A VEZETÉSI ÉLMÉNY ÚJ FORMÁJA.

BMW i

A tisztán elektromos meghajtású BMW i3.

BMW i

A VEZETÉSI ÉLMÉNY ÚJ FORMÁJA.

A tisztán elektromos meghajtású BMW i3.

A VEZETÉSI ÉLMÉNY ÚJ FORMÁJA.A tisztán elektromos meghajtású BMW i3.

A világ folyamatos mozgásban van – ahogyan mi is. A mozgás változást jelent, a változás pedig izgalmas. A földgolyón egyre többen kérdőjelezik meg azokat az értékeket, amelyekben eddig hittek, és próbálnak meg tudatosabb életet élni.

Ez a gondolkodásmódbeli változás vezetett a BMW i által fémjelzett új korszak beköszöntéhez. E korszak első gyümölcseiként olyan járművek születtek, amelyeket – úttörő módon – eleve a fenntartható mobilitás elvét szem előtt tartva terveztek meg. Ilyen értelemben tehát a BMW i3 több, mint egy autó. A modell bizonyítéka annak, hogy a felelősségteljes gondolkodás és a vezetési élmény ötvözete tökéletes egészet képes létrehozni. Itt van hát az ideje, hogy Ön is jó példával járjon mások előtt – valamint, hogy megtapasztalja a vezetési élmény új formáját.

BMW i

HA VALAKI ÚJ ÖSVÉNYEKRE AKAR TÉRNI, VÁLLALNIA KELL A MÁSKÉNT GONDOLKODÁS BÁTORSÁGÁT.

A BMW Groupra általánosan jellemző úttörő szellemet követve a BMW márka komoly hagyományokkal rendelkezik a korszakos fejlesztések terén. A BMW i almárka létrehozásával azonban a BMW Group minden eddiginél nagyobb lépést tett a jövő irányába. A BMW i gyökerei 2007-ig, a „Project i”-ig nyúlnak vissza. A szóban forgó projekt képezte mindennek az alapját azzal, hogy alapjaiban kérdőjelezte meg az autógyártás több évtizede alkalmazott metódusait, illetve magának az autónak, mint olyannak a koncepcióját – és tette mindezt azért, hogy megtisztítsa az utat az újfajta megközelítések előtt, és ezzel lehetővé tegye egy időtálló mobilitási koncepció megalkotását.

A BMW i3 fejlesztése.

A gyakorlati próba.

THE BORN ELECTRICS.

BMW I

THE BORN ELECTRICS.

A BMW i 2013-as megszületése óta az elektromos autózás zászlóvivői vezették, élték át és osztották meg a jövő mobilitásáról szőtt látomásunkat. Ezek az emberek a közösségi média platformjain bepillantást engedtek személyes szférájukba, megosztva velünk az elektromos autózással kapcsolatos történeteiket, valamint a BMW i3-asaikkal töltött mindennapjaik pillanatait.

AZ INNOVÁCIÓ ÉS A VÁROS.

AZ INNOVÁCIÓ ÉS A VÁROS.

A tisztán elektromos meghajtású BMW i3 a világ első olyan sorozatgyártású autómodellje, amelyet a fejlesztéstől a gyártáson át egészen a mindennapi használatig úgy terveztek meg, hogy a legmesszebbmenőkig a fenntarthatóságot szolgálja. Tisztán elektromos meghajtású járműként az autó zéró emissziójú, és semmilyen szagot nem bocsát ki használat közben – tehát tökéletes útitárs a városban.

A BMW i3 nem csupán egy „zöld” autó: agilitásával és gyorsító képességével – az autó mindössze 7,3 másodperc alatt sprintel 0-ról 100 km/órás sebességre – maradéktalanul nyújtja a márkára jellemző vezetési élményt. Az álló helyzetből való elinduláshoz Önnek csak finoman le kell nyomnia a gázpedált, és a BMW i3 gondolkodás nélkül elrajtol – erőteljesen és szinte teljesen hangtalanul.

BORN ELECTRIC.

Bővebben a BMW i látnokian újszerű mobilitási koncepciójáról.

BMW eDrive.

Tapasztalja meg hamisítatlan formában az elektromos autózás élményét: az innovatív BMW eDrive meghajtás dinamikusan és emisszió-mentesen juttatja el Önt úti céljához.

Hatótávolság.

A BMW i3 (94 Ah) a hétköznapi használat körülményei között 200 kilométeres tisztán elektromos hatótávolsággal rendelkezik.

Fenntarthatóság.

Minden tekintetben meggyőző: a BMW i3 gyártási folyamatát és életciklusát teljes egészében a fenntarthatóságot szem előtt tartva tervezték meg.

Töltés.

Mindegy, hogy Ön éppen otthon van-e vagy éppen megy valahová: az innovatív töltési koncepciónak köszönhetően a BMW i3 mindössze pár óra alatt „feltankolható”.

QUICK-START GUIDE.

Fedezze fel a vezetési élmény merőben új formáját: a Quick-Start Guide bőségesen ellátja Önt a tisztán elektromos meghajtású BMW i3-mal kapcsolatos információkkal.

 

 

 

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6* / 13,1**

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 12* / 13**
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3* / 11,9**
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

   

  * 1-es keréktípus: 19” méretű keréktárcsák
  ** 2-es keréktípus: 20” méretű téli gumiabroncsok

   

  A fogyasztási, CO₂-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási értékek a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak.

  A hatótávolság nagysága több tényezőtől függ, kiemelten a következőktől: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO₂ Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.