TÖRJÖN KI A SZÜRKE HÉTKÖZNAPOKBÓL.

A BMW 2-es Cabrio dinamizmusa és hatékonysága.

TÖRJÖN KI A SZÜRKE HÉTKÖZNAPOKBÓL.

A BMW 2-es Cabrio dinamizmusa és hatékonysága.

TÖRJÖN KI A SZÜRKE HÉTKÖZNAPOKBÓL.A BMW 2-es Cabrio dinamizmusa és hatékonysága.

Figyelemre méltóan sportos és nagyon dinamikus. Kategóriájának legsportosabb kabriójában az erőteljes motorok és a kifinomult felfüggesztés teremtik meg a különleges nyitott tetős vezetés élményt – amely selymesen lágy, szilajul vad és pengeéles egyszerre. Ami pedig mindemellé még jár: vérpezsdítő gyorsulás, kimagaslóan precíz kezelhetőség, valamint bónuszként fokozott hatékonyság, amely a számos BMW EfficientDynamics technológia érdeme. Nos, valami ilyesmit jelent a szabadság.

BMW 230i Cabrio (3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 6,4–6,2
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 147–141

Read more

MÁR A LEGELSŐ PILLANATTÓL RABUL EJTŐ.

A BMW 2-es Cabrio attraktív külseje mellett a dinamizmusra kihegyezett belső tartalmával nyűgöz le. Az autó által nyújtott vezetési élményt jól érezhetően az összetéveszthetetlenül BMW-s gének határozzák meg: a hátsókerék-meghajtás, a tökéletes súlyelosztás, valamint a közvetlen, sportos kormányzás. Az eredmény pedig: optimális menettulajdonságok, izgalmasan agilis viselkedés és fergeteges gyorsulás. Mindez így együtt a kompromisszumokat hírből sem ismerő eleggyé áll össze.

 • Menettulajdonságok

  A BMW 2-es Cabrio sajátosságainak számító agilis dinamizmus és könnyed kezelhetőség a tipikusan BMW-s hátsókerék-meghajtás, a Driving Experience kapcsoló, az opcionális változó áttételű sport kormánymű, valamint a kategóriában egyedülálló, 50:50 arányú tengelyek közötti tömegelosztás eredménye. Mindezek jelenléte különösen sportos vezetési stílus esetén válik nyilvánvalóvá.

 • Adaptív M futómű

  Sportos agilitás, amely egészen a legapróbb részletekig mindenütt tetten érhető: az elektronikus vezérlésű lengéscsillapítóknak köszönhetően az adaptív M futómű ideálisan alkalmazkodik a vezetési stílushoz és az útviszonyokhoz. A futómű tíz milliméteres ültetésének jóvoltából fokozódik a sportos agilitás, miután pedig a vezető a Driving Experience kapcsolóval aktiválta a SPORT módot, jól érezhetően feszesebbre vált a csillapítás. A SPORT+ módban a DTC (dinamikus kipörgésgátló rendszer) aktiválódik a DSC (dinamikus stabilitás kontroll) helyett, így még sportosabb vezetési stílus valósítható meg, mivel később avatkozik be a DSC.

 • Változó áttételű sport kormánymű

  A Servotronic funkcióval ellátott változó áttételű sport kormánymű közvetlen és agilis kormányzást tesz lehetővé. A rendszer változó kormányáttételeket alkalmaz a kormány állásszögének megfelelően. Mindez még jobb kezelhetőséget biztosít sportos vezetési stílus esetén, emellett fokozza a kényelmet parkolás és kanyarodás közben.

A FINOM JÁRÁS FELSŐFOKA.

A BMW TwinPower Turbo motorok.

A FINOM JÁRÁS FELSŐFOKA.

A BMW TwinPower Turbo motorok.

A BMW 2-es Cabrio erőtől duzzadó BMW TwinPower Turbo motorjai a megkapó teljesítmény, a lehengerlő gyorsulás és a lélegzetelállító hatékonyság inspiráló elegyét nyújtják. A spontán gázreakciók, valamint a még alacsony fordulatszámokon is élénken felépülő motorteljesítmény a határtalan vezetési élmény elválaszthatatlan velejárói. A BMW 230i legnagyobb teljesítménye 252 LE (185 kW). A Valvetronic szelepvezérléssel, dupla-VANOS-szal és közvetlen befecskendezéssel kiegészített TwinScroll turbófeltöltés jóvoltából a motor 350 Nm-es maximális nyomatéka már az 1450-es percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre áll. Ez azonban még nem minden: a BMW EfficientDynamics egy egész sor eleme gondoskodik a fogyasztás és a CO2-kibocsátás alacsony szinten tartásáról.

Read more

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SEBESSÉGVÁLTÓ.

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SEBESSÉGVÁLTÓ.

A kapcsolásokat kimagaslóan magas szinten végrehajtó 8 fokozatú Steptronic sebességváltó rendkívül kényelmessé teszi a vezetést a sűrű fokozatkiosztás, valamint az egyes fokozatokhoz tartozó fordulatszám-tartományok közötti csekély különbség jóvoltából. Mindennek köszönhetően a maximális mértékű kényelem lenyűgöző dinamizmussal és alacsony fogyasztással párosul.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Alacsonyabb fogyasztás. Fokozott vezetési élmény. Ez a BMW EfficientDynamics. Egy innovatív technológiai csomagról van szó, amely hatással van a hajtáslánc és az energiamenedzsment működésére, egyszersmind a teljes járműkoncepcióra is. Az eredmény: alacsonyabb fogyasztással és CO2-kibocsátással párosuló nagyobb vezetési élmény. A BMW EfficientDynamics minden BMW alapfelszereltségének része – és természetesen így van ez a 2-es BMW esetében is.

Read more

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az itt szereplő fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a német piacra szállított, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. Az értékek a feltüntetett tartományon belül az adott modellhez elérhető opcionális felszereltségek, valamint a keréktárcsa- és gumiabroncs-méretek függvényében változhatnak.

  A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

  A CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva, valamint a mindenkor hatályos közösségi szabályozás alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást a NEDC ciklus alapján határozták meg.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“ című brosúrából kaphat. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.