HATALMAS LEHETŐSÉGEK A BELSŐ TÉRBEN IS.

Kényelem és funkcionalitás a BMW 3-as Gran Turismóban.

HATALMAS LEHETŐSÉGEK A BELSŐ TÉRBEN IS.

Kényelem és funkcionalitás a BMW 3-as Gran Turismóban.

Töltekezzen fel új energiákkal: a BMW 3-as Gran Turismóban a vezetőnek és az utasnak egyaránt a legmagasabb szintű kényelemben lehet része. Különösen hátul ülők profitálhatnak a nagy tengelytáv, valamint a magas tetővonal biztosította előnyökből. A mobilitás kényelmét olyan praktikus funkciók fokozzák, mint amilyen például a vezeték nélküli töltés vagy a Wi-Fi hotspot. Mindemellett pedig ott a hangsúlyos utasvédelem, amely a biztonság megnyugtató érzésével tölti el a bent ülőket, bárhol is foglaljanak helyet az autóban.

HATALMAS LEHETŐSÉGEK A BELSŐ TÉRBEN IS.Kényelem és funkcionalitás a BMW 3-as Gran Turismóban.

Töltekezzen fel új energiákkal: a BMW 3-as Gran Turismóban a vezetőnek és az utasnak egyaránt a legmagasabb szintű kényelemben lehet része. Különösen hátul ülők profitálhatnak a nagy tengelytáv, valamint a magas tetővonal biztosította előnyökből. A mobilitás kényelmét olyan praktikus funkciók fokozzák, mint amilyen például a vezeték nélküli töltés vagy a Wi-Fi hotspot. Mindemellett pedig ott a hangsúlyos utasvédelem, amely a biztonság megnyugtató érzésével tölti el a bent ülőket, bárhol is foglaljanak helyet az autóban.

Read more

TÁGASSÁG.

Szinte végtelen számú variációs lehetőség: az aktív és sportos életstílusú vezetők igen nagyra értékelik majd a BMW 3-as Gran Turismo rakterét. A verhetetlenül széles belső tér bőséges helyet biztosít az utasoknak, akik így még a hosszú utakat is élvezhetik.

 • Kétrészes, a csomagtér-padló alá rejthető hátsó polc

  A hátsó polc rendkívül praktikus, mivel kettéhajtható. A polc hátsó szekciója automatikusan, a csomagtér-ajtó nyílásával/zárulásával szinkronban nyílik és záródik. Amikor plusz helyre van szükség a csomagtérben, a polc könnyedén kiemelhető a helyéről, majd helytakarékosan a csomagtér-padló alá rejthető. Mindez azt jelenti, hogy a vezető maradéktalanul kiaknázhatja a raktér kapacitását például nagyméretű tárgyak szállításakor.

 • Lehajtható hátsó üléstámla

  A hátsó üléstámlák 40:20:40 arányban, különböző variációban dönthetők. A hátsó üléstámlák összesen 15 különböző fokozatban rögzíthetők a 8 fokos Cargo beállítástól (amellyel plusz 33 liter adódik hozzá a csomagtér befogadóképességéhez) a 27 fokos Comfort pozícióig. Mindez lehetővé teszi az utasok számára, hogy azok a számukra legkényelmesebb ülésdőlésszöget állíthassák be. A támla-dőlésszög egyszerűen, az adott ülésnél lévő gomb segítségével szabályozható.

PRAKTIKUS FUNKCIÓK.

A számos okos funkció egy kicsit megkönnyíti az Ön számára a mindennapokat. Jó példa minderre a komfort bejutás. Az automatikus csomagtérajtó-mozgatással közösen a funkció lehetővé teszi csomagtér-ajtó érintés nélküli felnyitását.

 • Automatikus csomagtér-ajtó mozgatás

  Az automatikus csomagtér-ajtó mozgatás kivételes kényelmet biztosít a ki- és berakodás során. A BMW csomagtér-ajtaja elektronikusan nyitható és zárható az autókulcson, illetve a fedélzeten található gomb segítségével. A csomagtérajtó a hagyományos módon is használható, vagyis a külső kilincs segítségével nyitható és az ajtó belső peremén lévő gombbal zárható. A csomagtér-ajtó sértetlenségének megőrzése érdekében, például alacsony belmagasságú parkolóházak plafonjához való véletlen nekicsapódás elkerülése végett, a csomagtér-ajtó maximálisan megengedett nyitási magassága az iDrive menüben előzetesen szabályozható. A rendszer biztonságát tovább fokozza a beépített becsípődésgátló funkció és az akusztikus figyelmeztető jelzés.

 • Távkioldható hátsó üléstámlák

  A hátsó ülésekhez járó távkioldó funkció jóvoltából a hátsó üléstámlák kényelmesen, a csomagtérben elhelyezett gomb segítségével oldhatók ki és dönthetők le. A művelet eredményeként gyakorlatilag sík padlójú raktér keletkezik. Az átgondoltan kialakított rugós mechanizmusnak köszönhetően az üléstámlák csillapítottan és csendesen hajlanak előre. A hátsó ülések fejtámláit nem kell kivenni, azokat elég lehajtani.

 • Alumínium sínek a variálható csomagrögzítéshez

  A két, állítható pozíciójú rögzítőponttal ellátott, alumínium rögzítősínek (a tárolócsomag részei) lehetővé teszik a nagyobb tárgyak csúszkálás nélküli szállítását.

VEZETÉK NÉLKÜLI TELEFONTÖLTÉS

TELEFONELŐKÉSZÍTÉS VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTÉSSEL.

A vezeték nélküli töltést biztosító telefonelőkészítés egy vezeték nélküli töltőállomást* és további USB-portokat tartalmaz. A tetőantennán keresztüli csatlakozás javítja a hálózati jelvétel minőségét. Egyszerre két mobiltelefon és egy audiolejátszó csatlakozhat Bluetooth-kapcsolat segítségével. A felszereltség további elemei: Bluetooth Office és Wi-Fi hotspot-előkészítés.

* Az univerzális, vezeték nélküli okostelefontöltő állomás kizárólag a kompatibilis okostelefonokkal működik.
Read more

TOVÁBBI KÉNYELMI BERENDEZÉSEK.

A BMW 3-as Gran Turismo esetében a kényelmes autós utazás már a beszállás mozzanatánál a kezdetét veszi, hogy azután zökkenőmentesen folytatódjék az utastérben elhelyezkedve. A kényelem olyan berendezéseknek köszönhető, mint amilyen például a panoráma üvegtető, az automata klímaberendezés vagy a multifunkciós kormánykerék.

 • Panoráma üvegtető

  Nyitott állapotában a panoráma üvegtető bőséges mennyiségű friss levegőt enged az utastérbe. Amikor pedig zárva van, fényárban fürdeti a belső teret. A tető automatikusan, gombnyomásra nyílik és záródik – a művelet természetesen távirányítással, az autókulcs segítségével is elvégezhető. A panoráma üvegtető toló- és billenő funkcióval, elektromosan állítható helyzetű árnyékoló rolóval és szélterelővel rendelkezik.

 • Automata klímaberendezés

  A kétzónás automata klímaberendezés és az automatikus hőmérséklet-szabályozás lehetővé teszi, hogy a vezető és az elöl ülő utas külön állítsa be a klimatizálás paramétereit. A berendezés magában foglalja az automatikusan szabályozott belsőlevegő-keringetést (AAR), az aktív szénszűrőt, a pára- és napfényérzékelőt, valamint a hátsó légbefúvó rostélyokat is.

 • Multifunkciós kormánykerék

  A számos gombbal rendelkező multifunkciós kormánykerék anélkül teszi lehetővé a telefon-, a beszédvezérlési és az audiofunkciók, valamint a sebességtartó automatika vezérlését, hogy ehhez a vezetőnek el kéne vennie a kezét a kormánykerékről.

 • Belső és külső tükörcsomag

  A belső, valamint a vezető oldalán lévő külső visszapillantó tükör automatikus vakításvédelemmel van ellátva. Mindkét külső tükör elektromosan behajtható. A hátrameneti fokozat kapcsolásakor az automatikus parkolás funkció lebillenti az utasoldali visszapillantó tükröt, hogy a vezető láthassa a járdaszegélyt.

PASSZÍV BIZTONSÁG.

Minden egyes BMW modellt ellátnak egy olyan intelligens biztonsági felszereltségeket tartalmazó csomaggal, amelynek célja az, hogy csökkentse a balesetek bekövetkezésének esélyét – valamint az, hogy az autó mindegyik utasa érezze: mindig a legjobb kezekben van. A rendkívül robusztus tartószerkezetek, valamint a speciális, nagyszilárdságú acél intelligens alkalmazásának köszönhetően a biztonsági utascella maximálisan merev, ugyanakkor annak tömege a lehető legalacsonyabb.
 

Az ütközés ereje az utascella helyett az autó karosszériájának egyéb részei, például az alváz, az oldalsó elemek, az elülső tűzfal vagy a tető felé továbbítódik, illetve azt az elöl és hátul lévő gyűrődő zónák nyelik el. Oldalirányú ütközés esetén az utasokat a B-oszlopokban és az oldalküszöbökben található megerősített struktúrák, az ajtók rendkívül szilárd oldalmerevítései, valamint az ülések stabil kereszttartója védik.
 

A gyalogosok jobb védelme érdekében az orr-részben, a lökhárító és a lökhárító-borítás között egy energiaelnyelő elem kapott helyet, amely gázolás esetén csökkenti a láb sérülésének súlyosságát. Mindemellett a motorháztetőt is ellátták deformálódó elemekkel, amelyek gyűrődő zónát képeznek, és felemésztik az ütközés energiáját.

BMW 340i Gran Turismo (3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 7,6–7,5
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 173–170

Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. Az illusztrációkban szereplő modellek olyan kiegészítő felszereléseket és tartozékokat tartalmazhatnak, amelyek nem részei az alapfelszereltségnek.
 

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az itt szereplő fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a német piacra szállított, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. Az értékek a feltüntetett tartományon belül az adott modellhez elérhető opcionális felszereltségek, valamint a keréktárcsa- és gumiabroncs-méretek függvényében változhatnak.

  A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

  A CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva, valamint a mindenkor hatályos közösségi szabályozás alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást a NEDC ciklus alapján határozták meg.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“ című brosúrából kaphat. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.