IZGALOM+

BMW M

Az új BMW M4 Coupé. Radikálisan több.

IZGALOM+

Az új BMW M4 Coupé. Radikálisan több.

IZGALOM+Az új BMW M4 Coupé. Radikálisan több.

Egy erőtől duzzadó atléta – amely ugyanúgy otthon van az utakon, mint a versenypályán – a tökéletesen kivitelezett driftekre, a nagy sebességgel vett kanyarokra, valamint az azok közötti egyenesek villámgyors legyűrésére született. Adrenalinnal teli vezetési élmények várnak a vezetőre, amikor kezei ráfonódnak a kitűnő fogású kormánykerékre, ujjai pedig készen állnak arra, hogy megpöccintsék az érzékeny váltófüleket. Az M sportülésben ülő vezető eggyé válik a járművével. Íme, egy sportautó, amely a pulzusszám megemelésére hivatott: a BMW M4 Coupé.

 

BMW M4 Coupé:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,8 (8,3)
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 204 (194)


Az üzemanyagfogyasztási, valamint a CO2-kibocsátási adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. A fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt. Az illusztrációban szereplő modellek olyan felszereltségeket és tartozékokat tartalmazhatnak, amelyek nem részei az alapfelszereltségnek.

BMW M

Gyorsulás, 0–100 km/óra, s

4,3 (4,1)

Max. teljesítmény, kW (LE) / 1/perc

317 (431)/5500–7300

Kombinált fogyasztás, l/100 km

8,8 (8,3)

CO2-kibocsátás, g/km

204 (194)

Saját tömeg (EU), kg

1590 (1615)

6 hengeres, 450 lóerőt (331 kW) előállító M TwinPower Turbo soros hathengeres benzinmotorjával, opcionális hétfokozatú M duplakuplungos sebességváltójával és adaptív M futóművével az új BMW M4 Coupé maga a pengeéles menettulajdonságokkal fűszerezett, vegytiszta sportosság. Még a legnagyobb kihívásokat támasztó szituációkban is. Lúdbőröztető dinamizmus, kirobbanó formában.

DIZÁJN+

ATLETIKUSSÁG+

Feltétel nélküli sportosság, dinamikus stílus és olyan, tisztán érzékelhető intenzitás, amelynek aligha van párja. A nagyméretű légbeömlőkkel ellátott, lenyűgöző orr-rész büszkén hirdeti a BMW M4 Coupé roppant erejét, és ugyanezt teszik a sokat sejtető könnyűfém keréktárcsák, valamint az izmos far is.

TÖKÉLY+

Jellegzetesen kupés, a lágyan ívelő tetővonal által meghatározott, lekerekített stílus, valamint az exkluzív könnyűfém keréktárcsák és az aerodinamikailag optimalizált M külső tükrök együttesen a sportos megjelenés kvintesszenciáját teremtik meg. A látványos farban végződő, nyújtott sziluett az autóban lakozó, elszabadulni vágyó erőt fejezi ki.

LENYŰGÖZŐ STÍLUS+

Az előrehaladás vágyát sugárzó orr-rész esetében a dupla, magasfényű, fekete rácselemekkel ellátott, a nagyméretű légbeömlő nyílások által meghatározott összképet a precíz rajzolatú, tisztán LED-es fényszórók teszik teljessé. Utóbbiak – amelyeknek filigrán alakja nappal ragyogóan magabiztos fellépést biztosít, éjszaka tökéletesen világítják meg az utat.

KIFEJEZŐ ERŐ+

A markánsan domborodó kerékjárati ívek a BMW M4 Coupé letaglózó erejét fejezik ki. Az integrált légterelővel ellátott, karbonszál-erősítésű műanyagból készült csomagtérajtó nemcsak funkcionális, hanem dizájnelem is. Az újratervezett LED-es hátsó lámpák – akár világítanak, akár nem – kihangsúlyozzák a sportkupé elszántságot sugárzó kiállását. Az M diffúzor és a szögletes M dupla kipufogók tökéletesen beleolvadnak a jellegzetes légkivezető nyílásokkal ellátott hátsó köténybe.

AERODINAMIKUSSÁG+

Az Air Curtain két, függőlegesen álló légbeömlő nyílása, valamint az Air Breather oldalt található kopoltyúi csökkentik a kerékjáratokban létrejövő légellenállás mértékét. Mindez optimalizálja az aerodinamikai tulajdonságokat, egyszersmind növeli a pulzusszámot.

KÖNNYEDSÉG+

A BMW intelligens könnyűépítési koncepciójának részét képező, karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tető hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez, illetve lejjebb viszi az autó súlypontját. Mindennek jótékony hatása az autó agilitásának és dinamizmusának fokozódásában nyilvánul meg – kanyarvételkor és gyorsításkor éppúgy, mint fékezéskor.

HANGSÚLYOSSÁG+

A hátsó lámpák esetében a világító funkciókat szintén teljes egészében fénykibocsátó diódák látják el. A nyújtott L-alakú, megszakítás nélküli fénydizájnnal rendelkező lámpák harmonikusan húzódnak rá a csomagtérfedélre, még jobban kiemelve ezzel a far egyedülálló stílusát.

M VERSENYCSOMAG.

A megnövelt motorteljesítménynek, valamint a speciális hangolású adaptív M futóműnek köszönhetően az M versenycsomag jól érzékelhetően fokozza a dinamizmust. A csomaghoz tartozó, fekete króm borítású, dupla végekkel ellátott M Sport kipufogórendszer erőteljes, telt hangzású. Az M versenycsomag mindemellett magában foglalja a könnyített szerkezetű M sportüléseket, valamint az elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, exkluzív, 20 colos M könnyűfém keréktárcsákat is.

BELSŐ TÉR+

MŰSZERFAL+

Aligha létezik ennél sportosabb belső tér: ott van például az ergonómiailag optimalizált M bőrkormány a rajta található két M Drive gombbal, amelyek az egyéni járműbeállítások előhívására szolgálnak. De említhetnénk még az M-specifikus műszeregységet is. Vagy éppen a tökéletes, kagyló formájú M üléseket. Röviden: odabent olyan atmoszféra várja Önt, amely telve van dinamizmussal és a technikai fejlődés szellemével.

VEZETŐORIENTÁLTSÁG+

A vezető látómezőjét az M dizájnnal rendelkező, műszerfal és az ergonomikus M bőrkormány uralják. Az egyéni beállítások a központi M Drive gombbal aktiválhatók. Amennyiben az autó M duplakuplungos sebességváltóval van ellátva, közvetlenül a puha nappa bőrrel borított kormánykarima mögött váltófülek is találhatók.

OLDALTARTÁS+

Az integrált fejtámlával, valamint a vállmagasságban elhelyezett, megvilágított M-logóval ellátott, kagylósított M ülések, amelyek tökéletes oldaltartást biztosítanak, szabályosan felkeltik a vágyat az egyéni rekorddöntésre. Az üléseknél alkalmazott, szisztematikus könnyépítési koncepció hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez. A sportos stílusú vezetés megtámogatása érdekében a középkonzol vezetőoldali részén térdtámaszt helyeztek el.

RÉSZLETGAZDAGSÁG+

Arról, hogy az M-karakter még magasabb szintre emelkedett, a részletek is meggyőzően árulkodnak – például a középkonzol esetében, ahol a rádió- és a klímavezérlő egység bizonyos elemeit krómbetét díszíti.

EXKLUZIVITÁS+

A fizika határain való autózás a sportos exkluzivitás világába alámerülve – nos, ez még véletlenül sem ellentmondás a BMW M4 Coupé esetében. Az M ülések például ugyanazt a kimagasló minőséget képviselik, mint a teljes belső tér. Kitűnően szemlélteti mindezt a képen látható, a BMW Individual kollekcióból származó, Sakhir narancsszínű kontrasztvarrással ellátott fekete Merino bőrkárpit.

LÁTVÁNYOSSÁG+

A valódi exkluzivitás a második pillantás után sem halványul. Remek példák erre az opcionális Alumínium karbonszálas belső díszítőelemek, valamint az M sebesség-előválasztó kar. A díszítőelemek tökéletesen megmunkált felületükkel teszik fel a végső ecsetvonást a belső tér sportos, progresszív összképére.

RÉSZLETGAZDAGSÁG+

Még mielőtt Ön kényelembe helyezné magát a BMW M4 Coupé ergonomikus M ülésében, tekintetét önkéntelenül is rabul ejtik az exkluzív, különleges alumíniumötvözetből készült, M4-logóval ellátott ajtóküszöbborítások.

450 LE

Az opcionális M versenycsomaggal a BMW M4 Coupé még nagyobb dinamizmust présel ki a 450 lóerős (331 kW) motorból. A csomag további elemei: speciálisan hangolt adaptív M futómű, polírozott, 20 colos, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt csillagküllős 666 M könnyűfém keréktárcsák, valamint a hangzást még markánsabbá tevő M Sport kipufogórendszer.

LÓERŐ+

A nagy teljesítményű autók fejlesztésének négy évtizedes története során a cél mindig az volt, hogy tökéletes összjáték jöjjön létre az erőforrás, a futómű, a sebességváltó és a kormány között – az eredmény fokmérőjét pedig mindenkor a vezető benyomásai jelentették. A BMW M4 Coupéban minden olyan érték testet ölt, amely meghatározza a BMW M-et. Minden egyes részlet az egyedülálló teljesítmény és a precizitás szolgálatában áll. Ez az autó egy, a vérbeli pilótáknak összeállított műremek, amelyet igen nehéz felülmúlni.

M TWIN POWER TURBO SOROS 6 HENGERES BENZINMOTOR.

M TWIN POWER TURBO SOROS 6 HENGERES BENZINMOTOR.

A 3,0 literes, 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor két világ legjavát egyesíti: az akár 7600-as percenkénti fordulatszámmal jellemezhető pörgősséget, valamint a letaglózó, az 550 Nm-es csúcsnyomaték formájában megnyilvánuló erőt. A bi-turbó feltöltés, a közvetlen befecskendezés és a jellegzetesen M-es finomhangolás jóvoltából a motor a gázpedál legenyhébb lenyomására is igen élénken reagál és magabiztosan árasztja magából hajtóerőt. A számos innováció – például a perselymentes konstrukció vagy a korábbiaknál könnyebb, az intelligens könnyűépítés szellemében tervezett vezérműtengely – fokozza a dinamizmust és a gyorsulást, mérsékli a fogyasztást, emellett lehetővé teszi az optimális, szinte tökéletesen 50:50 arányú súlyelosztást. A mérnökök erőfeszítéseinek hozadéka: párjukat ritkítóan agilis menettulajdonságok, amelyekhez az M motor összetéveszthetetlen hangja adja a zenei aláfestést.

AGILITÁS+

A BMW EfficientLightweight – amely az intelligens, a hatékonyságot fokozó, az ultrakönnyű anyagoknak különös jelentőséget tulajdonító könnyűépítési filozófia elemeinek összefoglaló neve – kitüntetett szerepet tölt be az M modellek esetében. A koncepció eredményeként számottevő mértékben csökken a tömeg, ugyanakkor nagyobb lesz a karosszéria merevsége. A gyakorlatban mindez a jobb irány- és úttartásban, valamint a fokozott dinamizmusban és agilitásban nyilvánul meg.

Fuel consumption and CO2 emissions.

BMW M4 Coupé:

Fuel consumption in l/100 km (combined): 8.8 (8.3)

CO2 emissions in g/km (combined): 204 (194)

 

The figures in brackets refer to the vehicle with seven-speed M double-clutch transmission with Drivelogic.

 

Consumption data is determined in accordance to the ECE driving cycle, depending on the wheel and tyre sizes selected. The models illustrated include optional equipment.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets, from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany, and under http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

 

The figures do not refer to an individual vehicle and do not constitute part of the offering; they are intended solely as a basis for comparison of the different vehicle types. CO2 emissions occurring during the production and provision of the fuel or other energy sources are disregarded when determining the CO2 emissions in accordance with Directive 1999/94/EC.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • BMW M4 Coupé:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,8 (8,3)
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 204 (194)

  A zárójelben szereplő adatok a Drivelogic funkcióval ellátott hétfokozatú M duplakuplungos sebességváltóval felszerelt járműre vonatkoznak.

  Az üzemanyagfogyasztási, valamint a CO2-kibocsátási adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. A fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt. Az illusztrációban szereplő modellek olyan felszereltségeket és tartozékokat tartalmazhatnak, amelyek nem részei az alapfelszereltségnek.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.

  A feltüntetett adatok nem egy bizonyos járműre vonatkoznak, és azok nem képezik konkrét ajánlat tárgyát; az itt szereplő értékek kizárólag a különböző járműtípusok összehasonlításának célját szolgálják. A gyártás és az üzemanyag-előállítás, valamint -ellátás során keletkező CO2-kibocsátást az 1994/94/EU direktíva értelmében nem vették figyelembe a CO2-kibocsátási adatok meghatározásánál.