MINDENRE FELKÉSZÜLTEN.

A BMW X3 dinamizmusa.

A Sport Activity Vehicle (SAV) kategória megtestesítőjeként a BMW X3 maximális rugalmasságával nyűgöz le. Az alapfelszereltséghez tartozó futóművet, amely mind városban, mint pedig a hajtűkanyarokban igen agilisnak bizonyul, és még a legnagyobb kihívást jelentő útfelületen is kényelmet és biztonságot nyújt, nagy sebességnél is stabil iránytartás és megbízhatóság jellemzi. A BMW xDrive intelligens összkerék-meghajtás a lehető legjobb tapadást biztosítja bármilyen időjárási körülmények között. Az opcionálisan rendelhető dinamikus csillapítás-szabályozással pedig Ön még inkább a saját igényeihez hangolhatja a BMW X3 futóművének karakterisztikáját.

DINAMIKUS CSILLAPÍTÁS-SZABÁLYOZÁS.

A dinamikus csillapítás-szabályozás segítségével a lengéscsillapítók karakterisztikája a mindenkori vezetési helyzethez igazítható, ami fokozza a kényelmet és a dinamizmust.
Az alap Comfort beállítás mellett – amely a minimálisra csökkenti a döccenéseket az egyéb kellemetlen járműmozgásokat – két program áll rendelkezésre: a Sport és a Sport+. E módokban a lengéscsillapítók automatikusan feszesebbek lesznek, ami sportosabb vezetési stílust tesz lehetővé.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer tökéletesen alkalmazkodik még a legnehezebb útviszonyokhoz is, folyamatosan optimális tapadást biztosítva ezzel. Az xDrive és a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) együttesen garantálják, hogy a BMW rendíthetetlenül tartsa a kijelölt irányt.
A DSC érzékelőjétől kapott jelek alapján az xDrive rugalmasan és gyorsan osztja el a nyomatékot a tengelyek között annak érdekében, hogy elejét vegye a túl-, illetve az alulkormányozottság jelenségének, és ezzel biztosítsa a kiváló iránytartást. Emellett sebes és biztonságos gyorsulást tesz lehetővé akár csúszós és meredek útszakaszokon

  • xDrive állapotkijelző

    Világos üzenet bonyolult helyzetekben: az xDrive állapotkijelzője teljes képet ad mindenről. Amikor nehéz terepen halad, a vezető minden, az off-road vezetéssel kapcsolatos információt láthat a műszerfali kijelzőn, valamint a központi kijelzőn. Az egyszerűen leolvasható, a tájékozódást segítő iránytű mellett (csak valamelyik navigációs rendszer megléte esetén áll rendelkezésre), a jármű hossz- és oldalirányú dőlése, valamint a kormányzási szög is megjelenik – nemcsak numerikusan, hanem grafikusan, az autó 3D-s ábráján is.

PERFORMANCE CONTROL.

A Performance Control kanyarodáskor avatkozik be a motor és fékek működésébe.
Mivel az ívkülsőn futó kerekeknek nagyobb távolságot kell megtenniük kanyarvétel közben, mint az ívbelsőn haladóknak, a BMW Performance Control a motor teljesítményének szabályozásával, valamint célzott fékezéssel avatkozik be: a külső kerekekre nagyobb hajtási nyomaték jut, a belsőkre pedig kisebb, így maximális tapadás érhető el az egyes kerekeken. Lényegében tehát a jármű önmagától kanyarodik, ami növeli a biztonságot és a kényelmet.

VÁLTOZÓ ÁTTÉTELŰ SPORT KORMÁNYMŰ.

VÁLTOZÓ ÁTTÉTELŰ SPORT KORMÁNYMŰ.

A változó áttételű, Servotronic funkcióval ellátott sport kormánymű közvetlen kormányzást és agilis vezetési stílust tesz lehetővé úgy, hogy a kormányzáshoz kevesebb fizikai erő kifejtésére van szükség. A kormánymű a pillanatnyi haladási sebességtől függetlenül, a kormányáttétel változtatásával reagál a kormánykerék elfordítására.
Mindez – különösen nagy kormányszögek esetén – lecsökkenti a szükséges kormányelfordítás mértékét. Ezzel éles fordulókban, szűk utakon vagy hirtelen kikerülési manőverek alkalmával jelentősen fokozódik az agilitás és javulnak a menettulajdonságok, ami kimondottan sportos vezetési stílust eredményez. A rendszer parkoláskor, kanyarodáskor és manőverezéskor a kényelmet fokozza. A kis kormányszögeknek köszönhetően kitűnő az iránytartás és igen pontos a kormányzás.

DRIVING EXPERIENCE SZABÁLYOZÁS.

DRIVING EXPERIENCE SZABÁLYOZÁS.

Comfort mód, ECO PRO mód és Sport mód.

A Driving Experience szabályozás lehetővé teszi a vezető számára, hogy válasszon a Comfort mód – alap motor- és váltóbeállítások –, a hatékonyságot növelő ECO PRO mód és a Sport mód közül, mely utóbbi még dinamikusabb vezetést tesz lehetővé. Az üzemanyag-hatékonyságot célzó ECO PRO mód intelligens módon szabályozza a gázpedál és a sebességváltó karakterisztikáját, valamint a fűtő/légkondicionáló rendszer beállításait.

Hatékonyság ECO PRO módban.

Az ECO PRO mód akár 20 százalékkal is képes csökkenteni a fogyasztást. A „siklás” funkció (kizárólag a Steptronic váltó esetén áll rendelkezésre), a Route-Ahead asszisztens és az ECO PRO Route (kizárólag a Professional navigációs rendszer esetén) révén további üzemanyag-megtakarítás érhető el. A Route-Ahead asszisztens a navigációs rendszer adatait használja fel a helyi útviszonyok felmérésére, az információk kiértékelését követően pedig előzetes tippeket ad a vezetőnek. Amennyiben például a következő kanyar után sebességkorlátozás van érvényben, a rendszer már a kanyarba érés előtt a sebesség mérséklését tanácsolja.

ECO PRO Route.

Az ECO PRO Route szintén segítséget nyújt az üzemanyag hatékony felhasználásában. A funkció hatékonyságra optimalizált útvonalat ajánl, amelynek megtervezése során figyelembe veszi a forgalom sűrűségét, az egyéni vezetési stílust és a helyi viszonyokat is. A „siklás” lehetővé teszi, hogy a jármű akár 160 km/órás sebességig szabadon fusson, amint a vezető úgy veszi el a lábát a gázról, hogy nem fékez. Sport módban az autó közvetlenebbül reagál a gázadásokra, ami sportosabb vezetési stílust tesz lehetővé.