BMW i

AMIBEN NYUGODTAN MEGBÍZHAT.

Biztonság a BMW i3-ban.

A BMW i3 számára egy speciális, az elektromos járművekre szabott biztonsági koncepciót dolgoztak ki. A nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorhoz hasonlóan – amely optimális helyen, a Drive modulban található – a nagyszilárdságú utascella is karbonból készült, így az biztos védelmet nyújt a külső behatások ellen. Az innovatív asszisztencia-rendszerek pedig abban segítik a vezetőt, hogy mindig jó döntést hozhasson. Vészhelyzetben számos hálózati szolgáltatás siet az Ön segítségére annak érdekében, hogy mindig mobil maradhasson.

VEZETŐI ASSZISZTENCIA.

A BMW i3 innovatív asszisztencia-rendszerei nemcsak a vezetést teszik kellemesebbé, hanem biztosítják a gondtalan parkolást is. A Driving Assistant Plus segítségével a BMW i3 felhívja az Ön figyelmét az ütközésveszélyre, és arra is képes, hogy városi forgalomban vagy dugóban automatikusan tartsa a sebességet és a követési távolságot. A parkoló-asszisztens pedig gyerekjátékká teszi a parkolást – sőt, ha Ön úgy kívánja, teljesen önműködően hajtja végre a manővert.

  • Driving Assistant Plus

    Az opcionális Driving Assistant Plus egy olyan átfogó, különféle vezetőt segítő rendszerekből álló csomag, amely rendkívül biztonságossá és kényelmessé teszi a BMW i3-mal való autózást. A torlódás-asszisztens dugókban haladva, 40 km/órás sebességig teljesen átveszi a vezetőtől a BMW i3 irányítását. A kamera-alapú, Stop & Go funkcióval ellátott aktív sebességszabályozó automatika 0-tól 140 km/órás sebességig, a vezető beavatkozása nélkül tartja a beállított sebességet és a követési távolságot. Az ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés időben felhívja a vezető figyelmét a ráfutásos ütközés kockázatára. A fékezés funkcióval ellátott gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés a gázolástól óvja meg a gyalogosokat, és vészhelyzet esetén a minimálisra csökkenti az autóban ülők sérülésének esélyét. A fékezés funkciók a városban érvényes sebességhatárokig elkerülhetővé teszik a baleseteket, illetve enyhítik azok esetleges következményeit. A sebességhatár-kijelzés mutatja az aktuálisan érvényben levő sebességkorlátozást, és ezzel segíti a vezetőt az előrelátó és hatékony vezetési stílus kialakításában is.

  • Parkoló-asszisztens csomag

    A parkoló-asszisztens-csomag teljes körű segítséget nyújt a könnyű és stresszmentes parkoláshoz: az elöl lévő parkolás-segítő, valamint a hátulra beépített tolatókamera által támogatott a parkoló-asszisztens nemcsak arra képes, hogy a vezető számára kényelmessé tegye a parkolási manővert: rendelkezésre áll a teljesen automatikus üzemmód is, amelyben a BMW i3 magától gyorsít, fékez és kormányoz.

A KARBON UGYANOLYAN ERŐS, MINT AZ ACÉL, ÁM 50%-KAL KÖNNYEBB ANNÁL. DE TÖMEGE AZ ALUMÍNIUMÉNÁL IS ALACSONYABB 30%-KAL.

 

 

KARBONSZÁL.

A BMW i3 utascellája, az ún. Life modul teljes egészében karbonból (más néven: karbonszál-erősítésű műanyag vagy CFRP) készül – a könnyű és nagy szilárdságú anyag egyedülállóan magas védelmet biztosít a jármű utasainak vészhelyzet esetén. Egészen mostanáig a CFRP nagy szériában való gyártása és használata túlságosan bonyolult volt. Azonban 10 évnyi intenzív kutatási tevékenység eredményeinek, valamint az alkatrészek gyártása során felhalmozott tapasztalatoknak a segítségével a BMW Group kifejlesztett egy innovatív megoldást, és most az SGL Automotive Carbon Fibers nevű vállalattal közösen, nagy sorozatban gyártja a karbonszálas lemezeket.

NAGYFESZÜLTSÉGŰ LÍTIUM-ION AKKUMULÁTOR.

A lítium-ion akkumulátor a BMW i3 Drive moduljának a középső részén található, így optimális védelmet élvez a külső behatásokkal szemben. Egy speciális fűtő- és légkondicionáló rendszer a lehető legminimálisabb mértékűre csökkenti a hőingadozást, és ezzel számottevően megnöveli a nagyfeszültségű akkumulátor élettartamát.
A Battery Guard funkció azzal segíti a BMW i3 tulajdonosát, hogy folyamatosan figyeli a jármű nagyfeszültségű akkumulátorának állapotát, és figyelmezteti a vezetőt például akkor, ha bármilyen eltérés mutatkozik a tervezetthez képest a töltés során, vagy akkor, amikor a jármű lámpái túlságosan hosszú ideje vannak felkapcsolva.
A nagyfeszültségű akkumulátorra 8 éves korig vagy 100 000 kilométerig szóló jótállás érvényes.

ASSISTANCE SERVICES.

A BMW i Assistance Services, amely számos, speciálisan az elektromos járművek számára kifejlesztett szolgáltatást tartalmaz, lehetővé teszi az Ön számára, hogy felhőtlenül élvezhessen minden egyes, az autóval megtett kilométert.