ESZTÉTIKUM. LÁTNOKOKNAK.

A BMW 7-es Limousine dizájnja.

ESZTÉTIKUM. LÁTNOKOKNAK.

A BMW 7-es Limousine dizájnja.

„Az új 7-es BMW a modern luxusról alkotott felfogásunkat képviseli. A fejlesztés során a műszaki innovációt és a legapróbb részletekben is megjelenő csúcsminőséget ugyanúgy alapvető fontosságúnak tartottuk, mint a jólét atmoszférájának megteremtését a belső térben. A tervezési folyamat során a „technológiai költészet” ideáját követtük – ami a progresszív technológia, illetve annak dizájnnyelvre való lefordítását jelenti.

Karim Habib, a BMW dizájnrészlegének vezetője

ESZTÉTIKUM. LÁTNOKOKNAK.A BMW 7-es Limousine dizájnja.

„Az új 7-es BMW a modern luxusról alkotott felfogásunkat képviseli. A fejlesztés során a műszaki innovációt és a legapróbb részletekben is megjelenő csúcsminőséget ugyanúgy alapvető fontosságúnak tartottuk, mint a jólét atmoszférájának megteremtését a belső térben. A tervezési folyamat során a „technológiai költészet” ideáját követtük – ami a progresszív technológia, illetve annak dizájnnyelvre való lefordítását jelenti.

Karim Habib, a BMW dizájnrészlegének vezetője

Read more

KÜLSŐ DIZÁJN.

Dinamikus arányok, precízen megrajzolt vonalak és műalkotást idéző felületek: a 7-es BMW a legelegánsabb formájában jeleníti meg a jellegzetesen BMW-s dizájnt. Legyen szó az előrehaladást kifejező orr-részről, a nyújtott profilról vagy az izmos farról, a 7-es BMW minden látószögből természetes ösztönösséget és tekintélyt sugároz.

 • Magabiztos orr-rész

  Az orr-részen azonnal megragadják a tekintetet a nagyméretű, függőlegesen álló, széles keretbe foglalt vesék, amelyek dinamikus, az előrehaladás vágyát sugalló karaktert kölcsönöznek az autónak. Az alul lévő, optikailag három részre osztott légbeömlő, amely a lökhárító teljes szélességén áthúzódik, kivételesen tekintélyessé és látványossá teszi a megjelenést. Az alapfelszereltségként LED-es adaptív fényszórók belső világító csöveit vízszintes csík köti össze a vesékkel.
  A BMW Lézervilágítás technológia, amely a szó szoros értelmében fényárba borítja az utat, a lámpatest csöveinek közepén lévő, vízszintes, kék színű elemekről ismerhető fel.

 • Elegáns oldalnézet

  A finoman lejtő tetővonal különlegesen elegáns sziluettel ruházza fel az autót. Az ablakok krómozott keretei harmonikusan olvadnak bele a Hofmeister-ívbe. A kilincseket is magukban foglaló dupla, markáns karaktervonal az orr-résztől egészen a hátsó lámpákig fut. A két vonal egy keskeny sávot fog közre, amely a fény-árnyék játéknak köszönhetően egy állandó fénycsíkot képez, kihangsúlyozva a 7-es BMW hosszúságát és oldalmagasságát. A limuzin kiegyensúlyozottságot sugárzó látványát és alacsony súlypontját az Air Breather kopoltyújából kiinduló, és a jármű teljes oldalán végighúzódó krómbetét emeli ki.

 • Erőteljes far

  A hátsó elemek mindegyike vízszintes elrendezésű, ami kiemeli a 7-es BMW szélességét és tekintélyét. Egy krómozott díszléc fut végig az autó teljes szélességén, optikai összeköttetést teremtve ezzel a két lámpa között. Most első ízben az L-alakú világító elemek kidomborodnak a lámpaburkolatból, aminek köszönhetően a hátsó világítótestek még látványosabbá váltak. A kipufogóvégeket körülölelő, látványos krómkeret a széles nyomtávval és a markánsan domborodó kerékjárati ívekkel együtt lejjebb viszi a vizuális súlypontot, aminek köszönhetően a 7-es BMW oldalnézetből is rendkívül különleges megjelenésű.

ACTIVE AIR STREAM VESÉK.

A 7-es BMW orr-részének legkülönlegesebb dizájnelemei közé tartoznak az Active Air Stream vesék. A krómozott díszítésekkel ellátott, látható lamellák aktív módon szabályozzák a légáramlatok útját. Amennyiben nő a motor hűtési igénye, a lamellák kinyílnak. Zárt állapotukban pedig jelentősen javítják az aerodinamikai jellemzőket, emellett feltűnő megjelenést biztosítanak krómozott, hosszanti díszítőelemeiknek köszönhetően.

BELSŐ DIZÁJN.

A 7-es BMW bármelyik ülésén is foglaljon helyet, Ön érzi majd a luxus modern, a jövőt idéző módjának atmoszféráját. Virtuóz anyag-, fény-árnyék és színkompozíció, valamint innovatív technológiák szegődnek útitársául azoknak, akik mozgásba szeretnék hozni a dolgokat – akár hátsó, akár a vezetőülésből.

Közérzet és kényelem.

A 7-es BMW-vel a kényelem új korszaka köszöntött be.

 • A hátul ülőknek

  Hátul minden a luxus környezetben való utazást szolgálja. A bent ülők a bőséges tér kényelmét, valamint az exkluzív felszereltségi tételek előnyeit élvezhetik. A kivehető Touch Command tablet lehetőséget biztosít a kényelmi és a szórakoztató funkciók vezérlésére.
  Az Executive Lounge kiegészítő felszereltség megrendelése esetén a hátul, az első utas mögött ülő személy minden eddiginél pihentetőbb testhelyzetet vehet fel. A középső kartámaszba épített, fekete Nappa bőrrel borított asztal látásra és tapintásra is kimagasló minőségű. Mindemellett megnövelt tengelytávú változatban ott a Sky Lounge panoráma üvegtető, amely nyitottá és világossá teszi az utasteret. Az üvegtetőt kívánságra a választható színű hangulatvilágítás borítja fénybe. Mindez megteremti a tökéletes atmoszférát az 1400 wattos Bowers & Wilkins Diamond surround sound hifi-rendszer stúdió minőségű hangzásának élvezetéhez.

 • A vezetőnek és a jobb első ülésen utazónak

  A 7-es BMW vezető felé forduló műszerfala a technológiai innovációk egész sorának ad otthont. A BMW az első olyan autógyártó, amely gesztusvezérlést kínál: az innovációnak köszönhetően a legfontosabb utasítások kézmozdulattal is megadhatók a rendszernek. Hasonlóan intelligens a továbbfejlesztett beszédvezérlés is, csakúgy, mint az iDrive Touch kontroller, valamint az alternatívaként használható Touch Display funkció, amely a Professional navigációs rendszer esetén 10,25 colos, színes LCD-képernyőn áll rendelkezésre.
  A kiválasztott vezetési mód függvényében a bőrkormány mögötti műszeregységen egymástól eltérő grafikai szimbólumok jelennek meg. A különlegesen kellemesen felhasználói élmény érdekében a multifunkciós gombok háromdimenziós kialakításúak, valamint azokat krómozott felülettel látták el. Az elegáns, vízszintes felületeket alkalmazó architektúra megragadja a szemlélő tekintetét, a hangulatvilágítással kiemelt elemek pedig rabul is ejtik azt.

KIFINOMULTSÁG.

A 7-es BMW a precizitás és a mesteri kidolgozás legmagasabb szintjét képviseli. Kitűnően szemlélteti ezt az ún. lebegő tükördizájn: úgy tűnik, mintha a külső visszapillantó tükrök organikusan nőnének ki az ablakkeretből. A megoldás modern és elegáns, egyúttal az hozzájárul az aerodinamikai tulajdonságok még tökéletesebbé tételéhez is. A további példák között ott található a krómozott hosszanti rácselemekkel ellátott Active Air Stream hűtőrács, a magas fokú precizitást és erőt sugárzó kerékdizájn, valamint az összképbe páratlanul harmonikusan beleolvadó Hofmeiser-ív.

 

Belül az olyan csúcsminőségű anyagok teremtenek egyedülálló harmóniát, mint a belső díszítőelemek szürke Nyár nemesfája vagy az ülések elefántcsont fehér színű, exkluzív Nappa bőrkárpitja. A műszerfalat is a legmagasabb szintet képviselő kidolgozás jellemzi: az egyes elemek megjelenését a gyártási folyamat során gondosan összehangolták annak érdekében, hogy az összkép tökéletesen harmonikus legyen.

 

Az exkluzív színeket és anyagokat tartalmazó BMW Individual Kollekció további lehetőségeket kínál a 7-es BMW személyre szabásához. A választék résztét képezi egyebek mellett a BMW Individual Merino teljes bőrkárpithoz elérhető, mediterrán hangulatú Tartufo barna szín. Magát a bőrkárpitot pedig olyan, kézi munkával készült részletek gazdagítják, mint a fonott hatású öltések, a kézzel készült, ugyancsak fonott szegések, valamint a kontrasztos színű varrás.

 • M Driver’s csomag.

  Az M Driver’s csomag megvásárlása esetén a legnagyobb sebesség az alap 250
  km/óráról 305 km/órára nő. Az M Driver’s csomag rögtön az új jármű megrendelésekor
  igényelhető, de az később is egyszerűen megrendelhető. A csomag installálása
  után a végsebességen kívül a jármű egyéb műszaki adatai nem változnak. A csomag
  magában foglalja a BMW M Intenzív Tréningre érvényes vouchert is. Az M Driver’s
  csomag újbóli megvásárlása esetén másik Driving Experience tréning vehető
  igénybe. Ennek árát az M Driver’s csomag ismételt megvásárlásakor kell
  kiegyenlíteni.

"Montblanc for BMW" különleges kiadás

Válogatott anyagok, zseniális dizájn és egyedülálló funkciók – a modern luxusnak számos arca van. A ʺMontblanc for BMWʺ különleges kiadás a legmagasabb minőség és a mesteri kidolgozás iránt érzett, mindkét márka által osztott szenvedélyt fejezi ki. A Montblanc e közös elkötelezettség jegyében egy különleges kiegészítőkből álló kollekciót alkotott – kizárólag a 7-es BMW-nek.
A bőrből készült kreációk és íróeszközök tökéletes társak úgy a mindennapokban, mint a hosszú luxusutak alkalmával. A kollekció minden egyes darabját kifinomult, a 7-es BMW stílusát hordozó minta, valamint ʺMontblanc for BMWʺ felirat ékesíti. Az exkluzív terméksorozat 2016 tavaszától, a BMW Lifestyle Kollekció részeként lesz elérhető a kiválasztott BMW márkakereskedésekben és a Montblanc butikokban.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Benzin- és dízelmotorral hajtott BMW 7-es modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Kombinált fogyasztás (l/100km): 8,3–4,9
  Kombinált CO2-kibocsátás (g/km): 194–129

  A BMW 7-es iPerformance(3) modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,9–2,3
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 66–51
  Energiafogyasztás (kWh/100 km, kombinált): 14,8–13,4

  A BMW 750Li xDrive (1) fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,5–8,3
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 197–192

  Az itt szereplő fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a német piacra szállított, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. Az értékek a feltüntetett tartományon belül az adott modellhez elérhető opcionális felszereltségek, valamint a keréktárcsa- és gumiabroncs-méretek függvényében változhatnak.

  A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

  A CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva, valamint a mindenkor hatályos közösségi szabályozás alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást a NEDC ciklus alapján határozták meg.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“ című brosúrából kaphat. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.