KÍVÜLRŐL SPORTOS. BELÜLRŐL TÁGAS.

A BMW 3-as Touring dizájnja.

KÍVÜLRŐL SPORTOS. BELÜLRŐL TÁGAS.

A BMW 3-as Touring dizájnja.

KÍVÜLRŐL SPORTOS. BELÜLRŐL TÁGAS.A BMW 3-as Touring dizájnja.

A dinamizmus, az elegancia és a sokoldalúság egyedülálló kombinációja teszi kategóriájának legsportosabb tagjává a BMW 3-as Touringot. A BMW 3-as sorozat jellegzetességeit magán viselő modell hűen követi a BMW márka dizájnhagyományait, tehát hosszú motorháztetővel, kis túlnyúlásokkal, nagy tengelytávval és hátratolt utascellával rendelkezik. Ily módon a BMW 3-as Touring továbbra is őrzi vezető szerepét a szegmensben.

Read more

KÜLSŐ DIZÁJN.

A sportosan elegáns külső már első látásra is harmonikus összhangot, hibátlan esztétikumot és dinamizmust fejez ki. Vízszintes díszítőelemeivel, hangsúlyosan megformált légbeömlőivel az első lökhárító és a fényszórók kompozíciója masszívan széles kiállásúvá teszik az autót. A dupla kerek, kör alakú világító gyűrűkkel ellátott fényszórók LED-technológiás változatban is elérhetők.
De az autónak nem csak az orr-része látványos. A markáns formájú hátsó lökhárítón két vízszintes vonal fut végig, az egymástól távol lévő, LED-es hátsó lámpák pedig gondoskodnak arról, hogy a BMW 3-as Touring éjszaka is egyértelműen felismerhető legyen.
A Platina ezüst metálfényezéssel és 18 colos könnyűfém keréktárcsákkal ellátott Luxury Line változat csak egy azon számtalan variáció közül, amellyel egyéni vonással ruházható fel a BMW 3-as Touring – de mindegyik összeállításra igaz, hogy az nagyszerűen emeli ki az autó sportos karakterét.

LED-ES FÉNYDIZÁJN.

Az alapfelszereltségnek számító LED-technológiás első és hátsó lámpák mellett opcionálisan a BMW 3-as Touring ködlámpái is LED-esek lehetnek.

 • LED-es fényszórók

  A nappali menetfényekkel, parkolófényekkel és irányjelzőkkel ellátott LED-es fényszórók minden funkciója LED technológiájú. A távolsági és a tompított fényszórók 10 darab, nagy fényerejű LED-ből állnak. Az automatikus hatótávolság-szabályozású fényszórók briliáns minőségben világítják meg az utat, jelentős mértékben fokozva ezzel a biztonságot éjszaka vagy rossz időjárási körülmények között.
  A LED-eket hosszú élettartam, valamint a hagyományos égőkénél akár 50 százalékkal is alacsonyabb energiafogyasztás jellemzi. Ennek következtében azok hozzájárulnak a fogyasztás és az emisszió mérsékléséhez is. Mindehhez járul még az az előny is, hogy fényük színhőmérséklete nagyon közel áll a természetes nappali fényéhez, így az nem bántja a szemet. A LED-es fényszórók lapított külső kontúrja kiemeli az autó atletikus stílusát.

 • Adaptív LED-es fényszórók

  Az adaptív LED-es fényszórók, amelyeket a haladási sebességhez igazodó fényelosztás jellemez, dinamikusan világítják meg az utat. Az oldalsó fényforrásokkal és a nappali menetfényekkel együtt az adaptív LED-es fényszórók magukban foglalják a városban és az országúton eltérő fényelosztást alkalmazó adaptív fényszóró funkciót, a kanyarfényeket, valamint a BMW Selective Beam funkciót (vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens), amely automatikusan vált a távolsági és a tompított fény között. Mindennek köszönhetően a rendszer minden körülmények között optimálisan világítja meg az utat.
  Sötétben a mozgó fényszórók jóvoltából a vezető mélyen belelát a kanyarokba, amint elfordítja a kormánykereket. Az autó közvetlen környezetének jobb megvilágítása érdekében a kanyarfények automatikusan aktiválódnak, amint a vezető bekapcsolja az irányjelzőt vagy elfordítja a kormánykereket – még akkor is, ha a jármű áll. Azzal, hogy optimálisan világítják meg az utat, az adaptív fényszórók jelentős mértékben fokozzák az aktív biztonságot.
  A BMW Selective Beam funkciónak köszönhetően a vezető folyamatosan bekapcsolva tarthatja a távolsági fényszórót, ami éjszaka optimális látási viszonyokat teremt. A rendszer figyeli az elöl haladó, illetve a szemből jövő forgalmat, és folyamatosan állítja a fényszórók sugarát, hogy ezzel elkerülhető legyen a többi közlekedő elvakítása.

 • LED-es ködlámpák

  A LED-es ködlámpáknak köszönhetően ködben, illetve csapadékos időben könnyebben észlelhetők az autó közelében lévő dolgok, ami fokozza az éjszakai vezetés biztonságát. A ködlámpák széles fénysugara mellett említésre méltó az általuk kibocsátott fény színe – amely élénkségében és színhőmérsékletében nagyon hasonlít a nappali fényhez –, valamint hosszú élettartamuk és alacsony energiafogyasztásuk.

  A LED-es ködlámpák mindemellett a magas műszaki színvonal és a modernség auráját vonják a 3-as BMW eleve látványos orr-része köré.

 • LED-es hátsó lámpák

  A hátsó lámpák LED-es világító elemei, amelyek különálló, nagy teljesítményű LED-es fényforrásokat tartalmaznak, a BMW-kre jellemző „L” alakot formáznak. Mindez hátulról egyértelműen BMW-ként azonosíthatóvá teszi az autót még sötétben is.
  A nagyméretű irányjelzők és a gyorsan felvillanó, LED-es féklámpák jelentős szerepet játszanak a 3-as BMW még biztonságosabbá tételében.

PANORÁMA ÜVEGTETŐ.

A panoráma üvegtető ámulatba ejtő kilátást nyújt, emellett rengeteg fényt enged a belső térbe, amely ettől kivételesen tágasnak és nyitott atmoszférájúnak hat. Ha a napfény túlságosan erős, ott a könnyen és simán elhúzható napfényvédő roló.
A toló és billenő funkcióval egyaránt rendelkező panoráma üvegtető többféle módot is felkínál a kiváló szellőzés érdekében. Amennyiben a vezető szellőző állásba kapcsolja az üvegtetőt, a napfényvédő roló automatikusan hátrébb kúszik, hogy beengedje a levegőt. Annak érdekében, hogy az utastérben nyitott tető esetén is csak minimális legyen a turbulencia, a beépített szélterelő elem nyitáskor automatikusan kiemelkedik a helyéről.

BELSŐ DIZÁJN.

Amint Ön beszáll BMW 3-as Touringjába, azonnal szembetűnik majd a vezetőorientáltság és a kitűnő anyagminőség. A tágas belső tér praktikus tárolási lehetőségeket kínál, a műszerfal pedig funkcionális és letisztult. Az összképet az elegancia és a dinamizmus határozza meg. Az egyedülálló minőséget a számos krómozott részlet, valamint a magasfényű fekete felületek emelik ki. A BMW-től megszokott stílusban a műszerfal szisztematikusan a vezető felé fordul, megkönnyítve ezzel a kezelést.
Minden egyes ergonómiai kihívást a legnagyobb odafigyeléssel oldottak meg a tervezők. Az egyik legjobb példa az opcionális Professional navigációs rendszer 8,8 colos kijelzője, amely a középkonzol felett, szabadon áll, prémium szintű minőségérzetet sugározva. A középkonzolon lévő két, takarórolóval ellátott pohártartó tároló rekeszként használható, ha a roló be van húzva. Mindez csak kettő azon általános koncepció elemei közül, amely tökéletesen ötvözi a sportosságot a rugalmas használhatósággal.

KITŰNŐ MINŐSÉGŰ ANYAGOK.

A belső tér kifinomult dizájnja és csúcsminőségű kidolgozása már első pillantásra szembetűnik. Az opcionális sportülések például Nyeregbarna színű Dakota bőrkárpittal is elérhetők, amelyet további Barna színű felületek egészítenek ki. Mindezt tökéletesen egészítik ki a fémintarziás erezett Kőris nemesfa díszítőelemek, amelyeknek gyöngyházfényű Króm dekorszegélye mind a négy ajtón végighúzódik.

A műszerfal látványát számos krómozott elem gazdagítja – többek között azok, amelyek a klasszikus órák és műszeregységek körül vannak. A klímaberendezés, a rádió kezelőszervei és a légbeömlők körül magasfényű Fekete borítás látható. Az opcionális világításcsomag részeként a belső teret közvetlen és szórt fények stílusos és diszkrét kombinációja világítja meg.

A maximális mértékű exkluzivitást a BMW Individual teremti meg: a Fehér színű, erezett Kőris nemesfa díszbetétek, illetve a Kasmír Bézs vagy Amaro Barna színben elérhető BMW Individual kibővített tartalmú Merino bőrkárpit rendkívül kifinomult vonással gazdagítják a belső teret, egy egészen új dimenzióba emelve a minőséget.