TÖBB ÉLMÉNY. KEVESEBB ÜZEMANYAGBÓL.

A BMW 2-es Gran Tourer esetében a dinamizmus találkozik a hatékonysággal.

TÖBB ÉLMÉNY. KEVESEBB ÜZEMANYAGBÓL.

A BMW 2-es Gran Tourer esetében a dinamizmus találkozik a hatékonysággal.

BMW TwinPower Turbo benzin- és dízelmotorok, kifinomult futómű-rendszer és precíz Steptronic sebességváltó: a BMW 2-es Gran Tourer kiemelkedően sportos vezetési élménnyel ajándékozza meg Önt a hosszú egyenesekben ugyanúgy, mint az éles kanyarokban. Emellett még hatékony is: az intelligens energiamenedzsmentnek és a BMW EfficientDynamics technológiáknak köszönhetően a BMW 2-es Gran Tourer kíméletesen bánik az üzemanyaggal és a környezettel – valamint az Ön pénztárcájával is.

TÖBB ÉLMÉNY. KEVESEBB ÜZEMANYAGBÓL.A BMW 2-es Gran Tourer esetében a dinamizmus találkozik a hatékonysággal.

BMW TwinPower Turbo benzin- és dízelmotorok, kifinomult futómű-rendszer és precíz Steptronic sebességváltó: a BMW 2-es Gran Tourer kiemelkedően sportos vezetési élménnyel ajándékozza meg Önt a hosszú egyenesekben ugyanúgy, mint az éles kanyarokban. Emellett még hatékony is: az intelligens energiamenedzsmentnek és a BMW EfficientDynamics technológiáknak köszönhetően a BMW 2-es Gran Tourer kíméletesen bánik az üzemanyaggal és a környezettel – valamint az Ön pénztárcájával is.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Akár a maximális teljesítmény, akár a minimális üzemanyag-fogyasztás a cél, a BMW mindenkor a letisztult vezetési élmény biztosítására összepontosít. A BMW EfficientDynamics stratégiát a BMW a dinamizmus és a vezetési élmény növelésére, és az üzemanyag-fogyasztás és a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentésére fejlesztette ki. Ez az átfogó technológiai csomag, amely a motort, az energiamenedzsmentet és a járműkoncepciót tartalmazza, minden BMW alapfelszereltségének része.

Az BMW TwinPower Turbo motorcsalád újgenerációs benzin és dízelmotorjai magasabb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást biztosítanak. Az optimalizált aerodinamikai jellemzők mellett a hatékonyság fokozásához a BMW EfficientLightweight koncepció is hozzájárul, amely a megfelelő anyagok használatával egyszerre csökkenti a jármű tömegét és fokozza annak szilárdságát. A BMW vezető szerepet játszik az innováció területén, a nagy autógyártók közül egyedüliként alkalmaz ultrakönnyű és nagy szilárdságú karbonszálas anyagot (CFRP) fő alapanyagként. A BMW EfficientDynamics számos technológiai megoldást tartalmaz, része többek közt az intelligens energiamenedzsment rendszer és az opcionális ECO PRO üzemmód, amely támogatja az üzemanyag-fogyasztást optimalizáló vezetést.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer tökéletesen alkalmazkodik még a legnehezebb útviszonyokhoz is, folyamatosan optimális tapadást biztosítva ezzel. Az xDrive és a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) együttesen garantálják, hogy a BMW rendíthetetlenül tartsa a kijelölt irányt.

A DSC érzékelőjétől kapott jelek alapján az xDrive rugalmasan és gyorsan osztja el a nyomatékot a tengelyek között annak érdekében, hogy elejét vegye a túl-, illetve az alulkormányozottság jelenségének, és ezzel biztosítsa a kiváló iránytartást. Emellett sebes és biztonságos gyorsulást tesz lehetővé akár csúszós és meredek útszakaszokon is. Kritikus útviszonyok közepette a DSC-nek kevesebbszer kell beavatkoznia a folyamatokba. A BMW xDrive az összkerék-meghajtás összes előnyét – nevezetesen a kitűnő tapadást és iránytartást, valamint a menetbiztonságot – a BMW klasszikus értékének számító agilitással ötvözi a még nagyobb vezetési élmény érdekében.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

Az sDrive elnevezés egy olyan rendszert takar, amelynek esetében az egyik tengely kap meghajtást. A kompakt külső méretű, ugyanakkor tágas utasterű és sokoldalú, bővíthető csomagtérrel rendelkező járművek esetében az első tengelyt hajtó sDrive rendszer és a motor keresztben való beépítése olyan helytakarékos megoldást jelent, amely egyúttal garantálja a kimagasló dinamizmust és agilitást is.

CSÚCSFORMÁBAN A VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Ismerje meg a BMW 2-es Gran Tourert a film segítségével.

CSÚCSFORMÁBAN A VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Ismerje meg a BMW 2-es Gran Tourert a film segítségével.

DINAMIKUS HAJTÁSLÁNC.

A BMW 2-es Gran Tourer dinamikus hajtáslánca a kimagasló teljesítményt lenyűgöző hatékonysággal ötvözi. A BMW TwinPower Turbo benzin- és dízelmotorok, illetve az optimalizált áttételezésű, 6 és 8 fokozatú Steptronic sebességváltók segítenek az optimális teljesítmény-leadás, a még gyorsabb gázreakciók, az alacsony emisszió és a sima járás megvalósításában.

 • BMW TwinPower Turbo technológia

  A BMW TwinPower Turbo technológiának köszönhetően a BMW EfficientDynamics új generációs benzin- és dízelmotorjait agilis erőleadás és villámgyors gázreakciók jellemzik már alacsony fordulatszámokon is, ugyanakkor azok kivételesen takarékosak az üzemanyaggal, és kicsi a károsanyag-kibocsátásuk. A fokozott hatékonyság és az optimális dinamizmus még intenzívebbé teszik a vezetési élményt.

 • A 6 fokozatú Steptronic sebességváltó

  A 6 fokozatú Steptronic sebességváltó még kényelmesebbé teszi a kapcsolásokat és a vezetést azzal, hogy váltásaival élénkebb gázreakciókat tesz lehetővé. Mindez az optimalizált működésű hidraulikus vezérlésnek köszönhető. A váltó az egyedülálló kényelmet dinamizmussal és megnövelt üzemanyag-hatékonysággal párosítja.

 • A 8 fokozatú Steptronic sebességváltó

  A 8 fokozatú Steptronic sebességváltó, amely új mérföldkövet állít a kényelem és a dinamizmus terén, a BMW EfficientDynamics filozófia központi elemének számít. A sebességfokozatok közötti szokatlanul finom átmenetek optimális teljesítmény-leadást tesznek lehetővé bármilyen fordulatszámon. Ezzel jelentősen csökken a fogyasztás, egyúttal a vezető fokozott sportosságot és dinamizmust élvezhet. A plusz fokozatok – különösen nagy sebességnél – mérséklik a motor fordulatszámát, aminek az előnyei az alacsonyabb fogyasztásban és a visszafogottabb motorzajban is megmutatkoznak.
  A tengelykapcsoló szintén hasznos segítséget nyújt – még akkor is, ha a váltó manuális módban van. A fordulatszám-tartományok közötti csekély különbségnek, valamint a precíz váltóhangolásnak köszönhetően első rangú a kapcsolási kényelem, és a zaj is lényegesen kisebb.

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

Csökkentett fogyasztás, megnövelt vezetési élmény: a BMW 2-es Gran Tourer intelligens energiamenedzsment rendszerének segítségével – amely a BMW EfficientDynamics rendszer része – Ön minden csepp üzemanyagból kihozhatja a lehető legtöbbet. Nagyobb teljesítmény, fokozott hatékonyság és még több élmény.

 • ECO PRO mód

  Az ECO PRO mód segítségével a vezető akár 20 százalékkal is csökkentheti a fogyasztást a vezetési stílusától függően – amint azt egy belső BMW fogyasztási tanulmány megállapítja. A siklás és az ECO PRO route funkció további megtakarítási potenciált hordoznak.

 • Auto Start/Stop funkció

  Az Auto Start/Stop funkció leállítja a motort, amint a jármű ideiglenesen megáll (pl. közlekedési lámpánál vagy a dugóban araszolva), ami tovább csökkenti az összfogyasztást. Amikor a vezető lenyomja a kuplungot (manuális sebességváltó) vagy leveszi a lábát a fékpedálról (Steptronic váltó), a motor automatikusan, a másodperc tört része alatt újraindul.

 • Fékenergia visszanyerés

  Minden egyes alkalommal, amikor a vezető lenyomja a fékpedált, mozgási energia szabadul fel, amely egészen a legutóbbi időkig kárba veszett. A fékenergia-visszanyerés azonban kihasználja ezt a sokáig alábecsült potenciált. A funkció befogja azt az energiát, amely fékezéskor, illetve akkor keletkezik, amikor a vezető elveszi a lábát a gázpedálról, majd ezt az energiát elektromossággá alakítja át.
  Ez az elektromosság azután az akkumulátor töltésére fordítódik. Az intelligens energiamenedzsmentnek köszönhetően a generátornak nem kell folyamatosan működnie, ami csökkenti ezen berendezés terhelését. Az eredmény: mérsékelt fogyasztás és megnövelt teljesítmény – azaz a klasszikus BMW EfficientDynamics értékek.

 • Optimális váltási pontra figyelmeztetés

  A tökéletesen időzített váltások jelentősen csökkentik a fogyasztást, különösen városi forgalomban és a hosszú utak alkalmával. Optimalizált váltások, alacsonyabb fogyasztás – a motorvezérlő elektronika kiszámítja, hogy az adott helyzetben és fordulatszámon melyik a leghatékonyabb sebességfokozat. Ezután az információs kijelzőn megjelenő, világító nyíl szimbólum jelzi, hogy egy magasabb vagy alacsonyabb fokozatban hatékonyabb lenne a motor működése. A rendszer felismeri az erőteljes gyorsítást is – ilyenkor egészen addig késlelteti az ajánlást, ameddig motor fordulatszáma magas. A belső BMW összehasonlítási tesztek azt mutatták, hogy az optimális váltási pontra figyelmeztető jelzés használatával nagyjából négy százalékos fogyasztás-csökkenés érhető el.

AERODINAMIKA.

A célzottan alkalmazott aerodinamikai megoldásoknak köszönhetően minden BMW kitűnő légellenállási mutatókkal rendelkezik. Az említett megoldások pozitív hatással vannak a hatékonyságra és a menetstabilitásra, ezen kívül a belső zajt is csökkentik. Mindez az olyan fejlett elemeknek köszönhető, mint az állítható hűtőlég-terelők, a sima alvázborítás, a hátsó air blade légterelő toldatok vagy az első kötényben lévő Air Curtain nyílások.

 • Air Curtain

  Az első lökhárítóba épített Air Curtain egy dizájnelem is egyben, amely a BMW EfficientDynamics filozófiát testesíti meg. Az Air Curtain két, függőlegesen álló nyílásának segítségével becsatornázza az áramló levegőt, majd az első kerékjárati ívek mellett vezeti el azt. A felgyorsult légáramlatok egyfajta „függönyt” képeznek a kerekek mellett. Mindezek az innovatív technológiák csökkentik a turbulenciákat és a légellenállást, így jelentősen mérséklődik a fogyasztás.

 • Air blade légterelők

  Az „air blade” elnevezés azokra légterelő toldatokra utal, amelyek az autó hátsó tetőoszlopain találhatók. A toldatok megszakítják a légáramlást, így csökkentik a jármű mögött keletkező turbulenciát. Mindennek eredményeként csökken a légellenállás, következésképpen a fogyasztás és a CO2-kibocsátás is mérséklődik. Az air blade toldatok mindemellett dinamikus megjelenést is kölcsönöznek az autó hátuljának.

AGILITÁS ÉS MENETKÉNYELEM.

AGILITÁS ÉS MENETKÉNYELEM.

Agilitás a városi forgalomban vagy stressz-mentes utazás a szünidőben: a BMW 2-es Gran Tourer tökéletesen alkalmazkodik az adott viszonyokhoz, és ezzel mindig maximális vezetési élményt nyújt. Mindig maradjon a megfelelő sávban – az elektromos szervokormánynak köszönhetően ez nem gond, amely mindig közvetlen visszajelzéseket ad, növeli az agilitást és fokozza a vezetési kényelmet. A meghajtási koncepcióhoz hangolt kormányzás pontosságával, közvetlenségével, valamint azzal nyűgöz le, hogy a parkolási manőverek végrehajtása kisebb erőráfordítást igényel a vezetőtől.
A Servotronic funkcióval ellátott változó áttételű sport kormánymű közvetlen és agilis visszajelzéseket ad, emellett csökkenti a kormányelfordításhoz szükséges erőt. A rendszer a kormányáttétel változtatásával reagál a kormányzási szög változására. Mindez még tökéletesebbé teszi a menettulajdonságokat sportos vezetési stílus esetén, illetve fokozza a kényelmet parkolási és megfordulási manőverek alkalmával.