KALANDHAJHÁSZ.

Az 1-es BMW dinamizmusa és hatékonysága.

KALANDHAJHÁSZ.

Az 1-es BMW dinamizmusa és hatékonysága.

KALANDHAJHÁSZ.Az 1-es BMW dinamizmusa és hatékonysága.

A sportosságban nem fogja vissza magát. A fogyasztásban annál inkább. Pörgős, lenyűgözően nyomatékos turbómotorjainak köszönhetően az 1-es BMW lendületes és rendkívüli agilitással fűszerezett pillanatokkal ajándékozza meg vezetőjét. Mindez fokozottan igaz, ha a jármű el van látva adaptív M futóművel és változó áttételű sport kormányművel, amelyek kiegészítő felszereltségként rendelhetők meg. Függetlenül attól, hogy Ön városban, vidéken vagy autópályán autózik-e, az 1-es mindig hatékonynak mutatkozik. ECO PRO módban pedig meglepően lecsökken az üzemanyagigény, aminek hatására megelégedettség tölti majd el Önt a benzinkúton.

Read more

ROHAMRA FEL.

Ez az autó pillanatok alatt az uralma alá hajtja az utat. Ez aligha meglepő, hiszen az 1-es BMW motorválasztéka számos, izmos erőforrást sorakoztat fel, opcionálisan összkerékmeghajtással is ellátható, mindemellett pedig tökéletes, 50:50 arányú súlyelosztással rendelkezik – a lélegzetelállítóan kiváló, precíz menettulajdonságok és az izgalmasan áradó teljesítmény érdekében. Egy egész sor opcionális tétel hivatott arra, hogy még tökéletesebben érvényre juthasson az autóban lakozó dinamizmus és sportos agilitás: az adaptív futómű, a nyolcfokozatú Steptronic sebességváltó, a változó áttételű sport kormánymű és a soros 6 hengeres, turbófeltöltéses benzinmotor – amely egyedülálló a kategórián belül – különleges vezetési élményt ígérnek.

BMW M140i 5 ajtós(3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 7,4
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 169–168

ÖSSZKERÉKMEGHAJTÁS AZ 1-ES BMW-HEZ.

Nehéz útviszonyok esetén – különösen mostoha időjárási viszonyok közepette – a BMW intelligens összkerék-meghajtási rendszere, az xDrive tökéletesen alkalmazkodik a körülményekhez. Az eredmény: ideális a tapadás és az iránytartás, ennek folytán pedig fokozódik a dinamizmus és az agilitás.

 • xDrive

  Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer úgyszólván tökéletesen képes alkalmazkodni még a legnagyobb kihívást jelentő útviszonyokhoz is, garantálva ezzel a kitűnő tapadást. Az xDrive és a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) jóvoltából a BMW mindig tökéletesen stabil marad. A DSC érzékelőrendszerének segítségével vezérelt xDrive rugalmasan és gyorsan osztja el a nyomatékot a tengelyek között, megakadályozva ezzel kanyarodás közben a túl- vagy az alulkormányozottság jelenségének kialakulását – vagyis gondoskodik az egyedülálló iránytartásról. Mindemellett a rendszer még csúszós vagy meredek útszakaszokon is lehetőséget biztosít a hirtelen, biztonságos kigyorsításokra. Kritikus útviszonyok közepette a DSC-nek ritkábban kell beavatkoznia. A BMW xDrive ily módon tehát az összkerékmeghajtás előnyeit – azaz a kiváló tapadást, iránytartást és menetbiztonságot – a klasszikusan BMW-s agilitással ötvözi.

SZÍVDOBBANÁS.

SZÍVDOBBANÁS.

Az 1-es BMW-k lelke a motor – márpedig a sorozathoz kínált összes erőforrás megfelel minden igénynek. Ennek megfelelően a BMW EfficientDynamics motorcsaládba tartozó összes benzines és dízel aggregát – függetlenül attól, hogy 3, 4 vagy 6 hengerrel rendelkezik-e – még alacsony fordulatszámokon is élénk viselkedésével nyűgöz le, ami az innovatív BMW TwinPower Turbo technológiának köszönhető. Mindemellett pedig az erőforrások minden eddiginél hatékonyabbak és dinamikusabbak. Vagyis: a génjeikben hordozzák a vezetés élményét.

Read more

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SPORT SEBESSÉGVÁLTÓ.

Az opcionális, 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó maximális szintű dinamizmust, hatékonyságot és kényelmet biztosít. Az egyes fokozatok közötti fordulatszám-tartományok közötti csekély különbségeknek köszönhetően élénkebbé válik a gyorsulás, emellett a kapcsolások is alig érezhetők. Mindemellett a motor az optimális erőfelépítéshez szükséges fordulatszámon jár, ami jótékony hatással van a zajszintre is. A nyolcadik fokozatnak köszönhetően nagy sebességnél csökken a motor fordulatszáma, következésképpen annak fogyasztása és CO2-kibocsátása is mérséklődik.

 • SPORT+ mód

  A határozottan sportos vezetési stílushoz és a menetteljesítmény-potenciál kiaknázásához a legjobb választást a SPORT+ mód jelenti. Ez azért van így, mert az egyes fokozatokhoz tartozó fordulatszámok között csak minimális a különbség, így az autó rendkívül élénken gyorsul. Jelentős szerephez jut a DTC (dinamikus kipörgésgátló rendszer) is, amely bizonyos mértékig engedi kipörögni a meghajtott kerekeket.

 • SPORT mód

  Az adaptív M futóművel együttműködve a SPORT mód sportosabb futóműhangolást és feszesebb csillapítást biztosít. Mindennek köszönhetően spontánabb módon reagál a hajtáslánc és közvetlenebbé válik a kormányzás is – a határtalan vezetési élmény jegyében.

 • COMFORT mód

  A pihentető és kényelmes tempójú utazáshoz a COMFORT mód a legideálisabb, amelyhez finomabb, az alacsonyabb fordulatszámokat preferáló váltási program tartozik. Az adaptív M felfüggesztéssel közösen a COMFORT mód gyakorlatilag teljesen kisimítja az útegyenetlenségeket.

 • ECO PRO mód

  ECO PRO módban a hatékonyságot a visszaváltások lehetőség szerinti mellőzése fokozza, emellett aktiválódik a siklás funkció is, amely lekapcsolja a motort a hajtásláncról, így a jármű különlegesen alacsony ellenállás mellett, szabadon gurulhat. Mindez számottevő mértékben csökkenti a fogyasztást és jelentősen növeli a hatótávolságot.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Alacsonyabb fogyasztás. Fokozott vezetési élmény. Ez a BMW EfficientDynamics. Egy innovatív technológiai csomagról van szó, amely hatással van a hajtáslánc és az energiamenedzsment működésére, egyszersmind a teljes járműkoncepcióra is. Az eredmény: alacsonyabb fogyasztással és CO2-kibocsátással párosuló nagyobb vezetési élmény. A BMW EfficientDynamics minden BMW alapfelszereltségének része – és természetesen így van ez az 1-es BMW esetében is.

Read more

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • BMW 116d 5 ajtós(3):
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 4,3–4,2
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 114–111

  BMW M140i 5 ajtós(3):
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 7,4
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 169–168

  Az itt szereplő fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a német piacra szállított, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. Az értékek a feltüntetett tartományon belül az adott modellhez elérhető opcionális felszereltségek, valamint a keréktárcsa- és gumiabroncs-méretek függvényében változhatnak.

  A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

  A CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva, valamint a mindenkor hatályos közösségi szabályozás alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást a NEDC ciklus alapján határozták meg.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“ című brosúrából kaphat. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.