ERŐ+

Dinamizmus és hatékonyság a BMW 4-es Gran Coupé esetében.

ERŐ+

Dinamizmus és hatékonyság a BMW 4-es Gran Coupé esetében.

ERŐ+Dinamizmus és hatékonyság a BMW 4-es Gran Coupé esetében.

Ahogyan az új BMW 4-es Gran Coupé eleganciája azonnal szembetűnik Önnek, ugyanúgy a dinamizmusát is rögtön érzi majd. E jármű esetében jól érzékelhetően szerves egységet alkot a motor, a futómű és az aerodinamikailag optimalizált dizájn. Nem kerülheti el a figyelmét az sem, hogy az erő milyen utánozhatatlan módon alakul át fürgeséggé. A tökéletes tömegelosztású modell számos motorváltozatban, hátsó- és összkerékmeghajtással egyaránt elérhető. Mindez nem mást szolgál, mint a vezetési élmény legfelsőbb fokának megvalósítását.

BMW 440i Gran Coupé:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,5–9,2
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 193–207

Read more

MEGGYŐZŐ DINAMIZMUS.

A BMW 4-es Gran Coupé már at első pillanattól a vérpezsdítően sportos karakter, a pengeéles kezelhetőség és az optimális menetkényelem mellett foglal állást. Ezek egyesítésével az autó átütő teljesítményt tesz le a vezető lábai elé – tökéletes úttartással és kanyarstabilitással társítva. Az intelligens könnyűépítési koncepcióval együtt a végeredmény maximális fokú dinamizmus és agilitás a sportosan elegáns járművek négyajtós kategóriájában.

ERŐTELJES MOTOROK.

BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

Tekintélyt parancsoló teljesítmény-leadás, selymesen sima járás és bizsergetően izgalmas hang jellemzik a BMW EfficientDynamics motorcsaládba tartozó, soros 6 hengeres benzinmotort. A dupla-VANOS-szal, Valvetronic-kal, nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ellátott motor 326 lóerőt (240 kW) állít elő, átlagfogyasztása pedig 8,5-9,2 liter 100 kilométerenként.

Read more

BMW TwinPower Turbo soros 4 hengeres benzinmotor.

A BMW TwinPower Turbo 2,0-literes 4 hengeres benzinmotor legújabb generációja maximális vezetési élményt garantál. Az erőforrás figyelemreméltóan agilis teljesítményleadással rendelkezik, valamint azt kitűnő gázreakciók jellemzik már alacsony fordulatszám-tartományokban is – miközben példamutatóan hatékony és alacsony emissziójú.
Read more

BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor.

Az új generációs BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor példás fogyasztási értékekkel párosuló, lenyűgöző erőfelépítést biztosít az olyan innovatív technológiáknak köszönhetően, mint amilyen például a változó turbinageometriájú turbófeltöltő és a common rail közvetlen befecskendezés. A motor 258–313 lóerő (190–230 kW) közötti teljesítményt és lenyűgöző, 560–630 Nm közötti nyomatékot állít elő.
Read more

BMW TwinPower Turbo 4 hengeres dízelmotor.

A legújabb generációs BMW TwinPower Turbo 2,0-literes, négyhengeres dízelmotorokat agilis teljesítményleadás, valamint még alacsony fordulatszám-tartományokban is kimagaslóan jó gázreakciók jellemzik. A változó turbinageometriájú turbófeltöltő és a CommonRail közvetlen befecskendezés gondoskodnak e motorok kivételes üzemanyag-hatékonyságáról és alacsony károsanyag-kibocsátásáról.
Read more

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SEBESSÉGVÁLTÓ.

Az opcionális 8 fokozatú automata sportváltó gondoskodik a dinamizmus, a hatékonyság és a menetkényelem legmagasabb szintjéről. A rövid kapcsolási idők javítják a gyorsulási értékeket, míg a nyolc sebesség kiváló fokozatkiosztásának köszönhetően a váltások alig észrevehetőek. Az optimális erőleadás érdekében a váltó mindig ideális fordulatszámon tartja a motort, így a zajhatás is csökken. A nyolcadik fokozatban nagy sebesség mellett már kevesebbet forog a motor, melynek köszönhetően csökken az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás.

SPORTOS MENETKARAKTERISZTIKA.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezni a BMW 4-es Gran Coupé menetkarakterisztikáját, akkor azt mondhatnánk: lélegzetelállító. A BMW jellegzetes hátsókerék-meghajtása, az alacsonyan lévő súlypont és a tökéletes tömegeloszlás garantálják a vezetés színtiszta élményét. Mindezt az alapfelszereltség részét képező, Servotronic funkcióval ellátott, változó áttételű sport kormánymű és az opcionálisan rendelhető Adaptív M futómű támogatják. Az imént említett rendszerek együttes erővel kezeskednek a kiváló úttartásról, különösen sportos vezetési stílus mellett vagy kanyargós utakon.

 • 50:50 arányú tömegelosztás

  Az ideális, 50:50 arányú tömegelosztásnak köszönhetően rendkívüli iránystabilitás, könnyű manőverezhetőség és precíz kormányreakció érhető el. Ugyanakkor az autó alacsonyabb súlypontja és rövid túlnyúlásai gondoskodnak a menetkarakterisztika további javításáról.

 • Adaptív M futómű

  Az Adaptív M futómű elektronikus vezérlésű lengéscsillapítóival automatikusan alkalmazkodik a vezetési helyzethez és az útviszonyokhoz. A vezető a Driving Experience kapcsolón keresztül egy gombnyomásra megváltoztathatja a futómű karakterisztikáját a kényelmestől a kifejezetten agilis kezelhetőséget biztosító extrém sportosig.

 • Változó áttételű sport kormánymű

  A Servotronic funkcióval ellátott változó áttételű sport kormánymű közvetlen és agilis kormányzást tesz lehetővé – úgy, hogy kanyarodáskor a vezetőnek kisebb fizikai erőt kell kifejtenie. A rendszer változó kormányáttételeket alkalmaz a kormány állásszögének megfelelően. Mindez még jobb kezelhetőséget biztosít sportos vezetési stílus esetén, emellett fokozza a kényelmet parkolás és kanyarodás közben. A csomag további részét képezi a választható SPORT+ mód.

A BMW 4-ES SOROZAT DINAMIZMUSA.

A BMW 4-ES SOROZAT DINAMIZMUSA.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Alacsonyabb fogyasztás, fokozott vezetési élmény: ezt nyújtja a BMW EfficientDynamics. A funkcióknak egy olyan csomagjáról van szó, amely felöleli a meghajtási rendszert, az energiamenedzsmentet és a járműkoncepciót. Az eredmény csekélyebb üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás, egyben fokozott dinamizmus és intenzívebb vezetési élmény. Az EfficientDynamics minden egyes BMW modell alapfelszereltségének szerves része, így a BMW 4-es Gran Coupé-nak is.

Read more

Üzemanyag-fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.