KIS MÉRET. HATALMAS VEZETÉSI ÉLMÉNY.

A BMW 2-es Active Tourer dinamizmusa és hatékonysága.

KIS MÉRET. HATALMAS VEZETÉSI ÉLMÉNY.

A BMW 2-es Active Tourer dinamizmusa és hatékonysága.

Mindegy, hogy Ön a városi forgalomban közlekedik-e, meredek hegyi emelkedőkön kaptat-e fel vagy éppen úttalan utakon jár-e – a BMW 2-es Active Tourer esetében egy dolog mindig változatlan marad: a semmihez sem hasonlítható, energikus vezetési élmény. A BMW TwinPower Turbo technológia, valamint a számos zseniális futómű-szabályozó rendszer jóvoltából a BMW 2-es Active Tourer könnyedén helytáll a kanyarokban és mindenféle útfelületen – biztonságosan, a legnagyobb élményt nyújtva.
 

KIS MÉRET. HATALMAS VEZETÉSI ÉLMÉNY.A BMW 2-es Active Tourer dinamizmusa és hatékonysága.

Mindegy, hogy Ön a városi forgalomban közlekedik-e, meredek hegyi emelkedőkön kaptat-e fel vagy éppen úttalan utakon jár-e – a BMW 2-es Active Tourer esetében egy dolog mindig változatlan marad: a semmihez sem hasonlítható, energikus vezetési élmény. A BMW TwinPower Turbo technológia, valamint a számos zseniális futómű-szabályozó rendszer jóvoltából a BMW 2-es Active Tourer könnyedén helytáll a kanyarokban és mindenféle útfelületen – biztonságosan, a legnagyobb élményt nyújtva.
 

BMW TWINPOWER TURBO TECHNOLÓGIA.

A BMW TwinPower Turbo technológiának köszönhetően az új generációs BMW benzinmotorokat már alacsony fordulatszámon is agilis teljesítmény-leadás és kiemelkedően spontán gázreakciók jellemzik, miközben példamutatóan üzemanyag-hatékonyak és alacsony emissziójúak. Az EfficientDynamics motorok legújabb generációja a legmodernebb üzemanyag-befecskendezési technológiákat és a teljesen fokozatmentes erőelosztást innovatív turbófeltöltési móddal ötvözi a hatékonyság és a dinamizmus jegyében.

Erő és hatékonyság szintézise.

A BMW 2-es Active Tourer BMW TwinPower Turbo motorjai.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer tökéletesen alkalmazkodik még a legnehezebb útviszonyokhoz is, folyamatosan optimális tapadást biztosítva ezzel. Az xDrive és a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) együttesen garantálják, hogy a BMW rendíthetetlenül tartsa a kijelölt irányt.

A DSC érzékelőjétől kapott jelek alapján az xDrive rugalmasan és gyorsan osztja el a nyomatékot a tengelyek között annak érdekében, hogy elejét vegye a túl-, illetve az alulkormányozottság jelenségének, és ezzel biztosítsa a kiváló iránytartást. Emellett sebes és biztonságos gyorsulást tesz lehetővé akár csúszós és meredek útszakaszokon is. Kritikus útviszonyok közepette a DSC-nek kevesebbszer kell beavatkoznia a folyamatokba. A BMW xDrive az összkerék-meghajtás összes előnyét – nevezetesen a kitűnő tapadást és iránytartást, valamint a menetbiztonságot – a BMW klasszikus értékének számító agilitással ötvözi a még nagyobb vezetési élmény érdekében.

NAPI ADRENALINLÖKET.

Fedezze fel a BMW 2-es Active Tourert mozgás közben.

NAPI ADRENALINLÖKET.

Fedezze fel a BMW 2-es Active Tourert mozgás közben.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

Az sDrive elnevezés egy olyan rendszert takar, amelynek esetében az egyik tengely kap meghajtást. A kompakt külső méretű, ugyanakkor tágas utasterű és sokoldalú, bővíthető csomagtérrel rendelkező járművek esetében az első tengelyt hajtó sDrive rendszer és a motor keresztben való beépítése olyan helytakarékos megoldást jelent, amely egyúttal garantálja a kimagasló dinamizmust és agilitást is.

100% SPORTOSSÁG.

Egyenes szakaszokon vagy kanyargós úton, hosszú utazások alkalmával vagy a pulzáló városi nyüzsgésben – dinamizmusával, agilitásával, pontos sebességváltásaival a BMW 2-es Active Tourer mindenféle helyzetben egyértelműen kinyilvánítja sportosságát.

 • Steptronic sebességváltó

  A 6 fokozatú Steptronic sebességváltó még kényelmesebbé teszi a kapcsolásokat és a vezetést azzal, hogy váltásaival élénkebb gázreakciókat tesz lehetővé. A 8 fokozatú Steptronic sebességváltó még kényelmesebb váltást biztosít az egyes fokozatokhoz tartozó fordulatszám-tartományok közötti csekély különbségnek, valamint a rövidebb kapcsolási időknek köszönhetően. A szerkezet a kimagasló kényelmet lenyűgöző dinamizmussal és fokozott üzemanyag-hatékonysággal ötvözi.

  A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó rendkívül kényelmessé teszi a kapcsolásokat és magát a vezetést az egyes fokozatokhoz tartozó fordulatszám-tartományok közötti csekély különbségnek és a rövidebb váltási időknek köszönhetően. Az automatikus sebességváltás mellett a szerkezet lehetővé teszi, hogy a vezető maga kapcsolja a fokozatokat a sebesség-előválasztó karral, illetve – ha még nagyobb dinamizmusra törekszik – a kormánykeréken lévő váltófülekkel.

 • Launch Control és BMW Performance Control

  A Launch Control funkció a dinamikus, sportos ambícióval rendelkező vezetők kedvében igyekszik járni. A funkció - amely a 8 sebességes Steptronic Sport automataváltóhoz érhető el - maximális erejű gyorsítást tesz lehetővé álló helyzetből indulva – a vezetőnek ehhez csak fel kell engednie a féket, és ütközésig le kell nyomnia a gázpedált. A rendszer ideális fordulatszámon tartja a motort, a Steptronic sebességváltó pedig folyamatosan állítja a váltási pontokat, így felkapcsoláskor már rendelkezésre áll a következő, optimális sebességfokozat.

  A BMW Performance Control beavatkozik a motorvezérlésbe és kontrollált fékezést hajt végre kanyarodás közben, nagyobb hajtóerőt juttatva ezzel a külső, és kisebbet a belső kerekekre. Mindez azt jelenti, hogy a jármű lényegében „magától” befordul, fokozva ezzel a biztonságot és a kényelmet.

 • Dinamikus csillapítás-szabályozás

  A dinamikus csillapítás-szabályozás segítségével a vezető kétféle csillapítás-beállítás közül választhat a kivételesen sima futás érdekében. A Comfort beállítás mellett, amely a nyugodt és kényelmes vezetést szolgálja, rendelkezésre áll a Sport beállítás is. Utóbbi aktiválását követően a lengéscsillapítók feszesebbé, a menettulajdonságok pedig közvetlenebbé és dinamikusabbá válnak. A beállítások a Driving Experience szabályozás középkonzolon elhelyezett kapcsolójával választhatók ki.

 • Elektromechanikus szervokormány és változó áttételű sport kormánymű

  Az elektromechanikus szervokormány közvetlen kormányzási érzetet biztosít, egyúttal fokozza az agilitást és a kényelmet. Azért, hogy a BMW-kre jellemző precíz kormányzás biztosítva legyen az elsőkerék-meghajtás mellett is, az elektromechanikus szervokormányzást az új meghajtási koncepcióhoz kalibrálták. A szervoegység és a kormánymű egyetlen komponenst képez. Ennek eredményeként a kormányzás egyes elemei közötti súrlódás igen csekély.

  A pontos és interferencia-mentes kormányzási élmény elérése érdekében az elektromos kormánymű úgy ellensúlyozza a máskülönben érzékelhetővé váló hajtási befolyásokat, hogy a DSC kormányzást figyelő egysége által meghatározott mértékű ellenerőt fejt ki elektromechanikus úton. A hajtási befolyások ily módon történő semlegesítése olyan precíz kormányzást biztosít, ami összehasonlítható a hátsókerék-meghajtású járművekével.

  A jármű kimagasló kormányzási tulajdonságai a rendkívül merev orr-résznek, valamint a precíz tengely-kinematikának köszönhetők. Az elektromágneses szervokormány pontosságával és közvetlenségével, valamint azzal nyeri meg a vezetőket, hogy parkoláskor a részükről kisebb erőkifejtésre van szükség.

  A Servotronic funkcióval ellátott változó áttételű sport kormánymű közvetlen és agilis kormányzást tesz lehetővé – úgy, hogy kanyarodáskor a vezetőnek kisebb fizikai erőt kell kifejtenie. A rendszer változó kormányáttételeket alkalmaz a kormány állásszögének megfelelően. Mindez még jobb kezelhetőséget biztosít sportos vezetési stílus esetén, emellett fokozza a kényelmet parkolás és kanyarodás közben.

ECO PRO MÓD.

Az ECO PRO mód abban segíti a vezetőket, hogy vezetési stílusuktól függően akár 20 százalékkal is csökkenthessék autójuk fogyasztását – egy belső BMW fogyasztási tanulmány megállapítása szerint. A siklás funkció, a Route-ahead asszisztens és az ECO PRO Route funkció további megtakarítási potenciált tesznek kiaknázhatóvá.

 • ECO PRO Route

  Az ECO PRO Route funkció a forgalmi helyzetnek, az egyéni vezetési stílusnak és az útviszonyoknak megfelelően kikalkulálja a leggazdaságosabban megtehető útvonalat. Az ECO PRO Route útvonal kiválasztásával elérhető üzemanyag-megtakarítás mértéke százalékos arányban kifejezve olvasható le a fedélzeti számítógép kijelzőjéről.

 • Siklás

  A siklás funkció leválasztja a hajtásláncról a motort, így a jármű annak ereje nélkül halad előre. Az autó akkor kezd „siklani”, amikor a vezető 50 és 160 km/órás sebesség között elveszi a lábát a gázpedálról, és közben nem fékez. A navigációs rendszertől kapott adatok alapján a Route-ahead asszisztens időben felismeri az útvonalon megközelített kanyarokat, lakott területeket, sebesség-korlátozásokat és autópálya-lehajtókat és – azokat előre jelezve – hasznos tippeket ad a vezetőnek arra vonatkozóan, hogy mikor vegye el a lábát a gázról.

AUTO START/STOP FUNKCIÓ.

AUTO START/STOP FUNKCIÓ.

Az Auto Start/Stop funkció gondoskodik arról, hogy az autó csakis akkor használjon fel üzemanyagot, amikor ténylegesen mozgásban van. Amint a jármű ideiglenesen megáll – például piros lámpánál vagy dugóban araszolva –, az Auto Start/Stop funkció üzemanyagot takarít meg azzal, hogy leállítja a motort, amint a vezető üresben gurulás közben elveszi a lábát a kuplungpedálról (manuális váltó) vagy teljesen állóra fékezi az autót (Steptronic sebességváltó).

Az információs kijelzőn ikon jelzi az Auto Start/Stop rendszer aktív állapotát. Amint a vezető lenyomja a kuplungpedált (manuális váltó) vagy elveszi a lábát a fékpedálról (Steptronic váltó), a motor automatikusan életre kel.

 

 

 

 

 

FÉKENERGIA-VISSZANYERÉS.

FÉKENERGIA-VISSZANYERÉS.

Minden alkalommal, amikor fékez, mozgási energia keletkezik, amely egészen a legutóbbi időkig kárba veszett. A fékenergia-visszanyerés azonban kihasználja ezt a sokáig kiaknázatlan potenciált. A rendszer befogja a gurulás közben keletkező energiát, és elektromossággá alakítja azt, amint Ön fékezni kezd vagy elveszi a lábát a gázpedálról.

Ez az elektromosság azután az akkumulátort tölti. Az intelligens energiamenedzsment rendszernek köszönhetően a generátornak nem kell folyamatosan működnie, ami mérsékli ezen alkatrész terhelését. Az eredmény: csökkentett fogyasztás és megnövelt teljesítmény – a klasszikus BMW EfficientDynamics recept szerint.

 

 

 

 

OPTIMÁLIS VÁLTÁSI PONTRA FIGYELMEZTETŐ JELZÉS.

OPTIMÁLIS VÁLTÁSI PONTRA FIGYELMEZTETŐ JELZÉS.

Az optimálisan végrehajtott, tökéletesen időzített sebességváltások segítségével üzemanyag takarítható meg – különösen a városi közlekedés és a hosszú utak során. A megfelelő időben végrehajtott sebességváltások, alacsonyabb fogyasztás – a motorvezérlő elektronika a vezetési helyzet és a motor fordulatszáma alapján azonosítja az aktuálisan leghatékonyabb sebességfokozatot. Az információs kijelzőn egy nyíl villan fel, mutatva, hogy magasabb vagy alacsonyabb fokozatba kapcsolva hatékonyabb lehetne az üzemanyag-felhasználás. A rendszer érzékeli azt is, hogy az autó erőteljesen gyorsít, ezért ilyenkor egészen addig késlelteti az ajánlást, ameddig magasan van a motor fordulatszáma. Összehasonlító tesztek tanúsága szerint az optimális váltási pontra figyelmeztető jelzéssel ellátott járművek nagyjából négy százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak.