ÚTI CÉL A HATÓTÁVOLSÁGON BELÜL. AZ ENERGIATARTALÉK OPTIMÁLIS.

BMW i

Ideális a mindennapos használatra – a BMW i3 hatótávolsága és töltése.

ÚTI CÉL A HATÓTÁVOLSÁGON BELÜL. AZ ENERGIATARTALÉK OPTIMÁLIS.

Ideális a mindennapos használatra – a BMW i3 hatótávolsága és töltése.

ÚTI CÉL A HATÓTÁVOLSÁGON BELÜL. AZ ENERGIATARTALÉK OPTIMÁLIS.Ideális a mindennapos használatra – a BMW i3 hatótávolsága és töltése.

A BMW i szisztematikusan munkálkodik a fenntartható elektromobilitás fejlődésén, egyre praktikusabbá téve azt a mindennapokban. A már ismert, 60 amperórás BMW i3 mellé immár felsorakozott egy második, nagyobb hatótávolsággal rendelkező, 94 amperórás kapacitású akkumulátorral ellátott változat is. Míg a BMW i3 (60 Ah) az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) szerinti 190 km-es hatótávot biztosít, addig a BMW i3 (94 Ah) változattal Ön akár a 300 kilométerre (hétköznapi használat mellett 200 km) lévő úti célokat is elérheti. Mindez azt jelenti, hogy a BMW i3 nemcsak a mindennapos városi közlekedés során bizonyul hűséges útitársnak, hanem tökéletes mobilitási megoldást jelent Önnek az otthona és a munkahelye közötti ingázáshoz is – sőt, még egy kis kitérő is belefér.

Az Ön által egyénileg elérhető hatótávolságot a hatótáv-kalkulátor segítségével határozhatja meg.

Amikor energiatartalékai megcsappannak, a BMW i3 gyakorlatilag önállóan elégíti ki az étvágyát. Ön akkor jár a legjobban, ha kihasználja azt az időt, amikor az autó amúgy is parkol – és például éjszaka, az alapfelszereltségként járó töltőkábel (2. mód), illetve a külön megvásárolható BMW i Wallbox vagy a BMW i Wallbox Pro készülékek segítségével végzi el a feltöltést. A töltésiidő-kalkulátorral kiszámíthatja, hogy mennyi időre van szükség a BMW i3 feltöltéséhez.

BMW i

VEZETŐI PROFILOK.

A BMW i3 immár két modellváltozatban érhető el: az egyik a már ismert BMW i3 (60 Ah), amely az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) szerinti 190 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. A másik változat a BMW i3 (94 Ah), amelynek hatótávolsága (NEDC) akár a 300 kilométert is eléri (hétköznapi használat mellett 200 km).

A két vezetői profil – a „Város” és az „Ingázó” – nyáron és télen mutatja a BMW i3 tipikus használatát. A „Város” profil a városi utakat veszi figyelembe, amelyek során sok az energia-rekuperációs fázis és a megállás. A gyakori lassításokkal számoló profil a 0 és 60 km/óra közötti tartományba eső sebességekkel kalkulál. Az „Ingázó” profil egyharmad résznyi sűrű városi forgalomban, egyharmad résznyi vidéki úton és egyharmad résznyi autópályán való vezetést vesz alapul. A profiltól függően a Range Extenderrel ellátott BMW i3 hatótávolsága akár 15 kilométeres eltérést is mutathat.

HATÓTÁVOLSÁG.

Az emberek sokkal kevesebbet vezetnek, mint gondolnák: naponta átlagosan 35–50 kilométert teszünk meg autóval. A BMW i3 immár két modellváltozatban érhető el: az egyik az ismert BMW i3 (60 Ah), amely az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) szerinti 190 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. A másik a BMW i3 (94 Ah), amelynek hatótávolsága (NEDC) akár a 300 kilométert is eléri (hétköznapi használat mellett 200 km). Mindebből látszik, hogy mindkét modell hatótávja eléri a naponta átlagosan megtett út hosszának három-négyszeresét. Mindazonáltal semmi nincs a véletlenre bízva. Egy megbízható program ugyanis számba veszi mindazokat a tényezőket, amelyek szükségesek a hatótávolság pontos meghatározásához – azaz a vezetési stílust, a topográfiai viszonyokat, a hőmérsékletet, a vezetési módot, az útvonaltervet, valamint a légkondicionáló/fűtő rendszer használatát egyaránt figyelembe veszi a rendszer a számítás során. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy Ön mindig pontos információkkal rendelkezik majd a hatótávolságról, így kényelmesen és biztonságosan érheti el az úti célját.

Amennyiben úgy kívánja, a Range Extender hosszabbítja meg a vezetési élményt: egy kisméretű, csendes üzemű, kéthengeres benzinmotorról van szó, amely egy generátort hajt meg. A benzinmotor szükség esetén automatikusan bekapcsol, hogy állandó szinten tartsa az akkumulátor töltöttségét.

Steve a hatótávolságról.

Tulajdonosi tapasztalat a BMW i3 hatótávolságáról.

 • Hőszivattyú-rendszer: levegőből nyert hatótávolság

  Az elektromos meghajtású járműveket elektromos energiával kell fűteni, mivel esetükben nem áll rendelkezésre a belső égésű motor által termelt hulladékhő. Mindez azonban negatív hatással lenne a hatótávolságra. Pontosan emiatt kifejlesztettünk egy innovatív hőszivattyú-rendszert, amely rendkívül hatékony annak köszönhetően, hogy az energiát az autó körüli levegőből vonja ki. Az opcionális hőszivattyú-rendszer – amely automatikusan aktiválódik – energiahatékonysága akár 50%-kal is nagyobb lehet a hagyományos fűtőrendszerekénél. Az innováció azonban nemcsak az utastéri klíma kellemes szinten tartásáról gondoskodik, hanem akár 30%-kal is képes megnövelni a hatótávolságot – a külső hőmérséklettől függően.

 • Vezetési módok: célravezető hatékonyság

  A BMW i3 esetében a hatótávolság meghosszabbításában is az Ön kezében van az irányítás. Az alapbeállításnak számító COMFORT módban a hatótávolság akár 200 km is lehet. Amennyiben azonban a Driving Experience-szabályozás gombjával kiválasztja az ECO PRO vagy az ECO PRO+ módot, e két különlegesen hatékony vezetési mód egyike növeli majd a hatótávolságot.

 • BMW i Remote alkalmazás: folyamatos kapcsolat BMW i3-asával

  A elektromos mobilitás modern kora új lehetőségek sorát nyitja meg – amely lehetőségek közül sok korábban elképzelhetetlen volt. A BMW i Remote alkalmazás segítségével Ön folyamatosan, bárhonnan rajta tarthatja a szemét BMW i3-asán okostelefonjával vagy okosórájával. Bármikor lehetőség van például az akkumulátor töltöttségi szintjének leellenőrzésére, illetve az elektromos hatótávolság megtekintésére. Amennyiben BMW i3-asa éppen egy töltőállomáshoz van csatlakoztatva, távolból figyelheti a töltési folyamatot. Mindemellett Ön meghatározhatja az indulási időt, azaz azt, hogy a BMW i3-nak mikkora kell teljesen feltöltöttnek, illetve a kívánt hőmérsékletre felfűtöttnek/lehűtöttnek lennie. Ha kívánja, az alkalmazást megkérheti arra is, hogy értékelje vezetésének hatékonyságát.

 • Dinamikus hatótáv-térkép: az őszinteség messzire juttatja Önt

  A BMW i3 számára gondosan áttervezett hatótáv-térkép tájékoztatja Önt arról, hogy az adott időpontban mekkora távolságot tehet még meg az autóval – és természetesen mindezt abszolút megbízhatóan teszi. Mindez nem tűnik bonyolultnak, azonban a valóságban a művelethez egy komplex szoftverre van szükség, amely valós időben képes számtalan tényezőt kiértékelni. E tényezők közé tartoznak az egyéni vezetési stílusra, a környezet topográfiai jellemzőire, a külső hőmérsékletre, a kiválasztott vezetési módra, a tervezett útvonalra, valamint a légkondicionáló- és a fűtőrendszer használatára vonatkozó információk ¬– amelyeket a másodperc tört része alatt kell feldolgozni. Az eredmény a dinamikus hatótáv-kijelzés, amely amellett, hogy rendkívül pontos, egyszerűbbé teszi annak megértését, hogy a vezetési stílus és a környezeti tényezők mekkora jelentősséggel bírnak.

OTTHONI TÖLTÉS.

A felvillanyozó vezetési élmény már a töltés során a kezdetét veszi. Amikor BMW i3-asának akkumulátora lemerül, Ön kényelmesen, az otthonában töltheti fel a járművet. Csak annyi a teendője, hogy az alapfelszereltségként járó töltőkábellel ráköti a BMW i3-at az otthoni, 230 voltos elektromos hálózatra – és a nagyfeszültségű akkumulátor kevesebb mint tíz óra alatt 80%-osra töltődik.

A töltés még gyorsabb és kényelmesebb a BMW i Wallbox vagy a BMW i Wallbox Pro használata esetén, amelyeket telepítési szolgáltatásunk szakemberei készséggel helyeznek üzembe az Ön számára. Változattól függően a készülékek kevesebb mint három óra alatt képesek 80%-os szintre tölteni a BMW i3-at. Utóbbi teljesítményre a BMW i3 (94 Ah) változathoz kifejlesztett új, 11 kW-os BMW i Wallbox képes.

Az otthoni töltőállomás lehetőséget biztosít arra is, hogy Ön zöld energiát vagy saját maga által előállított napenergiát használjon fel – a még gyorsabb és még fenntarthatóbb töltés jegyében.

Kathryn az otthoni töltésről.

Tulajdonosi tapasztalat a BMW i3 otthonti töltéséről.

A BMW i WALLBOX.

Gyors. Biztonságos. Hatékony.

DIZÁJN.

Az új BMW i wallbox üdítően friss dizájnjával és kiváló minőségű anyagaival győz meg.

A mindennapokban az otthoni töltőállomás kivételes praktikumról tesz tanúbizonyságot. Az állomás kompakt méretei, funkcionális dizájnja és hosszú töltőkábele megkönnyítik a kezelést és a töltési folyamatot.

TÖLTÉSI FOLYAMAT.

Csak be kell dugni a csatlakozóba a töltőkábelt – és a töltési folyamat automatikusan elindul.

Egyfázisú módban 7,4 kW, háromfázisú áramellátás esetén azonban akár 11 kW is lehet a töltési teljesítmény. Mindez azt jelenti, hogy Ön kevesebb mint három óra alatt 80%-osra töltheti fel BMW i3-asát. A töltés tehát gyorsabban és kényelmesebben végezhető el, mint az autóhoz automatikusan járó töltőkábellel.

A töltési folyamat során lehetőség van az autó előfelfűtésére vagy -hűtésére. A szükséges energiát ilyenkor nem a jármű akkumulátora biztosítja, ami jótékony hatással van a hatótávolságra.

TELEPÍTÉS.

Használja ki a BMW i Telepítési Szolgáltatás nyújtotta előnyöket.

A biztonságos és személyre szabott megoldás tartalmazza a töltőállomást, a telepítés előtti felmérést, valamint az Ön otthonában vagy garázsában elvégzett telepítést.

Az előzetes felmérés során a szakemberek felmérik a BMW i Wallbox lehetséges csatlakozási helyeit. A készülék telepítése után Ön útmutatásokat kap a BMW i Wallbox használatát illetően. A biztonságos működést 24 hónapos jótállás garantálja.

Az online pre-check segítségével saját maga is meggyőződhet arról, hogy az Önnél fennálló körülmények lehetővé teszik-e a BMW i Wallbox telepítését.

BMW i WALLBOX PRO.

Okos. Fenntartható. Multifunkciós.

DIZÁJN.

A jobb töltési teljesítmény és intelligens kapcsolat az okos otthoni, valamint az energia-menedzsment rendszerekkel – a BMW i Wallbox Pro a csúcsszintű dizájnt maximális funkcionalitással ötvözi.

A BMW i Wallbox Pro egy 7 colos érintőképernyővel vezérelhető, amely lehető teszi a töltési folyamat követését, emellett közli a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatokat. A wallboxot PIN-kód védi az illetéktelen használattól. A magasan lévő kábelcsatlakozónak köszönhetően a töltés ugyanolyan egyszerű, mint a hagyományos tankolás. Az ideális kábelhosszúság révén megelőzhető a kábel talajjal való érintkezése, illetve a megbotlás. A látványos, LED-es optikai szálak tájékoztatnak a pillanatnyi töltési státuszról.

MŰKÖDTETÉSI KONCEPCIÓ.

A beépített, 7 colos érintőképernyő, amely a BMW i Wallbox Pro központi vezérlőegysége, egyéni beállításokat kínál fel az Ön számára. A működtetés kültéren, bármilyen időjárási körülmények között, akár kesztyűben is lehetséges. Amint Ön a wallbox közelébe kerül, a közelségérzékelő automatikusan aktiválja a kijelzőt.

A monitor az aktuális fogyasztásra vonatkozó adat mellett tájékoztatást nyújt az előző töltési ciklusokról is.

Amennyiben Ön integrálja a BMW i Wallbox Pro készüléket az otthoni hálózatba, a BMW i Wallbox Remote alkalmazás segítségével, okostelefonról vagy tabletről távvezérelheti a töltőállomás összes funkcióját.

TÖLTÉSI FOLYAMAT.

Csatlakoztassa a töltőkábelt – és a töltés automatikusan elindul az Ön személyes kívánságainak figyelembe vételével.

7,4 kW-os töltési teljesítményével a BMW i Wallbox Pro gyorsan feltölti az elektromos és a plug-in hibrid járműveket. A BMW i3 nagyfeszültségű akkumulátora például kevesebb mint négy óra alatt 80%-os szintre töltődik.

Ön megválaszthatja azt is, hogy milyen forrásból származó elektromos árammal kívánja elvégezni a töltést. Az intelligens energiamérővel ellátott BMW i Wallbox Pro jóvoltából a töltési folyamatba otthon termelt elektromos áramot is bevonhat – például napenergiából előállítottat, biztosítva ezzel emisszió-mentes mobilitását. Ha nem áll rendelkezésére otthon előállított energia, a BMW i Wallbox Pro a hálózati elektromos áramot használja.

OTTHON ELŐÁLLÍTOTT ELEKTROMOS ÁRAM.

A BMW i Wallboxhoz Pro készülékhez elérhető energiamérő lehetővé teszi az Ön számára, hogy saját napkollektorát bevonja a jármű töltésébe. A BMW i Wallbox Pro úgy optimalizálja a töltési folyamatot, hogy a lehető legjobban kihasználja a napenergiát – gondoskodva ezzel a maximálisan emisszió-mentes elektromobilitásról.

A BMW i lehetővé teszi, hogy Ön az otthonában előállított elektromos áramot használja fel, együttműködésben a prémium napenergia-szolgáltatókkal. A partnereink által kínált napenergia-termelő megoldások lehetnek ház- vagy garázstetőre telepítettek, de akár komplett, napelemes autóbeállók (carport) is. Az egyedi napenergia-termelő megoldásokkal kapcsolatos, a partner Solarwatt GmbH-tól származó információkat itt találja.

FELHASZNÁLÓI ADMINISZTRÁCIÓ.

A BMW i Wallbox Pro felhasználói adminisztráció segítségével Ön folyamatosan nyomon követheti villamosenergia-fogyasztását.

Ha Ön vállalati célra használja a járművét, előnyt jelent, hogy egy beépített funkció lehetővé teszi az üzleti utakra betöltött elektromosáram-mennyiségre vonatkozó adatok külön eltárolását, ami ideális a költségelszámolásnál.

A villamosenergia-felhasználással kapcsolatos, az egyes felhasználókhoz kötött információk közvetlenül a BMW i Wallbox Pro készülékről, e-mailben továbbíthatók az illetékeshez.

TÖLTÉSMENEDZSMENT.

Az integrált energiamenedzsmentnek köszönhetően a BMW i Wallbox Pro felismeri, hogy háztartása éppen mennyi villamos energiát használ fel, és ennek megfelelően, automatikusan szabályozza a töltési teljesítményt.

Mindez a háztartásban működő egyéb készülékekkel összehangolt, maximálisan hatékony töltést biztosít.

Az érintőképernyőről egyszerűen leolvasható, hogy az adott pillanatban a töltés mekkora energiát von el a háztartási elektromos rendszerből.

INTELLIGENS OTTHONI RENDSZER.

Amennyiben összekapcsolja azt olyan intelligens otthoni rendszerekkel, mint a myGEKKO és a Loxone, a BMW i Wallbox Pro tökéletesen képes integrálódni a háztartási hálózatba.

Az egyes smart home funkciókat Ön közvetlenül a BMW i Wallbox Pro készülékről vezérelheti. Az Ön BMW i Wallbox Pro készüléke még arra is képes, hogy elindulás előtt a képernyőjén megjelenítse az aktuális időjárás-jelentést.

TELEPÍTÉS.

Használja ki a BMW i Telepítési Szolgáltatás nyújtotta előnyöket.

A biztonságos és személyre szabott megoldás magában foglalja a töltőállomást, az előzetes felmérést, valamint az Ön otthonában vagy garázsában elvégzett telepítést.

Az előzetes felmérés során a szakemberek számba veszik a BMW i Wallbox Pro lehetséges csatlakozási helyeit. A készülék telepítése után Ön útmutatásokat kap a BMW i Wallbox Pro használatát illetően. A biztonságos működést 24 hónapos jótállás garantálja.

Az online pre-check segítségével saját maga is meggyőződhet arról, hogy az Önnél fennálló körülmények lehetővé teszik-e a BMW i Wallbox Pro telepítését.

ZÖLD ENERGIA.

A zéró emissziójú autózás még fenntarthatóbbá válik, ha az akkumulátor töltésére használt elektromos áram megújuló energiaforrásokból származik. Amennyiben például zöldenergia-ellátási szerződést köt egy olyan vállalattal, mint például a Naturstrom, az Ön autója 100%-ban szél- és vízerőművek által előállított villamos energiát használ majd fel. Tisztán elektromos módban tehát Ön teljesen emisszió-mentesen autózhat. Mindemellett rendelkezésre állnak olyan innovatív napenergia-ellátási megoldások is, amilyeneket például a SOLARWATT kínál: a vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy Ön az otthonában előállított napenergiával töltse BMW i3-asát. Akármelyik energiaellátási megoldást választja, mi készséggel nyújtunk tanácsot Önnek. Telepítési szolgáltatásunk pedig házhoz megy, telepíti Wallbox készülékét, és üzembe helyezi azt.

A BMW i3 minden konnektorból töltőállomást varázsol.

A BMW i3 minden konnektorból töltőállomást varázsol.

NYILVÁNOS TÖLTÉS.

Sok érv szól amellett, hogy minél többször mozduljon ki BMW i3-asával – és még nagyobb azoknak a lehetőségeknek a száma, amelyekkel az otthonától távol töltheti az akkumulátort. Ami pedig a praktikumot illeti: a BMW i3-at Ön egyaránt csatlakoztathatja váltóáramú (AC) és egyenáramú (DC) nyilvános töltőállomásokhoz. Mindez amellett, hogy nagyobb rugalmasságot biztosít az Ön számára, lehetővé teszi, hogy a lehető leggyorsabban töltse fel a járművét. Mivel az egyenáramú töltőállomások egyenletesen nagy töltési energiája közvetlenül a nagyfeszültségű akkumulátorba továbbítódik, a BMW i3 kevesebb mint 40 perc alatt 80%-osra töltődik. Amennyiben nem áll rendelkezésre egyenáramú töltőállomás, a BMW i3-asának akkumulátorát kevesebb mint három óra alatt 80%-osra töltheti valamely váltóáramú töltőállomás segítségével. Ily módon tehát a nyilvános váltóáramú töltőállomások különösen alkalmasak a hatékony éjszakai, vagy a jármű tartós leállítása idején való töltésre.

Lou a nyilvános töltésről.

Tulajdonosi tapasztalat a BMW i3 nyilvános töltéséről.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW i3 (60 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,9

  A BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6* / 13,1**

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (60 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 13
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,5
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 12* / 13**
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3* / 11,9**
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  * 1-es keréktípus: 19” méretű keréktárcsák

  ** 2-es keréktípus: 20” méretű téli gumiabroncsok

  A fogyasztási, CO₂-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási értékek a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak.

  A hatótávolság nagysága több tényezőtől függ, kiemelten a következőktől: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO₂ Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.