SPORTOSABB BÁRMINÉL. ÉS ELEGÁNSABB, MINT VALAHA.

A BMW 3-as Limousine dizájnja.

SPORTOSABB BÁRMINÉL. ÉS ELEGÁNSABB, MINT VALAHA.

A BMW 3-as Limousine dizájnja.

Összetéveszthetetlen dizájnelemei kategóriája legsportosabb tagjává teszik a 3-as BMW-t. A „háromdobozos” kialakítás modern interpretációjával – hosszú motorháztető, kis túlnyúlások, nagy tengelytáv és hátratolt utastér – az autó a BMW dizájntradícióját viszi tovább. Ily módon pedig a BMW legnagyobb darabszámban értékesített sorozata továbbra is megőrzi vezető helyét a szegmensben.

SPORTOSABB BÁRMINÉL. ÉS ELEGÁNSABB, MINT VALAHA.A BMW 3-as Limousine dizájnja.

Összetéveszthetetlen dizájnelemei kategóriája legsportosabb tagjává teszik a 3-as BMW-t. A „háromdobozos” kialakítás modern interpretációjával – hosszú motorháztető, kis túlnyúlások, nagy tengelytáv és hátratolt utastér – az autó a BMW dizájntradícióját viszi tovább. Ily módon pedig a BMW legnagyobb darabszámban értékesített sorozata továbbra is megőrzi vezető helyét a szegmensben.

Read more

KÜLSŐ DIZÁJN.

A sportosan elegáns külső már első látásra is harmonikus összhangot, hibátlan esztétikumot és dinamizmust fejez ki. Vízszintes díszítőelemeivel, rafináltan megformált légbeömlőivel az első lökhárító és a fényszórók kompozíciója masszívan széles kiállásúvá teszik az autót. A dupla kerek, kör alakú világító gyűrűkkel ellátott fényszórók LED-technológiás változatban is elérhetők.

De az autónak nem csak az orr-része látványos. A markáns formájú hátsó lökhárítón két vízszintes vonal fut végig, az egymástól távol lévő, LED-es hátsó lámpák pedig gondoskodnak arról, hogy a BMW 3-as Limousine éjszaka is egyértelműen felismerhető legyen.

A Mediterrán kék metálfényezéssel és 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal ellátott Sport Line változat csak egy azon számtalan variáció közül, amellyel egyéni vonással ruházható fel a BMW 3-as Limousine – de mindegyik összeállításra igaz, hogy az nagyszerűen emeli ki az autó sportos karakterét.

LED-ES FÉNYDIZÁJN.

Az alapfelszereltségnek számító LED-technológiás első és hátsó lámpák mellett opcionálisan a BMW 3-as Limousine ködlámpái is LED-esek lehetnek.

 • LED-es fényszórók

  A nappali menetfényekkel, parkolófényekkel és irányjelzőkkel ellátott LED-es fényszórók minden funkciója LED technológiájú. A távolsági és a tompított fényszórók 10 darab, nagy fényerejű LED-ből állnak. Az automatikus hatótávolság-szabályozású fényszórók briliáns minőségben világítják meg az utat, jelentős mértékben fokozva ezzel a biztonságot éjszaka vagy rossz időjárási körülmények között.

  A LED-eket (light emitting diodes = fénykibocsátó diódák) hosszú élettartam, valamint a hagyományos égőkénél akár 50 százalékkal is alacsonyabb energiafogyasztás jellemzi. Ennek következtében azok hozzájárulnak a fogyasztás és az emisszió mérsékléséhez is. Mindehhez járul még az az előny is, hogy fényük színhőmérséklete nagyon közel áll a természetes nappali fényéhez, így az nem bántja a szemet. A LED-es fényszórók lapított külső kontúrja kiemeli az autó atletikus stílusát.

 • Adaptív LED-es fényszórók

  Az adaptív LED-es fényszórók, amelyeket a haladási sebességhez igazodó fényelosztás jellemez, dinamikusan világítják meg az utat. Az oldalsó fényforrásokkal és a nappali menetfényekkel együtt az adaptív LED-es fényszórók magukban foglalják a városban és az országúton eltérő fényelosztást alkalmazó adaptív fényszóró funkciót, a kanyarfényeket, valamint a BMW Selective Beam funkciót (vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens), amely automatikusan vált a távolsági és a tompított fény között. Mindennek köszönhetően a rendszer minden körülmények között optimálisan világítja meg az utat.
  Sötétben a mozgó fényszórók jóvoltából a vezető mélyen belelát a kanyarokba, amint elfordítja a kormánykereket. Az autó közvetlen környezetének jobb megvilágítása érdekében a kanyarfények automatikusan aktiválódnak, amint a vezető bekapcsolja az irányjelzőt vagy elfordítja a kormánykereket – még akkor is, ha a jármű áll. Azzal, hogy optimálisan világítják meg az utat, az adaptív fényszórók jelentős mértékben fokozzák az aktív biztonságot.
  A BMW Selective Beam funkciónak köszönhetően a vezető folyamatosan bekapcsolva tarthatja a távolsági fényszórót, ami éjszaka optimális látási viszonyokat teremt. A rendszer figyeli az elöl haladó, illetve a szemből jövő forgalmat, és folyamatosan állítja a fényszórók fénysugarát, hogy ezzel elkerülhető legyen a többi közlekedő elvakítása.

 • LED-es ködlámpák

  A LED-es ködlámpáknak köszönhetően ködben, illetve csapadékos időben könnyebben észlelhetők az autó közelében lévő dolgok, ami fokozza az éjszakai vezetés biztonságát. A ködlámpák széles fénysugara mellett említésre méltó az általuk kibocsátott fény színe – amely nagyon hasonlít a nappali fény színéhez –, valamint hosszú élettartamuk és alacsony energiafogyasztásuk.

  A fényszórók alatt helyet foglaló LED-es ködlámpák mindemellett a magas műszaki színvonal és a modernség auráját vonják a 3-as BMW eleve látványos orr-része köré.

 • LED technológiájú hátsó lámpák

  A LED technológiájú hátsó lámpák világító elemei, amelyek nagy teljesítményű LED-es fényforrásokból állnak, jellegzetesen „L”-alakúak. A lámpák még tovább erősítik a far BMW-s jellegét, egyszersmind éjszaka is egyértelműen BMW-ként teszik azonosíthatóvá az autót. A nagyméretű irányjelzők és gyorsan felvillanó LED-es féklámpák jelentős szerepet játszanak a 3-as BMW biztonságosságának növelésében is.

BELSŐ DIZÁJN.

Amint Ön beszáll BMW 3-as Limousine-jába, azonnal szembetűnik majd a vezetőorientáltság és a kitűnő anyagminőség. A tágas belső tér praktikus tárolási lehetőségeket kínál, a műszerfal pedig funkcionális és letisztult. Az összképet az elegancia és a dinamizmus határozza meg. Az egyedülálló minőséget a számos krómozott részlet, valamint a magasfényű fekete felületek emelik ki. A BMW-től megszokott stílusban a műszerfal szisztematikusan a vezető felé fordul, megkönnyítve ezzel a kezelést.
Minden egyes ergonómiai kihívást a legnagyobb odafigyeléssel oldottak meg a tervezők. Az egyik legjobb példa az opcionális Professional navigációs rendszer 8,8 colos kijelzője, amely a középkonzol felett, szabadon áll, prémium szintű minőségérzetet sugározva. A középkonzolon lévő két, takarórolóval ellátott pohártartó tárolórekeszként használható, ha a roló be van húzva. Mindez csak kettő azon általános koncepció elemei közül, amely tökéletesen ötvözi a sportosságot a modernséggel.

KITŰNŐ MINŐSÉGŰ ANYAGOK.

A belső tér kifinomult dizájnja és csúcsminőségű kidolgozottsága már első pillantásra szembetűnik. Az opcionális sportülések például Osztriga színű ‘Dakota’ bőrkárpittal is elérhetők. Mindezt tökéletesen egészítik ki a hosszanti csiszolású Alumínium belső díszítőelemek, amelyeknek magasfényű Fekete dekorszegélye mind a négy ajtón végighúzódik.

A műszerfal látványát számos krómozott elem gazdagítja – többek között azok, amelyek a klasszikus órák és műszeregységek körül vannak. A klímaberendezés, a rádió kezelőszervei és a légbeömlők körül magasfényű Fekete borítás látható. Az opcionális világításcsomag részeként a belső teret közvetlen és szórt fények stílusos és diszkrét kombinációja világítja meg.

A maximális mértékű exkluzivitást a BMW Individual teremti meg: a Fehér színű, erezett Kőris nemesfa díszítőelemek, illetve a Kasmír Bézs vagy Amaro Barna színben elérhető BMW Individual kibővített tartalmú Merino bőrkárpit rendkívül kifinomult vonással gazdagítják a belső teret, egy egészen új dimenzióba emelve a minőséget.