BMW i

FENNTARTHATÓ ÉS TELJES KÖRŰ TÁMOGATÁS.

Tartozékok & szolgáltatások a BMW i3-hoz.

A BMW i egy olyan fenntartható szervizkoncepciót alakított ki, amely megbízható, teljes körű támogatást nyújt Önnek a BMW i3 megvásárlása előtt, alatt és után. Amikben pedig nyugodtan megbízhat: fenntartható módon előállított tartozékok intelligens funkciókkal és BMW i dizájnnal.

EREDETI BMW I TARTOZÉKOK.

A BMW i3-hoz olyan intelligens tartozékokat fejlesztettek „a kevesebb több” filozófia mentén, amelyek kiváló minőségű, fenntartható anyagokból készülnek. Fedezze hát fel a funkcionalitás iránti szenvedélyt és a BMW i dizájnnyelvét a tartozékok világában is.

Wallbox.

A jövőbe mutató és ergonomikus formatervű BMW i Pure Wallbox egy, a BMW i3 otthoni feltöltésére szolgáló töltőállomás, amely igen gyors és kényelmes töltést tesz lehetővé. Az autóhoz járó töltőkábelhez képest a BMW i3 töltési ideje az eszköz segítségével nagyjából 30%-kal lerövidül. A BMW i Wallbox Pure funkcióit és működését teljes egészében a BMW i modellekhez szabták.

Amennyiben a vásárló úgy kívánja, a BMW i Wallbox Pure beépítését minden részletre kiterjedő konzultáció és helyszíni felmérés előzi meg, amelynek eredményétől függően kiegészíthető az otthoni elektromos hálózat, ha arra szükség van. Így tehát Ön egyetlen helyről juthat teljes körű szolgáltatáshoz. A BMW i természetesen aftersales szolgáltatásával vásárlást követően is a rendelkezésére áll.

Az online pre-check segítségével Ön meggyőződhet arról, hogy otthonában megvannak-e a Wallbox Pure telepítéséhez szükséges feltételek.

Váltóáramú (AC) gyorstöltő kábel (nyilvános töltés)

A váltóáramú (AC) gyorstöltő kábel segítségével a nyilvános töltőállomásokon a töltési folyamat akár háromszor is gyorsabb lehet a helyi elektromos infrastruktúrától függően. A kábel kezelése kivételesen egyszerű, mivel könnyen feltekerhető.

Négy évszakos szőnyeg

A 3D-s hatású, precíz szabású, négy évszakos szőnyegek innovatív dizájnjukkal nagyszerűen harmonizálnak az egybefüggő lábtérrel, és tökéletesen illeszkednek a BMW i belső világhoz. A szennyeződés- és vízálló anyagból készült szőnyegek – amelyek a BMW által letesztelt rögzítő rendszernek köszönhetően mindig stabilan a helyükön maradnak – újonnan kifejlesztett és fenntartható, 100%-ban újrahasznosításból származó anyagkeverékből készülnek. A gyártás során keletkező hulladékot szintén 100%-ban újrahasznosítják.

Fedélzeti táska

A vonzó, a BMW i dizájnt követő fedélzeti táska tökéletes a töltőkábel, a szerszámok, valamint az autóápoló szerek tárolására. A robusztus táska, amely tökéletesen illeszkedik a BMW i3 motorházfedele alatti rekeszbe, és amely egyszerűen emelhető ki a helyéről, könnyű, tiszta és kényelmes tárolási lehetőséget kínál. A töltőkábel, valamint a csatlakozók hatékonyan védve vannak a por és a felfröccsenő víz ellen. A fedélzeti táskához kivehető rendszerező, illetve eredeti BMW szervizkesztyűk járnak.

Összehajtható doboz

A praktikus, a BMW i dizájnnyelvét magán viselő összehajtható doboz – amelynek anyaga kiváló minőségű, újrahasznosított PET-palackokból készült textilszövet – remekül passzol a BMW i3 csomagterébe. A dobozban csúszkálás-mentesen tárolhatók a különböző tárgyak. Mindemellett a doboznak köszönhetően a csomagtér védve van a szennyeződések ellen. Az egyszerű és intelligens mechanizmus jóvoltából az összehajtott doboz kis helyet foglal el. Kihajtott állapotban a doboz bármilyen bevásárlókocsiba betehető, a tárgyak elrendezését pedig két nagy-, valamint két kisméretű rekesz segíti.

A WALLBOXHOZ KÖTŐDŐ SZOLGÁLTATÁSOK.

Az Ön otthoni elektromos hálózatának ingyenes, online előzetes felmérése után a Wallbox Telepítési Szolgáltatás gondoskodik a wallbox szakszerű telepítéséről. Az online pre-check segítségével Ön saját maga is egyszerűen meggyőződhet arról, hogy az otthoni elektromos rendszer alkalmas-e a wallbox telepítésére.

 • Wallbox Telepítési Szolgáltatás

  A BMW i vonzó, teljes körű telepítési szolgáltatást kínál a Wallbox Pure állomáshoz: az online pre-check segítségével Ön gyorsan meggyőződhet arról, hogy lehetséges-e a BMW i Wallbox telepítése az Ön otthonában. Ha szükséges, ezt a gyorstesztet az Ön BMW i Partnere is elvégzi. A wallbox beépíthetőségi teszt – amelyet Ön közvetlenül hivatalos BMW i Partnerétől kérhet – egyértelműen megállapítja, hogy a BMW i Wallbox ráköthető-e az otthoni elektromos hálózatra, valamint, hogy az biztonságosan használható-e. Az utolsó lépés a wallbox felszerelése a Wallbox Telepítési Szolgáltatás által, amelyet Ön hivatalos BMW i Partnerétől rendelhet meg. Amennyiben kívánja, az imént említett megoldás mellett szerződést köthet egy fenntartható energiaszolgáltatóval annak érdekében, hogy BMW i3-asát természetbarát módon előállított elektromos árammal tölthesse fel.

BMW I SERVICE INCLUSIVE.

A BMW i Service Inclusive átfogó karbantartási és javítási csomaggal bőviti ki a BMW i Assistance Services szolgáltatások körét. Egyszeri díjfizetés ellenében Ön számos BMW i szervizszolgáltatást – amelyek magukban foglalják az eredeti BMW i alkatrészeket is – vehet igénybe a világ bármely résztvevő BMW i Partnerénél. Mindez tökéletesen tervezhetővé és átláthatóvá teszi a költségeket, és a szerződés teljes időtartama alatt védelmet nyújt az Ön számára a költségek növekedése vagy a váratlan kiadások ellen. A BMW i Service Inclusive csomagok mindegyike a jármű forgalomba helyezésének napjától érvényes. Az érvényesség a szerződésben foglalt időtartam végéig, illetve futásteljesítmény eléréséig tart.

 

Magától értetődő módon Önnek bármikor lehetősége van a futásteljesítmény növelésére vagy az időtartam meghosszabbítására, illetve a szerződésben foglalt szolgáltatások körének kibővítésére. Amennyiben Ön eladja járművét, a BMW i Service Inclusive csomag igénybevételi jogosultsága továbbszáll az új tulajdonosra. BMW i Partnere természetesen készséggel nyújt Önnek további tájékoztatást a különböző csomagokban foglalt szolgáltatásokról.

 • BMW i Service Inclusive csomag

  A szervizkönyv szerinti elvégzendő járműátvizsgálások végrehajtásával, a mikroszűrő, valamint a fékfolyadék cseréjével a BMW i Service Inclusive magában foglal minden alapvető fontosságú szervizelési és karbantartási műveletet. Amennyiben az Ön BMW i3-asa el van látva Range Extenderrel, a csomag tartalmazza a motorolaj-szervizt (ideértve az utántöltéseket), illetve az üzemanyag- és a légszűrő, valamint a gyújtógyertya-szervizt is – első lépésként a határtalan vezetési élmény felé.

 • BMW i Service Inclusive Plus csomag

  A BMW i Service Inclusive Plus csomag végtelen vezetési élményt garantál. A csomag a BMW i Service Inclusive csomag tartalmán felül magában foglalja a fékbetétek és -tárcsák javítását, valamint az ablaktörlő lapátok évenkénti cseréjét is.

BMW ADD-ON MOBILITY.

BMW ADD-ON MOBILITY.

A BMW Add-on Mobility megadja Önnek azt a mozgási szabadságot, amire vágyik. A mindennapok során a városi mobilitást a leginnovatívabb formájában élvezheti BMW i3-asának volánja mögött. Amennyiben hosszabb távokat kíván megtenni, vagy bizonyos utak alkalmával nagyobb helyre lenne szüksége, egyszerűen átülhet egy hagyományos BMW modellbe.

BMW I ASSISTANCE SERVICES.

A BMW i Assistance Services, amely számos, speciálisan az elektromos járművek számára kifejlesztett szolgáltatást tartalmaz, lehetővé teszi az Ön számára, hogy már azelőtt élvezze az utazást, mielőtt beszállna BMW i3-asába. A BMW i ConnectedDrive Services nemcsak azzal segíti Önt, hogy folyamatosan figyeli az akkumulátor töltöttségi szintjét és a töltési folyamatot, hanem azzal is, hogy funkciói beépülnek a BMW i navigációba, és a hatótáv mellett számításba veszik az olyan külső körülményeket is, mint például a forgalomsűrűség.

 

Ha útközben segítségre szorulna, a mobil segélyszolgálat mozgó töltőállomásával feltölti autójának lemerült nagyfeszültségű akkumulátorát.

 • BMW Teleservices

  A BMW Teleservices egy olyan átfogó ügyfélszolgálati csomag, amelynek segítségével a BMW i3 képes kommunikálni a vezetővel vagy közvetlenül a BMW i Partnerrel annak érdekében, hogy azok tájékoztatást kapjanak az esedékes karbantartásokkal vagy a szükségessé váló szervizekkel kapcsolatosan. A releváns adatokat a rendszer közvetlenül továbbítja. A vezető automatikusan értesítést kap, amikor aktuálissá válik a szervizlátogatás, így bármikor kapcsolatba léphet a BMW i Partnerrel, és manuálisan továbbíthatja számára a jármű adatait. A funkciónak köszönhetően az esetlegesen felmerülő problémák gyorsan, telefonhívással vagy a BMW i Partnernél tett látogatással oldhatók meg.

 • Mobilitás-asszisztens

  Mindig maradjon mozgásképes BMW i-jével. Amennyiben autója karbantartás vagy szervizelés alatt áll, az Ön mobilitása akkor is biztosított például tömegközlekedési menetjegyekkel, taxikuponokkal, a shuttle szolgáltatás segítségével vagy cserejárművekkel. A járműfelvétel és -szállítás szolgáltatás előnyeit akkor használhatja ki, amikor elérhető közelségben nem található BMW i Partner.

  A BMW i3 megvásárlásával automatikusan elérhetővé válik az Ön számára az átfogó BMW i Mobile Care csomag. A szolgáltatás szakszerű segítséget nyújt Önnek, amennyiben valamilyen előre nem látható tényező kedvezőtlen hatást gyakorol a járműre vagy a töltési infrastruktúrára. Ilyenkor a BMW i Mobile Care gyors helyszíni segítséget nyújt, amennyiben az szükséges. Szükséghelyzetben a szolgáltatást végző szakemberek a helyszínen feltöltik a járművet és elviszik azt a legközelebbi töltőállomásig, illetve szükség vagy kívánság estén akár közvetlenül a BMW i Partnerhez is. Az átfogó kiegészítő mobilitási szolgáltatásoknak köszönhetően az ilyen szituációk sem akadályozzák az Ön mobilitását.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

A BMW i3 villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 (kombinált): 12,9


A Range Extenderrel ellátott BMW i3 villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 13
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,5
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6


A hatótávolság számos különböző tényezőtől függ, különösen: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási körülmények, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.


A fogyasztás, a CO2-kibocsátás és a villamosenergia-fogyasztás a kerék- és a gumiabroncs-méret függvényében változik.


Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.