 0-100 km/órára (sec)

4.4

Kombinált fogyasztás (l/100 km)

2,1

CO2-kibocsátás (g/km)

49

Elektromos hatótávolság (km)

akár 37

Egy merőben új koncepciójú sportautó. Még hatékonyabb – például a karbont alkalmazó intelligens könnyűépítésnek és az aerodinamikus dizájnnak köszönhetően. Még fenntarthatóbb – a kimagaslóan hatékony eDrive technológia és a belső tér újrahasznosítható anyagai révén. Mindezekkel együtt a dinamizmusról és a sportos megjelenésről sem kell lemondani. Ami nincs: kompromisszum. Ami van: a vezetési élmény és a környezettudatosság optimális elegye. A BMW i8 egy olyan plug-in hibrid modell, amely az innovatív elektromos motor és a fejlett technológiákkal ellátott belső égésű motor előnyeit egyesíti. Az eredmény: semmi máshoz nem hasonlítható vezetési élmény – extrém módon alacsony fogyasztás és csekély emisszió mellett.

A sportautó fogalmának újraértelmezése: BMW i8.

Progresszív vezetési élmény.

A BMW i8 készen áll arra, hogy forradalmasítsa kategóriáját – mint az első olyan sportautó, amely egy kompakt modell fogyasztási és emissziós értékeivel rendelkezik. A plug-in hibrid egyik erősségét az elektromos és a belső égésű motor tökéletes összhangja jelenti, ami a maximális hatékonyságban és az úton mutatott dinamizmusban nyilvánul meg. Az első sportautó, amely a korszellemet is mozgásra sarkallja.

Dizájn.

Általános koncepciójával a BMW i8 a modern és fenntartható sportautó víziójának megtestesülése. Az érzelmekkel telített dizájn azonnal egyértelművé teszi mindazon értékeket, amelyeket a BMW i8 hordoz. Mindez azonban nem kizárólag a sportautós karakterről szól, hiszen az esztétikum gyakorlati célokat is szolgál: az aerodinamikus dizájn a maximális hatékonyság egyik kulcsa.

Meghajtás.

A BMW i8 sokkal többet nyújt a puszta sportosságnál. Különleges meghajtási koncepciójával ugyanis újraértelmezi a sportos mobilitás fogalmát. Mindez azért lehetséges, mert a nagy teljesítményű plug-in hibrid rendszer, amely a BMW eDrive technológiát ötvözi egy 1,5 literes, 3 hengeres BMW TwinPower Turbo benzines erőforrással, az elektromos és a belső égésű motor előnyeit egyesíti az egyedülálló vezetési élmény érdekében.

LED- és lézerfény technológia.

Az opcionálisan rendelhető, lézer technológiás távolsági fényszórók minden eddiginél nagyobb hatótávolságúak, és még tökéletesebb megvilágítást biztosítanak. A lézeres fényszórók energiafogyasztása töredéke a hagyományos fényszórókéinak.