0% EMISSZIÓ, 100% VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Elektromobilitásra tervezve – hajtáslánc és technológia a BMW i3-ban.

0% EMISSZIÓ, 100% VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Elektromobilitásra tervezve – hajtáslánc és technológia a BMW i3-ban.

0% EMISSZIÓ, 100% VEZETÉSI ÉLMÉNY.Elektromobilitásra tervezve – hajtáslánc és technológia a BMW i3-ban.

Kevés olyannyira rabul ejtő dolog van, mint egy új korszak aurája. A nem is olyan régen mindent betöltő motorzaj helyébe a szinte teljesen hangtalan erőátvitel lépett. A belvárosi nyüzsgést hirtelen nyugalom váltotta fel. Mindez pedig annak köszönhető, hogy a BMW i szisztematikusan, újszerű és fenntartható módon újradefiniálta az elektromos mobilitást. Ott van például a BMW i3, amely az első olyan autó, amelyet a legutolsó csavarig az elektromos közlekedésre terveztek.

BMW i

FELVILLANYOZÓ VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Az élmény akkor az igazi, ha spontán – legalább annyira, mint a tisztán elektromos BMW eDrive rendszer. Ha Ön el kíván indulni, elég finoman lenyomnia a gázpedált ahhoz, hogy mozgósítsa a teljes nyomatékot, és szinte teljesen hangtalanul kilőjön az autóval. Nem mellesleg pedig ugyanezzel a pedállal fékezhet is, hiszen amint lelép a gázpedálról, érzi majd, hogy az autó fékezni kezd. E jelenség oka, hogy a BMW i3 visszanyeri a rendelkezésre álló mozgási energiát, és azt az akkumulátor töltésére fordítja. Az „egypedálos érzés” – ahogy mi hívjuk ezt az innovációt – nemcsak ezidáig soha nem tapasztalt vezetési érzetet eredményez, hanem megnöveli az Ön hatótávolságát is.

 • BMW eDrive: dinamizmus az első métertől

  Egy új korszak aligha vehetne lendületesebb rajtot, mint a BMW i3-mal. A BMW eDrive rendszert teljes egészében házon belül fejlesztette ki a BMW. 170 lóerőnyi (125 kW) teljesítménye és 250 Nm-nyi nyomatéka elképesztően élénkké teszi az autót. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy a maximális nyomaték már az elindulás pillanatában rendelkezésre áll. Míg a hagyományos járművek sebességet váltanak gyorsítás közben, addig a tisztán elektromos BMW i3 a legkisebb megszakítás nélkül, 7,2 másodperc alatt teljesíti a 0–100-as sprintet. Az autó – különösen az első métereken – könnyedén állva hagyja a jóval erősebb járműveket is.

 • Villamosenergia-fogyasztás: felvillanyozóan hatékony

  A BMW i3 a hatékonyságot illetően is új mércét állít. A villamosenergia-fogyasztás ultra-hatékonynak számít a maga 12,9 kWh/100 km-es értékével – mindez azt jelenti, hogy 100 km 3,50 euróból tehető meg. Az a tény pedig, hogy a BMW i3 szinte teljesen zajtalan, működése pedig gyakorlatilag szagmentes, abszolút pihentetővé teszi a merőben újszerű vezetési élményt.

RANGE EXTENDER.

RANGE EXTENDER.

Megtoldott vezetési élmény: az opcionális Range Extender közvetlenül az elektromos motor mellé, a BMW i3 hátsó részébe van beépítve. A berendezés feladata az, hogy COMFORT módban megduplázza a hatótávolságot. A kompakt méretű és csendes járású, 2 hengeres benzinmotor generátorként állandó töltöttségi szinten tartja a nagyfeszültségű akkumulátort, biztosítva azt, hogy a BMW i3 tisztán elektromos módban haladhasson tovább. A Range Extender automatikusan működésbe lép, amint az akkumulátor töltöttségi szintje alacsonnyá válik.

MÉRTÉK UTÁNI MOBILITÁS: AZ ABSZOLÚT MÉRCE.

Az elektromos mobilitás új, hosszú korszakának formába öntéséhez egészen az alapokig kellett visszamenni. Az egyik legnagyobb kihívást a nagyfeszültségű akkumulátor tömegének ellensúlyozása jelentette. A cél érdekében a jármű-felépítményt két külön szekcióra bontottuk. Az egyik az alul látható Drive modul, amely alumíniumból készül, és amely a váltót, a hajtási rendszert és az akkumulátort foglalja magában. A második, efölötti szekció a Life modul, amely bőséges helyet biztosít az autóban ülők számára. Az első sorozatban gyártott, ultrakönnyű karbonból készült utascellának köszönhetően csökkent a BMW i3 tömege, illetve alacsonyabbra került annak súlypontja, ami egyúttal fokozza a biztonságot és az agilitást.

 • Life modul

  Az innovatív BMW i LifeDrive architektúra egyik elemének, a felső Life modulnak – amely karbonból készül – köszönhetően az utastér olyan tágas, hogy a bent ülők szinte az otthonukban érezhetik magukat. Az autóban nincs középen, a két első üléstől hátrafelé vezető kardánalagút. Ennek eredményeként Ön annak a szellős loft-dizájnnak az előnyeit élvezheti, amely egyedülálló ebben a járműkategóriában. Mindez annak az utascellának köszönhető, amelyet a világon először készítenek sorozatban nagy szilárdságú karbonból. Az autó DIN-tömegét ily módon 1195 kg-ra sikerült leszorítani, ami a hatótávra gyakorolt pozitív hatás mellett különlegesen agilissá teszi a járművet. További előny, hogy az erős karbon konstrukció kimagasló biztonságot nyújt, amelyet számos ütközéses teszt is igazolt.

 • Drive modul

  A könnyű alumíniumból készülő Drive modul foglalja magában az autó mozgatásáért és energiaellátásáért felelős összes alkotóelemet. A hátsó szekcióban például ott az elektromos motor, a váltó és az opcionális Range Extender. A nagyfeszültségű akkumulátort, amely egy masszív alumínium házban van, biztonságos helyre, a padló alá helyezték. Ezen a helyen lehet ugyanis a legoptimálisabb védelmet biztosítani számára – ugyanakkor szükség esetén könnyen elérhető. Az elhelyezés további előnye, hogy lejjebb viszi az autó súlypontját, ami verhetetlenül agilissá teszi a BMW i3-at. Továbbra is az akkumulátornál maradva: az alkatrészhez nyolc évig vagy 100 000 km-ig érvényes jótállás jár.

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

A BMW i3-hoz elérhető, innovatív vezetőt segítő rendszerek nemcsak az autózást teszik még nagyobb élménnyé, hanem gondoskodnak a problémamentes parkolásról is. A Driving Assistant Plus felszereltség jóvoltából a BMW i3 figyelmezteti Önt az ütközésveszélyre, emellett automatikusan tartja a sebességet és a követési távolságot városi forgalomban, valamint dugókban. A parkoló-asszisztens gyerekjátékká teszi a parkolási manővert – amelyet az autó akár teljesen önműködően is végrehajt, ha Ön úgy kívánja.

 • Driving Assistant Plus

  Az opcionális Driving Assistant Plus egy olyan átfogó, különféle vezetőt segítő rendszerekből álló csomag, amely rendkívül biztonságossá és kényelmessé teszi a BMW i3-mal való autózást. A Stop & Go funkcióval ellátott aktív sebességtartó automatika állandó távolságot tart az elöl haladó járműtől, emellett szabályozza a sebességet – és akár állóra is fékezi a BMW i3-at. Autópályás dugókban a torlódásasszisztens 60 km/órás sebességig önállóan mozgatja a BMW i3-at. A rendszer jóvoltából az Ön BMW i3-asa tartja a sávját, aminek előfeltétele, hogy Ön a kormánykeréken tartsa a kezét. A városi fékezés funkcióval ellátott túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzés felismeri a más járművekkel való ütközés veszélyét, a városi fékezés funkcióval ellátott gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés pedig akkor lép működésbe, ha a gyalogosokkal való ütközés kockázatát észleli – a rendszer megfelelő erősségű nappali fény esetén működőképes. A sebességhatár-kijelző az adott útszakaszra érvényes legnagyobb haladási sebességet jeleníti meg a műszerfalon.

 • Pakolóasszisztens-csomag

  A parkolóasszisztens-csomag teljes körű segítséget nyújt a könnyű és stressz-mentes parkoláshoz: az elöl lévő parkolás-segítő rendszer (PDC), valamint a hátulra beépített tolatókamera és a parkoló-asszisztens nemcsak arra képesek, hogy a vezető számára kényelmessé tegyék a parkolási manővert: rendelkezésre áll a teljesen automatikus üzemmód is, amelyben a BMW i3 magától gyorsít, fékez és kormányoz.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

A BMW i3 villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 (kombinált): 12,9

 

A Range Extenderrel ellátott BMW i3 villamosenergia-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 13
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,5
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

 

A hatótávolság számos különböző tényezőtől függ, különösen: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási körülmények, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.

 

A fogyasztás, a CO2-kibocsátás és a villamosenergia-fogyasztás a kerék- és a gumiabroncs-méret függvényében változik.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.