RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.

A BMW ConnectedDrive vezetőt segítő rendszerei a BMW X3-ban.

Bármit is tervez, a BMW X3 megkönnyíti az Ön dolgát. Ez a BMW X3 innovatív fedélzeti technológiáinak köszönhető, amelyek különböző módokon nyújtanak Önnek támogatást, biztosítva ezzel a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságot utazás közben. Így tehát Ön zavartalanul összpontosíthat a legfontosabb dologra: a hamisítatlan vezetési élményre.

DRIVING ASSISTANT.

A Driving Assistant vezetéstámogató rendszer kamera-alapú sávelhagyásra figyelmeztető rendszert,és a ráfutásos ütközésveszélyre és gázolásveszélyre figyelmeztető városi fékezés funkcióval ellátott rendszert tartalmaz.

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer érzékeli a burkolati jeleket, és 70 km/h sebesség felett a kormánykerék vibrációjával figyelmezteti a vezetőt az adott forgalmi sávból történő lassú kisodródásra. A figyelmeztetés szándékos sávváltás esetén - azaz, ha az irányjelzők működnek - nem aktiválódik.

Míg a városi fékezés funkcióval ellátott, ráfutásos ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer a járműveket figyeli, a a városi fékezés funkcióval ellátott gázolásveszélyre figyelmeztető rendszer a gyalogosok jelenlétére reagál figyelmeztetéssel és fékezéssel. Ütközésveszély esetén a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer két lépésben jelez: először a műszerfalon piktogram jelenik meg, majd figyelmeztető hangjelzés hallható. A gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés 10-60 km/h között egylépcsős figyelmeztetést ad, ha közvetlen gázolásveszély lép fel. Amennyiben a rendszer potenciális ütközésveszélyt azonosít, a fékeket felkészíti a gyorsabb reagálás érdekében. Vészhelyzet esetén a rendszer automatikusan fékez. A rendszer hatékonysága sötét és ködös időben csökkenhet.

 • Driving Assistant Plus

  A Driving Assistant Plus (kizárólag Steptronic váltóval együtt érhető el) nemcsak a ráfutásos ütközésre figyelmeztető jelzést és a sávelhagyásra figyelmeztető jelzést foglalja magában, hanem a Stop&Go funkcióval ellátott aktív sebességszabályozó automatikát is. Ez utóbbi hasznos segítséget nyújt a vezetőnek autópályán való haladáskor, kritikus és normál körülmények között is.

  A szolgáltatás csak Business vagy Professional navigációs rendszerrel együtt rendelhető meg.

  A ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer két lépcsőben reagál. Attól függően, hogy az elöl haladó jármű hirtelen fékez-e vagy álló akadályról van szó, a rendszer válasza a vizuális figyelmeztetéstől az aktív, akár teljesen állóra történő fékezésig terjedhet. Amennyiben a jármű akaratlanul elhagyni készül a sávját, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer azonnal figyelmeztet a kormánykerék vibrálásával.

  Az aktív sebességszabályozó automatika a 30-210 km/h sebességtartományban folyamatosan tartja a megadott haladási sebességet, illetve a távolságtartó automatika aktiválása esetén a követési távolságot a BMW előtt haladó járművektől. A Stop&Go funkció akár teljesen állóra is fékezi az autót, hogy aztán újra a megadott sebességre gyorsítson fel a gázpedál megnyomását követően – például sűrű forgalomban való haladásnál.

PROFESSIONAL NAVIGÁCIÓS RENDSZER.

A Professional navigációs rendszer elegáns kivitelű és rendkívül sokféle szolgáltatást kínál: ezek között szerepel egy egyszerű és könnyen használható, a BMW szerves részeként működő navigációs rendszer, amely az iDrive működési koncepció alapján üzemel és az iDrive Touch kontrollerrel kezelhető.

A rendszer USB-interfésszel és hangvezérléssel működik és tartalmazza a DVD-lejátszóval ellátott BMW Professional rádiót, valamint 20 GB memóriát a hangfájlokhoz. A rendszer lehetővé teszi a valós idejű közlekedési információk (RTTI) funkció használatát is. Az osztott (fő és kiegészítő) képernyő funkciót támogató beépített 8,8 colos színes LCD-kijelző optimális olvashatóságot és áttekinthetőséget biztosít.

 • iDrive Touch kontroller

  A közvetlen menüelérést biztosító, nyolc „kedvencek” gombbal és beszédvezérléssel ellátott iDrive Touch kontroller érintés-érzékeny felületén egyszerűen, kézírással adható meg az úti cél, amely igazán intuitív adatbevitelt tesz lehetővé. A háromdimenziós térképnézetnek köszönhetően, amely háttérként műholdképeket alkalmaz és fotorealisztikusan ábrázolja a kiválasztott látványosságokat, a navigáció izgalmas vizuális élménnyé válik autójában. A térképfrissítéseket három évig licencdíj megfizetési nélkül a BMW márkakereskedőktől szerezheti be. A BWM ConnectedDrive keretén belül egyes európai országokban a rendszer automatikusan három éven át évente négyszer frissíti a térképeket.

INTELLIGENS BESZÉDVEZÉRLÉSI ASSZISZTENS.

A fedélzeten kívüli beszédfelismerő funkcióval ellátott intelligens beszédvezérlési asszisztens a legmagasabb szintű hangvezérlési támogatást nyújtja. Az egyszerű hangparancsokkal szemben a rendszer már a természetes beszédhangot is felismeri. A beszédvezérlési asszisztens már nemcsak az egyéni és a szituációs variációk széles tárházát képes kezelni, de meg tudja különböztetni az egyes lingvisztikai sajátosságokat, a dialektusokat és a zsargont is. Ennek köszönhetően minden eddiginél szélesebb körű segítséget nyújt a szöveges üzenet- és e-mail-diktálás során. A funkciók rendkívül nagy száma a Connected Drive szerveralapú, fedélzeten kívüli hangfelismerő szolgáltatásának köszönhető, amely az intelligens beszédvezérlési asszisztens működésének alapjául szolgál. Ez a felhő-alapú funkció lehetővé teszi, hogy az egyszerűbb internetes kereséseket hétköznapi nyelven, gyorsan és könnyedén el lehessen végezni, így is segítve a navigációs rendszer működését. A funkció jóvoltából egyszerű, természetes nyelven kereshetünk rá például a közeli éttermekre. A felhő-alapú szolgáltatásra való átállásnak köszönhetően sokkal gyakoribbak a frissítések, így garantált, hogy a jövő innovációi a megjelenésük után a lehető leggyorsabban elérhetővé válnak, legyen szó akár új szoftverről vagy a számítógépes lingvisztika fejlesztéséről.

KAMERARENDSZEREK.

Az opcionális kamerarendszerekkel még a parkolás is kellemessé válik. Ez annak köszönhető, hogy a Surround View és a tolatókamera segítségével mindig tökéletesen beláthatja az jármű körülötti területet. Mindemellett az első és hátsó parkolássegítő rendszer (PDC) vizuális és akusztikus jelzéseket bocsájt ki, így Ön biztonságosan és kényelmesen parkolhat.

 • Tolatókamera

  A Surround View kamerarendszer a tolatókamerát, illetve a Top View, valamint a Side View funkciókat foglalja magában. A Top View az autó melletti területet jeleníti meg a kényelmes manőverezés érdekében. A Side View előre, a vesék közé beépített, nagy látószögű kamerája, illetve a hátul lévő tolatókamera panorámaképet biztosít az autó előtti és mögötti területről. A keresztirányú forgalomra figyelmeztető jelzés a kép szélén megjelenő sárga nyalábokkal, valamint sárga színű figyelmeztető háromszöggel hívja fel a vezető figyelmét az oldalról közelítő járművekre. A Side View automatikusan kikapcsol, amint a jármű sebessége eléri a 15 km/órát. A vezető ezután a tolatókamera, a Top View vagy a Panorama Side View funkció közül választhat.
  A rendszer hátrameneti fokozatba való kapcsoláskor, illetve egyéb, előre meghatározott körülmények között aktiválódik. A rendszer a kamera képét a központi kijelzőre vetíti.

 • Surround View

  A Surround View rendszer 360°-os látószögű panorámaképet biztosít a jármű körülötti területről a külső tükrök házaiban lévő kamerák, az előre beépített nagy látószögű kamera, valamint a tolatókamera segítségével. A rendszer segítséget nyújt a vezetőnek szűk helyen való parkolás vagy manőverezés, illetve korlátozottan belátható helyeken való tájékozódás közben.
  A Surround View a tolatókamerát, illetve a Top View, valamint a Side View funkciókat foglalja magában. A Top View az autó melletti területet jeleníti meg a kényelmes manőverezés érdekében. A Side View előre, a vesék közé beépített, nagy látószögű kamerája, illetve a hátul lévő tolatókamera panorámaképet biztosít az autó előtti és mögötti területről. A keresztirányú forgalomra figyelmeztető jelzés a kép szélén megjelenő sárga nyalábokkal, valamint sárga színű figyelmeztető háromszöggel hívja fel a vezető figyelmét az oldalról közelítő járművekre. A Side View automatikusan kikapcsol, amint a jármű sebessége eléri a 15 km/órát.
  A vezető ezután a tolatókamera, a Top View vagy a Panorama View funkció közül választhat. A rendszer hátrameneti fokozatba való kapcsoláskor, illetve egyéb, előre meghatározott körülmények között aktiválódik. A rendszer a kamera képét a központi kijelzőre vetíti.

PARKOLÓASSZISZTENS.

A Parkolóasszisztens megkönnyíti a párhuzamos parkolást. Akár aktív, akár kikapcsolt állapotban a rendszer méri a potenciális parkolási helyeket, miközben az autó lassan (35 km/h-nál kisebb sebességgel) és a parkoló autóktól legfeljebb 1,5 méter távolságban halad.

Ha elég nagy helyet talált, akkor a vezető egyszerűen bekapcsolja az irányjelzőt, majd a parkolóasszisztens átveszi a kormányzást - a gázpedált, a sebességváltót és a fékeket pedig továbbra is a vezető működteti. A rendszer mindehhez akusztikus jelzésekkel, valamint a központi kijelzőn megjelenő utasításokkal nyújt segítséget. A rendszer így könnyebbé, stresszmentesebbé és biztonságosabbá teszi a parkolást.

BMW SELECTIVE BEAM.

A vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az éjszakai vezetést. A rendszer kitűnő megvilágítást biztosít a sötétben anélkül, hogy elvakítaná a többi vezetőt.
A rendszer érzékeli a többi közlekedőt, és kitakarja őket a reflektor által bevilágított területből. A fénysugarak hatótávolsága 400 méter felett van, ami lehetővé teszi a veszélyek időben való észlelését, emellett az út vonalvezetése is jobban látható.