FELVILLANYOZÓ DINAMIZMUS.

A BMW 2-es Active Tourer Plug-in hibrid.

BMW iPerformance

FELVILLANYOZÓ DINAMIZMUS.

A BMW 2-es Active Tourer Plug-in hibrid.

A BMW eDrive és a benzinmotor ötvözésével a BMW 225xe iPerformance Active Tourer elektromos vezetési élményt és határtalan mobilitást nyújt tulajdonosa számára. A kétféle meghajtási rendszer intelligens összjátéka elektromos xDrive összkerék-meghajtást hoz létre. Az automatikus vezérlésű rendszer minden körülmények között biztosítja a lehető legjobb tapadást és agilitást – optimális, 2,1–2,0 l/100 km-es fogyasztás, valamint csekély, 49–46 g/km-es CO2-kibocsátás mellett.

FELVILLANYOZÓ DINAMIZMUS.A BMW 2-es Active Tourer Plug-in hibrid.

A BMW eDrive és a benzinmotor ötvözésével a BMW 225xe iPerformance Active Tourer elektromos vezetési élményt és határtalan mobilitást nyújt tulajdonosa számára. A kétféle meghajtási rendszer intelligens összjátéka elektromos xDrive összkerék-meghajtást hoz létre. Az automatikus vezérlésű rendszer minden körülmények között biztosítja a lehető legjobb tapadást és agilitást – optimális, 2,1–2,0 l/100 km-es fogyasztás, valamint csekély, 49–46 g/km-es CO2-kibocsátás mellett.

JÁRMŰKONCEPCIÓ.

Amikor a sokoldalúság és a vezetési élmény találkozik: a BMW 225xe iPerformance Active Tourer a már sokat bizonyított rugalmasságot és a példás fogyasztást jellegzetesen BMW-s dinamizmussal ötvözi. A BMW EfficientDynamics fejlesztései közé tartozó BMW eDrive technológiának köszönhetően a jármű akár 41 kilométert is megtehet tisztán elektromos módban – emisszió és egyetlen csepp üzemanyag felhasználása nélkül.

A helytakarékos módon kialakított jármű-felépítmény ad helyet az eDrive meghajtás elemeinek – anélkül, hogy ez bármilyen kompromisszumot jelentene a kényelem, a funkcionalitás vagy a tágasság tekintetében. Kívülről szemlélve, az iPerformance modellt az autó C-oszlopain elhelyezett eDrive megjelölés, valamint az autó oldalán elől megjelenő i betű különbözteti meg a hagyományos technológiával hajtott modellektől. A vesék rácsainak és a kerékagyak jellegzetes kék színe egyértelműen jelzi, hogy az autó innovatív hajtástechnológiával működik. Belül „eDrive” felirat található az üzemmód-kiválasztó gombon, a váltógombon, valamint a műszerfalon – utóbbi végig látható menet közben.

EGYÉNILEG MEGVÁLASZTHATÓ HAJTÁSKARAKTERISZTIKA.

Plug-in hibridként a BMW 225xe iPerformance Active Tourer különböző hajtási módokat kínál fel, amelyekkel a vezető számottevő hatást gyakorolhat a fogyasztásra. Utóbbi a hajtási módtól, valamint az egyéni vezetési stílustól függ. Amikor az akkumulátor teljesen fel van töltve, akár 41 kilométer is megtehető egyetlen csepp üzemanyag felhasználása nélkül. AUTO eDrive módban az elektromos és a belső égésű motor optimális kombinációja lehetővé teszi azt, hogy abszolút a csúcsszintű hatékonyság megvalósítása kerüljön a középpontba.

 • Városi vezetés

  A városi vezetés során a BMW 225xe iPerformance Active Tourer tökéletesen kihasználja az elektromos hajtás kínálta előnyöket. Teljesen feltöltött akkumulátorral rövid távokon (41 km-ig) szennyezőanyag-kibocsátás nélkül lehet közlekedni a városban úgy, hogy az autó egyetlen csepp üzemanyagot sem fogyaszt.

 • Mindennapi vezetés

  A napi ingázásnál a plug-in hibrid két rendszere közötti együttműködés kerül előtérbe. Az AUTO eDrive módban a belsőégésű motor és a villanymotor intelligens együttműködése garantálja a hasonló kategóriájú benzines és dízel járművektől elmaradó fogyasztást. Röviden: Élvezze a BMW 225xe iPerformance Active Tourer sokoldalúságát.

 • Hosszú távú vezetés

  Élvezze a takarékos közlekedés örömét nagy távolságokon is. A plug-in hibrid kiválóan teljesít hosszú utakon is anélkül, hogy ez hátrányosan befolyásolná a megtehető távolságot vagy a jármű szolgáltatásait.

HAJTÁSLÁNC.

A plug-in hybridet csúcshatékonyságú hajtási koncepció fémjelzi. Ez voltaképpen egy az autó elejében elhelyezett belsőégésű motorból és egy a hátsó tengelyen található elektromos motorból áll.

Az adott vezetési körülménytől és a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintjétől függően mindkét motor képes együttesen és külön-külön is meghajtani a plug-in hybridet. Ha csak a belsőégésű motor működik, a hajtóerő az első kerekek felől érkezik. Az elektromos motor a hátsó kerekek meghajtásáért felel. Ennek megfelelően tehát az autót vagy a hátsó tengely felől érkező elektromos eDrive meghajtás, vagy egy xDrive összkerék-meghajtás vagy egy tisztán elsőkerék-meghajtás hozza mozgásba, melyek mindegyike elektromos vezérlésű.

Siklás és fékezés közben az elektromos motor generátorként működik, így a mozgási energiát villamosenergiává alakítja át, melyet a nagyfeszültségű akkumulátor raktároz el az elektromos motor későbbi áramellátása érdekében.

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

Az intelligens energiamenedzsment a BMW iPerformance koncepció egyik legfontosabb pillére. Ez koordinálja a hajtáslánc komponenseinek együttműködését a kimagasló dinamizmussal együtt járó, lehető legnagyobb hatékonyság érdekében.

Az eDrive gomb segítségével a vezető három különböző elektromos meghajtási mód közül választhat: az alapbeállítás az AUTO eDRIVE mód, mellette rendelkezésre áll a tisztán elektromos MAX eDRIVE mód, illetve a SAVE BATTERY mód, amely gondoskodik róla, hogy a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintje azonos szinten maradjon.

 • Auto eDrive mód

  AUTO eDrive módban az intelligens BMW EfficientDynamics rendszer meghatározza az elektromos és a belső égésű motor leghatékonyabb kombinációját – a sebességtől és az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően. A mód két fázisra oszlik: amennyiben az akkumulátor töltöttsége 100% és 7% között van, Ön maximum 80 km/órával haladhat – emisszió és üzemanyag-felhasználás nélkül. Nagyobb sebességnél vagy egyéb, fokozott teljesítményt igénylő körülmények között automatikusan beindul a benzinmotor. Ha az akkumulátor töltöttsége kb. 7% alá csökken, tisztán elektromos energiával a BMW 225xe iPerformance Active Tourer legfeljebb 20 km/óráig gyorsítható fel, illetve enyhe gázadások mellett maximálisan 55 km/órás sebesség tartható vele.

 • MAX eDrive mód

  Elektromos vezetési élmény a maximumon: MAX eDrive módban Ön akár 125 km/órás sebességgel is haladhat tisztán elektromos meghajtással. Nagyobb sebességnél, amikor a gyorsítási potenciál kimerül, automatikusan beindul a belső égésű motor.

 • SAVE BATTERY mód

  Amikor az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, a SAVE BATTERY mód lehetővé teszi azt, hogy a belső égésű motor töltse az akkumulátort, vagy gondoskodik arról, hogy a töltöttségi szint ne essen 90% alá. Ily módon a vezető az akkumulátor kapacitását a későbbi elektromos haladáshoz tartalékolhatja.

 • Prediktív üzemmód-választás

  Amint a vezető betáplálta a navigációs rendszerbe az úti célt, a prediktív energiamenedzsment kielemzi a tervezett útvonalat például a sebességkorlátozásra vonatkozó adatok alapján. A rendszer ezután hatékonyan és a szituációnak megfelelően, ám mindenekelőtt az útvonal olyan szakaszain használja ki az elektromos hajtás előnyeit, ahol azt a leginkább érdemes – például a nagyvárosi forgalomban.

 • Drive Performance Control

  A Driving Experience szabályozás jóvoltából a vezető az alap motor- és sebességváltó-beállításokat alkalmazó Comfort mód, a hatékonyságot célzó ECO PRO mód, valamint a még dinamikusabb vezetést lehetővé tevő Sport mód közül választhat. Az ECO PRO mód a gázpedál és a sebességváltó karakterisztikáját, illetve a fűtés/légkondicionálás működési stratégiáját úgy határozza meg, hogy a legoptimálisabb legyen a fogyasztás.

  Az ECO PRO mód akár 20 százalékkal is csökkenti a fogyasztást. További megtakarítási potenciált rejt az ECO PRO Route funkció, amely hatékonyságra optimalizált útvonalat kínál fel, figyelembe véve a forgalmat, az egyéni vezetési stílust és a helyi viszonyokat. A javasolt útvonal optimalizálja a hatékonyságot, következésképpen csökkenti a fogyasztást.

  A Comfort mód rendkívül kényelmes haladást biztosít azáltal, hogy a megfelelő módon szabályozza a felfüggesztés elemeinek beállításait. Sport módban a meghajtás és a felfüggesztés minden eleme a fokozott dinamizmust szolgálja. A motor ilyenkor sokkal spontánabb módon reagál a gázadásokra, az automata sebességváltó magasabb fordulatszámon kapcsol fel, manuális váltó esetén később jelenik meg a váltásra figyelmeztető jelzés, és összességében az autó teljes működése direktebbé és dinamikusabbá válik.

  A Drive Performance Control a BMW 2-es Active Tourer hagyományos meghajtású változataihoz és a BMW 225xe iPerformance Active Tourerhez egyaránt elérhető.

TÖLTÉS.

A 360° Electric számos innovatív terméket és szolgáltatást sorakoztat fel a hétköznapi elektromobilitás minél kényelmesebb és korszerűbb megvalósítása érdekében: az otthoni töltéstől kezdve, a nyilvános töltőállomások folyamatosan bővülő hálózatának kényelmi szolgáltatásain túl, egészen a hálózatban megvalósuló navigációig.

Az intelligens BMW elektromobilitás világa.

 • Otthoni töltés

  A jármű kényelmesen és gyorsan feltölthető otthon a hozzá járó töltőkábel vagy egy külön megvásárolható BMW i Wallbox készülék használatával – az akkumulátor 2-4 óra alatt eléri a teljes töltöttségét. Az autó töltőcsatlakozója a bal első sárhányón, egy fedél alatt található. A töltöttségi szintet a töltőnyílás körül lévő LED-es világító gyűrű mutatja.

 • Nyilvános töltés

  Az otthoni feltöltés mellett a jármű útközben is könnyedén feltölthető. A ChargeNow mobilitási szolgáltatásnak és a kényelmes Assistance szolgáltatásnak köszönhetően a nyilvános töltőállomások könnyen megtalálhatók és igénybe vehetők. A ChargeNow kártya* és a havi elszámolással működő intercharge alkalmazás lehetővé teszi a vezető számára, hogy a töltőállomásokat készpénz használata nélkül vegye igénybe, így is egyszerűsítve az elektromobilitás világát.

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK.

Mindig ápoljon szoros kapcsolatokat BMW-jével: okostelefon (iOS operációs rendszerű) használatával nemcsak az olyan BMW Remote Services szolgáltatások érhetők el, mint a jármű távirányítással való bezárása, hanem bizonyos hibrid-specifikus funkciók is. Így Ön mindig áttekintheti BMW 225xe iPerformance Active Tourerjának fogyasztását és hatékonyságát. BMW szolgáltatások bármilyen helyzetre az autóban – és azon kívül.

 • Előkondicionálás.

  Nyáron szálljon be a kellemesen hűvös utasterű, télen pedig a meleg, jég- és páramentes ablakú autóba – a BMW 225xe iPerformance Active Tourer álló helyzeti klimatizálása, valamint kiegészítő fűtése mindezt lehetővé is teszi. Az elektromos hűtőkompresszornak és a hőcserélő tartály nélküli elektromos fűtésnek köszönhetően a klimatizálás szinte teljesen hangtalanul történik, még akkor is, ha a motor áll. Két indulási időpont programozható be.

  Az intelligens irányítórendszer a tervezett indulás előtt fél órával aktiválja a kiválasztott hőmérsékletnek megfelelő hűtést vagy fűtést illetve légkeringetést. A rendszer az autóban található iDrive Controller-en vagy - kompatibilis okostelefon segítségével a My BMW Remote App alkalmazáson keresztül irányítható.

  Amennyiben a nagyfeszültségű akkumulátor kellő töltöttségi szinttel rendelkezik, az álló helyzeti fűtési és hűtési funkciók a kívánt időben aktiválódnak – függetlenül az időjárástól, valamint attól, hogy a jármű külső töltőre van-e csatlakoztatva.

BELSŐ TÉR ÉS FUNKCIONALITÁS.

A BMW 225xe iPerformance Active Tourer visszafogott, ha a fogyasztásról van szó, ugyanakkor igencsak nagyvonalú a térkínálat tekintetében. Az emelt üléspozíciónak köszönhetően a hátul ülő utasok nagyszerű kilátást élvezhetnek. A nagyfeszültségű akkumulátort helytakarékos módon a hátsó üléspad alá építették be, így mindig elegendő hely marad a szállítási igények kielégítéséhez. Az alapfelszereltség részét képező 40:20:40 arányban dönthető hátsó üléstámla még magasabb szintre emeli az autó praktikumát. Mindez még rugalmasabban alakíthatóvá teszi a csomagteret, és lehetővé teszi nagyméretű tárgyak szállítását.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW 225xe iPerformance Active Tourer modellek üzemanyag-fogyasztása
  és energia-felhasználása, valamint CO2-kibocsátása:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1–2,0
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49–46
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,9–11,8

  A fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok a kerék- és gumiabroncs-méret függvényében változnak.
  Az új személyautók hivatalos energia-, illetve üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető, „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines” című brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.