BMW 7 Limousine, luxuslimuzin, luxus kategória, Információ

BMW 7

A BMW 7 Limousine az exkluzív luxusról, valamint határok kitolásának különleges érzéséről szól. Pontosan ezért állnak rendelkezésre az autóhoz válogatott, a dinamizmust szolgáló felszereltségek, a legkülönfélébb külső és belső dizájnelemek, valamint műszaki innovációk és hálózati megoldások, amelyek szélesre tárják a kaput a testre szabási lehetőségek előtt.

Bővebben
BMW 7

BMW 7 LIMOUSINE

FEDEZZE FEL A BMW 7 LIMOUSINE MODELLVÁLTOZATAIT ÉS FELSZERELTSÉGEIT

EXTERIOR DESIGN PURE EXCELLENCE

A luxust sugárzó, borostyános csillogású Bernina szürke metálfényezésű, 20” méretű multiküllős könnyűfém keréktárcsákkal ellátott BMW 7-es Limousine kivételes megjelenésével ejt ámulatba. Az erőtől duzzadó 8 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotor a legmagasabb szintű teljesítmény jegyében 530 LE (390 kW) legnagyobb teljesítményt és 750 Nm-nyi maximális nyomatékot állít elő. A belső tér is rekordidő alatt nyűgöz le olyan exkluzív részleteivel, mint a kibővített tartalmú, kiegészítő varrásokkal ellátott Konyak színű Nappa bőrkárpit vagy a sötét Amerikai tölgy belső díszítőelemek.

Egy Exterior Design Pure Excellence felszereltségű, szürke BMW 7-es Limousine háromnegyedes elölnézetből

A luxust sugárzó, borostyános csillogású Bernina szürke metálfényezésű, 20” méretű multiküllős könnyűfém keréktárcsákkal ellátott BMW 7-es Limousine kivételes megjelenésével ejt ámulatba. Az erőtől duzzadó 8 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotor a legmagasabb szintű teljesítmény jegyében 530 LE (390 kW) legnagyobb teljesítményt és 750 Nm-nyi maximális nyomatékot állít elő. A belső tér is rekordidő alatt nyűgöz le olyan exkluzív részleteivel, mint a kibővített tartalmú, kiegészítő varrásokkal ellátott Konyak színű Nappa bőrkárpit vagy a sötét Amerikai tölgy belső díszítőelemek.

  • Külső

  • Belső tér

M SPORT CSOMAG

A M Sport csomag kivételesen sportos karakterrel ruházza fel a járművet. A sportos stílusú elemek jóvoltából az autó orr-része és fara még erőteljesebbnek hat. A dinamizmust sugárzó jelleget az exkluzív fényezések, a sportos M könnyűfém keréktárcsák, valamint számos belső részlet teszi teljessé.

Egy M Sport csomaggal ellátott, Frozen Bluestone metálfényezésű BMW 7 Limousine háromnegyedes elölnézetből

A M Sport csomag kivételesen sportos karakterrel ruházza fel a járművet. A sportos stílusú elemek jóvoltából az autó orr-része és fara még erőteljesebbnek hat. A dinamizmust sugárzó jelleget az exkluzív fényezések, a sportos M könnyűfém keréktárcsák, valamint számos belső részlet teszi teljessé.

  • Külső

  • Belső tér

ERŐT SUGÁRZÓ ELEGANCIA

A BMW 7 LIMOUSINE KÜLSŐ DIZÁJNJA ÉS BELSŐ TERE

A sugárzó erő sajátos formája: a BMW 7 Limousine erőteljes és határozott megjelenésű. Az összpontosító tekintetű fényszórók és az egymással lenyűgöző módon összekapcsolt vesék öntudatossá teszik az orr-részt, egyszersmind már első pillantásra egyedi karakterrel ruházzák fel a járművet. Az általános formaterven belül bizonyos részletek egy áramló vonalba rendeződnek az első légbeömlőktől az Air Breatheren át egészen a farig. A BMW 7 Limousine ily módon egyszerre hat nyúlánknak és elegánsnak. Belül a BMW 7 Limousine letisztultságot és kitűnő minőséget sugároz magából. A luxus színvonalú teljes bőrkárpit és a multimodális vezérlési koncepció kihangsúlyozza az utastér első rangú esztétikumát és különleges kényelmét. Minderre az utastérben egyedülálló atmoszférát teremtő Hangulatvilágítás teszi fel a koronát, ideálisan egészítve ki a harmonikus dizájnkoncepciót.
Egy nyitott ajtójú BMW 7-es Limousine oldalnézetből egy kivilágított szálloda előtt
BMW 7-es Limousine: elölnézet, az első kötény közelről

Első kötény

Az orr-részen látható nagyméretű BMW vesék tekintélyt parancsoló megjelenést biztosítanak az autó számára. Az alsó légbeömlő nyílásokat dinamikus formatervű Air Blade légterelők keretezik, amelyek optimalizálják a jármű aerodinamikai tulajdonságait, illetve kiemelik a limuzin sportosan elegáns karakterét.
BMW 7-es Limousine: a BMW Lézervilágítás közelről

BMW Lézervilágítás

Távolságifényszóró-módban a BMW Lézervilágítás hatótávolsága közel kétszerese a hagyományos fényszórókénak. Mindez az út tökéletesebb bevilágítása révén fokozza a biztonságot. A technológiára a fényszórók kék elemei és a „BMW Laser” feliratok utalnak. A felszereltség magában foglalja az Adaptív fényszórókat és a BMW Selective Beam funkciót is.
BMW 7-es Limousine: az Air Breather közelről

Air Breather

Az Air Breather felerősíti a jármű sportosan elegáns karakterét, egyszersmind gondoskodik a kerekek körüli légáramlatok optimalizálásáról. Az első köténnyel és a nagyméretű BMW vesékkel együtt az Air Breather az úton erőt sugárzó jelenséggé teszi az autót.
BMW 7-es Limousine: a hátsó lökhárító közelről

Hátsó lökhárító

Az új tervezésű hátsó lökhárító, a vékony fényvisszaverő betétek és a trapéz alakú, a szélekre kitolt kipufogóvégek optikailag még szélesebbé teszik a fart. A lapított LED-es hátsó lámpák, illetve az azokat összekötő, keskeny világító csík szintén ráirányítják a figyelmet a limuzin széles mivoltára.
BMW 7-es Limousine: a világító csíkkal ellátott LED-es hátsó lámpák közelről

LED-es hátsó lámpák világító csíkkal

A kétrészes LED-es hátsó lámpák a LED-es helyzetjelző fényt, a féklámpát, a tolatólámpát, a ködzárófényt és az irányjelzőt foglalják magukban. A fényvisszaverő betétek a lökhárító bal és jobb oldalán kapnak helyet. A két lámpatestet összekötő, vékony világító csík kiemeli a jármű szélességét.
BMW 7-es Limousine: a Panoráma üvegtető felülről

Panoráma üvegtető

Nyitott állapotában a Panoráma üvegtető bőséges mennyiségű friss levegőt enged az utastérbe. Amikor pedig zárva van, világos, fénnyel teli atmoszférát teremt. Az üvegtető – amely automatikusan, gombnyomásra nyílik és záródik, de az az autókulccsal is távvezérelhető – toló és billenő funkcióval, napfényvédő rolóval és szélterelővel rendelkezik.
BMW 7-es Limousine: a Nappa bőrrel borított ülések közelről

Konyak színű Nappa bőrkárpit kibővített tartalommal

Exkluzív Nappa bőrkárpit kibővített tartalommal/varrásokkal, Konyak, a belső tér színe fekete
BMW 7-es Limousine: belső tér Hangulatvilágítással

Hangulatvilágítás

A B-oszlopokon lévő Hangulatvilágítás jó közérzetet biztosít a hátul ülő utasok számára. A gombnyomással fel- és lekapcsolható, meleg tónusú fény nem csak sötétben gondoskodik a kellemes hangulatról. A hátsó monitorok a Hangulatvilágítás aktivált állapotában sem tükröződnek.
BMW 7-es Limousine: a nemesacél rakodóperem nyitott csomagtértető mellett

Nemesacél rakodóperem

A nemesacél rakodóperem nemcsak egy elegáns részlettel gazdagítja az autót, hanem a csomagtér használhatóságát is könnyebbé teszi.
BMW 7-es Limousine: a BMW Individual hűtődoboz közelről

BMW Individual hűtődoboz

Az elektromos, a csomagtérben elhelyezett BMW Individual hűtődoboz az utastérből nyitható, amikor a hátsó középső kartámasz le van hajtva. A körülbelül 15 liter űrtartalmú doboz például két (0,5 literes) palack és egy pezsgősüveg (0,375 liter) befogadására képes. A hűtődoboz egyszerűen kiemelhető a helyéről, így szükség esetén a csomagtér teljes terjedelmében rendelkezésre áll.
BMW 7-es Limousine Executive Lounge: a lehető legmagasabb szintű kényelmet nyújtó második üléssor

Executive Lounge

Az Executive Lounge felszereltség a legmagasabb szintű kényelemmel és a legjobb körkilátással ajándékozza meg a jobb hátsó ülésen helyet foglaló utast. Az ülés masszázsfunkciójával és számos állítási lehetőségével rendkívül pihentetővé teszi az utazást. A lábtér tekintélyes méretű, emellett az első utasülés háttámlájából lábtámasz hajtható ki, amelynek segítségével kényelmes pihenő testtartás vehető fel.

JÖVŐBE MUTATÓ TECHNOLÓGIA

A BMW 7 LIMOUSINE ÚTTÖRŐ JELENTŐSÉGŰ INNOVÁCIÓI

Intuitív módon a jövőbe. Ön hamarosan eldöntheti, hogy saját maga akar-e vezetni, avagy átruházza-e a feladatot az autójára. A BMW Personal CoPilot vezetőt segítő rendszerei már ma ízelítőt adnak abból, hogy hamarosan mit jelenthet az autózás. E rendszerek támogatást nyújtanak a vezetőnek vagy akár teljesen át is vesznek tőle bizonyos teendőket. A BMW 7 Limousine-ban a vezető áll a középpontban. A BMW Live Cockpit Professional kijelzései például igen egyszerűen személyre szabhatók. A BMW Intelligent Personal Assistant jóvoltából pedig Ön gyorsan és kényelmesen működtetheti az egyes funkciókat. Felvirradt hát a technológia új korszakának hajnala.
BMW 7-es Limousine: a 7.0 verziószámú BMW vezérlési rendszer a kijelzőn

7-es verziószámú BMW operációs rendszer

Az innovatív, 7-es verziószámú BMW operációs rendszer még egyszerűbbé és nagyon intuitívvá teszi a jármű funkcióinak kezelését a beszédhanggal kiadott utasítások, valamint az érintőképernyővel és az iDrive-val történő vezérlés útján. A kontroller funkciói is bővültek, így például az „Applikációk” menü közvetlenül választható ki vele.
BMW 7-es Limousine: a Driving Assistant Professional a központi kijelzőn és a műszeregységen

Driving Assistant Professional

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt a hétköznapokban előforduló kritikus vagy monoton forgalmi szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség magában foglalja a kibővített funkciójú Kormányzási és sávasszisztenst, a Sávváltási asszisztenst, a Vészfék-asszisztenst, valamint az aktív oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval ellátott Sávtartó asszisztenst is.
BMW 7-es Limousine: a Parkolóasszisztens Plus kijelzése

Parkolóasszisztens Plus

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A felszereltségegyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View-t, a Panorama View-t, a Remote 3D View-t, a párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolássegítő rendszert (PDC), a járművet az útpályára merőleges és az azzal párhuzamos parkolóhelyekre beállítani képes Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
BMW 7 Limousine: a BMW Intelligent Personal Assistant kijelzése a központi kijelzőn és a műszeregységen

BMW Intelligent Personal Assistant

„Hey BMW. Who are you?”* Nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével – amely ismeri Önt, napról-napra egyre mélyíti a tudását és segítséget nyújt a legkülönfélébb helyzetekben. Ön egyedi aktivációs hangutasítást is meghatározhat. Az asszisztens mindent elmagyaráz az autójával kapcsolatosan, így még jobban megismerheti a BMW-jét. *Az asszisztens egyelőre nem érhető el magyar nyelven.
BMW 7-es Limousine: a BMW Live Cockpit Professional kijelzése

BMW Live Cockpit Professional

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség egy nagy felbontású, 12,3" méretű, érintéssel is vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.

A HATÉKONYSÁG ÉS A DINAMIZMUS ÚJ SZINTJE

A BMW 7 LIMOUSINE-HOZ ELÉRHETŐ MOTOROK

A csúcsteljesítménynek sokféle formája van – a BMW 7 Limousine-hoz pont ezért érhető el a motorok széles spektruma. A soros 6 hengeres BMW TwinPower Turbo egység mellett ott van az extrém módon erős V8-as, valamint a túláradó teljesítményű V12-es erőforrás, amelyek rekordidő alatt hagyják maguk mögött a mezőnyt. Plug-in hibridként a jármű a hatékonyság terén is rendkívülit nyújt. A 6 hengeres belső égésű motor, az elektromos motor és a legújabb generációs nagyfeszültségű akkumulátor közötti összjáték eredményeként a maximális teljesítményhez minden eddiginél jobb fogyasztási adatok társulnak. Az innovatív BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszernek köszönhetően pedig a BMW 7 Limousine az erejét minden körülmények között képes az útra vinni – dinamikusan és határozottan.
Egy szürke, városi környezetben haladó BMW 7-es Limousine háromnegyedes elölnézetből
BMW 7-es Limousine: a soros 6 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotor közelről

BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor

Tekintélyt parancsoló erő, selymesen finom járás és lúdbőröztető hang jellemzik a BMW EffienctDynamics motorcsalád új generációjába tartozó BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzines erőforrást. A dupla VANOS-szal, Valvetronic-kal, Nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ellátott motor rendkívül erős és hatékony.
BMW 7-es Limousine: a 8 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotor közelről

BMW TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor

A 8 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotor a két turbófeltöltőt fokozatmentes Valvetronic szelepvezérléssel és nagy precizitású közvetlen benzinbefecskendezéssel ötvözi. Az erőforrás maximális teljesítménye 530 LE (390 kW), csúcsnyomatéka pedig 750 Nm. A két turbófeltöltőt helytakarékos módon a hengerosok közé építették be.
BMW 7-es Limousine: az elektromos motor közelről

Elektromos motor

A jövőt idéző vezetési élmény: A hibrid hajtáslánc központi eleme az elektromos motor. A hibrid funkciók sorát felvonultató, 6 hengeres benzinmotorral ellátott e-hajtáslánc kényelmes, tisztán elektromos haladást is lehetővé tesz egészen 140 km/órás sebességig. Fékezés és siklás közben az e-hajtáslánc a fékezési energiát elektromos energiává alakítja, amelyet azután a nagyfeszültségű akkumulátorban tárol el. Ily módon a hatékonyság és az agilitás ideális ötvözete jön létre.
BMW 7 Limousine műszaki adatok

BMW 7 LIMOUSINE MŰSZAKI ADATOK

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.
 

Bővebben