Stage

FELVILLANYOZÓAN MÁS A MEGSZOKOTTNÁL.

BMW 530e plug-in hibrid.

BMW iPerformance

FELVILLANYOZÓAN MÁS A MEGSZOKOTTNÁL.

BMW 530e plug-in hibrid.

FELVILLANYOZÓAN MÁS A MEGSZOKOTTNÁL.BMW 530e plug-in hibrid.

Gondolkodj kreatívan. Halld meg az idők szavát. Ez a fenntarthatóság megteremtésének két legfontosabb alapkövetelménye. Azzal, hogy a BMW 530e iPerformance tökéletesen ülteti át a gyakorlatba ezt a megközelítést, jócskán meghaladja a korát. A modell – amelynek legfőbb aduja a felvillanyozó vezetési élmény – plug-in hibrid hajtásláncának köszönhetően fényes jövő elébe néz.

BMW 530e iPerformance (3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,3–2,1
CO2-kibocsátás (kombinált): 52–47
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,9–13,3

Read more

JÁRMŰKONCEPCIÓ.

JÁRMŰKONCEPCIÓ.

A BMW 530e iPerformance az elektromos motor és a 4 hengeres TwinPower Turbo benzinmotor együttesével teremti meg a kimagaslóan hatékony BMW eDrive plug-in hibrid meghajtást. Utóbbi egyszerre teszi lehetővé a rövidebb utak tisztán elektromos meghajtással való, zéró helyi károsanyag-kibocsájtás melletti, dinamikus megtételét, valamint – 4 hengeres benzinmotornak köszönhetően – a nagyobb hatótávolságot.

Read more

HAJTÁSLÁNC.

HAJTÁSLÁNC.

A hajtáslánc központi elemeit a 184 lóerős (135 kW), 4 hengeres, BMW TwinPower Turbo technológiával ellátott benzinmotor, a 95 LE teljesítményű (70 kW) elektromos motor, valamint a 9,2 kWh-s lítium-ion akkumulátor képezik. Tisztán elektromos meghajtással a jármű nagyjából 45 kilométert képes megtenni, az elektromos hajtás melletti végsebesség pedig 140 km/óra.

Read more

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

Az intelligens energiamenedzsment azzal optimalizálja a hibrid meghajtás teljesítmény–hatékonyság tényezőjét, hogy proaktív módon választja meg a megfelelő hajtási módot. Például a rendelkezésre álló navigációs adatokat arra használja fel, hogy előre azonosítja az útvonalon azokat a szakaszokat és közlekedési szituációkat, amelyekhez leginkább az elektromos meghajtás illik, illetve azon a körülményeket, amelyek a nagyfeszültségű akkumulátor töltésére nyújtanak ideális lehetőséget.

Read more

MENET KÖZBEN.

MENET KÖZBEN.

A BMW 530e iPerformance különböző vezetési módokkal rendelkezik, amelyeknek segítségével a vezető komoly befolyást gyakorolhat a fogyasztás alakulására. A gyakorlatban az eredmény elsősorban a kiválasztott vezetési módtól függ – másodsorban pedig az egyéni vezetési stílustól.

Read more

DIZÁJN.

A BMW 530e iPerformance rendkívül magabiztos kiállású testre szabott öltönyében: a vesék hosszanti rácselemei BMW i kék színben pompáznak. A kerékagyak lévő porvédő sapkái ugyancsak kék színűek. Az első sárhányókon BMW i-logók vannak. A Hofmeister-íven és az ajtóküszöbökön pedig eDrive-logók láthatók.

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK.

A plug-in hibid modellek számára kifejlesztett, iOS vagy Android operációs rendszerű eszközökre letölthető My BMW Remote applikáció részletes információkat közöl a BMW 530e iPerformance pillanatnyi státuszáról – például az akkumulátor töltöttségi szintjéről és a még rendelkezésre álló hatótávolságról. A töltési műveletek a heti időzítő funkción át, távirányítással vezérelhetők.

KÉNYELMES TÖLTÉS.

A jármű a hozzá járó töltőkábel segítségével, a háztartási elektromos csatlakozókról, illetve út közben, a nyilvános töltőállomásokon tölthető fel a BMW tartozékok választékából megvásárolható kábellel. A megfelelő töltőállomások helyéről és elérhetőségéről a navigációs rendszer és a BMW Remote applikáció tájékoztat. A töltés ellenértékét akár BMW ChargeNow kártya használatával is kiegyenlítheti.

Read more

Fogyasztás, villamosenergia-fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az itt szereplő üzemanyag- és villamosenergia-fogyasztási értékek, illetve CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a Magyarországon forgalomba helyezett, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. A fogyasztás és a CO2-kibocsátás esetében feltüntetett értékek megállapításánál figyelembe vették a különböző keréktárcsa- és gumiabroncsméreteket.

    (1) 2018.04.15-ig ezek az értékek alkalmazandók. Kérjük, ellenőrizze BMW-je adatainak elérhetőségét.

    A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

    A CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva, valamint a mindenkor hatályos közösségi szabályozás alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást a NEDC ciklus alapján határozták meg.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“ című brosúrából kaphat. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.