BMW i

OKOS HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK A BIZTOS CÉLBA JUTÁSÉRT.

Hálózati mobilitás a BMW i3 esetében.

Egy teljes egészében fenntartható rendszer átfogó hálózati szolgáltatásokat igényel: az alapfelszereltséghez tartozó SIM-kártyának köszönhetően a BMW i3 tökéletes kapcsolatokat ápol a külvilággal. Mindez lehetővé teszi az Ön számára a BMW i Connected Drive szolgáltatásokhoz való hozzáférést, amelyek biztonságos módon juttatják el Önt úti céljához. Arról, hogy autója soha nem fogyjon ki az energiából, a ChargeNow mobilitási szolgáltatás gondoskodik, amely a világ legkiterjedtebb nyilvános töltőállomás-hálózatát működteti. A BMW másik mobilitási szolgáltatása, a ParkNow azt mutatja meg Önnek, hogy hol van szabad parkolóhely – legyen az akár az út mellett, akár valamelyik parkolóházban. Amennyiben pedig autóra lenne szüksége, egyszerűen találhat egyet a DriveNow autómegosztási szolgáltatás segítségével.

HÁLÓZATI NAVIGÁCIÓ.

A pillanatnyilag rendelkezésére álló hatótávolság szemléletes megjelenítéséhez egyszerűen csak nyissa meg az opcionális navigációs rendszerben a dinamikus hatótáv-térképet. Amennyiben az akkumulátor töltöttségi szintje nem elegendő az úti cél eléréséhez, a rendszer alternatív útvonalakat ajánl fel Önnek, illetve megjeleníti a térképen a szabad töltőállomásokat. Az egyik különösen hasznos funkció az intermodális útvonaltervezés. Utóbbi nagy forgalomban értékes időt takarít meg az Ön számára azáltal, hogy tömegközlekedési alternatívákat kínál fel, valamint azzal, hogy elvezeti Önt a P+R parkolóba.

BMW i navigáció

Ismerkedjen meg a BMW i3 intelligens navigációs rendszerével.

 • BMW i navigáció

  Annak érdekében, hogy elérjük a fenntarthatósággal kapcsolatosan kitűzött céljainkat, azt láttuk a legcélravezetőbbnek, hogy az autó navigációs rendszerét az elektromos mobilitás igényeihez igazítjuk. Ennek eredménye például, hogy elég egyetlen, az opcionális navigációs rendszerre vetett pillantás, és a dinamikus hatótáv-térkép azonnal megmutatja Önnek az elérhető úti célokat. A rendszer a kalkuláció során figyelembe veszi az akkumulátor pillanatnyi töltöttségi szintjét, az Ön vezetési stílusát, a környezet topográfiai jellemzőit, valamint a valós idejű közlekedési információkat*. Mindez rendkívül pontossá teszi a működését. Amennyiben az akkumulátor töltöttségi szintje túl alacsony, a hatótáv-asszisztens három különböző lehetőséget kínál fel Önnek arra, hogy biztonságosan érhesse el úti célját. Az egyik lehetőség ezek közül, hogy egyszerűen egy hatékonyabb vezetési módra kapcsol. A rendszer mindemellett megmutatja Önnek a szabad töltőállomásokat, amelyeken feltöltheti BMW i3-asát.
  * A valós idejű közlekedési információk szolgáltatás Magyarországon nem érhető el.

 • Intermodális útvonaltervezés

  Nem feltétlenül autóval lehet a leggyorsabban eljutni A-ból B-be – különösen igaz ez a városokban. A forgalomban való, időrabló veszteglés helyett olykor jobb megoldást jelent olyan alternatív közlekedési eszközöket választani, mint a busz, a villamos vagy a metró/földalatti. Az intermodális útvonaltervezés kielemzi a forgalmi helyzetet, és tömegközlekedési lehetőségeket is felkínál Önnek az úti célja eléréséhez. Így Ön már útrakelés előtt, illetve út közben is kiválaszthatja a leggyorsabb útvonalat. A tömegközlekedésre való váltás a lehető legegyszerűbb annak köszönhetően, hogy a rendszer percre pontos információkat tartalmazó menetrendeket kínál fel. Amennyiben Ön úgy kívánja, az intermodális útvonaltervezés akár el is vezeti a vasútállomáshoz vagy a buszmegállóhoz legközelebb eső parkolóhelyre.

A BMW I HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁSOK ÉS A BMW I REMOTE APPLIKÁCIÓ.

Az elektromobilitás kora olyan lehetőségeket tár fel, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. A BMW i Remote alkalmazás segítségével például bármikor rápillanthat BMW i3-asára okostelefonja vagy okosórája segítségével, ellenőrizendő az akkumulátor töltöttségi szintjét vagy az elektromos hatótávolságot. Ha pedig BMW i3-asa éppen töltőállomáshoz csatlakozik, a távolból követheti a töltési folyamat alakulását. Mindennek köszönhetően Ön biztos lehet abban, hogy az elindulás előre megadott pillanatában BMW i3-asa teljesen feltöltött és előkondicionált állapotban lesz. Sőt, ha úgy kívánja, az alkalmazás kiértékeli vezetésének hatékonyságát is.

Roger a hálózati szolgáltatásokról.

Tulajdonosi tapasztalat a BMW i hálózati szolgáltatásairól.

VEZÉRELJE AUTÓJÁT OKOSÓRÁJÁVAL.

Az Apple Watch egy újabb olyan eszköz, amellyel elérhetők a BMW i Remote alkalmazás funkciói. Az okosóra – amely a vele kapcsolatban lévő okostelefon intelligens kiegészítője – számos releváns adatot képes megjeleníteni. Utóbbiak között ott vannak például az elektromos hatótávolság, az akkumulátor töltöttségi szintje, az esetlegesen nyitva lévő ajtókkal vagy ablakokkal kapcsolatos információk, a számos, praktikus távvezérlési funkció, valamint az alternatív útvonalak – és mindez a csuklóján.

SMART HOME.

Intézze otthonával kapcsolatos teendőit menet közben – a Deutsche Telekom által kínált Smart Home alkalmazás segítségével. Az alkalmazással összeköttetésben lévő Smart Home eszközöket Ön BMW-je kijelzőjének és vezérlési rendszerének használatával irányíthatja. Szabályozza a fűtést, a világítást vagy riasztóberendezést kényelmesen, autójában ülve. Lehetőség van egy konkrét szituáció – például „Coming Home” – forgatókönyvének beprogramozására is. Azoknak a funkcióknak köszönhetően, amelyeket kifejezetten a járműben való használatra fejlesztettek ki, a „Home” profil automatikusan aktiválódik, amikor Ön elindul hazafelé. Minden releváns információ tisztán leolvashatóan jelenik meg a BMW fejegységen – otthona pedig pont úgy várja Önt, ahogyan szeretné.

A szolgáltatás Magyarországon nem érhető el.

Hálózatba kötött otthon.

Az alábbiakból megtudhatja, hogy a távolból miként vezérelheti otthonának funkcióit.

DRIVENOW – RÖGTÖNZÖTT MOBILITÁS MINDEN ESHETŐSÉGRE.

A DriveNow egy, a BMW i, a MINI és a Sixt által nyújtott autómegosztási (CarSharing) szolgáltatás. Az ügyfelek a szükségleteiknek megfelelően rugalmasan, bárhol és bármikor foglalhatnak le és bérelhetnek autókat maguknak. Az elérhető autók a DriveNow alkalmazással, a weboldal segítségével vagy közvetlenül az utcán találhatók meg. Elektronikus autókulcsként az ügyfélkártya vagy az alkalmazás megfelelő funkciója szolgál.

A szolgáltatás Magyarországon egyelőre nem elérhető.

Copenhagen. Born Electric.

The new BMW i3 DriveNow fleet for Denmark’s capital.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW i3 (60 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,9

  A BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6* / 13,1**

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (60 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 13
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,5
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 12* / 13**
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3* / 11,9**
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  * 1-es keréktípus: 19” méretű keréktárcsák

  ** 2-es keréktípus: 20” méretű téli gumiabroncsok

  A fogyasztási, CO₂-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási értékek a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak.

  A hatótávolság nagysága több tényezőtől függ, kiemelten a következőktől: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO₂ Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.