ÚTI CÉL A HATÓTÁVOLSÁGON BELÜL. AZ ENERGIATARTALÉK OPTIMÁLIS.

Ideális a mindennapos használatra – a BMW i3 hatótávolsága és töltése.

ÚTI CÉL A HATÓTÁVOLSÁGON BELÜL. AZ ENERGIATARTALÉK OPTIMÁLIS.

Ideális a mindennapos használatra – a BMW i3 hatótávolsága és töltése.

ÚTI CÉL A HATÓTÁVOLSÁGON BELÜL. AZ ENERGIATARTALÉK OPTIMÁLIS.Ideális a mindennapos használatra – a BMW i3 hatótávolsága és töltése.

A BMW i3 tisztán elektromos hatótávolsága átlagosan 130 kilométer – ami az autót tökéletes hétköznapi járművé teszi. A vezetők többsége naponta nem autózik többet 35–50 kilométernél, ami azt jelenti, hogy a megszokott utak kényelmesen megtehetők a BMW i3-mal – töltésre csak minden harmadik vagy negyedik napon van szükség. Egyéni hatótávolságát meghatározhatja a hatótávolság-kalkulátor segítségével.

Amikor az energiatartalékok kimerülőben vannak, a BMW i3 lényegében gondoskodik önmagáról. Az időt, amely alatt a jármű le van parkolva, használja fel az autó kényelmes, néhány óra alatt való – akár éjszakai – feltöltésére az alapfelszereltségként járó töltőkábellel vagy a BMW i Wallbox-szal. A töltésiidő-kalkulátor segítségével kiszámíthatja, hogy Önnek mennyi ideig kell töltenie BMW i3-asát.

BMW i

HATÓTÁVOLSÁG.

A BMW i3 hatótávolságát számos tényező befolyásolja. Egy megbízható rendszer folyamatosan kiértékeli az összes tényezőt, és ennek alapján megállapítja a hatótávolságot. Az említett faktorok közé tartoznak például a vezetési stílus, az útvonal topográfiai jellemzői, a kiválasztott vezetési mód, a tervezett útvonal, valamint a légkondicionáló és fűtő berendezés használata. A rendszer az összes említett tényezőt figyelembe veszi a pillanatnyilag rendelkezésre álló hatótávolság kiszámítása során. Mindennek köszönhetően Ön teljes biztonsággal meggyőződhet arról, hogy az energiatartalékok elegendőek-e a tervezett úti cél eléréséhez.


Ha érdekli a nagyobb, akár 300 kilométeres hatótávolság, tekintse át az opcionális Range Extenderrel ellátott BMW i3-ról szóló információkat. A Range Extenderrel ellátott BMW i3 elektromos hatótávolsága a vezetési profiltól függően változhat.

 • Hőszivattyú-rendszer: levegőből nyert hatótávolság

  Az elektromos meghajtású járműveket elektromos energiával kell fűteni, mivel esetükben nem áll rendelkezésre a belső égésű motor által termelt hulladékhő. Mindez azonban negatív hatással lenne a hatótávolságra. Pontosan emiatt kifejlesztettünk egy innovatív hőszivattyú-rendszert, amely rendkívül hatékony annak köszönhetően, hogy az energiát az autó körüli levegőből vonja ki. Az opcionális hőszivattyú-rendszer – amely automatikusan aktiválódik – energiahatékonysága akár 50%-kal is nagyobb lehet a hagyományos fűtőrendszerekénél. Az innováció azonban nemcsak az utastéri klíma kellemes szinten tartásáról gondoskodik, hanem akár 30%-kal is képes megnövelni a hatótávolságot – a külső hőmérséklettől függően.

 • Vezetési módok: célravezető hatékonyság

  A BMW i3 esetében a hatótávolság meghosszabbításában is az Ön kezében van az irányítás. Az alapbeállításnak számító COMFORT módban a hatótávolság átlagosan 130 kilométer. Amennyiben azonban a Driving Experience-szabályozás gombjával kiválasztja az ECO PRO vagy az ECO PRO+ módot, e két különlegesen hatékony vezetési mód egyike növeli majd a hatótávolságot.

 • BMW i Remote alkalmazás: folyamatos kapcsolat BMW i3-asával

  A elektromos mobilitás modern kora új lehetőségek sorát nyitja meg – amely lehetőségek közül sok korábban elképzelhetetlen volt. A BMW i Remote alkalmazás segítségével Ön folyamatosan, bárhonnan rajta tarthatja a szemét BMW i3-asán okostelefonjával vagy okosórájával. Bármikor lehetőség van például az akkumulátor töltöttségi szintjének leellenőrzésére, illetve az elektromos hatótávolság megtekintésére. Amennyiben BMW i3-asa éppen egy töltőállomáshoz van csatlakoztatva, távolból figyelheti a töltési folyamatot. Mindemellett Ön meghatározhatja az indulási időt, azaz azt, hogy a BMW i3-nak mikkora kell teljesen feltöltöttnek, illetve a kívánt hőmérsékletre felfűtöttnek/lehűtöttnek lennie. Ha kívánja, az alkalmazást megkérheti arra is, hogy értékelje vezetésének hatékonyságát.

 • Dinamikus hatótáv-térkép: az őszinteség messzire juttatja Önt

  A BMW i3 számára gondosan áttervezett hatótáv-térkép tájékoztatja Önt arról, hogy az adott időpontban mekkora távolságot tehet még meg az autóval – és természetesen mindezt abszolút megbízhatóan teszi. Mindez nem tűnik bonyolultnak, azonban a valóságban a művelethez egy komplex szoftverre van szükség, amely valós időben képes számtalan tényezőt kiértékelni. E tényezők közé tartoznak az egyéni vezetési stílusra, a környezet topográfiai jellemzőire, a külső hőmérsékletre, a kiválasztott vezetési módra, a tervezett útvonalra, valamint a légkondicionáló- és a fűtőrendszer használatára vonatkozó információk ¬– amelyeket a másodperc tört része alatt kell feldolgozni. Az eredmény a dinamikus hatótáv-kijelzés, amely amellett, hogy rendkívül pontos, egyszerűbbé teszi annak megértését, hogy a vezetési stílus és a környezeti tényezők mekkora jelentősséggel bírnak.

VEZETŐI PROFILOK.

VEZETŐI PROFILOK.

A két vezetői profil – a „Város” és az „Ingázó” – nyáron és télen mutatja a BMW i3 tipikus használatát. A „Város” profil a városi utakat veszi figyelembe, amelyek során sok az energia-rekuperációs fázis és a megállás. A gyakori lassításokkal számoló profil a 0 és 60 km/óra közötti tartományba eső sebességekkel kalkulál. Az „Ingázó” profil egyharmad résznyi sűrű városi forgalomban, egyharmad résznyi vidéki úton és egyharmad résznyi autópályán való vezetést vesz alapul. A profiltól függően a Range Extenderrel ellátott BMW i3 hatótávolsága akár 10 kilométeres eltérést is mutathat.

OTTHONI TÖLTÉS.

A felvillanyozó vezetési élmény már a töltéssel elkezdődik: amikor az Ön BMW i3-asának akkumulátora kezd lemerülni, otthon kényelmesen feltöltheti a járművet. Ehhez csak össze kell kötnie a BMW i3-at – az alapfelszereltséghez tartozó töltőkábellel – egy hagyományos, 230 voltos háztartási csatlakozóval, és a nagyfeszültségű akkumulátor kevesebb mint nyolc óra alatt 80%-osra töltődik.

 

A még gyorsabb és még kényelmesebb töltés lehetőségét kínálja fel a BMW i Wallbox, amelyet telepítési szolgáltatásunk szakemberei készséggel helyeznek üzembe Önnél. Attól függően, hogy a Pure vagy a Pro verzió van-e a tulajdonában, BMW i3-asának akkumulátora kevesebb mint hat óra, illetve kevesebb mint három óra alatt eléri 80%-os töltöttségi szinjét. Mindez a BMW i Wallbox rendkívül nagy töltési teljesítményének köszönhető (ez a Pure változat esetében 3,4 kW, a Pro verziónál pedig 7,4 kW).

 

Az otthoni „benzinkút” jóvoltából Önnek lehetősége van arra is, hogy zöld energiát vagy saját maga által előállított napenergiát használjon fel – a gyors töltés és a még nagyobb fenntarthatóság jegyében.

ZÖLD ENERGIA.

ZÖLD ENERGIA.

A zéró emissziójú autózás még fenntarthatóbbá válik, ha az akkumulátor töltésére használt elektromos áram megújuló energiaforrásokból származik. Amennyiben például zöldenergia-ellátási szerződést köt egy olyan vállalattal, mint például a Naturstrom, az Ön autója 100%-ban szél- és vízerőművek által előállított villamos energiát használ majd fel. Tisztán elektromos módban tehát Ön teljesen emisszió-mentes en autózhat. Mindemellett rendelkezésre állnak olyan innovatív napenergia-ellátási megoldások is, amilyeneket például a SOLARWATT kínál: a vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy Ön az otthonában előállított napenergiával töltse BMW i3-asát. Akármelyik energiaellátási megoldást választja, mi készséggel nyújtunk tanácsot Önnek. Telepítési szolgáltatásunk pedig házhoz megy, telepíti BMW i Wallbox készülékét, és üzembe helyezi azt.

A BMW i3 MINDEN KONNEKTORBÓL TÖLTŐÁLLOMÁST VARÁZSOL.

A BMW i3 MINDEN KONNEKTORBÓL TÖLTŐÁLLOMÁST VARÁZSOL.

NYILVÁNOS TÖLTÉS.

Sok érv szól amellett, hogy minél többször mozduljon ki BMW i3-asával – és még nagyobb azoknak a lehetőségeknek a száma, amelyekkel az otthonától távol töltheti az akkumulátort. Ami pedig a praktikumot illeti: a BMW i3-at Ön egyaránt csatlakoztathatja váltóáramú (AC) és egyenáramú (DC) nyilvános töltőállomásokhoz. Mindez amellett, hogy nagyobb rugalmasságot biztosít az Ön számára, lehetővé teszi, hogy a lehető leggyorsabban töltse fel a járművét. Mivel az egyenáramú töltőállomások egyenletesen nagy töltési energiája közvetlenül a nagyfeszültségű akkumulátorba továbbítódik, a BMW i3 kevesebb mint 30 perc alatt 80%-osra töltődik. Amennyiben nem áll rendelkezésre egyenáramú töltőállomás, a BMW i3-asának akkumulátorát kevesebb mint három óra alatt 80%-osra töltheti valamely váltóáramú töltőállomás segítségével. Ily módon tehát a nyilvános váltóáramú töltőállomások különösen alkalmasak a hatékony éjszakai, vagy a jármű tartó leállítása idején való töltésre.

 • ChargeNow: Felszálló ágban a felvillanyozó vezetési élmény

  Az inuitív vezérlésnek, valamint a ChargeNow mobilitási szolgáltatásnak köszönhetően a hálózathoz való csatlakozás nem is lehetne egyszerűbb. Ennek oka, hogy a ChargeNow egyetlen, hatalmas hálózatban egyesíti a különböző szolgáltatók által üzemeltetett töltőállomásokat. Mindennek köszönhetően egyszerűbben és gyorsabban lelhetők fel az állomások, illetve tölthető fel út közben az Ön BMW i3-asa. A BMW i ConnectedDrive megmutatja, hogy az Ön közelében lévő töltőállomások közül melyik foglalt – nemcsak az autó navigációs képernyőjén, hanem az okostelefonon és a ChargeNow weboldalán is. A szolgáltatás egyenlőre nem elérhető Magyarországon.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

A BMW i3 villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 (kombinált): 12,9


A Range Extenderrel ellátott BMW i3 villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 13
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,5
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6


A hatótávolság számos különböző tényezőtől függ, különösen: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási körülmények, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.


A fogyasztás, a CO2-kibocsátás és a villamosenergia-fogyasztás a kerék- és a gumiabroncs-méret függvényében változik.


Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.