RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.

A BMW 2-es Active Tourer vezetőt segítő rendszerei a BMW ConnectedDrive-tól.

RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.

A BMW 2-es Active Tourer vezetőt segítő rendszerei a BMW ConnectedDrive-tól.

Számos innovatív technológia sokféleképpen nyújt Önnek támogatást, és biztosítja a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságot. Így Ön nyugodtan összpontosíthat az élet egyik fontos dolgára – a gondtalan vezetési élményre.

RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.A BMW 2-es Active Tourer vezetőt segítő rendszerei a BMW ConnectedDrive-tól.

Számos innovatív technológia sokféleképpen nyújt Önnek támogatást, és biztosítja a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságot. Így Ön nyugodtan összpontosíthat az élet egyik fontos dolgára – a gondtalan vezetési élményre.

TORLÓDÁSASSZISZTENS.

TORLÓDÁSASSZISZTENS.

A torlódásasszisztens megkönnyíti a vezető vállára nehezedő terhet monoton vezetési helyzetekben. 60 km/h haladási sebességig a rendszer egyszerűen engedi az autót a többi járművel együtt haladni a sűrű forgalomban, így a dugóban való araszolás kevésbé megterhelő. Az asszisztens automatikusan tartja a megfelelő követési távolságot és – az állóra fékezést is beleértve – szabályozza az autó sebességét, valamint aktívan segíti a kormányzást. A jármű így gondoskodik arról, hogy a vezető mindaddig a megfelelő sávban maradjon, amíg legalább egy kézzel fogja a kormányt. Az autó akár 30 másodpercig tartó állást követően is képes automatikusan ismét elindulni. Ez újabb komoly mérföldkövet jelent az automatizált autózáshoz vezető úton.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

A teljes színspektrumú BMW Head-Up Display a fontos információkat közvetlenül a vezető látóterébe vetíti, ami lehetővé teszi a számára, hogy teljes egészében a vezetésre koncentráljon. A pillanatnyi sebesség, a navigációs útmutatások, a sebességhatár-kijelzés, az előzési tilalomra való figyelmeztetés, valamint a telefon funkciók és a szórakoztató rendszer lejátszási listái mellett az itt megjelenő információk között szerepelhetnek a különféle vezetőt segítő rendszerek értesítései és figyelmeztetései is.

A szimbólumok, amelyeket a rendszer egy, a műszerfalból kiemelkedő panelre vetít, a teljes színspektrumban jelennek meg, így a közlekedési jelzések valósághűnek látszanak. A panel enyhén sötétített színe növeli a kontrasztot. A vetített kép fényereje automatikusan alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz, de az manuálisan is állítható az egyéni kívánalmaknak megfelelően. A nappali és az éjszakai kijelzés eltérő dizájnt kapott. Ezen kívül a vezető szabadon választhatja meg, hogy a pillanatnyi sebesség, valamint a vezetőt segítő rendszerek figyelmeztetései mellett mely információk jelenjenek meg a kijelzőn. A kijelző polarizált lencséjű napszemüvegben nem olvasható le tökéletesen.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

A Driving Assistant Plus csomag határozott előrelépést jelent a biztonság és a kényelem terén. A rendszer tartalmazza a ráfutásos ütközésre és gázolásveszélyre figyelmeztető, városi fékezés funkcióval ellátott rendszert , valamint a sávelhagyás figyelmeztetést, a távolságifény-asszisztenst, a sebességhatár-kijelzést, a Stop&Go funkcióval ellátott kamerás sebességtartó automatikát, valamint a torlódásasszisztenst.

Megjegyzés: a funkció korlátozottan használható sötétben és ködben.

 • Driving Assistant

  A Driving Assistant csomag olyan kameraalapú, vezetéstámogató rendszereket tartalmaz, mint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer, a távolságifényszóró-asszisztens és a sebességhatár-kijelzés. A ráfutásos ütközésre és gázolásveszélyre figyelmeztető, városi fékezés funkcióval ellátott rendszer 10 és 60 km/ó közötti sebességnél figyelmeztet az ütközésveszélyre, míg a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány vibrációjával riasztja a vezetőt 70 km/h sebesség felett, ha lassan kisodródik a sávból.

 • Sávelhagyásra figyelmeztető jelzés

  A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés figyeli az útburkolati jeleket, és kb. 70 km/órás sebesség felett, a kormánykerék rezegtetésével hívja fel a vezető figyelmét az akaratlan sávváltásra. A jelzés nem aktiválódik, amennyiben a sávváltás akaratlagos – vagyis akkor, ha a vezető bekapcsolja az irányjelzőt.

 • Koccanásveszélyre és gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés

  Míg a ráfutásos ütközésre figyelmeztető, városi fékezés funkcióval ellátott rendszer a járműveket figyeli, a gázolásveszélyre figyelmeztető, városi fékezés funkcióval ellátott rendszer a gyalogosok jelenlétére reagál figyelmeztetéssel és fékezéssel. Ha fennáll az ütközés veszélye, akkor a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer két lépésben figyelmeztet: a műszerfalon egy ikon jelenik meg, amelyet hangjelzés követ. A gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés 10-60 km/h sebességig egylépcsős figyelmeztetést ad, amikor közvetlen gázolásveszély lép fel. Amennyiben a rendszer potenciális ütközésveszélyt azonosít, a fékeket felkészíti a gyorsabb reagálás érdekében. Vészhelyzetben a rendszer fékez, csökkentve az esetleges ütközés sebességét. Ha a BMW előtt haladó jármű hirtelen fékez, akkor az autó - bekapcsolt ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer mellett - azonnal reagál. A rendszer két lépésben működik: először figyelmeztető szimbólum jelenik meg, majd kezd villogni a műszerfalon, azután hangjelzés hallható, végül a rendszer enyhén fékezni kezd (60 km/h sebesség alatt).

 • Aktív sebességtartó automatika Stop&Go funkcióval.

  A Stop&Go funkcióval ellátott, kamera-alapú sebességtartó automatika 140 km/h-ig tartja a vezető által beállított sebességet, valamint a követési távolságot. Ha szükséges, a járművet állóra fékezi, majd automatikusan újra felgyorsítja, lassan haladó forgalomban pedig tartja a megfelelő követési távolságot.

PARKOLÓASSZISZTENS.

A Parkolóasszisztens megkönnyíti a párhuzamos parkolást. Akár aktív, akár kikapcsolt állapotban a rendszer méri a potenciális parkolási helyeket, miközben az autó lassan (35 km/h-nál kisebb sebességgel) és a parkoló autóktól legfeljebb 1,5 méter távolságban halad.

Ha elég nagy helyet talált, akkor a vezető egyszerűen bekapcsolja az irányjelzőt, majd a Parkolóasszisztens átveszi a kormányzást, a gázpedált, a sebességváltót és a fékeket pedig továbbra is a vezető működteti. A rendszer mindehhez akusztikus jelzésekkel, valamint a központi kijelzőn megjelenő utasításokkal nyújt segítséget. A rendszer így könnyebbé, stresszmentesebbé és biztonságosabbá teszi a parkolást.

TOLATÓKAMERA.

TOLATÓKAMERA.

A tolatókamera segítségével a vezető manőverezés és parkolás közben láthatja az autó mögötti területet. A tolatókamera 15 km/óránál lassúbb hátramenet esetén – például parkoláskor – jobban beláthatóvá teszi a jármű környezetét. A központi kijelzőn megjelenő segédvonalak, valamint az akadályok színes jelzése tájékoztatják a vezetőt arról, hogy a parkolóhely nagysága megfelelő-e – ha igen, akkor ezek a jelzések segítséget is nyújtanak a manőver végrehajtása közben. Amennyiben a kormánykerék teljesen el van fordítva, piros színű vonalak jelennek meg. A zöld színű segédvonalak helyzete a kormánykerék minden mozdulatára változik.
A tolatókamera automatikusan kikapcsol tíz méter megtétele után, illetve akkor, amikor a sebesség meghaladta a 15 km/órát. Amennyiben az autó el van látva vonóhoroggal, a tolatókamera speciális zoom funkciója teszi könnyebbé a vontatmány rögzítését.

Plus navigációs rendszer iDrive Touch kontrollerrel.

A BMW Head-Up Displayt is magában foglaló Plus navigációs rendszer számos hasznos elemet vonultat fel: a 8,8 colos, színes LCD-kijelzővel ellátott navigációs rendszert, a rádiót, az MP3-lejátszót, a dupla RDS-erősítőt, valamint a központi műszeregységbe beépített, 5,7 colos TFT-kijelzőt. A teljes színspektrumú BMW Head-Up Display a releváns információkat közvetlenül a vezető látóterébe vetíti, így az teljes mértékben az útra koncentrálhat. A navigálást nyilak vagy térképes kijelzés, illetve hangos utasítások segítik. A navigációs rendszer intuitívan, a közvetlen menüelérést biztosító gombokkal kiegészített iDrive Touch kontrollerrel, a nyolc „kedvencek” gombbal, – a jármű felszereltségétől függően – hanggal, illetve az élő tartalmakat közvetítő interaktív csempék segítségével vezérelhető. A rendszer USB és Bluetooth előkészítéssel, valamint kihangosítóval is rendelkezik.
A Plus navigációs rendszer gyors és közvetlen útvonalakat ajánl számos európai országban, néhány esetben pedig távolabbi helyeken is.
A TMC technológia idejekorán felismeri a forgalmi akadályokat, és gyorsan alternatív útvonalakat kalkulál ki az úti cél lehető leggyorsabb, forgalomtól kevésbé érintett és biztonságos elérése érdekében.

Professional navigációs rendszer.