Az új BMW i3 megnövelt hatótávolsággal

ÚJRATÖLTVE.

Az új BMW i3 megnövelt hatótávolsággal.

ÚJRATÖLTVE.

Az új BMW i3 megnövelt hatótávolsággal.

ÚJRATÖLTVE.Az új BMW i3 megnövelt hatótávolsággal.

A világ állandó mozgásban van, miként mi is. A mozgás pedig változást jelent – és a változás izgalmas. A világon egyre több ember kérdőjelezi meg az általa eddig vallott értékeket, és gondolkodik el azon, hogy miként élhetne felelősségteljesebb módon.

 

A BMW i esetében e gondolkodásmódbeli változás egy új korszak kezdetét jelentette. Olyan járművek születtek meg, amelyeket – első ízben a sorozatgyártású autók történetében – eleve a fenntartható mobilitás szempontjait szem előtt tartva fejlesztettek ki. Ebben az értelemben tehát a BMW i3 több mint egy autó. A modell kézzelfogható bizonysága annak, hogy a felelősségteljes hozzáállás és a vezetési élmény mennyire tökéletesen képesek kiegészíteni egymást.

 

Mostantól pedig két új modell csatlakozik a kínálatban már ma is megtalálható BMW i3 (60 Ah) modellhez: az egyik a BMW i3 (94 Ah), a másik pedig a Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah). Mindkét verziót a korábbiaknál lényegesen nagyobb teljesítményű, megnövelt kapacitású lítium-ion akkumulátorral látták el.

 

Míg a BMW i3 (60 Ah) az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) szerint: 190 kilométert képes megtenni, addig a BMW i3 (94 Ah) akár 300 km távolságba is eljuthat.

BMW i

AZ ÚJ BMW i3 ADVANCED EDITION.

Magasabb szintű hatékonyság

Magasabb szintű hatékonyság.

A Töltés csomag még optimálisabbá teszi az Ön BMW i3-asának villamosenergia-fogyasztását. A hőszivattyú, az ülésfűtés és az akkumulátor-fűtés együttes alkalmazásának köszönhetően növekszik az energia-hatékonyság, a jármű utasterében folyamatosan kellemes a klíma, mindemellett a hatótáv is növekszik. A csomag részét képező wallbox pedig gyorssá és kényelmessé teszi az otthoni töltést.
Magasabb szintű kényelem

Magasabb szintű kényelem.

A Komfort Plusz csomag sok egyéb mellett a következőket foglalja magában: multifunkciós kormánykerék, automatikusan elsötétedő belső és külső visszapillantó tükrök, középső kartámasz elöl, tárolócsomag, esőérzékelő, automata klímaberendezés, sebességszabályozó automatika fékezés funkcióval és LED-es fényforrások.
Magasabb szintű lehetőségek

Magasabb szintű lehetőségek.

Pörgesse fel az üzletmenetet a Business csomag elemeivel: új generációs Professional navigációs rendszer, kiterjesztett Bluetooth-funkciók, Connected Drive szolgáltatások, komfort bejutás és Harman Kardon Sound System hifiberendezés.
A legigényesebbeknek

A legigényesebbeknek.

A fenntartható és modern anyagok harmonikus elegye fénnyel telivé és dinamikus kisugárzásúvá teszi a „LOFT” belső dizájnvilágot, amely stílusos nyugalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt. Az új BMW i3 Advanced Edition csomagját a 19 colos, turbina-stílusú keréktárcsák teszik teljessé.
Magasabb szintű vezetési élmény

Magasabb szintű vezetési élmény.

Ismerje meg közelebbről és élvezze az új, megnövelt hatótávolságú BMW i3 Advanced Edition modellt. A wallboxot tartalmazó Töltés csomag, a multifunkciós kormánykereket magában foglaló Komfort Plusz csomag, a Professional navigációs rendszert felvonultató Business csomag, valamint a 19 colos, turbina stílusú keréktárcsák csak néhány kiragadott példa. Az említett csomagok mind járnak a BMW i3 Advanced Edition modellhez, amely jelentős árelőnyhöz juttatja Önt. Jelentkezzen tesztvezetésre már ma.

A BMW i3 (94 AH) LEGFŐBB TULAJDONSÁGAINAK ÁTTEKINTÉSE.

A megnövelt hatótávolság érdekében nagyobb kapacitással rendelkező lítium-ion akkumulátor

A megnövelt hatótávolság érdekében nagyobb kapacitással rendelkező lítium-ion akkumulátor.

Miközben nagyobb kapacitással és nagyobb töltési feszültséggel rendelkezik, az akkumulátor nem nagyobb, mint első generációs társai. Mindemellett pedig a 94 Ah-s, nagyfeszültségű akkumulátor töltési ideje – a nagyobb energiatároló képesség ellenére – ugyanúgy nem haladja meg a három órát, mint a 60 Ah-s változaté.
A tisztán elektromos hatótávolság egyetlen feltöltéssel akár a 200 kilométert is elérheti a hétköznapi közlekedés viszonyai között

A tisztán elektromos hatótávolság egyetlen feltöltéssel akár a 200 kilométert is elérheti a hétköznapi közlekedés viszonyai között.

Míg a BMW i3 (60 Ah) az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) szerint: 190 kilométert képes megtenni, addig a BMW i3 (94 Ah) akár 300 kilométeres (NEDC) távolságba is eljuthat. A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) valós hatótávolsága tovább növelhető.
A BMW i3 (60 Ah) és a Range Extenderrel ellátott BMW i3 (60 Ah) továbbra is a kínálat része marad

A BMW i3 (60 Ah) és a Range Extenderrel ellátott BMW i3 (60 Ah) továbbra is a kínálat része marad.

Ön immár négy különböző BMW i3 modell közül választhat, mivel a BMW i3 (60 Ah) és a Range Extenderrel ellátott BMW i3 (60 Ah) változatlanul elérhető marad.
A BMW i8 színválasztékába tartozó Protonic kék metálfényezés a BMW i3 (94 Ah) modellhez is rendelhető

A BMW i8 színválasztékába tartozó Protonic kék metálfényezés a BMW i3 (94 Ah) modellhez is rendelhető.

A Protonic kék metálfényezés mellett további három metálfény – a Mineral szürke, a Platina ezüst és az Iconic ezüst – is elérhető. A kínálatot a két alapfényezés, a Capparis fehér és a Fluid fekete teszi teljessé. A belső tér esetében is új dizájnváltozatokkal és konfigurációs lehetőségekkel bővült a kínálat – a Suite felszereltségi változathoz mostantól új, sötét tölgy belső díszbetétek járnak.

A kommunikációban használt„új BMW i3” megjelölés és a megnövelt hatótávolság a BMW i3 94 Ah teljesítményű akkumulátorral felszerelt modelljeire vonatkozik, az NEDC (New European Driving Cycle) hatótávolságra vonatkozó hivatalos mérési adatai alapján.

 

BMW i3 (60Ah) tisztán elektromos üzemmódban–BMW i3 (94Ah) Range Extender hatótávnövelő rendszerrel együtt működő üzemmódban: átlagos energiafogyasztás (súlyozott kombinált energiafogyasztás) 12,9–11,3 kWh/100 km, CO2-kibocsátás 0,0–13,0 g/km, hivatalos fogyasztás: 0,0–0,6 l/100 km.

A BMW i3 (60Ah) tisztán elektromos üzemmódban maximális hatótávolság: 190 km (NEDC hivatalos tesztkörülmények között), átlagos hatótávolság: akár 130 km (városi körülmények, 20° C, fűtés/légkondicionáló használata és COMFORT driving mode tesztelési körülmények között). A BMW i3 (94Ah, Range Extender hatótávnövelő rendszerrel felszerelt) maximális hatótávolság tisztán elektromos üzemmódban: 240 km (NEDC hivatalos tesztkörülmények között), átlagos hatótávolság tisztán elektromos üzemmódban: 190 km, átlagos hatótáv hatótávnövelő rendszerrel egyszerre működő üzemmódban: 330 km (városi körülmények, 20° C, fűtés/légkondicionáló használata és COMFORT driving mode tesztelési körülmények között).
A hatótávolság, a fogyasztási, CO2-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási értékek a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. A BMW i3 elektromos jármű, amely elektromos árammal való feltöltést igényel. A nyilvános elektromos töltőállomások elérhetősége Magyarországon korlátozott. A töltőállomás típusától függően a töltési idő változhat. A hatótávolság nagysága több tényezőtől függ, kiemelten a következőktől: kiegészítő felszereltségek, egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata. Egy jármű energiahatékonysági besorolása a mért CO2-kibocsátáson alapul, számításba véve a jármű tömegét is. A gyártás és az üzemanyag-előállítás, valamint -ellátás során keletkező CO2-kibocsátást az 1994/94/EU direktíva értelmében nem vették figyelembe a CO2-kibocsátási adatok meghatározásánál. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségen.