A BMW 7-ES SOROZAT.

A vezető luxus.

A BMW 7-ES SOROZAT.

A vezető luxus.

A BMW 7-es SOROZAT.A vezető luxus.

Max. teljesítmény, (kW (LE) / 1/perc) (730d3)

195 (265)/4000

CO2-kibocsátás, g/km (730d3)

139–146

Kombinált fogyasztás l/100 km (730d3)

5,6–5,3

Legnagyobb sebesség (km/óra) (730d3)

250

Modell

BMW 730d Limousine

A BMW Group nagy múltra visszatekintő hagyománya, hogy alapjaiban határozza meg az autózás jövőjét. Mi ugyanis abban hiszünk, hogy a jövőt úgy tudjuk a legjobban megjósolni, ha mi magunk hozzuk létre azt. Most, a 7-es BMW-vel pedig a luxus jövőjét tárjuk a világ elé. Ez az autó pontosan olyan varázslatos és ellenállhatatlan, mint amilyen egy igazi BMW mindig is volt. Vonzerejét az eleddig soha nem látott innovációk, a mércét állító kényelem, a modern dizájn, valamint a lenyűgöző, ugyanakkor páratlanul hatékony dinamizmus biztosítják.

A KATEGÓRIA ÉLLOVASAI. 610 LÓERŐTŐL 45 G/KM-ES CO₂-KIBOCSÁTÁSIG.

BMW M760Li xDrive V12 Excellence modellváltozat

BMW 740e/Le iPerformance

A BMW 7-ES SOROZAT FELFEDEZÉSE.

Dizájn.

„Az új 7-es BMW a modern luxusról alkotott felfogásunkat képviseli. A fejlesztés során a műszaki innovációt és a legapróbb részletekben is megjelenő csúcsminőséget ugyanúgy alapvető fontosságúnak tartottuk, mint a jólét atmoszférájának megteremtését a belső térben. A tervezési folyamat során a 'technológiai költészet' ideáját követtük – ami a progresszív technológia, illetve annak dizájnnyelvre való lefordítását jelenti." Karim Habib, a BMW dizájnrészlegének vezetője
Read more

Innovatív funkcionalitás.

A BMW mérnökeit az úttörő innovációk létrehozása utáni vágy hajtotta. Az olyan funkciókkal pedig, mint amilyen például a BMW gesztusvezérlés, a BMW Lézervilágítás vagy a távirányítású parkolás, a 7-es BMW-t sikerült is a jövőbe tekintés mércéjévé tenniük. Mindemellett ott a legfontosabb funkciók vezérlésére szolgáló BMW Touch Command, egy tablet, amelyhez hasonlót most először építettek be egy BMW-be.
Read more

Közérzet és kényelem.

A 7-es BMW a jellegzetesen BMW-s vezetési élmény fogalmát kiterjeszti a sofőrrel való autózás esetére is. A luxus kényelmet biztosító hátsó ülésekben utazóknak hatalmas tér áll rendelkezésére. Míg az Executive Drive Pro aktív futómű-szabályozó technológiája mindig kompromisszumoktól mentes kényelmet és dinamizmust biztosít, addig az olyan felszereltségek, mint a hangulatvilágítás vagy az innovatív kényelmi és szórakoztató funkciók a pihentető utazás legmagasabb fokát teszik lehetővé.
Read more

BMW EfficientDynamics.

Az innovatív könnyűépítés, az úttörő motortechnológiák és az intelligens motormenedzsment a legjobb példák arra, hogy a BMW EfficientDynamics mérnökei által kidolgozott innovációk új mércét állítanak. E technológiák pedig mesteri módon egyesülnek a 7-es BMW-ben. Az eredmény a menetkényelem, a dinamizmus és a hatékonyság optimális kombinációja.
Read more

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Benzin- és dízelmotorral hajtott BMW 7-es modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Kombinált fogyasztás (l/100km): 8,3–4,9
  Kombinált CO2-kibocsátás (g/km): 194–129

  A BMW 7-es iPerformance(3): modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,9–2,3
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 66–51
  Energiafogyasztás (kWh/100 km, kombinált): 14,8–13,4

  A BMW 750Li xDrive (1) fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,5–8,3
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 197–192

  A BMW M760Li xDrive (1) modell üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása*:
  Kombinált fogyasztás (l/100km): 13,0
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 298

  A BMW 730d (3) fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 5,6–5,3
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 146–139

  Az itt szereplő fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a német piacra szállított, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. Az értékek a feltüntetett tartományon belül az adott modellhez elérhető opcionális felszereltségek, valamint a keréktárcsa- és gumiabroncs-méretek függvényében változhatnak.

  A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

  A CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva, valamint a mindenkor hatályos közösségi szabályozás alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást a NEDC ciklus alapján határozták meg.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“ című brosúrából kaphat. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.