BMW i3, i01, 2018, Jucaro bézs Frozen szürke metál kiemeléssel, egy városi környezetben haladó autó elölnézetből

BMW i3

BMW i3, i01, 2018, Jucaro bézs Frozen szürke metál kiemeléssel, egy városi környezetben haladó autó elölnézetből

Az innovatív technológiákkal színültig töltött BMW i3 magabiztosan áll a hétköznapi kihívások elé. Ismerkedjen hát meg alaposabban az izgalmasan vonzó elektromos autó hatótávjával, töltésével és hatékonyságával. Fedezze fel továbbá a BMW i3s attraktív RoadStyle Edition kiadását, valamint a digitális szolgáltatások és az innovatív vezetőt segítő rendszerek gazdag kínálatát.

Bővebben
BMW i3

A BMW i3 HATÓTÁVJA, TÖLTÉSE ÉS HATÉKONYSÁGA.

Messzebbre, gyorsabban. Élményteli módon, zéró emisszió mellett.

A BMW i3 mindennel rendelkezik, amire Önnek csak szüksége van ahhoz, hogy nyugodtan állhasson a modern mobilitás támasztotta kihívások elébe. Az autó nagyfeszültségű akkumulátora például nagyjából 45 perc alatt 80 százalékosra tölthető fel valamely gyorstöltő állomáson. Az intelligens energiamenedzsment rugalmassá, ugyanakkor kimagaslóan hatékonnyá teszi a BMW i3-at úgy a városi forgalomban, mint a hosszabb utak alkalmával.*
*A BMW i3-at nem szabad 30 méternél hosszabb kábellel tölteni.
 

BMW i3s, i01, 2018, Fluid fekete BMW i kék kiemeléssel, egy garázs előtt álló, BMW Wallbox készülékkel együtt látható autó rézsútos hátulnézetből
BMW i3, i01, 2018, Jucaro bézs Frozen szürke metál kiemeléssel, egy autópályán haladó autó rézsútos hátulnézetből

Hatótávolság.

Soha nem volt ilyen egyszerű eljutni valahová: megnövelt hatótávjával a BMW i3 akár 260 kilométert is képes megtenni egyetlen feltöltéssel. Az új, nagy teljesítményű akkumulátor a korábbiaknál is több energiával táplálja az elektromos motort – így Önnek még több felvillanyozó vezetési élményben lehet része.
BMW i3, i01, 2018, Jucaro bézs Frozen szürke metál kiemeléssel, az autó töltése egy BMW Wallbox készülékkel

Otthoni töltés.

A BMW Wallbox Essential, a BMW Wallbox Plus és a BMW Wallbox Connect készülékekkel Ön biztonságosan, gyorsan és kényelmesen töltheti fel otthonában BMW i3-asát. Az akkumulátor nagyjából három óra alatt 80%-osra tölthető fel. Mindezt az új, háromfázisú BMW Wallbox készülékek teszik lehetővé, amelyek akár 11 kW* teljesítménnyel is képesek tölteni a BMW i3-at. A BMW telepítési szolgáltatásának jóvoltából az Ön BMW Wallbox készülékét képzett szakemberek szerelik fel és helyezik üzembe. A fokozottabb fenntarthatóság jegyében lehetősége van arra is, hogy a saját háztartásában előállított nap- és egyéb zöld energiát használja fel a töltéshez. (*A Wallbox töltési teljesítménye akár 22 kW is lehet.)
Egy pár tölti BMW i3-asát egy nyilvános töltőállomáson, i01, 2018, Jucaro bézs Frozen szürke metál kiemeléssel

Nyilvános töltés.

Önnek számtalan oka lehet arra, hogy útra keljen BMW i3-asával – és ugyanilyen sok lehetőség adódik az út közbeni töltésre is. Ami a praktikumot illeti: A BMW i3-mal Ön a váltóáramú (AC) és az egyenáramú (DC) nyilvános töltőállomásokhoz ugyanúgy beállhat. Mindez amellett, hogy fokozott rugalmasságot biztosít, lehetővé teszi a jármű lehető leggyorsabb feltöltését. Mindez különösen a nyilvános egyenáramú (DC) töltőállomásokra igaz, amelyeknek esetében az energia állandó áramlási sebességgel közvetlenül a jármű akkumulátorába továbbítódik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a BMW i3 akkumulátora kb. 40 perc alatt tölthető fel 80%-os szintre. Alternatívaként Ön váltóáramú (AC) töltőállomást is igénybe vehet, amellyel kb. három óra alatt tölthető 80%-os szintre az akkumulátor. A fentiekből következően a nyilvános váltóáramú (AC) töltőállomások használata különösen akkor előnyös, amikor a jármű hosszabb ideig áll például egy bevásárlókörút alkalmával.
BMW Wallbox

BMW Wallbox.

Az új BMW Wallbox Essential, BMW Wallbox Plus és BMW Wallbox Connect készülékekkel Ön gyorsan, megbízhatóan és kényelmesen végezheti el a töltést. A BMW Wallbox Connet azt is lehetővé teszi, hogy a saját napelem-rendszere által megtermelt zöld energiát használja fel a töltéshez. Amennyiben Ön úgy kívánja, a BMW telepítési szolgáltatása örömmel szereli fel és helyezi üzembe az otthonában valamelyik töltőállomást.

A BMW i3 FENNTARTHATÓSÁGA.

Kompromisszumok nélkül. Minden eszközt megragadva a zéró emisszióval járó vezetési élményért.

A BMW i3 egy merőben újszerű mobilitási attitűdöt testesít meg. Utóbbi lényege az átfogó, a jármű teljes – a fejlesztést, a gyártást és az újrahasznosítást magában foglaló – termékciklusán alapuló megközelítés. Az anyagok közül sok megújuló nyersanyagból készül, magának a BMW i3-nak a gyártása pedig 100%-ban megújuló energiaforrások felhasználásával történik. A vezetési élmény tehát soha nem volt ennél jólesőbb.

Bővebben
A BMW i3 fenntarthatóságon alapuló termékciklusa

FENNTARTHATÓSÁG.

A „fenntarthatóság” nem csak egy szó a BMW i számára. Ellenkezőleg: első számú alapelv. Mindebből következően a BMW i3 teljes termékciklusának középpontjában az erőforrások maximális mértékű megóvása és a fenntarthatóság állnak.

Bővebben
A BMW i3 innovatív karosszériája, könnyűépítés, karbon

FEJLESZTÉS.

A járművet teljes egészében eleve az elektromobilitásra tervezték. Míg az innovatív aerodinamikai megoldások csökkentik a légellenállást és a villamosenergia-fogyasztást, addig a plasztikokhoz hasonló hagyományos anyagokat fenntartható és újrahasznosítható anyagokkal cserélték fel.

Bővebben
Szélturbinák

GYÁRTÁS.

A fenntarthatóság mintaképe: A BMW i3 gyártásához felhasznált karbonszálakat teljes egészében vízenergiából származó elektromos áram felhasználásával készítik. Magának a járműnek a gyártási folyamata kizárólag szélenergiával történik a németországi Lipcsében működő üzemben. A fentieknek is köszönhetően a BMW i3 gyártásához feleannyi energia szükséges, mint más BMW modellek előállításához.

Bővebben
BMW i3, i01, 2018, Jucaro bézs Frozen szürke metál kiemeléssel, az autó oldalnézetből, nyitott ajtókkal egy parkban

HASZNÁLAT.

A BMW i3 jóvoltából Ön helyi károsanyag-kibocsátás nélkül, zaj- és szagmentesen autózhat. Mindezzel pedig mérsékli a nagyvárosi légszennyezés mértékét. Még ennél is fontosabb, hogy az autó egyszerűen tölthető fel „zöld”, illetve az Ön otthonában előállított napenergiával is. Az ECO PRO mód növeli a hatótávot és mérsékli a villamosenergia-fogyasztást.

Bővebben
Újrahasznosított anyagok a BMW i3-ban

ÚJRAHASZNOSÍTÁS.

A BMW i3 95%-ban újrahasznosítható. Az akkumulátormodul napenergia-tároló egységként hasznosítható újra. A gyártás során keletkező karbonszál-nyesedékeket visszaforgatják a termelési folyamatba.

Bővebben
BMW i3s RoadStyle Edition, 2019, i01, Fluid fekete E-Copper kiemeléssel, rézsútos elölnézet
BMW i3s RoadStyle Edition, 2019, i01, Fluid fekete E-Copper kiemeléssel, rézsútos elölnézet a könnyűfém keréktárcsával
BMW i3s RoadStyle Edition, 2019, i01, Fluid fekete E-Copper kiemeléssel, rézsútos hátulnézet
BMW i3s RoadStyle Edition, 2019, i01, belső tér, „Edition RoadStyle” varrással ellátott ülés

BMW i3s ROAD STYLE EDITION.

A villanyautós vezetési élmény netovábbja: A BMW i3s RoadStyle Edition a vesék betétjén, az első kötény légbeömlőin, valamint az oldalszoknyákon látható speciális fényezésével teszi még egyedibbé a jármű megjelenését. A lenyűgöző, 20” méretű, Jet fekete duplaküllős könnyűfém keréktárcsák és a hővédő üvegezés még jellegzetesebb külsővel ruházzák fel az autót. Az elektromos jármű korlátozott példányszámban készülő változata olyan finom, egyszersmind fenntartható anyagokkal üdvözli Önt a fedélzetén, mint a Dalbergia barna Stellaric natúr bőr kombinációjú kárpit vagy éppen a matt, sötét Tölgy nemesfa felületek. Az exkluzív kiadás egyik különleges részlete, egyben ismertetőjegye: a fejtámlákon hímzett „Edition RoadStyle” felirat – vagyis a kiadás neve – olvasható.

A BMW i3 VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREI ÉS DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSAI.

A mobilitás szolgálatában. Új utakon járva, minden hullámhosszon.

Ne maradjon le semmiről, amikor úton van. Inkább őrizze meg folyamatosan jól tájékozottságát. A BMW i3 pontosan ezt teszi lehetővé számos digitális szolgáltatásával és vezetőt segítő rendszerével. Általános koncepciójának tükrében nem csoda, hogy a BMW i3 még mindig a szegmens legfejlettebb hálózati kapcsolatokkal rendelkező járművének számít. Mindennek folytán pedig a BMW i3 a köztudatban minden más autónál jobban kapcsolódik a pihentető mobilitás, a kényelem és a biztonság fogalmaihoz.

A BMW Connected app Send to Car funkciója egy okostelefonon

Send to Car.

Képzelje el, hogy talált egy úti cél, ahová azonnal, időveszteség nélkül el akar indulni. A Send to Car funkció jóvoltából ennek semmi akadálya. Keresse meg az Ön számára érdekes helyeket – például a preferenciáinak megfelelő éttermet vagy a legközelebbi ideális kirándulási helyszínt a BMW Connected applikáció „Destinations” szekciójában. Ugyanitt a tervezett útvonalához legközelebb eső töltőállomásokat is megtalálja. Amint kiválasztotta az úti célt, nyomja meg a „Go” gombot vagy küldje át az adatokat közvetlenül BMW-je navigációs rendszerébe. Ha megnyomja a „Go” gombot, a fedélzeti navigáció automatikusan működésbe lép, amint az Ön okostelefonja beszálláskor, Bluetooth-kapcsolaton keresztül összekapcsolódik vele. Miután Ön elküldte a kívánt úti célt a navigációs rendszerbe, az adott címet az „Üzenetek” menüpont alá elmentve találja meg. Innentől máris elindíthatja a célhoz vezetést, de erre természetesen később is lehetősége van.
A BMW Connected app eDrive Távszolgáltatások funkciója egy okostelefonon

eDrive Távszolgáltatások.

A Connected eDrive Szolgáltatások jelentik a BMW Connected digitális mobilitási asszisztens autóban történő használatának alapját. Elérhetővé teszik az intelligens BMW ConnectedDrive funkciókat, amelyek az információ, a szórakoztatás és szervizszolgáltatások széles választékát kínálják, illetve általuk az okostelefon egyes applikációi.
Driving Assistant Plus

Driving Assistant Plus.

A Driving Assistant Plus felszereltség egyértelműen növeli a biztonságot és a kényelmet. A felszereltség az Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzést, az enyhe városi fékezés funkcióval ellátott Gyalogosfelismerést, a Sebességhatár-kijelzést, a Stop&Go funkcióval ellátott, kameraalapú Sebességtartó automatikát, valamint a Torlódásasszisztenst foglalja magában.
Parkolóasszisztens a központi kijelzőn, BMW i3, belső tér

Parkolóasszisztens.

A Parkolóasszisztens megkönnyíti az útpályával párhuzamos parkolást. Az alkalmas parkolóhelyek a központi kijelzőn jelennek meg, ahol Ön kiválaszthatja közülük a legmegfelelőbbet. Miután bekapcsolta az irányjelzőt, majd lenyomja és folyamatosan nyomva tartja a PDC gombját, a rendszer átveszi Öntől a sebességváltás, a kormányzás, a gyorsítás és a fékezés feladatát – vagyis a parkolási művelet teljes egészében automatikusan zajlik le.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

BMW i3 (120 Ah):
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: xx,x
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
Elektromos hatótávolság, km (kombinált): xxx
Elektromos hatótávolság hétköznapi használati körülmények között, km: akár xxx

BMW i3s (120 Ah):
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: xx,x–xx,x
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
Elektromos hatótávolság, km (kombinált): xxx–xxx
Elektromos hatótávolság hétköznapi használati körülmények között, km: akár xxx

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.