Stage

FELVILLANYOZÓAN MÁS A MEGSZOKOTTNÁL.

BMW 530e plug-in hibrid.

BMW iPerformance

FELVILLANYOZÓAN MÁS A MEGSZOKOTTNÁL.

BMW 530e plug-in hibrid.

FELVILLANYOZÓAN MÁS A MEGSZOKOTTNÁL.BMW 530e plug-in hibrid.

Gondolkodj kreatívan. Halld meg az idők szavát. Ez a fenntarthatóság megteremtésének két legfontosabb alapkövetelménye. Azzal, hogy a BMW 530e iPerformance tökéletesen ülteti át a gyakorlatba ezt a megközelítést, jócskán meghaladja a korát. A modell – amelynek legfőbb aduja a felvillanyozó vezetési élmény – plug-in hibrid hajtásláncának köszönhetően fényes jövő elébe néz.

BMW 530e iPerformance :
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,0-2,4
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 45-54

Read more

JÁRMŰKONCEPCIÓ.

JÁRMŰKONCEPCIÓ.

A BMW 530e iPerformance az elektromos motor és a 4 hengeres TwinPower Turbo benzinmotor együttesével teremti meg a kimagaslóan hatékony BMW eDrive plug-in hibrid meghajtást. Utóbbi egyszerre teszi lehetővé a rövidebb utak tisztán elektromos meghajtással való, zéró helyi károsanyag-kibocsájtás melletti, dinamikus megtételét, valamint – 4 hengeres benzinmotornak köszönhetően – a nagyobb hatótávolságot.

Read more

HAJTÁSLÁNC.

HAJTÁSLÁNC.

A hajtáslánc központi elemeit a 184 lóerős (135 kW), 4 hengeres, BMW TwinPower Turbo technológiával ellátott benzinmotor, a 95 LE teljesítményű (70 kW) elektromos motor, valamint a 9,2 kWh-s lítium-ion akkumulátor képezik. Tisztán elektromos meghajtással a jármű nagyjából 45 kilométert képes megtenni, az elektromos hajtás melletti végsebesség pedig 140 km/óra.

Read more

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

Az intelligens energiamenedzsment azzal optimalizálja a hibrid meghajtás teljesítmény–hatékonyság tényezőjét, hogy proaktív módon választja meg a megfelelő hajtási módot. Például a rendelkezésre álló navigációs adatokat arra használja fel, hogy előre azonosítja az útvonalon azokat a szakaszokat és közlekedési szituációkat, amelyekhez leginkább az elektromos meghajtás illik, illetve azon a körülményeket, amelyek a nagyfeszültségű akkumulátor töltésére nyújtanak ideális lehetőséget.

Read more

MENET KÖZBEN.

MENET KÖZBEN.

A BMW 530e iPerformance különböző vezetési módokkal rendelkezik, amelyeknek segítségével a vezető komoly befolyást gyakorolhat a fogyasztás alakulására. A gyakorlatban az eredmény elsősorban a kiválasztott vezetési módtól függ – másodsorban pedig az egyéni vezetési stílustól.

Read more

DIZÁJN.

A BMW 530e iPerformance rendkívül magabiztos kiállású testre szabott öltönyében: a vesék hosszanti rácselemei BMW i kék színben pompáznak. A kerékagyak lévő porvédő sapkái ugyancsak kék színűek. Az első sárhányókon BMW i-logók vannak. A Hofmeister-íven és az ajtóküszöbökön pedig eDrive-logók láthatók.

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK.

A plug-in hibid modellek számára kifejlesztett, iOS vagy Android operációs rendszerű eszközökre letölthető My BMW Remote applikáció részletes információkat közöl a BMW 530e iPerformance pillanatnyi státuszáról – például az akkumulátor töltöttségi szintjéről és a még rendelkezésre álló hatótávolságról. A töltési műveletek a heti időzítő funkción át, távirányítással vezérelhetők.

KÉNYELMES TÖLTÉS.

A jármű a hozzá járó töltőkábel segítségével, a háztartási elektromos csatlakozókról, illetve út közben, a nyilvános töltőállomásokon tölthető fel a BMW tartozékok választékából megvásárolható kábellel. A megfelelő töltőállomások helyéről és elérhetőségéről a navigációs rendszer és a BMW Remote applikáció tájékoztat. A töltés ellenértékét akár BMW ChargeNow kártya használatával is kiegyenlítheti.

Read more

Fogyasztás, villamosenergia-fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.