ÚTI CÉL A HATÓTÁVOLSÁGON BELÜL. AZ ENERGIATARTALÉK OPTIMÁLIS.

BMW i

Ideális a mindennapos használatra – a BMW i3 hatótávolsága és töltése.

BMW i

ÚTI CÉL A HATÓTÁVOLSÁGON BELÜL. AZ ENERGIATARTALÉK OPTIMÁLIS.

Ideális a mindennapos használatra – a BMW i3 hatótávolsága és töltése.

ÚTI CÉL A HATÓTÁVOLSÁGON BELÜL. AZ ENERGIATARTALÉK OPTIMÁLIS.Ideális a mindennapos használatra – a BMW i3 hatótávolsága és töltése.

A BMW i szisztematikusan munkálkodik a fenntartható elektromobilitás fejlődésén, egyre praktikusabbá téve azt a mindennapokban. A már ismert, 60 amperórás BMW i3 mellé immár felsorakozott egy második, nagyobb hatótávolsággal rendelkező, 94 amperórás kapacitású akkumulátorral ellátott változat is. Míg a BMW i3 (60 Ah) 190 kilométeres hatótávolsággal (az Új Európai Vezetési Ciklus, rövidítve NEDC szerint), addig a BMW i3 (94 Ah) változattal Ön akár a 300 kilométerre (a mindennapi közlekedési viszonyok között 200 kilométerre) lévő úti célokat is elérheti. Mindez azt jelenti, hogy a BMW i3 nemcsak a mindennapos városi közlekedés során bizonyul hűséges útitársnak, hanem tökéletes mobilitási megoldást jelent Önnek az otthona és a munkahelye közötti ingázáshoz is – sőt, még egy kis kitérő is belefér.


Az Ön által egyénileg elérhető hatótávolságot a hatótáv-kalkulátor segítségével határozhatja meg. Amikor energiatartalékai megcsappannak, a BMW i3 gyakorlatilag önállóan elégíti ki az étvágyát. Ön akkor jár a legjobban, ha kihasználja azt az időt, amikor az autó amúgy is parkol – és például éjszaka, az alapfelszereltségként járó töltőkábel (2. mód), illetve a külön megvásárolható BMW i Wallbox készülékek segítségével végzi el a feltöltést. A töltésiidő-kalkulátorral kiszámíthatja, hogy mennyi időre van szükség a BMW i3 feltöltéséhez.

BMW i

VEZETŐI PROFILOK.

A BMW i3 immár két modellváltozatban érhető el: az egyik a már ismert BMW i3 (60 Ah), amely az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) szerinti 190 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. A másik változat a BMW i3 (94 Ah), amelynek hatótávolsága (NEDC) akár a 300 kilométert is eléri (hétköznapi használat mellett 200 km).

A két vezetői profil – a „Város” és az „Ingázó” – nyáron és télen mutatja a BMW i3 tipikus használatát. A „Város” profil a városi utakat veszi figyelembe, amelyek során sok az energia-rekuperációs fázis és a megállás. A gyakori lassításokkal számoló profil a 0 és 60 km/óra közötti tartományba eső sebességekkel kalkulál. Az „Ingázó” profil egyharmad résznyi sűrű városi forgalomban, egyharmad résznyi vidéki úton és egyharmad résznyi autópályán való vezetést vesz alapul. A profiltól függően a Range Extenderrel ellátott BMW i3 hatótávolsága akár 15 kilométeres eltérést is mutathat.

HATÓTÁVOLSÁG.

Az emberek sokkal kevesebbet vezetnek, mint gondolnák: naponta átlagosan 35–50 kilométert teszünk meg autóval. A BMW i3 immár két modellváltozatban érhető el: az egyik az ismert BMW i3 (60 Ah), amely az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) szerinti 190 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. A másik a BMW i3 (94 Ah), amelynek hatótávolsága (NEDC) akár a 300 kilométert is eléri (hétköznapi használat mellett 200 km). Mindebből látszik, hogy mindkét modell hatótávja eléri a naponta átlagosan megtett út hosszának három-négyszeresét. Mindazonáltal semmi nincs a véletlenre bízva. Egy megbízható program ugyanis számba veszi mindazokat a tényezőket, amelyek szükségesek a hatótávolság pontos meghatározásához – azaz a vezetési stílust, a topográfiai viszonyokat, a hőmérsékletet, a vezetési módot, az útvonaltervet, valamint a légkondicionáló/fűtő rendszer használatát egyaránt figyelembe veszi a rendszer a számítás során. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy Ön mindig pontos információkkal rendelkezik majd a hatótávolságról, így kényelmesen és biztonságosan érheti el az úti célját.

Amennyiben úgy kívánja, a Range Extender hosszabbítja meg a vezetési élményt: egy kisméretű, csendes üzemű, kéthengeres benzinmotorról van szó, amely egy generátort hajt meg. A benzinmotor szükség esetén automatikusan bekapcsol, hogy állandó szinten tartsa az akkumulátor töltöttségét.

Steve a hatótávolságról.

Tulajdonosi tapasztalat a BMW i3 hatótávolságáról.

 • Hőszivattyú-rendszer: levegőből nyert hatótávolság

  Az elektromos meghajtású járműveket elektromos energiával kell fűteni, mivel esetükben nem áll rendelkezésre a belső égésű motor által termelt hulladékhő. Mindez azonban negatív hatással lenne a hatótávolságra. Pontosan emiatt kifejlesztettünk egy innovatív hőszivattyú-rendszert, amely rendkívül hatékony annak köszönhetően, hogy az energiát az autó körüli levegőből vonja ki. Az opcionális hőszivattyú-rendszer – amely automatikusan aktiválódik – energiahatékonysága akár 50%-kal is nagyobb lehet a hagyományos fűtőrendszerekénél. Az innováció azonban nemcsak az utastéri klíma kellemes szinten tartásáról gondoskodik, hanem akár 30%-kal is képes megnövelni a hatótávolságot – a külső hőmérséklettől függően.

 • Vezetési módok: célravezető hatékonyság

  A BMW i3 esetében a hatótávolság meghosszabbításában is az Ön kezében van az irányítás. Az alapbeállításnak számító COMFORT módban a hatótávolság akár 200 km is lehet. Amennyiben azonban a Driving Experience-szabályozás gombjával kiválasztja az ECO PRO vagy az ECO PRO+ módot, e két különlegesen hatékony vezetési mód egyike növeli majd a hatótávolságot.

 • BMW i Remote alkalmazás: folyamatos kapcsolat BMW i3-asával

  A elektromos mobilitás modern kora új lehetőségek sorát nyitja meg – amely lehetőségek közül sok korábban elképzelhetetlen volt. A BMW i Remote alkalmazás segítségével Ön folyamatosan, bárhonnan rajta tarthatja a szemét BMW i3-asán okostelefonjával vagy okosórájával. Bármikor lehetőség van például az akkumulátor töltöttségi szintjének leellenőrzésére, illetve az elektromos hatótávolság megtekintésére. Amennyiben BMW i3-asa éppen egy töltőállomáshoz van csatlakoztatva, távolból figyelheti a töltési folyamatot. Mindemellett Ön meghatározhatja az indulási időt, azaz azt, hogy a BMW i3-nak mikkora kell teljesen feltöltöttnek, illetve a kívánt hőmérsékletre felfűtöttnek/lehűtöttnek lennie. Ha kívánja, az alkalmazást megkérheti arra is, hogy értékelje vezetésének hatékonyságát.

 • Dinamikus hatótáv-térkép: az őszinteség messzire juttatja Önt

  A BMW i3 számára gondosan áttervezett hatótáv-térkép tájékoztatja Önt arról, hogy az adott időpontban mekkora távolságot tehet még meg az autóval – és természetesen mindezt abszolút megbízhatóan teszi. Mindez nem tűnik bonyolultnak, azonban a valóságban a művelethez egy komplex szoftverre van szükség, amely valós időben képes számtalan tényezőt kiértékelni. E tényezők közé tartoznak az egyéni vezetési stílusra, a környezet topográfiai jellemzőire, a külső hőmérsékletre, a kiválasztott vezetési módra, a tervezett útvonalra, valamint a légkondicionáló- és a fűtőrendszer használatára vonatkozó információk ¬– amelyeket a másodperc tört része alatt kell feldolgozni. Az eredmény a dinamikus hatótáv-kijelzés, amely amellett, hogy rendkívül pontos, egyszerűbbé teszi annak megértését, hogy a vezetési stílus és a környezeti tényezők mekkora jelentősséggel bírnak.

OTTHONI TÖLTÉS.

A felvillanyozó vezetési élmény már a töltés során a kezdetét veszi. Amikor BMW i3-asának akkumulátora lemerül, Ön kényelmesen, az otthonában töltheti fel a járművet. Csak annyi a teendője, hogy az alapfelszereltségként járó töltőkábellel ráköti a BMW i3-at az otthoni, 230 voltos elektromos hálózatra – és a nagyfeszültségű akkumulátor kevesebb mint tíz óra alatt 80%-osra töltődik.


A töltés még gyorsabb és kényelmesebb a BMW i Wallbox készülékek használata esetén, amelyeket telepítési szolgáltatásunk szakemberei készséggel helyeznek üzembe az Ön számára. Változattól függően a készülékek kevesebb mint három óra alatt képesek 80%-os szintre tölteni a BMW i3-at. Utóbbi teljesítményre a BMW i3 (94 Ah) változathoz kifejlesztett új, 11 kW-os BMW i Wallbox képes.


Az otthoni töltőállomás lehetőséget biztosít arra is, hogy Ön zöld energiát vagy saját maga által előállított napenergiát használjon fel – a még gyorsabb és még fenntarthatóbb töltés jegyében.

Kathryn az otthoni töltésről.

Tulajdonosi tapasztalat a BMW i3 otthonti töltéséről.

 • BMW i Wallbox

  A BMW i Wallbox, a BMW i Wallbox Plus és a BMW i Wallbox Connect készülékek olyan otthoni töltőállomások, amelyeknek segítségével Ön biztonságosan, gyorsan és egyszerűen töltheti fel BMW i3-asát.
  A BMW i Wallbox készülékek jóvoltából a töltési művelet minden nehézség nélkül, megbízhatóan végezhető el. Amint a töltőkábellel csatlakoztatta a járművet a BMW i Wallboxhoz, a töltési folyamat automatikusan elkezdődik. A BMW i3 akkumulátora kevesebb mint három óra* alatt 80%-os szintre töltődik fel.
  A BMW i Wallbox Connect készülék mindemellett biztosítja az Ön számára annak lehetőségét, hogy a saját háztartásában megtermelt napenergiát bevonja a töltésbe – a gyors töltés és a még magasabb fokú fenntarthatóság érdekében.
  * A helyi elektromos infrastruktúra paramétereinek függvényében.

 • BMW Digital Charging Service

  A BMW Digital Charging Service (DCS) segítségével Ön a BMW i Wallboxszal még testre szabottabb módon és hatékonyabban töltheti fel BMW i3-asát. Az előre beprogramozott elektromosáram-tarifát figyelembe véve a DCS meghatározza azokat a periódusokat, amikor a legköltséghatékonyabban tölthető az Ön járműve, és a kapott eredmény alapján, önműködően vezérli a töltési folyamatot. Mindezen felül a DCS mindig gondoskodik arról, hogy a jármű teljesen fel legyen töltve az Ön által meghatározott indulási időpontra. A ConnectedDrive szolgáltatásokba ágyazott DCS funkció rendkívül egyszerűen vezérelhető az Ön mobil eszközével, illetve a jól ismert kezelőfelületeken (iDrive, CDP, BMW Connected applikáció) keresztül.

ZÖLD ENERGIA.

A zéró emissziójú autózás még fenntarthatóbbá válik, ha az akkumulátor töltésére használt elektromos áram megújuló energiaforrásokból származik. Amennyiben például zöldenergia-ellátási szerződést köt egy olyan vállalattal, mint például a Naturstrom, az Ön autója 100%-ban szél- és vízerőművek által előállított villamos energiát használ majd fel. Tisztán elektromos módban tehát Ön teljesen emisszió-mentesen autózhat. Mindemellett rendelkezésre állnak olyan innovatív napenergia-ellátási megoldások is, amilyeneket például a SOLARWATT kínál: a vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy Ön az otthonában előállított napenergiával töltse BMW i3-asát. Akármelyik energiaellátási megoldást választja, mi készséggel nyújtunk tanácsot Önnek. Telepítési szolgáltatásunk pedig házhoz megy, telepíti Wallbox készülékét, és üzembe helyezi azt.

A BMW i3 minden konnektorból töltőállomást varázsol.

A BMW i3 minden konnektorból töltőállomást varázsol.

NYILVÁNOS TÖLTÉS.

Sok érv szól amellett, hogy minél többször mozduljon ki BMW i3-asával – és még nagyobb azoknak a lehetőségeknek a száma, amelyekkel az otthonától távol töltheti az akkumulátort. Ami pedig a praktikumot illeti: a BMW i3-at Ön egyaránt csatlakoztathatja váltóáramú (AC) és egyenáramú (DC) nyilvános töltőállomásokhoz. Mindez amellett, hogy nagyobb rugalmasságot biztosít az Ön számára, lehetővé teszi, hogy a lehető leggyorsabban töltse fel a járművét. Mivel az egyenáramú töltőállomások egyenletesen nagy töltési energiája közvetlenül a nagyfeszültségű akkumulátorba továbbítódik, a BMW i3 kevesebb mint 40 perc alatt 80%-osra töltődik. Amennyiben nem áll rendelkezésre egyenáramú töltőállomás, a BMW i3-asának akkumulátorát kevesebb mint három óra alatt 80%-osra töltheti valamely váltóáramú töltőállomás segítségével. Ily módon tehát a nyilvános váltóáramú töltőállomások különösen alkalmasak a hatékony éjszakai, vagy a jármű tartós leállítása idején való töltésre.

Lou a nyilvános töltésről.

Tulajdonosi tapasztalat a BMW i3 nyilvános töltéséről.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW i3 (60 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,9

  A BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6* / 13,1**

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (60 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 13
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,5
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 12* / 13**
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3* / 11,9**
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  * 1-es keréktípus: 19” méretű keréktárcsák

  ** 2-es keréktípus: 20” méretű téli gumiabroncsok

  A fogyasztási, CO₂-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási értékek a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak.

  A hatótávolság nagysága több tényezőtől függ, kiemelten a következőktől: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO₂ Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.