RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.

A BMW 2-es Gran Tourer vezetőt segítő rendszerei a BMW ConnectedDrive-tól.

RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.

A BMW 2-es Gran Tourer vezetőt segítő rendszerei a BMW ConnectedDrive-tól.

Számos innovatív technológia sokféleképpen nyújt Önnek támogatást, és biztosítja a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságot. Így Ön nyugodtan összpontosíthat az élet egyik fontos dolgára – a gondtalan vezetési élményre.

RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.A BMW 2-es Gran Tourer vezetőt segítő rendszerei a BMW ConnectedDrive-tól.

Számos innovatív technológia sokféleképpen nyújt Önnek támogatást, és biztosítja a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságot. Így Ön nyugodtan összpontosíthat az élet egyik fontos dolgára – a gondtalan vezetési élményre.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

A teljes színspektrumú BMW Head-Up Display a fontos információkat közvetlenül a vezető látóterébe vetíti, ami lehetővé teszi a számára, hogy teljes egészében a vezetésre koncentráljon. A pillanatnyi sebesség, a navigációs útmutatások, a sebességhatár-kijelzés, az előzési tilalomra való figyelmeztetés, valamint a telefon funkciók és a szórakoztató rendszer lejátszási listái mellett az itt megjelenő információk között szerepelhetnek a különféle vezetőt segítő rendszerek értesítései és figyelmeztetései is.

A szimbólumok, amelyeket a rendszer egy, a műszerfalból kiemelkedő panelre vetít, a teljes színspektrumban jelennek meg, így a közlekedési jelzések valósághűnek látszanak. A panel enyhén sötétített színe növeli a kontrasztot.

A vetített kép fényereje automatikusan alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz, de az manuálisan is állítható az egyéni kívánalmaknak megfelelően. A nappali és az éjszakai kijelzés eltérő dizájnt kapott. Ezen kívül a vezető szabadon választhatja meg, hogy a pillanatnyi sebesség, valamint a vezetőt segítő rendszerek figyelmeztetései mellett mely információk jelenjenek meg a kijelzőn. A kijelző polarizált lencséjű napszemüvegben nem olvasható le tökéletesen.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

A Driving Assistant Plus csomag határozott előrelépést jelent a biztonság és a kényelem terén. A rendszer tartalmazza a ráfutásos ütközésre és gázolásveszélyre figyelmeztető, városi fékezés funkcióval ellátott rendszert, valamint a sávelhagyás figyelmeztetést, az intelligens fényszóróállítást, a sebességhatár-kijelzést, a Stop&Go funkcióval ellátott kamerás sebességtartó automatikát, valamint a torlódásasszisztenst.

 • Torlódásasszisztens

  A torlódásasszisztens megkönnyíti a vezető vállára nehezedő terhet monoton vezetési helyzetekben. 60 km/h haladási sebességig a rendszer egyszerűen engedi az autót a többi járművel együtt haladni a sűrű forgalomban, így a dugóban való araszolás kevésbé megterhelő. Az asszisztens automatikusan tartja a megfelelő követési távolságot és – az állóra fékezést is beleértve – szabályozza az autó sebességét, valamint aktívan segíti a kormányzást.

 • Sávelhagyásra figyelmeztető jelzés

  A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés 70 km/órás sebesség felett, a kormánykerék vibrálásával hívja fel a figyelmet a sáv akaratlan elhagyására.

 • Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés

  A gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés 10-től 60 km/órás haladási sebességig kétlépcsős figyelmeztetést ad, amikor akut gázolásveszély lép fel. Amennyiben a rendszer potenciális ütközésveszélyt azonosít, a fékeket felkészíti a gyorsabb reagálás érdekében. Ha egy elől haladó jármű erősen fékez, az autó azonnal reagál, amennyiben a koccanásveszélyre figyelmeztető jelzés be van kapcsolva. A rendszer több lépésben működik: először figyelmeztető szimbólum jelenik meg, majd a szimbólum elkezd villogni, és a villogást akusztikus jelzés is kíséri, végül pedig enyhén működésbe lépnek a fékek (60 km/órás sebesség alatt).

 • Stop&Go funkcióval ellátott sebességtartó automatika

  A Stop&Go funkcióval ellátott, kamera-alapú sebességtartó automatika 140 km/h alatt tartja a vezető által beállított sebességet, valamint a követési távolságot. Ha szükséges, a járművet állóra fékezi, majd automatikusan újra felgyorsítja, lassan haladó forgalomban pedig tartja a megfelelő követési távolságot.

PLUS NAVIGÁCIÓS RENDSZER IDRIVE TOUCH KONTROLLERREL.

A BMW Head-Up Displayt is magában foglaló Plus navigációs rendszer számos hasznos elemet vonultat fel: a 8,8 colos, színes LCD-kijelzővel ellátott navigációs rendszert, a rádiót, az MP3-lejátszót, a dupla RDS-erősítőt, valamint a központi műszeregységbe beépített, 5,7 colos TFT-kijelzőt. A teljes színspektrumú BMW Head-Up Display a releváns információkat közvetlenül a vezető látóterébe vetíti, így az teljes mértékben az útra koncentrálhat. A navigálást nyilak vagy térképes kijelzés, illetve hangos utasítások segítik. A navigációs rendszer intuitívan, a közvetlen menüelérést biztosító gombokkal kiegészített iDrive Touch kontrollerrel, a nyolc „kedvencek” gombbal, – a jármű felszereltségétől függően – hanggal, illetve az élő tartalmakat közvetítő interaktív csempék segítségével vezérelhető. A rendszer USB és Bluetooth előkészítéssel, valamint kihangosítóval is rendelkezik.
A Plus navigációs rendszer gyors és közvetlen útvonalakat ajánl számos európai országban, néhány esetben pedig távolabbi helyeken is.
A TMC technológia idejekorán felismeri a forgalmi akadályokat, és gyorsan alternatív útvonalakat kalkulál ki az úti cél lehető leggyorsabb, forgalomtól kevésbé érintett és biztonságos elérése érdekében.

 • iDrive Touch kontroller

  Az iDrive Touch kontroller – amely a Plus navigációs rendszer egyik eleme – segítségével kényelmesen, egy kézzel határozható meg, hogy mi jelenjen meg a központi kijelzőn. A kontroller tetejébe épített érintés-érzékeny felületnek köszönhetően a különböző információk – például az úti célok címei – kézírással vihetők be a rendszerbe.
  A kontroller mindemellett elforgatható és lenyomható, hogy minél több funkció legyen elérhető vele. A segítségével változtathatók a különböző beállítások, valamint görgethetők a listák is. Az eszköz egyszerűen és intuitívan használható, mivel az alapját az érintés adja. Mindez jelentősen megkönnyíti a vezető dolgát, hiszen így csak a minimális mértékben vonódik el a figyelme a forgalomról. A kontrollerrel vezérelt funkciók kristálytisztán jelennek meg a központi kijelzőn.