Modell:

BMW X3 sDrive18d

CO2-kibocsátás (g/km)

133–123 [135–125]

Csomagtér mérete (l)

550

Kombinált fogyasztás (l/100 km)

5,1–4,7 [5,2–4,8]

Az első Sports Activity Vehicle kategóriájú járműként a BMW X3 már egyszer forradalmasította a kategóriáját. E sokoldalú jármű legújabb generációja folytatja elődje hagyományát. A kimagaslóan kényelmes és az igényekhez rendkívül rugalmasan alkalmazkodó BMW X3 ugyanolyan kitűnően áll helyt a mindennapok kihívásai közepette, mint a hosszú utazások alkalmával. A külső magán hordozza a BMW X modellcsalád jellegzetességeit, a belső tér pedig pozitív érzéseket kelt a gondosan válogatott anyagok által megteremtett minőségi atmoszférájával. A BMW X3 mindemellett gazdaságos BMW TwinPower Turbo dízel- és benzinmotorjaival is lenyűgöz.

A SOKOLDALÚSÁG ÚJ ARCA.

A BMW X3 dizájnja.

A jármű, amely annak idején megteremtette a Sports Activity Vehicle kategóriát, legújabb változatában is őrzi összetéveszthetetlen egyéniségét. A BMW X3 sportosabb, mint valaha – odabent pedig a kiváló minőségük anyagok erősítik tovább a modell prémium karakterét.

Dizájn.

A BMW X3 belső terében a minőségi atmoszféra zseniális praktikummal ötvöződik. Izgalmas vonalak osztják ketté a műszerfalat és belső ajtóbetéteket. A középkonzol függőleges hajlatával együtt kiemelik a belső modern megjelenését, de természetesen megmarad a jellegzetesen BMW-s vezetőorientáltság is.

BMW EfficientDynamics a BMW X3-ban.

A BMW X3 minden kihívásra készenáll. Ez különösen igaz a hajtásláncra. A BMW EfficientDynamics intelligens technológiáinak és fejlett energiamenedzsmentjének köszönhetően a BMW X3 valódi vezetési élményt és agilitást nyújt, miközben a korábbiaknál is alacsonyabb a fogyasztása és a károsanyag-kibocsátása.

Kényelem és praktikum a BMW X3-ban.

Jöjjön bármilyen kihívás, a BMW X3 mindenre fel van készülve. Zseniális funkcióival játszi könnyedséggel veszi az akadályokat. Nagyméretű belső tere és csomagtartója rugalmasan hozzáigazítható bármilyen igényhez, ami kifogástalan kényelmet és praktikumot eredményez. Ismerje meg a felfedezés örömét – és élvezze annak minden pillanatát: a BMW X3 kiváló társa lesz ebben.

4.7L/100 KM.

Mindez az innovatív BMW TwinPower Turbo technológiának, a common rail közvetlen befecskendezésnek és az alumíniumot alkalmazó intelligens könnyűépítésnek köszönhetően lehetséges: a BMW X3 áttervezett kétliteres dízelmotorja lenyűgöző teljesítményét a korábbiaknál is alacsonyabb fogyasztás és emisszió mellett állítja elő. A dízelmotoros változatok között belépőmodellnek számító BMW X3 sDrive18d különösen szerény értékekkel dicsekedhet: a fogyasztás 5,1–4,7* l/100 km (nyolcfokozatú Steptronic sebességváltóval 5,1–4,7* l/100 km), a CO2-kibocsátás pedig 133–130* g/km (nyolcfokozatú Steptronic sebességváltóval: 135–125* g/km). A jármű a teljesítmény tekintetében hasonlóan kiváló formában van: 9,5 másodperc (nyolcfokozatú Steptronic sebességváltóval 9,8 másodperc) alatt sprintel 0-ról 100 km/órás sebességre, legnagyobb sebessége pedig 195 km/óra. A valamivel erősebb BMW X3 xDrive20d viszont már 210 km/órás sebességre képes, és 8,1 másodperc alatt vágtázik 0-ról 100 km/órás sebességre. A fogyasztás és a CO2-kibocsátás azonban ebben az esetben is rendkívül visszafogott: az 5,5–5,1* l/100 km-es (nyolcfokozatú Steptronic sebességváltóval: 5,3–4,9* l/100 km), valamint a 145–135* g/km-es (nyolcfokozatú automata sebességváltóval: 139–129* g/km) értékek önmagukért beszélnek. A BMW BluePerformance technológiának köszönhetően mindkét négyhengeres dízelmotor teljesíti az EU6 emissziós szabvány előírásait. Az értékek meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt, és azok a gumiabroncs-méret függvényében változhatnak.

* A legalacsonyabb értéket az SA 2AM opciós kóddal rendelkező, 17 colos Streamline 306 könnyűfém keréktárcsákkal mérték, amelyek felár ellenében érhetők el.