RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.

BMW ConnectedDrive vezetőt segítő rendszerek a BMW 6-os Cabrióban.

Számos innovatív technológia sokféle módon nyújt Önnek támogatást, garantálva a csúcsszintű kényelmet és biztonságot. Mindennek köszönhetően Ön valóban csak a legfontosabbra összpontosíthat – a gondtalan vezetési élményre.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

A Driving Assistant Plus a maximális kényelem érdekében nem csak a vezetéstámogató rendszereket, sávelhagyás-figyelmeztető rendszert, fékezés funkcióval ellátott ráfutásos ütközés- és gázolásveszélyre figyelmeztető rendszert tartalmazza, de aktív sebességszabályozó automatikát Stop&Go funkcióval is.

Az aktív sebességszabályozó automatika a vezető által beállított sebességet és a követési távolságot tartja akár 210 km/h sebességig. Lassan haladó forgalomban vagy dugóban a jármű önállóan gyorsít és fékez, illetve tartja a beállított követési távolságot, és meg is áll, ha szükséges. Ha a BMW előtt haladó jármű hirtelen fékez, a BMW - bekapcsolt ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer mellett - azonnal reagál. A rendszer lépcsőzetesen működik. Előbb egy figyelmeztető ikon jelenik meg, majd az ikon villogni kezd és hangjelzés hallható, végül az autó erősen fékez.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

A teljes színspektrumú BMW Head-Up Display az utazással kapcsolatos információkat közvetlenül a vezető látóterébe vetíti, így az teljes mértékben a vezetésre összpontosíthat. A kijelzőn olyan adatok szerepelnek, mint például a pillanatnyi sebesség, a navigációs tippek, az előzési tilalomra is figyelmeztető sebességhatár-kijelzés információi, a telefonfunkciók és a lejátszási listák, valamint a különböző vezetőt segítő rendszerek információi és figyelmeztetései.
A szélvédőre vetített ikonok igen nagy felbontásban, színesben jelennek meg a valósághű közlekedési szimbólumokkal együtt. A vetített kép a jármű előtt 2,3 méterrel látszik lebegni. Ez, valamint az optimális elhelyezés biztosítják a gyors és kényelmes leolvashatóságot, amely csak minimális mértékben vonja el a vezető figyelmét.
A vetített kép fényereje automatikusan igazodik a külső fényviszonyokhoz, a kijelző megjelenése pedig aszerint változik, hogy nappal van-e vagy éjszaka. A vetítés magassága állítható. A vezető maga választhatja ki, hogy a pillanatnyi sebesség és az asszisztensek jelzései mellett milyen információk jelenjenek meg a kijelzőn.

PARKOLÓ-ASSZISZTENS.

A Parkolóasszisztens megkönnyíti a párhuzamos parkolást. Akár aktív, akár kikapcsolt állapotban a rendszer méri a potenciális parkolási helyeket, miközben az autó lassan (35 km/h-nál kisebb sebességgel) és a parkoló autóktól legfeljebb 1,5 méter távolságban halad. Ha elég nagy helyet talált, akkor a vezető egyszerűen bekapcsolja az irányjelzőt, majd a Parkolóasszisztens átveszi a kormányzást - a gázpedált, a sebességváltót és a fékeket pedig továbbra is a vezető működteti. A rendszer mindehhez akusztikus jelzésekkel, valamint a központi kijelzőn megjelenő utasításokkal nyújt segítséget. A rendszer így könnyebbé, stresszmentesebbé és biztonságosabbá teszi a parkolást.

BMW NIGHT VISION GYALOGOS-FELISMERÉS FUNKCIÓVAL.

A gyalogos-felismerés funkcióval ellátott BMW Night Vision a fényszórók hatósugarán kívülre tolja ki a vezető látómezejét, lehetővé téve azt, hogy a gyalogosok és a nagyobb testű állatok éjszaka jóval nagyobb távolságból legyenek észlelhetők. A BMW vesék egyikébe épített infravörös kamera a jármű előtti területet pásztázza, a kép pedig a központi kijelzőn jelenik meg. Mindez lehetővé teszi a vezető számára, hogy nagyjából 300 méteres távolságból észlelje a gyalogosokat és az állatokat.
A jármű sebességét és a kormányzási szöget figyelembe véve a rendszer értékeli, hogy az azonosított objektum ténylegesen veszélyt jelent-e. Amennyiben akut veszélyhelyzet áll fenn, villogó, piros színű (állatot vagy emberi alakot ábrázoló) ikon tűnik fel a videóképen, valamint az opcionális BMW Head-Up Display-n. Akusztikus jelzés is felhangzik, a fékek pedig készenléti állapotba helyezkednek.
A rendszer automatikusan aktiválódik, amint a jármű elindul, és figyelmeztető jelzést bocsát ki, ha veszélyhelyzetet érzékel, viszont a kijelző nincs bekapcsolva. A gyalogos-felismeréssel ellátott BMW Night Vision a BMW ConnectedDrive innovációja.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

A BMW Selective Beam funkciónak köszönhetően az éjszakai vezetés még kényelmesebbé és biztonságosabbá válhat. A rendszer anélkül biztosítja az út kitűnő megvilágítását, hogy elvakítaná a többi közlekedőt. A rendszer felismeri a többi közlekedőt, és kitakarja azokat a távolsági fényszóró fénykévéjéből. A fényszórók 400 méteres hatótávolsága lehetővé teszi a veszélyek korai felismerését, és hozzájárul a jobb iránytartáshoz is.

SURROUND VIEW.

A Surround View a kamera-alapú Top View és Side View funkciókat, valamint a tolatókamerát egyesíti magában. A külső tükörben elhelyezett kamerák, illetve a tolatókamera együttesen 270°-os látószögű képet adnak az autó körülötti területről.
A Top View az autó mellett területet mutatja, megkönnyítendő ezzel a manőverezést. A Side View a rosszul belátható helyeken, például autókihajtókban és útkereszteződésekben könnyíti meg a tájékozódást. Az autó elején, a bal és a jobb oldalon lévő egy-egy digitális kamera a jármű előtti forgalmat pásztázza. Mindez lehetővé teszi a keresztező forgalom idejében való észlelését, aminek köszönhetően a vezető megfelelően reagálhat. A Side View funkció automatikusan kikapcsol, amint a jármű eléri a 15 km/órás sebességet. A vezető ezt követően maga kapcsolhatja be a tolatókamerát, a Top View vagy a Side View funkciót.
A kamerarendszerek aktiválódnak, amikor a vezető hátramenetbe kapcsol vagy megnyomja a PDC, illetve a Side View gombját. A kamerák képe a központi kijelzőn jelenik meg.

PROFESSIONAL NAVIGÁCIÓS RENDSZER IDRIVE TOUCH KONTROLLERREL.

A Professional navigációs rendszer letisztult dizájnnal és kimagasló szolgáltatás-kínálattal rendelkezik. Az egyszerűen használható navigációs rendszer tökéletesen illeszkedik az iDrive kontroller és a központi kijelző működési koncepciójához. A rendszer magában foglalja továbbá az USB-csatlakozós kihangosítót, a beszédvezérlést és a BMW Professional típusú, DVD-meghajtóval ellátott rádiót, valamint tartalmaz egy 20 GB-os, az audiofájlok számára fenntartott merevlemezt is, melyben egy zenei adatbázis szintén helyet kapott. Mindemellett az online összeállított alternatív útvonalak is megjeleníthetők. A rendszer keresési gyakoriság alapján a POI menüben szimbólumokból álló listába rendezi a legnépszerűbb érdekes helyeket (POI-k), úgyis mint üzemanyag töltőállomások, szállodák és egyéb helyek. A beépített 10,2 colos, nagyfelbontású, színes, osztott-képernyő funkciós (egy fő- és egy mellékképernyő) kijelző könnyen olvasható és áttekinthető.

A rendszer intuitív módon, az iDrive Touch kontrollerrel vezérelhető, amelynek érintés-érzékeny felületén a vezető saját kézírásával is megadhatja az úticél címét. Alternatívaként a rendszer a közvetlen menüelérést biztosító gombokkal, a nyolc, praktikus „kedvencek” gombbal vagy beszédvezérléssel is működtethető. A műholdas fotókat háttérképként használó háromdimenziós – bizonyos objektumokat fotórealisztikusan mutató – megjelenítésnek köszönhetően a navigálás maga is izgalmas vizuális élménnyé válik.

Professional navigációs rendszer.

  • iDrive Touch kontroller

    Az iDrive Touch kontroller (a Professional navigációs rendszer részeként) lehetővé teszi a központi kijelzőn megjelenő tartalom kényelmes, egy kézzel való összeállítását. A kontrollerbe épített érintőfelületnek köszönhetően egyszerűen, kézírással vihetők be a különböző információk, például az úticélok nevei.

    A kontroller elforgatásával és lenyomásával számos funkció érhető el, megváltoztathatók a különböző beállítások, és lehetséges a listák görgetése is. A kontroller egyszerűen és intuitívan kezelhető, mivel alapja a tapintási érzet. Mindez rendkívüli módon megkönnyíti a vezető dolgát, hiszen annak figyelmét a rendszer csak minimális mértékben vonja el a forgalomról. A kontrollerrel vezérelt funkciók a központi kijelzőn láthatóak.