RELAXÁCIÓ. A LEGMAGASABB FOKON.

Közérzet és kényelem a 7-es BMW-ben.

RELAXÁCIÓ. A LEGMAGASABB FOKON.

Közérzet és kényelem a 7-es BMW-ben.

A 7-es BMW a jellegzetesen BMW-s vezetési élmény fogalmát kiterjeszti a sofőrrel való autózás esetére is. A luxus kényelmet biztosító hátsó ülésekben utazóknak hatalmas tér áll rendelkezésére. Míg az Executive Drive Pro aktív futómű-szabályozó technológiája mindig kompromisszumoktól mentes kényelmet és dinamizmust biztosít, addig az olyan felszereltségek, mint a hangulatvilágítás vagy az innovatív kényelmi és szórakoztató funkciók a pihentető utazás legmagasabb fokát teszik lehetővé.

RELAXÁCIÓ. A LEGMAGASABB FOKON.Közérzet és kényelem a 7-es BMW-ben.

A 7-es BMW a jellegzetesen BMW-s vezetési élmény fogalmát kiterjeszti a sofőrrel való autózás esetére is. A luxus kényelmet biztosító hátsó ülésekben utazóknak hatalmas tér áll rendelkezésére. Míg az Executive Drive Pro aktív futómű-szabályozó technológiája mindig kompromisszumoktól mentes kényelmet és dinamizmust biztosít, addig az olyan felszereltségek, mint a hangulatvilágítás vagy az innovatív kényelmi és szórakoztató funkciók a pihentető utazás legmagasabb fokát teszik lehetővé.

Read more

BOWERS & WILKINS DIAMOND SURROUND SYSTEM HIFIRENDSZER.

A Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System hifirendszer egyedülállóan kiváló stúdióhangzást biztosít a járműben. A hangszórók gondos elhelyezésének köszönhetően a vezető, illetve az utasok mindig a lehető legjobb hangminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy az autóban hol foglalnak helyet. A tizenhat darab hangszóróval ellátott, 1400 watt összteljesítményű rendszer ámulatba ejtő hangzásélményt nyújt.
A hangszórók esetében alkalmazott innovatív anyagoknak köszönhetően a tökéletes hangzásminőség nem párosul nagy tömeggel, ami pozitív hatással van a jármű súlyára is. A Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System magashang-sugárzói tiszta szintetikus gyémántokból készülnek. A rendkívül könnyű és rugalmas anyag ideális a magas frekvenciájú jelek előállításához. A további különlegességek közé tartozik a NautilusTM technológia, amely elfojtja a hangszóró háza által keltett, nemkívánatos rezgéseket, lehetővé téve ezzel a háromdimenziós hangzást. Utóbbi megteremtéséből jelentősen kiveszi a részét a két, Kevlar® technológiával ellátott középhang-sugárzó, valamint két központi, Rohacell® technológiás mélynyomó is.
A nemesacélból készült hangszóróborítás exkluzív, Fibonacci-mintás dizájnt kap. Amikor a rendszer be van kapcsolva, a hangszórók halványan világítanak, ami vizuálisan emeli ki a rendszer egyedülálló hangzásminőségét.

EXECUTIVE LOUNGE.

Aligha létezik megfelelőbb hely az út közbeni relaxációra, mint a 7-es BMW Executive Lounge ülőhelye. A felszereltség a jobb első utas mögött helyet foglaló számára maximális kényelmet biztosít a tág határok közötti állítási lehetőségekkel, az opcionális, ún. Vitalitás programot is magában foglaló masszázs funkcióval, valamint a rendkívül kellemes pihenő pozíciót lehetővé tevő lábtámasszal. Mindemellett az első utas ülés elektromosan teljesen előretolható, és támlája ledönthető, így hatalmas lábtér hozható létre. A 7-es BMW-t, mint a nyugalom oázisát a lehajtható asztal, valamint az Experience hátsó szórakoztató rendszer teszik teljessé.

 • Executive Lounge ülőhely

  Az Executive Lounge ülőhely felszereltség a maximális méretűre növelhető lábtér révén igen magas szintű komfortot biztosít az első utas mögött ülő személy számára. Az ülés támlájának dőlésszöge állítható a kényelmes pihenő pozíció megteremthetőségének érdekében. Az első utasülés háttámlájáról elektromosan lehajló lábtámasz még tovább növeli a kényelmet.
  A hátsó tér további növelését szolgálja, hogy az első utasülés 90 mm-rel előrecsúsztatható, támlája pedig ledönthető – mindennek köszönhetően a hátsó ülésről akadálytalan kilátás nyílik előre.

 • Executive Lounge hátsó konzol

  Az Executive Lounge hátsó konzol egy egész sor funkciót kínál a jármű hátsó ülésén elérhető legmagasabb kényelmi színvonal érdekében. A BMW Touch Command – amely egy 7 colos kijelzőjű tablet – segítségével kényelmesen vezérelhetők a kényelmi és szórakoztató funkciók.
  A jobb első ülés mögötti helyen a lehajtható asztal – amelynek dőlésszöge állítható, szélessége pedig növelhető – mellett az Executive Lounge hátsó konzol két beépített, tárolórekesszel ellátott pohártartót, illetve egy további, a kartámasz alatti tárolórészt kínál.
  Mindemellett az Executive Lounge hátsó konzol tartalmaz egy, a BMW Touch Command tablet töltésére szolgáló snap-in töltőt, illetve annak részét képezik az exkluzív, hosszú szálú szőnyegek is. Az Executive Lounge hátsó konzol megléte esetén négy személyes a jármű utastere.

 • Vitalitás program

  Utazzon pihentető módon, és érkezzen meg friss energiával feltöltekezve. A masszázsfunkciós hátsó ülések és az Experience hátsó szórakozató rendszer megléte esetén rendelkezésre áll a BMW Vitalitás program, amely egy sor funkciót kínál a hátul utazók fizikai jó közérzetének további fokozásához.
  Nyolc különböző program segíti a hát és a nyak izmainak átmozgatását. Az interaktív testtréning a hátsó szórakoztató rendszer monitorján követhető nyomon, a hátsó ülésekbe épített érzékelők pedig visszajelzést adnak arról, hogy a gyakorlatokat az utas optimálisan végezte-e el.

 • Masszázsfunkció a hátsó utasok számára

  A hátul utazók nyolc különböző, a háttámlába és az ülőlapba épített masszázsfunkció közül választhatnak, amelyek célzottan stimulálják vagy lazítják el az izmokat – elősegítve, hogy a csigolyákat kisebb terhelés érje. A masszázsprogramok intenzitása három fokozatban állítható.
  A nyolc program három kategóriára – mobilizáció, relaxáció és vitalizáció – van osztva. A mobilizáció funkció nemcsak bizonyos testrészeket – például a medencét és a hát felső részét – masszírozza, hanem az egész testet. A gerincoszlopot is speciális, aktív gyakorlatok tehermentesítik. A hát, a vállak és a medencetájék kíméletes masszírozásáról a relaxáció funkció gondoskodik. A vitalizáció funkció segítségével figyelemre méltó testi relaxáció és felfrissülés érhető el, ami különösen a hosszú utakon áldásos. A hátsó szórakoztató rendszer monitorján animált tréningprogram (Vitalitás program) látható a masszázs-aktuátorokkal együtt. A teljes program, valamint az egyes funkciók a hátsó szórakoztató rendszer kezelésére is szolgáló BMW Touch Command segítségével vezérelhetők.

HANGULATVILÁGÍTÁS.

A fény teremtő hatású – a természetben, a művészetben, a dizájnban, és a 7-es BMW-ben is. Számos közvetlen fényforrás és szórt fény teremt modern lounge-hangulatot a 7-es BMW belső terében. A világítási koncepcióra a Sky Lounge panoráma üvegtető teszi fel a koronát, míg a természetes fényforrások és a hangulatvilágítás finom színárnyalatai felejthetetlen atmoszférát teremtenek.

 • Sky Lounge panoráma üvegtető

  A Sky Lounge panoráma üvegtető, amelynek jóvoltából az utasok tisztán láthatják az eget mind nappal, mind éjszaka, a nyílt tér érzetét teremtik meg. A fényben úszó belső tér rendkívül vonzó, és a legmagasabb szintű luxus benyomását kelti. Az egymástól függetlenül, elektromosan mozgatható árnyékoló rolók kellemes menedéket nyújtanak a betűző napfény elől.

  Sötétben a légiesen könnyed hangulatot a több mint 15 000 világító elemből készült fénydizájn teremti meg. A fénydizájn színe a hangulatvilágítás hatféle árnyalatában változtatható.

  Az üvegtető első szekciójánál rendelkezésre álló toló- és billenő funkciók révén az utastér többféle módon szellőztethető. Az utasokat még nyitott tető mellett is hatékonyan óvja a huzat ellen a beépített, a helyéről automatikusan kiemelkedő szélterelő.

 • Hangulatvilágítás

  Amikor odakint sötét van, a hangulatvilágítás pihentető, otthonos fénybe borítja az utasteret. Az üdvözlő fényszőnyeg – amely a hangulatvilágítás felszereltség része – be- és kiszálláskor megvilágítja az ajtók előtti teret.
  A fehér színű üdvözlő fényszőnyeg mellett a felszereltség hatféle, változtatható erősségű és színű (fehér, kék, narancs, bronz, orgona és zöld) fénydizájnt tartalmaz.
  A felszereltség további elemei: fények az első lábtérben, a kesztyűtartóban, a hátsó középső kartámasznál és a kartámaszban lévő tárolórekeszben, az első ülések háttámlájában; első és hátsó olvasólámpák; világítás a csomagtér-fedélen; világítás a belső díszbetétek pereme alatt, a külső tükrökben és az irattartóban; láb- és kilépőtér-megvilágítás mind a négy ajtónál.

ILLATVARIÁCIÓK.

Az Illatvariációk felszereltség esetén elég egyetlen gombnyomás, és az utasteret éterien finom, kellemes illat tölti be. Nyolcféle, négy témába sorolt illat áll rendelkezésre, amelyeket kimondottan a jármű számára komponáltak meg. Egyidejűleg két különböző – és kettesével variálható – illat használható az autóban. Az illat intenzitása három fokozatban állítható. A funkció az iDrive kontroller és az iDrive menü segítségével, vagy közvetlenül a légkondicionáló berendezés fejegységén lévő gombbal aktiválható. A funkció működése a központi kijelzőn követhető nyomon.
Az illat kibocsátása közben a beszívott külső levegőt megszűri és tisztítja a szellőző rendszer. A levegő minőségét jelentősen javítja az oxigén-ionizáció is.
A nyolcféle illatot négyféle kategóriába sorolták: a „Blue Suite” a friss víz illatát idézi, a „Green Suite” a friss növényekét, a „Golden Suite” meleg és telt jellegű, az „Authentic Suite” kategóriában pedig a természetes illatok dominálnak. Az illatok, amelyek átlagos használat mellett nagyjából hat hónapig használhatók, az eredeti BMW tartozékok választékából rendelhetők meg.

EXPERIENCE HÁTSÓ SZÓRAKOZTATÓ RENDSZER.

Az Experience hátsó szórakoztató rendszer nagyszerű szórakozást garantál a hátul ülők számára.
Az Experience hátsó szórakoztató rendszer a BMW Touch Command tablettel vezérelhető. A rendszer két 10 colos, színes, az első ülések háttámlájához erősített képernyőt foglal magában. A felszereltség tartalmaz továbbá egy Blu-ray lejátszót, egy HDMI-csatlakozót a mobil készülékek számára, valamint többféle csatlakozót az MP3-lejátszókhoz, játékkonzolokhoz stb. A beépített vezeték nélküli csatlakozó segítségével egyszerre akár három fejhallgató is csatlakoztatható a rendszerhez.
Masszázsfunkciós hátsó ülések esetén a Vitalitás program szintén vezérelhető az Experience hátsó szórakozató rendszer kezelőfelületéről.

EXECUTIVE DRIVE PRO.

Az Executive Drive Pro egy futómű-szabályozó rendszer, amely a legmagasabb szintű menetkényelmet dinamikus menettulajdonságokkal ötvözi. A két tengelyen működő légrugózás már önmagában is rendkívüli kényelmet biztosít, melyet az aktív elektromechanikus lengéscsillapítás támogat, így csökkentve minimálisra a karosszéria billegését egyenetlen, hepehupás útfelületen illetve kanyarodáskor.
 

A rendszer működésének alapját az első és a hátsó tengelyen található aktív stabilizátorok képezik, amelyek folyamatosan állítják a felfüggesztést menet közben. Mindez, illetve a navigációs rendszer adatait, a vezető stílus kielemzésének eredményét, valamint a kamera által közvetített útinformációkat is felhasználó dinamikus lengéscsillapító ellenőrzés még magasabb szintre emeli a menetkényelmet.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Benzin- és dízelmotorral hajtott BMW 7-es modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Kombinált fogyasztás (l/100km): 8,3–4,9
  Kombinált CO2-kibocsátás (g/km): 194–129

  A BMW 7-es iPerformance(3) modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,9–2,3
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 66–51
  Energiafogyasztás (kWh/100 km, kombinált): 14,8–13,4

  A BMW 750Li xDrive (1) fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,5–8,3
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 197–192

  Az itt szereplő fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a német piacra szállított, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. Az értékek a feltüntetett tartományon belül az adott modellhez elérhető opcionális felszereltségek, valamint a keréktárcsa- és gumiabroncs-méretek függvényében változhatnak.

  A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

  A CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva, valamint a mindenkor hatályos közösségi szabályozás alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást a NEDC ciklus alapján határozták meg.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“ című brosúrából kaphat. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.