SZISZTEMATIKUS FEJLŐDÉS.

A BMW 330e Plug-in hibrid.

BMW iPerformance

SZISZTEMATIKUS FEJLŐDÉS.

A BMW 330e Plug-in hibrid.

Az elektromotor és a BMW TwinPower Turbo erőforrás két világ legjavát egyesíti egy kivételesen dinamikus és kényelmes limuzinban, a BMW 330e iPerformance modellben. Az innovatívsággal párosuló nagyszerűség remekül hozza összhangba egymással a 3-as BMW sportosságát és eleganciáját. A lenyűgöző dinamizmus a legmagasabb szintű környezettudatossággal párosul a zéró emisszióval járó haladás jóvoltából – egy különleges koncepcióról van tehát szó, amely tökéletesen illik a BMW 3-as Limousine kvalitásaihoz.

SZISZTEMATIKUS FEJLŐDÉS.A BMW 330e Plug-in hibrid.

Az elektromotor és a BMW TwinPower Turbo erőforrás két világ legjavát egyesíti egy kivételesen dinamikus és kényelmes limuzinban, a BMW 330e iPerformance modellben. Az innovatívsággal párosuló nagyszerűség remekül hozza összhangba egymással a 3-as BMW sportosságát és eleganciáját. A lenyűgöző dinamizmus a legmagasabb szintű környezettudatossággal párosul a zéró emisszióval járó haladás jóvoltából – egy különleges koncepcióról van tehát szó, amely tökéletesen illik a BMW 3-as Limousine kvalitásaihoz.

Read more

JÁRMŰKONCEPCIÓ.

3-as BMW egy kisautóhoz illő fogyasztással: a BMW EfficientDynamics eDrive technológiájának köszönhetően a jármű körülbelül 40 kilométert képes megtenni tisztán elektromos hajtási módban – nulla lokális emisszió és nulla üzemanyag-fogyasztás mellett. A nagyfeszültségű akkumulátor a csomagtér padlója alatt található, amely 370 literes űrtartalmával ideálisan megfelel a mindennapok követelményeinek - az akkumulátor jelenléte tehát nem igényel kompromisszumot a kényelem, praktikum, vagy a térérzet terén. Kívülről szemlélve, az iPerformance modellt az autó C-oszlopain elhelyezett eDrive megjelölés, valamint az autó oldalán elől megjelenő i betű különbözteti meg a hagyományos technológiával hajtott modellektől. A vesék rácsainak és a kerékagyak jellegzetes kék színe egyértelműen jelzi, hogy az autó innovatív hajtástechnológiával működik. Emellett a plug-in hibrid sportos hangolású futóműve optimális útfekvést és kormányreakciót biztosít, és mindegyik vezetési módban garantálja a kimagasló dinamizmust. Ennek eredményeként a BMW 330e iPerformance Limousine a dinamizmus terén is túlteljesít minden várakozást. Ilyen egy felülmúlhatatlan, jövőorientált járműkoncepció.

BMW iPerformance.

EGYÉNILEG MEGVÁLASZTHATÓ VEZETÉSI KARAKTERISZTIKA.

A plug-in hybrid BMW 330e iPerformance Limousine számos különféle vezetési móddal rendelkezik, amelyek révén a vezető jelentősen képes az autó tényleges energiafogyasztását befolyásolni. A fogyasztás egyaránt függ a kiválasztott vezetési módtól és a vezető személyes stílusától. Teljesen feltöltött akkumulátorral egyetlen csepp üzemanyag nélkül akár 40 kilométert is autózhatunk. Az AUTO eDrive vezetési módban a villanymotor és a belsőégésű motor optimális kombinálásával a hangsúly a kiváló hatékonyságon van.

 • Városi vezetés

  A városi vezetés során a BMW 330e iPerformance Limousine tökéletesen kihasználja az elektromos hajtás kínálta előnyöket. Teljesen feltöltött akkumulátorral rövid távokon (akár 40 km-ig) szennyezőanyag-kibocsátás nélkül lehet közlekedni a városban úgy, hogy az autó egyetlen csepp üzemanyagot sem fogyaszt.

 • Hétköznapi autózás

  A napi ingázásnál a plug-in hibrid két rendszere közötti együttműködés kerül előtérbe. Az AUTO eDrive módban a belsőégésű motor és a villanymotor intelligens együttműködése garantálja a hasonló kategóriájú benzines és dízel járművekkel összehasonlítva a fogyasztás jelentősen kisebb. Röviden: Élvezze a BMW 3-as Limousine luxusát kiváló üzemanyag-fogyasztás mellett.

 • Autózás nagy távolságra

  Élvezze a takarékos közlekedés örömét nagy távolságokon is. A plug-in hibrid kiválóan teljesít hosszú utakon is anélkül, hogy ez hátrányosan befolyásolná a megtehető távolságot vagy a jármű szolgáltatásait.

HAJTÁSLÁNC.

A BMW 330e iPerformance Limousine hajtóerejét a nagy teljesítményű, 4 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotor, valamint egy kimagaslóan hatékony eDrive elektromotor biztosítja. Az említett EfficientDynamics technológiák kombinációja egy olyan járművé áll össze, amelyet nemcsak alacsony fogyasztás, hanem lenyűgöző dinamizmus, valamint minden körülmények között rendíthetetlen stabilitás jellemez.

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

Az intelligens energiamenedzsment a BMW eDrive koncepció egyik alappillére. A rendszer a hajtásrendszer összetevőinek működését hangolja össze, hogy mindenkor a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosítsa a dinamikus vezetési élmény érdekében. Az intelligens energiamenedzsment optimalizálja a hibrid-hajtás teljesítmény-hatékonyság arányát a megfelelő hajtásmód prediktív kiválasztásával. Például a navigációs rendszer rendelkezésre álló adatai alapján előre beazonosítja azokat az útszakaszokat, amelyek ideálisak az elektromos hajtás használatához vagy a nagyfeszültségű akkumulátor töltéséhez.

Olyan helyzetekben, amikor a belsőégésű motornak alacsonyabb lenne az teljesítmény-hatékonyság aránya, a rendszer magasabb és jobb teljesítmény-hatékonysági arányú töltési fokozatra kapcsol. A belsőégésű motor így többletenergiát termel. Ez az energia az elektromos motoron/generátoron keresztül az akkumulátort tölti, és később felhasználható tisztán elektromos üzemmódban vagy a belsőégésű motor hatékonyságának javítására. A rendszer az elektromos motor/generátor működését is szabályozza, és a mozgási energiát a motorfékes gurulás, illetve fékezés során visszatölti. AZ ECO PRO móddal együtt az intelligens energiamenedzsment a jármű minden rendszerét - többek közt a kiegészítő és komfort funkciókat is - úgy hangolja és használja, hogy azok működése üzemanyag-takarékos és maximálisan hatékony legyen.

Az eDrive gomb segítségével a vezető három különböző elektromos meghajtási mód közül választhat: az alapbeállítás az AUTO eDRIVE mód, mellette rendelkezésre áll a MAX eDRIVE mód, illetve a SAVE BATTERY mód, amelyben a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintje azonos szinten marad.

 • AUTO eDRIVE mód

  Az AUTO eDRIVE módban az intelligens BMW EfficientDynamics rendszer gondoskodik az elektromos, valamint a belső égésű motor működésének leghatékonyabb összehangolásáról. Ehhez a haladási sebességet, valamint az akkumulátor töltöttségi szintjét veszi alapul. A mód két fázisra bontható. Amennyiben az akkumulátor töltöttségi szintje 12% és 100% között van, Ön akár 80 km/órás sebességgel is haladhat tisztán elektromos meghajtással. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje 12% alá csökken, a BMW 330e iPerformance mérsékelt erejű, 20 km/órás gyorsításra, valamint tartósan maximum 55 km/órás sebesség tartására képes.

 • MAX eDRIVE mód

  Elektromos vezetési élmény a maximumon: MAX eDRIVE módban Ön akár 120 km/órás sebesség mellett élvezheti a tisztán elektromos hajtás előnyeit. Nagyobb sebességnél, amikor a gyorsítási potenciál kifullad, a belső égésű motor automatikusan beindul.

 • SAVE BATTERY mód

  Amikor az akkumulátor töltöttsége alacsony, a SAVE BATTERY mód lehetővé teszi, hogy belső égésű motor töltse az akkumulátort, vagy biztosítja azt, hogy a töltöttségi szint állandó maradjon. Ily módon a vezető a tisztán elektromos vezetéshez tartogathatja az akkumulátor kapacitását.

 • Prediktív kiválasztás

  Miután Ön megadta az úti célt a navigációs rendszer számára, a prediktív energiamenedzsment kielemzi a tervezett útvonalat például a sebességhatárok, valamint a valós idejű forgalmi adatok alapján. Mindennek köszönhetően a rendszer hatékonyan, a legmegfelelőbb módon alkalmazza a tisztán elektromos hajtást – mindenekelőtt ott, ahol az a legnagyobb előnyökkel jár (pl. városban).

TÖLTÉS.

Legyen szó a hagyományos otthoni elektromos csatlakozó, vagy a 360° ELECTRIC átfogó választékába tartozó BMW i Wallbox használatáról, a nagyfeszültségű akkumulátor feltöltése nem is lehetne ennél egyszerűbb. Amikor pedig Ön úton van, a számos ChargeNow* nyilvános töltőállomás valamelyikén vételezhet áramot autójához.

* A szolgáltatás Magyarországon nem elérhető.

 • Otthoni feltöltés

  A jármű egyszerűen feltölthető az otthoni elektromos csatlakozóról is az autóhoz járó töltőkábel segítségével. A teljes feltöltöttség eléréséhez így 2–4 óra szükséges. A töltés azonban sokkal gyorsabb és kényelmesebb a külön megvásárolható BMW i Wallboxszal: a falra szerelhető otthoni töltőállomás nagyobb töltési kapacitással rendelkezik, így lerövidíti a töltési időt, mindemellett pedig ideális dizájn-kiegészítő a BMW járművekhez. A telepítési szolgáltatás rugalmasan igazodik az egyéni elvárásokhoz.
  Az autó töltőcsatlakozója a bal első sárhányón lévő fedél alatt található. A töltőcsatlakozó körüli LED-es fénygyűrű egyértelműen tájékoztat a töltési státuszról.

 • Töltés út közben

  Az otthoni feltöltés mellett – a BMW Charge Now* mobilitási szolgáltatásának köszönhetően – immár lehetőség van a BMW elektromos és plug-in hibrid járműveinek út közbeni feltöltésére is. A tény, hogy a töltőállomásokat birtokló számos szolgáltató egyesítette erőit a kiterjedt hálózat létrehozása érdekében, azt jelenti, hogy jelentősen egyszerűbbé válik az ilyen autók tulajdonosainak élete.
  A ChargeNow* töltőállomások helyzete könnyedén meghatározható a navigációs rendszer, a BMW Remote alkalmazás vagy a ChargeNow weboldal segítségével. Az autó töltőcsatlakozója a bal első sárhányón lévőn fedél alatt található. A csatlakozó körül lévő LED-es világító gyűrű még kívülről nézve is egyértelműen tájékoztat a töltés státuszáról.
  A ChargeNow kártyának*, valamint az interchange alkalmazásnak köszönhetően az autósok immár készpénz igénybevétele nélkül is használhatják a töltőállomásokat. A különböző töltési módok a chargenow.com ügyfélportálon tekinthetők át. A ChargeNow lehetővé teszi azt is, hogy az ügyfelek áttekintsék az általuk addig felhalmozott díjakat. Az ügyfelek minden hónap végén számlát kapnak, amelyet hitelkártyájukkal egyenlíthetnek ki.
  * A szolgáltatás magyarországi elérhetőségével, valamint a használat feltételeivel kapcsolatos információkért kérjük, forduljon hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez.

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK.

Legyen mindig összeköttetésben a BMW-jével: az okostelefonokról (iOS operációs rendszerrel) nemcsak a BMW Remote Services olyan elemei érhetők el, mint a távvezérelt zárás, hanem hibrid-specifikus funkciók is. Ez azt jelenti, hogy Ön mindig áttekintheti BMW 330e iPerformance Limousine-jának fogyasztási, valamint hatékonysági értékeit. A BMW szolgáltatásai minden szituációra megoldást nyújtanak, legyen szó akár a jármű fedélzetén vagy azon kívül történő felhasználásról.

 • BMW Connected alkalmazás

  A BMW Connected alkalmazás iOS operációs rendszert használó okostelefonokhoz kifejlesztett, plug-in hibridekre optimalizált Remote Services funkciói részletes információkat közölnek az autó pillanatnyi státuszáról – például a jármű helyzetéről, az akkumulátor töltöttségi szintjéről, illetve a még megtehető távolságról.

  A töltési folyamat a távolból is vezérelhető a heti időzítő segítségével, a jármű utasterének hőmérséklete pedig idejében a kívánt szintre állítható be indulás előtt. Az úticélok, az érdekes helyek, valamint a töltőállomások helyzetére vonatkozó adatok az alkalmazásból könnyedén továbbíthatók a jármű rendszerébe.

  A BMW Connected alkalmazás plug-in hibridekre optimalizált Remote Services funkciói mérik az egyes utak hatékonyságát is, és hasznos tippeket adnak a hatékonyabb vezetés és a hatótávolság növelése érdekében.

 • Elő-kondicionálás

  Nyáron kellemesen lehűtött, télen pedig hívogatóan felmelegített autóba szállhat be – annak köszönhetően, hogy a BMW 330e álló helyzeti légkondicionálása ezt lehetővé teszi. Az elektromos hűtőkompresszornak, valamint a tartály nélküli elektromos fűtőegységnek köszönhetően az automata légkondicionáló berendezés szinte teljesen némán működik – akkor is, amikor a motor áll. A hét minden napjára három indulási idő programozható be.
  Fél órával a tervezett indulás előtt a fűtés, a hűtés és a szellőztetés egy intelligens vezérlő rendszer segítségével megkezdi a tulajdonos által beállított hőmérséklet előállítását. A rendszer az autóba épített iDrive kontrollerrel, vagy egy kompatibilis okostelefonnal kényelmesen, a BMW ConnectedDrive alkalmazás segítségével vezérelhető.
  Amennyiben a nagyfeszültségű akkumulátor megfelelő töltöttségi szinttel rendelkezik, az álló helyzeti légkondicionálás működőképes akkor is, ha a jármű éppen nem áll töltés alatt.

KÉNYELEM.

Talán említeni is felesleges, hogy a BMW 330e iPerformance Limousine-hoz hasonló innovatív autók a legmagasabb szintű kényelmet nyújtják. A nagyfeszültségű akkumulátort olyan helytakarékos módon építették be, hogy 360 literes csomagtér áll rendelkezésre, amelynek kapacitása bőségesen elég a mindennapokban. Az alapfelszereltséghez tartozó futómű mindenkor teljes értékű dinamizmust és stabilitást, valamint kellemes vezetési érzetet nyújt – hosszú utakon éppúgy, mint nagy terheléssel haladva.