LÁTVÁNYOSAN INNOVATÍV.

BMW i

A BMW i3 dizájnja.

BMW i

LÁTVÁNYOSAN INNOVATÍV.

A BMW i3 dizájnja.

LÁTVÁNYOSAN INNOVATÍV.A BMW i3 dizájnja.

Egy üres lappal kezdődött minden. Azért, hogy át tudjunk lépni a konvenciókon, először is magának az autónak a koncepcióját kellett újragondolnunk – minden eddiginél alaposabban. Mindez teret nyitott számunkra a felfedezésekhez. A járműben tehát, amelynek esetében a kirakós minden egyes darabja precízen illeszkedik a másikhoz, az elektromos autózás teljesen új formát öltött – olyat, ami városi élet teljesen újszerű felfogását tükrözi. A BMW i3 már első pillantásra egy igazi BMW. Elég közelebbről szemügyre venni a külsejét, amely remekül illusztrálja azt, hogy a szenzációs dizájn miként fejezi ki a mobilitásról alkotott víziónkat.

A BMW i3 progresszív, ugyanakkor példamutatóan fenntartható dizájnját számos díjjal jutalmazták. A nemzetközi megméretéseken olyan elismeréseket gyűjtött be a modell, mint amilyen például az iF termékdizájndíj arany fokozata, a World Green Car díj és a World Car Design of the Year díj.

BMW i

DIZÁJNKONCEPCIÓ.

Egy jármű, amely az utolsó csavarjáig a fenntartható elektromobilitást szolgálja: a LifeDrive modul formájában egy merőben új járműarchitektúra született meg, amely két, egymástól független egységből áll. Az egyik a karbonszál-erősítésű műanyagból készült, az utascellát magában foglaló Life modul, a másik pedig a futóművet, valamint a hajtáslánc elemeit és a nagyfeszültségű akkumulátort tartalmazó Drive modul. Az autó különleges karaktere legtisztábban a belső térben érhető tetten: az olyan innovatív anyagokat, mint a karbont és a fát nemcsak felhasználták, hanem azokat gondosan ki is emelték. Ily módon tehát a BMW i3 által teremtett új értékek láthatók és tapinthatók is.

TÚLMUTAT A KORÁN: A BMW i3 KÜLSŐ DIZÁJNJA.

HATÉKONY.

Az elektromobilitás egy nyertes-nyertes helyzetet eredményez – mivel következetesen, az alapoktól építették fel. Amiatt például, hogy a viszonylag kisméretű elektromotort hátul helyezték el, az első kerekek jobban befordíthatók, aminek köszönhetően az autóval egyszerűbb parkolni és manőverezni. A BMW i3 fenntarthatóságának további emblematikus elemei a nagyméretű, ugyanakkor keskeny gumiabroncsok, amelyek aerodinamikus keréktárcsákon feszülnek. Mindkét utóbb említett elem hozzájárul a gördülési ellenállás mérsékléséhez, ami menet közben még tökéletesebbé teszi a BMW i3 produkcióját.

KARBON KONSTRUKCIÓ.

Egy további példa a karbon használata, ami megnyitotta az utat a még szellősebb utascella megalkotásához. A karbon konstrukció lehetővé tette a B-oszlop ajtókba való integrálását. A megoldás előnye, hogy az egymással szemben nyíló ajtókon át akadálytalanul lehet a belső térbe jutni. Az enyhén emelt üléspozíciónak, valamint a BMW „áramló” dizájnjának – amelynek révén az ablakok egymásba olvadnak – köszönhetően pedig Ön még tökéletesebb körkilátást élvezhet.

LED-ES ELSŐ FÉNYSZÓRÓK.

Az út tökéletes éjszakai megvilágításának feladata az U-alakú, LED-es első fényszórókra hárul. A lámpák, amelyeket kifejezetten a BMW i3 számára terveztek, karakteres megjelenésűvé teszik az autó orrát.

BLACK BELT.

A BMW i3 egyik legjellegzetesebb vonása az ún. Black Belt, amely a motorháztetőtől a tetőn át egészen a farig húzódik. A dizájnelem kiemeli az autó innovatív LifeDrive architektúráját, egyúttal még könnyedebb megjelenésűvé teszi az utascellát.

BMW i VESÉK.

Bár az elektromos motorokat is kell hűteni, azok hűtési igénye elmarad a belső égésű motorokéitól – a jellegzetes BMW vesék így zárt kialakításúak. A vesék ily módon kiemelik a BMW i3 modern karakterét, főleg akkor, ha valamilyen színre fényezik azokat.

BELSŐ DIZÁJN.

A két első ülés között nincs kardánalagút. Az ellentétes irányban nyíló oldalajtók között pedig nincs B-oszlop.


A BMW i3 belső terében Ön első kézből tapasztalhatja meg a fenntarthatóságot annak köszönhetően, hogy az anyagok nagyobbik része fenntartható forrásból származik és újrahasznosítható. Mindemellett az említett anyagok kihangsúlyozzák az utastér kifinomultságát és tágasságát, elegáns, loft-szerű atmoszférát teremtve és új dimenzióba emelve az általános fenntarthatóságot.

BELSŐ VILÁGOK.

 

 

 • ATELIER.

  Az alapfelszereltséghez tartozó ATELIER változatot autentikus, minőségi anyaghasználat jellemzi. Az anyagok eredeti, jól látható kontrasztja kiteljesíti a belső stílusvilág által keltett élénk benyomást. A Neutronic Aragaz szürke anyagkombináció kiemeli a belső tér modernségét.

 • LOFT.

  A LOFT felszereltségi változat stílusos higgadtságot és kiegyensúlyozottságot sugároz magából. A KENAF és a könnyű anyagok természetes módon futurisztikus, kellemes, nyugodt belső téri atmoszférát teremtenek. A speciálisan elhelyezett BMW i kék díszítőelemek kiemelik a purista megjelenést. A világos színű, BMW i roststruktúrás felületű műszerfal világos színű bőrkormánnyal találkozik, egységes, modern dizájnrészlettel gazdagítva az összképet.

 • LODGE.

  A LODGE stílusvilág a forradalmian újszerű minőséget természetes esztétikummal ötvözi. A világos színű felületek és a Solaric Cassia színű gyapjú/természetes bőr kombinációjú kárpitok együttese barátságos és nyílt atmoszférát teremt. A kormánykerék e változat esetében selymes ezüstfényű. A fekete színű, nyílt pórusú eukaliptuszfa díszbetétek, amelyeknek anyaga igazoltan fenntartható erdőgazdálkodásból származik, egészen újfajta értelmezést társít a belső térben alkalmazott fához.

 • SUITE.

  A Stellaric Dalbergia barna, természetes cserzésű bőr, amely a műszerfalat és az üléseket borítja, a SUITE stílusvilág prémium jellegét erősíti. A fekete színű, nyílt pórusú eukaliptuszfa-betétek mint exkluzív részletek gyakorolnak mély benyomást. A felszereltségi változat kifinomultságát a belső térben mindenütt jelenlévő matt, galvanizált elemek erősítik.

LIMITÁLT SZÉRIÁS BMW I3 MR PORTER ÁLTAL ÚJRAGONDOLVA.

Mi történik akkor, amikor a BMW i partneri viszonyra lép a mrporter.com portállal, a stílusos férfiak számára létrehozott, díjnyertes online platformmal? Nos, megjelenik egy limitált kiadású, a maga nemében egyedülálló, a különleges MR PORTER dizájnjegyeket magán viselő BMW i3. A tekinteteket magára vonzó BMW i3 tökéletes társa azoknak a divat iránt fogékony férfiaknak, akik tudnak értékelni egy kis extravaganciát.

Mr Porter dizájnercsapatának közreműködésével megalkotott prémium kiadás sajátossága, hogy a BMW i jellegzetességekhez számos további, különleges részlet társul. A jármű exkluzív, szmoking kék külső fényezésével remek kontrasztot képeznek a külső tükrökön, az ajtóküszöbökön és a veséken lévő fehér kiemelések. A további érdekességek közé tartoznak még a kézzel festett, fehér színű, „Mr Porter” felirattal ellátott dekorcsíkok. A külső stílus odabent is folytatódik: a pazar minőségű dizájnkoncepciót a kormánykerék fehér belső gyűrűje, a szőnyegek fehér varrása, valamint az egyedi „Mr Porter” gravírozással ellátott sötét tölgy belső díszbetétek teszik teljessé.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6* / 13,1**

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 12* / 13**
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3* / 11,9**
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

   

  * 1-es keréktípus: 19” méretű keréktárcsák
  ** 2-es keréktípus: 20” méretű téli gumiabroncsok

   

  A fogyasztási, CO₂-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási értékek a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak.

  A hatótávolság nagysága több tényezőtől függ, kiemelten a következőktől: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO₂ Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.