SZELEK SZÁRNYÁN.

A BMW 6-os Cabrio dizájnja.

SZELEK SZÁRNYÁN.

A BMW 6-os Cabrio dizájnja.

A verseny motorcsónakok ihlette dizájnjával, a határtalan mennyiségű friss levegővel és aszfaltra termettségével a BMW 6-os Cabrio egy olyan elegáns kétajtós modell, amely a a könnyed tengeri atmoszférát sugározza magából. A lenyitott vászontető észrevétlenül húzódik meg a karosszéria alatt, aminek köszönhetően lapos és harmonikus övvonal jön létre. A műszerfalat a sportos kezelőszervek uralják. A kontúrok és a vonalak pedig a színtiszta aerodinamikát helyezik a gyújtópontba.

SZELEK SZÁRNYÁN.A BMW 6-os Cabrio dizájnja.

A verseny motorcsónakok ihlette dizájnjával, a határtalan mennyiségű friss levegővel és aszfaltra termettségével a BMW 6-os Cabrio egy olyan elegáns kétajtós modell, amely a a könnyed tengeri atmoszférát sugározza magából. A lenyitott vászontető észrevétlenül húzódik meg a karosszéria alatt, aminek köszönhetően lapos és harmonikus övvonal jön létre. A műszerfalat a sportos kezelőszervek uralják. A kontúrok és a vonalak pedig a színtiszta aerodinamikát helyezik a gyújtópontba.

KÜLSŐ DIZÁJN.

Bárhonnan is nézi, a BMW 6-os Cabrio az agilitást, a légáramlatok megzabolázását és az előrehaladást fejezi ki. Az alapfelszereltség részét képező LED-es fényszórókkal és a légbeömlők felett elhelyezett nappali menetfényekkel, valamint az enyhén előre dőlő vesékkel az autó orra felejthetetlen látványt nyújt.
Oldalnézetből az új, beépített irányjelzős visszapillantó tükrök, valamint a nagy tengelytáv ragadják meg a tekintetet. A gondosan kidolgozott, a farig futó karaktervonal miatt az autó olyan benyomást kelt, mintha eggyé akarna válni az aszfalttal. A kontúrok kivétel nélkül a motorcsónakok áramvonalas dizájnját idézik.
Az izmos kerékjárati íveknek és az erőt sugárzó, szélesen terpesztő kerekeknek köszönhetően a far markáns kontrasztot képez a dinamikus orr-résszel. A far-rész látványát elsősorban az L-alakú hátsó lámpák, a látványos kipufogók és a vízszintes krómdíszek határozzák meg. Az autó által közölt üzenet – különösen, ha a tető nyitva van – még messziről is egyértelmű: ez a legexkluzívabb kabrió, amelyen BMW jelvény van.

ADAPTÍV LED-ES FÉNYSZÓRÓK.

A távolságifényszóró-asszisztenssel ellátott LED-es fényszórók automatikusan változtatják a fényelosztást a haladási sebességnek megfelelően, ezáltal dinamikusan igazodnak az autó előtti út jellegzetességeihez. Az első lámpák amellett, hogy a házukban van elhelyezve az irányjelző és a nappali menetfény, magában foglalják változó városi és autópályás fényelosztást biztosító adaptív fényszóró funkciót, a kanyarfényeket, valamint a BMW Selective Beam rendszert (vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens), amely szükség szerint váltogat a tompított és a távolsági fényszóró között. Mindennek köszönhetően bármilyen viszonyok között garantált az út tökéletes megvilágítása.
Sötétben haladva a vezető messzire belát a kanyarokba, amint elfordítja a kormánykereket. Az autó melletti terület jobb láthatósága érdekében a kanyarfények azonnal aktiválódnak, amint a vezető bekapcsolja az irányjelzőt vagy elfordítja a kormányt – mindez akkor is megtörténik, ha az autó áll. Az adaptív fényszórók optimálisan világítják be a jármű környezetét, jelentősen fokozva ezzel a biztonságot.
Az, hogy a BMW Selective Beam rendszer lehetővé teszi a távolsági fényszóró folyamatos működését, optimális látási viszonyokat teremt éjszaka. A rendszer folyamatosan figyeli az elöl haladó vagy szemből érkező járműveket, és úgy állítja a távolsági fényszóró fénynyalábjának alakját, hogy ne vakítsa el a többi közlekedőt.

20 COLOS, MULTIKÜLLŐS 616 KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK.

20 COLOS, MULTIKÜLLŐS 616 KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK.

A 20 colos, multiküllős 616 könnyűfém keréktárcsák, amelyek elöl és hátul eltérő méretű, defekttűrő gumiabroncsokkal vannak ellátva, az autó sportos fénypontjait jelentik. De nem csak optikai értelemben – stabilan futnak és könnyűek, amivel számottevően hozzájárulnak a kiváló menettulajdonságokhoz. A vastag és vékony küllőket váltogató, rafinált kialakítás garantálja azt, hogy a fékek optimális mennyiségű hűtőlevegőhöz jussanak.

VÁSZONTETŐ.

A teljesen automatikus mozgatású vászontető egyedülálló hang- és hőszigetelő képességgel rendelkezik. Mindemellett zárt állapotában kupés sziluettel ruházza fel az autót, a hátsó szélvédő pedig leengedhető, ami kitűnő szellőzést biztosít a belső térben.
Amikor még több friss levegőre van igény, a vászontető egyetlen gombnyomásra a csomagtartóban kialakított rekeszbe húzódik vissza. A tető mozgás közben, akár 40 km/órás sebességig is nyitható vagy zárható – előbbi művelet 19 másodpercet vesz igénybe, az utóbbi pedig 24-et.
A bent ülőknek még zárt tető esetén is a kabriókhoz méltó, frissítő élményben lehet részük annak köszönhetően, hogy mind az öt ablak leereszthető – miközben a tető a helyén marad, hogy például a tűző naptól védje az utasokat.

BELSŐ DIZÁJN.

Az elegáns, sportos külső dizájn harmonikusan folytatódik a BMW 6-os Cabrio belső terében is. A Design Pure Experience csomag esetében a puha, exkluzív, kibővített tartalmú Cognac/Fekete színű Nappa bőrkárpitozás, a barna Fineline nemesfa belső díszbetétek és a nagyvonalúan méretezett felületek harmóniája teremt tágas, rendkívül kulturált utasteret.
A vezetéssel kapcsolatos fontos információk a nagy felbontású, szabadon álló, üvegborítású, galvanizált kerettel ellátott központi kijelzőről olvashatók le. A Black Panel optikás középkonzol, valamint az iDrive Touch kontroller és a sebességváltó körüli kerámiafoglalat még exkluzívabbá teszi az atmoszférát. Az elöl, illetve a hátsó középső kartámaszban található praktikus rekeszek és pohártartók pedig számos tárolási lehetőséget kínálnak fel.

SZÍNEK ÉS ANYAGOK.

A gondosan megmunkált anyagok és a kitűnő minőségű fényezés azok a tényezők, amelyek exkluzív karakterrel ruházzák fel a BMW 6-os Cabriót. A színek ugyancsak hozzájárulnak ahhoz, hogy mindegyik autón látsszon a páratlan minőség. A külső esetében tizenegy különböző árnyalat közül lehet választani – a kínálat a klasszikus és elegáns Gleccser ezüsttől egészen az új Sonic Speed kék metálfényezésig terjed. Mindehhez tökéletesen passzol a belső tér eleganciája, ahol puha, exkluzív, kibővített tartalmú, Cognac/Fekete vagy Elefántcsont fehér/Fekete színű bőrkárpit borít mindent, a felületeknek pedig az olyan belső díszítőelemek adnak még határozottabb struktúrát, mint a barna színű Fineline nemesfa.

A BMW Individual választéka a luxus legfelső fokára vágyók igényeit hivatott kielégíteni. A kínálat elemei, például a BMW Individual nemesfa belső díszítőelemek és a BMW Individual Merino teljes bőrkárpit még kifinomultabbá teszik az utastér összképét. Az egyedi megjelenés jegyében a BMW Individual további tizenegy színnel gazdagítja a fényezések kínálatát.

BANG & OLUFSEN HIGH-END SURROUND SOUND SYSTEM HIFIRENDSZER.

Az új Dirac Dimensions jeladó-rendszernek köszönhetően a Bang & Olufsen High-end Surround Sound System hifirendszer nyitott és élénk atmoszférát teremt kivételes akusztikájával. A lenyűgöző hangzást 12 darab, 1000 Watt összteljesítményű hangszóró biztosítja, amelyek közül a központi hangsugárzó a műszerfalból emelkedik ki. A központi és a középhangsugárzó ún. akusztikus lencse technológiával van ellátva, amely minden ülőhelyen ugyanolyan szintű hangzásélményt biztosít. A rendszer kétféle hangzásbeállítást kínál fel: a „Studio” módban a tökéletes hangminőségen van a hangsúly, az „Expanded” mód pedig virtuálisan egy nagyobb akusztikus teret hoz létre. Az audiovizuális élményt a hangszórók megvilágítása teszi teljessé.